clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Recenze

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autor


Radim Zeman
  Recenze: Siemens CF62 - hypnotizující véčko
Vydáno dne:  30.05.2004
Zobrazeno celkem:  21409
Počet příspěvků v diskusi:  žádné
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333   3 (hodnoceno 73x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333
 
recenze



verze pro tisk  

Siemens CF62 byl představen v únoru letošního roku a oficiálně prezentován na březnovém Cebitu spolu s ostatními novinkami. Po přístrojích CL50 a CL55 je to třetí véčkový telefon, který Siemens připravil na trh a rozhodně je z celé trojice nejpřitažlivější.


1. Úvod
2. Funkce, zábava
3. Fotogalerie

Stylový telefon je základ

Siemens CF62 byl představen v únoru letošního roku a oficiálně prezentován na březnovém Cebitu spolu s ostatními novinkami. Po přístrojích CL50 a CL55 je to třetí véčkový telefon, který Siemens připravil na trh a rozhodně je z celé trojice nejpřitažlivější. Na rozdíl od svého předchůdce CL55 je Siemens CF62 připraven pro evropský trh a není tedy pouze asijskou záležitostí.
Originální krabice, která je laděna v novém designu Siemens 2004, obsahuje samotný přístroj, Li-On baterii 600 mAh, nabíječku a manuál. Telefon na vás vykukuje zapuštěný do papírové prohlubně a dává tak tušit, že se jedná o povedenou stylovku. Testovaná CF62 v sobě ukrývala českou verzi firmware 07, který nebyl zrovna nejrychlejší.

oficiální fotografie


po zadání *#06# se zobrazí duše CF62 | originální balení


Seznamka

Design telefonu vám zdálky může připomenout elegantní otvírák na láhve. To kvůli svému velkému poutku na horní části, díky němuž můžete k telefonu připojit šňůrku na krk. To také zároveň slouží jako anténa. Toto nezvyklé pojetí dodává CF62 zajímavý celkový vzhled. Telefon je malý, lehký a dobře padne do ruky. První kontakt s CF62 ve vás pravděpodobně nezanechá žádné velké dojmy. Véčkový telefon podobné konstrukce jakých už je na trhu pěkná hromada. To jen ale do té doby, než telefon dostanete do rukou a začnete s ním manipulovat a experimentovat. Na vrchní části je malý, monochromatický, modře podsvícený displej, zobrazující základní informace o síti, času, síle signálu, profilech, baterii a volajícím účastníkovi. Pro základní informace je displej plně dostačující. Hlavní barevný displej, který na vás vykoukne po odklopení telefonu, zobrazuje 65 000 barev a má rozměry 130 x 130 bodů. Jeho velikost není zrovna největší. Kolem něj je mnoho volného místa, které přímo vybízí k osazení CF62 větším displejem. Bohužel se tomu tak nestalo a je to poměrně škoda. Displej je pasivní a na běžném denním světle dobře čitelný. Horší je to ve slunečném počasí. To si musíte domýšlet, co se na displeji děje a jakou funkci zrovna volíte. To ale není chyba přístroje, ale je to dáno technologií. Rastr displeje má jemnou strukturu a obrázky jsou na něm zobrazovány kvalitně.

Hypnotizér v dlani

Co vás možná překvapí při prvním zapnutí telefonu, jsou dynamická světla obepínající celou klávesnici. Ukryta jsou v mléčném plastovém lemování na bocích přístroje a celkem sedm diod v určitých situacích telefon rozsvěcuje jako vánoční stromeček. Tato funkce se dá samozřejmě vypnout, ale pro odlišení se a pro ohromené pohledy na váš telefon doporučuji ponechat zapnuté. Na výběr je hned několik blikajících profilů, které je možné přiřadit snad ke každé funkci telefonu. Od otevírání a zavírání telefonu až po vizuální spořič, kdy diody blikají při klidovém stavu telefonu. CF62 bych doporučil hypnotizérům - ušetří jim zaručeně kus práce a námahy s médiem. Po chvíli sledování blikajících diod se vám začnou totiž dělat mžitky před očima a efekt hypnotického stavu se dostaví vzápětí. Také diskofilům může CF62 přinést toužebný zájem opačného pohlaví a uznání přátel. Zapnutím některého ze zvolených světelných motivů na parketu při svižném tempu techna ozvláštníte své taneční kreace a nedáte tak šanci konkurenčním tanečníkům. Jako efektní doplněk telefonu jsou dynamická světýlka zajímavý počin.

UFO?


Zmáčkni ho pořádně

Klávesnice u CF62 je sice po designové stránce povedená, leč hůře ovladatelná. Samotná tlačítka jsou totiž zcela plochá a jsou zapuštěná ve stejné výšce jako okolí klávesnice. Naopak chromovaný efektní předěl jednotlivých řad tlačítek je vyšší, takže se mi mnohokrát při psaní SMS zprávy stalo, že jsem mačkal právě zmiňovaný předěl a divil jsem se, proč mi nejde napsat znak. Je to trošku nezvyklé řešení zapustit tlačítka hlouběji než okolní prvky, ale musíte si na to v případě CF62 zvyknout. Naopak středový křížový ovladač padne skvěle na prst a ovládání s jeho pomocí je přesné. Oranžové podsvětlení klávesových tlačítek není zcela rovnoměrné a také jeho světelná intenzita příliš neoslní. Stisk tlačítek je téměř neslyšitelný a ke zdárnému napsání znaku je potřeba silnějšího tlaku. Efekt vrzajících kláves je u tohoto telefonu vzhledem k jejich konstrukci téměř nulový, takže se jej nemusíte obávat.

tlačítka jsou zcela plochá a zarovnaná s okolním krytem


Menu a přizpůsobení

Hlavní ikonkové menu je velmi podobné těm, na které jsme zvyklí z ostatních Siemensů. Je snadno pochopitelné a velmi brzy se v něm naučíte orientovat. Dle mého názoru má Siemens nejpřehlednější menu s logicky seřazenými položkami z většiny mobilních značek. Pokud nejste spokojeni s nastaveným barevným schématem, můžete jej změnit a vybrat si ze čtyř přednastavených. Totéž platí i o zcela přizpůsobitelném pozadí telefonu, logu operátora a již popisovaných dynamic lights. Nová loga, pozadí a schémata můžete do telefonu nahrát buď přes WAP nebo přes kabel. Jiná možnost bohužel není, protože CF62 nemá stejně jako ST60 IrDA a ani Bluetooth, což je u této třídy a jejího zaměření celkem odpustitelné. Levá funkční klávesa se dá podobně jako u ostatních Siemensů nastavit na zvolenou funkci nebo telefonní číslo. Totéž platí pro klávesy 2-0, kterým můžete přiřadit zrychlenou volbu.

náhledy na displej - více ve fotogalerii



1. Úvod
2. Funkce, zábava
3. Fotogalerie









  Diskuse k tématu
30.05.04 12:56  Re: Recenze Siemens CF62 - hypnotizují...   http://www.mobilmania.cz/hosting/siemensmania/dir_recenze/recenze/cf62cast1.htmweitless Zobrazit příspěvek


Zobrazit fórum
 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor