clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Recenze

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autor


Radim Zeman
  Recenze: Siemens CF62 - hypnotizující véčko
Vydáno dne:  30.05.2004
Zobrazeno celkem:  21411
Počet příspěvků v diskusi:  žádné
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333   3 (hodnoceno 73x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333
 
recenze



verze pro tisk  

1. Úvod
2. Funkce, zábava
3. Fotogalerie

Čím překvapí

Jak jsem již psal na začátku, CF62 je spíše stylový mobil. Je určen převážně pro dámskou část populace a tak je také uzpůsoben. Nenabízí žádné hi-tech funkce a jeho majitel se musí spokojit pouze se základem. Ale ono toho zase tak málo není. Telefon zvládá MMS, můžete k němu připojit externí fotoaparát QuickPic IQP 500 a využít tak CF62 jako hostitele. Pokud patříte mezi notorické surfaře po internetu, nebo stahujete data jako o závod, díky CF62 můžete ve svých zálibách pokračovat. GPRS je dnes snad již nutností každého telefonu, a proto ani tohle véčko není vyjímkou. Ostatní funkce probereme v následujících kapitolách.

Pamatuje za vás

Vnitřní adresář telefonu pojme až 500 záznamů po 18 údajích. Ke každému jménu lze přiřadit i datum narození a upomínku. Tyto funkce uvítají věční zapomnětlivci všemožných výročí a svátků, pro které bude externí paměťový pomocník v podobě CF62 vysvobozením. Dále ke jménům můžete přiřadit i obrázek, který se vám zobrazí na vnitřním barevném displeji při otevření véčka. U některých lidí si tak ihned můžete rozmyslet, jestli hovor vzít nebo ne;o). Také hlasové vytáčení až 20-ti záznamů je pro CF62 samozřejmostí.
Organizér času a připomínač událostí je zcela totožný jako u všech starších modelů Siemens. V přehledném kalendáři lze zapisovat všemožné termíny, přidávat připomínky, schůzky atd. Dále si můžete zapisovat textové poznámky a ty následně ukládat. Přepočet kurzů, kalkulačka, stopky a odpočítávání jsou samozřejmostí. Budík má samostatnou ikonku v hlavním menu. Jeho nastavení je ještě jednodušší než kdykoliv předtím. Samotné buzení je velmi příjemně graficky doprovázeno na displejích spolu se zvukem stařičkého budíku.

Jen tak si zazvučet

Nikdy jsem se netajil tím, že mi připadají vyzváněcí melodie u Siemensů po zvukové stránce nevýrazné. Teď přišel čas, abych své tvrzení opravil a přehodnotil své názory u šedesátkové řady. Ano. Siemens se polepšil. Nevím, jestli je to použitím jiných reproduktorů nebo lepším multimediálním chipsetem, ale poznat rozdíl tady je. Polyfonní vyzvánění už skutečně hraje jako polyfonní a jednotlivé nástroje jsou už od sebe poměrně dobře definovatelné. Musím inženýry od Siemense pochválit a přidat několik bodíků navíc. Také maximální hlasitost je už dobře slyšet a za testovací dobu jsem telefon ani jednou nepřeslechnul (což se mi běžně stávalo u M55 a ST60 a u mé stařičké SL45). Výběr melodií není ohromující, ale dají se doplnit stažením přes WAP nebo přes kabel. Skladatele melodií u CF62 nenajdete.

Hry&Aplikace

Běžně nainstalované hry, které známe z většiny Siemensů, jsem v telefonu nenašel. To vám ale vynahradí možnost dohrávání javových her a aplikací. V testovaném telefonu byly dvě demo verze her a aplikace Dynamic Ligts Composer, umožňující vlastní "výrobu" dynamických světelných efektů. Vaší fantazii se skutečně meze nekladou a je pouze na vás, jak divoce, zběsile nebo klidně budou vámi vyrobené světelné efekty plnit svojí funkci. Musím říct, že i mne aplikace zaujala natolik, že jsem vydržel s její zábavou skoro 3/4 hodiny ve snaze vymyslet co nejsložitější blikající cirkus na CF62. Pro mladé věkem i duší příjemná zábava. U instalovaných javových demo her trvalo více než dvě minuty, než telefon aplikaci otevřel. V další verzi firmware by už tento neduh ranných verzí měl být opraven.

změnit blikání diod lze pomocí aplikace


Co dodat?

Jak už jsem zmiňoval na úvodu recenze, CF62 je telefon, který vás možná na začátku ihned nezaujme a bude vám připadat příliš jednoduchý a proti jiným telefonům v této třídě i chudým příbuzným. Teprve práce s ním a postupné osahání vás donutí změnit názor. Příjemný, malý a lehký telefon, ideální pro něžnější pohlaví nebo pro ty z vás, kteří potřebují telefon k volání, psaní SMS a nebo ke stálému připojení přes GPRS a navíc hledají designově povedený telefon. I jako druhý telefon do společnosti se CF62 bohatě osvědčí. Škoda jen nevyužitého místa kolem vnitřního barevného displeje, který mohl být klidně o třetinu větší. Takhle působí v poměru s velikostí telefonu příliš miniaturně. Absenci IrDA a Bluetooth u tohoto přístroje nepovažuji za podstatnou a dokáži jí odpustit. Šedesátková řada Siemensů letošního roku dokazuje, že se máme skutečně na co těšit. CF62 je toho důkazem.
Prodejní cena telefonu je přibližně 5 400,- Kč.


Za laskavé zapůjčení telefonu děkujeme firmě:

AGORA plus, a.s.
značková prodejna a servis SIEMENS
pasáž MAXIMUS, Masarykova 25/27 Brno


1. Úvod
2. Funkce, zábava
3. Fotogalerie









  Diskuse k tématu
30.05.04 12:56  Re: Recenze Siemens CF62 - hypnotizují...   http://www.mobilmania.cz/hosting/siemensmania/dir_recenze/recenze/cf62cast1.htmweitless Zobrazit příspěvek


Zobrazit fórum
 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor