clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Recenze

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autoři


Roman Gregor


Radim Zeman
  Recenze: Siemens M65 - outdoor se špuntem
Vydáno dne:  17.06.2004
Zobrazeno celkem:  54600
Počet příspěvků v diskusi:  62 Zobrazit diskuzi
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.83333.23.23.2   3.2 (hodnoceno 104x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.83333.23.23.2
 
recenze



verze pro tisk  

1. Informace, design, popis částí
2. Menu, funkce, komunikace
3. Multimédia a zábava
4. Fotogalerie

Menu

Telefony Siemens řady M jsou určeny pro volný čas. Co se za tímto pojmem podle vývojářů skrývá, je těžké odhadnout. Po ME45, který měl ve své době vybavení spíše manažerského telefonu, patří telefony této řady i nadále k těm velmi dobře vybaveným. Je těžké najít něco, co v M65 chybí ve srovnání s jinými telefony na trhu.

Chcete se odlišit?


Věrní uživatelé telefonů Siemens se rozhodně nemusí bát, že se v ovládání ztratí. Přes rozdíly, které přinesl pětisměrový joystick, velký displej a mnohem širší možnosti ve všech funkcích je ovládání stále velmi podobné starším modelům značky. Menu x65 řady je přesně takové, na jaké jsme zvyklí z předchozí pětapadesátkové řady. Vše najdete tam kde má být a intuitivní ovládání vám k tomu dopomůže. Barevnost menu a textů si můžete přizpůsobit kromě známých barevných schémat i kompletními skiny se změnou tapety, animací, úvodních a koncových zvuků apod. To je zcela jistě v nové x65 řadě příjemný počin a zřejmě jej uvítá spousta hračičků. V brzké době vám také přineseme návod na editaci .scs souborů, které tvoří barevná schémata v x65 řadě (viz. fotografie inverzního schémata vytvořeného v naší redakci).

pár náhledů na různá schémata (černé je vytvořeno redakcí Siemensmanie)


Nezvykle velká paměť

Telefon je vybavený sdílenou pamětí o velikosti 10,3 MB, rozdělené do obvyklé adresářové struktury se standardními složkami Animations, Java, Pictures, Sounds apod., ve kterých můžete libovolně vytvářet složky další. Téměř jeden megabajt paměti zabírá skrytá složka system, ve které ale velkou část zabírají soubory se slovníky T9 pro jednotlivé jazyky, které zřejmě bude možné bez vlivu na funkci vymazat. Jde to snadno některým programem na práci s pamětí telefonu, např. Siemens Data Exchange nebo SiMoCo. Celkově nám výrobce nechal v telefonu volných jen asi 5 MB. Zbytek zabírají ukázkové zvuky a obrázky. Nic Vám však nebrání je vymazat a nahradit vlastními. Při práci v Card Exploreru (prohlížeči souborů) se soubory zobrazují mnohem přehledněji než ve starších telefonech, soubory lze různě mazat, přejmenovávat i kopírovat mezi složkami.

systémové soubory


Kolik lidí znáš...

Adresář telefonu pojme celkem 1000 kontaktů, což dnes nikoho neohromí, ale také jistě každému stačí. Neobvyklý je však rozsah informací, které si můžeme ke každému kontaktu zadat – kromě tří telefonních a dvou faxových čísel, si můžete poznačit dvě e-mailové adresy, webovou stránku, adresu, firmu, kontaktní údaje ke komunikačním službám jako je ICQ, datum narození, který se, jak jsme zvyklí z telefonů řady x55, automaticky přenese do organizéru a obrázek, který se bude zobrazovat na displeji při příchozím hovoru. Kontakt můžete zařadit do jedné ze skupin, kterým lze nastavit různé vyzvánění.
Dalších tisíc záznamů nám nabízí organizér pro schůzky, úkoly a poznámky. Plánování času s M65 je opravdu jednoduché a přehledné. Slouží k němu dva druhy záznamů - tzv. schůzky, což jsou záznamy s určeným termínem a úkoly, které potřebujete udělat, ale není přesně dané kdy. Kalendář se schůzkami je možné zobrazit v měsíčním, týdenním nebo denním náhledu. V měsíčním a týdenním náhledu nám telefon ukazuje vždy dvě nejbližší schůzky. V denním náhledu nám telefon na časové ose zobrazuje všechny záznamy na zvolený den. Pokud schůzek nemáme opravdu příliš, je zobrazení velice přehledné. Kromě kategorie (Memo, Volání, Setkání, Hlasový zápisník, Narozeniny či Dovolená) lze u schůzek zadat datum a čas začátku a konce, u úkolu datum a čas vypršení. Zajímavou novinkou je volba „Celý den“ u schůzky.
Další položkou organizéru jsou známé poznámky, které mohou mít délku až 160 znaků a lze je označit jako důvěrné a chránit je tak před nepovolanými zraky kódem přístroje.
Překvapením je jistě hlasový zápisník, který při zmíněném 5 MB prostoru ve sdílené paměti nabízí překvapivě více než dvě hodiny souvislého záznamu.
Pro cestovatele může být zajímavá funkce časová pásma, která umožňuje nejen posun času telefonu vyhledáním navštíveného města v seznamu, ale časově posunuty jsou i všechny záznamy v organizéru.
Novou funkcí je u Siemensu také nastavení kalendáře – můžete si zvolit čas začátku zobrazování dne, první den v týdnu, které dny mají být označeny jako víkend a zda se mají zobrazovat termíny narozenin. Záznamy organizéru lze pohodlně mazat až ke zvolenému datu.


náhled adresáře, zvukový záznamník, organizér a světový čas


Bavte se s přáteli...

Komunikační schopnosti jsou u M65, jak se na správný telefon pro volný čas sluší, do detailu propracované a pro práci se všemi druhy zpráv zde najdeme několik nových zajímavých funkcí.

SMS

Nastavení práce s SMS zůstává prakticky shodné s předchozími modely – snad až na možnost definování podpisu, který se pak automaticky přidává ke všem zprávám. Což mnohdy není na škodu, zvlášť když píšete pracovní SMS. Textové zprávy se opět společně s e-maily a MMS ukládají do čtyř tradičních složek a do telefonu se jich vejde až 100. Další SMS můžeme ukládat do archivu, který je omezen pouze zbývající sdílenou pamětí. Nejvíce spokojeni však budeme při psaní nové zprávy. Prvním překvapením bude až neuvěřitelná rychlost odezvy telefonu při psaní, za kterou jsme telefony předchozí řady rozhodně pochválit nemohli. V závislosti na délce psaných slov se na displej může vejít i celá jedna SMS najednou. K dispozici samozřejmě máme všechny vymoženosti zpráv EMS, tedy psaní zprávy o délce až 760 znaků (rozdělené na víc SMS), či vkládání jednoduchých zvuků, obrázků či animací. Při čtení přijatých zpráv si můžeme zvolit jednu ze tři velikostí písem.

hůře vidící spoluobčané budou mít z tohoto telefonu radost - čtení SMS i z jednoho metru


E-mail

M65 podporuje 5 emailových účtů což je pro mnoho lidí málo, navíc opět nelze stahovat e-maily přes více účtů najednou, jak jsme zvyklí z poštovních programů na PC. Opět podporuje protokoly POP3 i IMAP. Další možnosti jsou již zajímavější. Telefon nám nabízí stahovat samostatné hlavičky nebo celé emaily. Při stahování celých emailů je opět omezena velikost emailu na 99kB, což je při 10,5 MB paměti hloupost, ale pokud si necháme stahovat samostatné hlavičky a při zobrazené hlavičce emailu si v menu zvolíme tento email stáhnout, velikost již omezena není. Při stažené hlavičce je možné zvolit v menu smazání emailu na serveru. Emailový klient si bohužel opět neporadí se správným kódováním češtiny (doufejme, že to výrobce v prodejní verzi telefonu opraví). Celkově je emailový klient opět o třídu výš než u předchozí řady telefonů Siemens.

nastavení e-mailu a textu


MMS

Vytváření nové MMS zprávy je velmi pohodlné a nabízí mnoho možností jejího formátování. Neměli jsme však nyní možnost vyzkoušet, jak si se zobrazením nestandardně formátované MMS poradí telefony jiných výrobců. Při vytváření nové MMS máte možnost spustit fotoaparát a rovnou do zprávy vložit novou fotografii nebo videosekvenci nebo nahrát zvuk. Obojí také můžete snadno vybrat ze souborů uložených ve sdílené paměti.

Mobilní ICQ

Testovali jsme na M65 mobilního klienta ICQ – program Jimm, který již existuje ve verzi pro Javu ve verzi MIDP 2.0 podporovanou tímto telefonem. Klient fungoval bezchybně a díky velkému displeji i velmi pohodlně – je vidět velká část rozhovoru najednou. Klient Jimm v testované verzi již také podporoval i vyhledávání a přidávání nových osob do kontaktlistu.

ICQ jak jej známe z PC


Wapový prohlížeč

Na internetovém prohlížeči vývojáři v Siemensu pracovali opravdu důkladně. Prohlížení wapových stránek na velkém displeji je pochopitelně velmi pohodlné, ale největším překvapením bylo prohlížení html stránek. Prohlížeč interpretuje html, s přihlédnutím k omezení malým displejem, velmi kvalitně a to dokonce včetně podpory css stylů, cookies a podobně. Velmi propracovaná je správa záložek s možností třídění do podsložek. S přihlédnutím k hardwarovým omezením mobilních telefonů, nebylo asi možné udělat internetový prohlížeč lépe.

SiemensMania v kapse


GPRS

Největší možnosti mobilního internetu však nabízí propojení s počítačem a datový přenos GPRS. V telefonu je implementováno GPRS nejvyšší třídy 10, tedy 4 timesloty pro download a 2 pro upload. Při využití kódovacích schémat T-mobilu CS-3 a CS-4 pak můžeme data stahovat rychlostí až 10 kB za sekundu a odesílat rychlostí přes 2 kB. Co bude zajímat uživatele GPRS u telefonů řady x45 či x55 je, že spojení je naprosto stabilní a telefon se ani při vícehodinovém spojení nevypíná, ani nevypadává spojení.


1. Informace, design, popis částí
2. Menu, funkce, komunikace
3. Multimédia a zábava
4. Fotogalerie









  Diskuse k tématu
17.06.04 21:18  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   http://www.mobilmania.cz/hosting/siemensmania/dir_recenze/recenze/m65cast1.htmweitless Zobrazit příspěvek
18.06.04 10:05  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
18.06.04 10:09  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Zajimalo by mne jestli cx65 bude mit ty stejne funkce nepotrebuji zrovna takoveho obrnence :D ale...cook man Zobrazit příspěvek
18.06.04 10:14  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Ac jsem velky priznivec Siemensu a musim uznat ze je tento model poradne nabuseny, vzhled (hlavne ...Anonymous Zobrazit příspěvek
18.06.04 10:27  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   To mne taky prave se moc nelibi i te joistyk je nic moc.Mozna bude i v jine barevne variante jak b...cook man Zobrazit příspěvek
18.06.04 10:44  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
18.06.04 10:46  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Je to stale ten isty SIEMENS SHIT ako vsetky Siemensy =D> :twisted: :twisted: :twisted: ...Anonymous Zobrazit příspěvek
18.06.04 10:57  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...    Ked sa Ti Siemensy nepacia,nikto Ta nenuti ich pouzivat...tym padom si podobnu "kritiku&q...hanni Zobrazit příspěvek
18.06.04 11:11  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...    Tak proc lezes na siemensmanii??? Kdyz se ti siemensy nelibi.cook man Zobrazit příspěvek
18.06.04 11:27  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
18.06.04 11:39  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Super stroj, jen zase stejne chyby: odporne ikonky a nevyuzivani velkeho displeje... Uz se tesim ...Anonymous Zobrazit příspěvek
18.06.04 11:50  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
18.06.04 12:01  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   To jsem nikde jeste necetl ze ma jemny rast jen ze ma verohodne zobrazeni a vsude bylo ze to je je...cook man Zobrazit příspěvek
18.06.04 12:53  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
18.06.04 13:51  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   weitless Zobrazit příspěvek
18.06.04 15:29  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Bude nova rada x65 podporovat komunikaci pres seriovy port stejnym kabelem jak ma x55?cook man Zobrazit příspěvek
18.06.04 17:43  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Samozrejme.Kabel bude rovnaky.hanni Zobrazit příspěvek
18.06.04 17:56  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   weitless Zobrazit příspěvek
18.06.04 21:43  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Rastr opravdu neni z nejjemnesich ale myslim ze na tom tak nesejde, celkove jde o velmi povedeny k...Anonymous Zobrazit příspěvek
18.06.04 22:48  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Tahle recenze me nadchla natolik ze zase budu setrit na nastupce MEcka. I kdyz to uz jsem chtel d...Rohlik Zobrazit příspěvek
18.06.04 22:53  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   romulus Zobrazit příspěvek
19.06.04 11:50  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
19.06.04 11:56  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Kde jsi ho koupil? Kde je nejlevnejsi a aby to byl solidni obchod?cook man Zobrazit příspěvek
19.06.04 12:56  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Nero Zobrazit příspěvek
19.06.04 17:39  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   tak jsem si po delsi dobe se zajmem zase precetl Siemensmanii a jsem trochu prekvapeny z jedne vec...pavel1111 Zobrazit příspěvek
19.06.04 17:56  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   weitless Zobrazit příspěvek
19.06.04 18:23  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   2 weitless: nebot se v mobilni a PC technice pohybuji uz dost dlouho ( jeste od PDP 11/34 a EC 103...pavel1111 Zobrazit příspěvek
19.06.04 19:52  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   weitless Zobrazit příspěvek
19.06.04 20:15  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   2 weitless: no , opravdu, pane kolego, myslim, ze by jsme museli trpet stihomanii 2 ( slovy dva ) ...Anonymous Zobrazit příspěvek
20.06.04 13:51  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Je mi naozaj luto,ze diskusia o recenzii M65 dospela az k takymto prispevkom,ktore s diskusiou a r...hanni Zobrazit příspěvek
20.06.04 19:38  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Taxe mi ten telefon dostal do ruky. Vyhral sem ho na zlicine. Je to opravdu peknej kousek :)....je...Anonymous Zobrazit příspěvek
21.06.04 09:04  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Krokodýl Zobrazit příspěvek
23.06.04 01:33  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   dnes jsem jej mel v ruce a mel ceskou T9. pise bez ahacku a carek. hura :) C. Budejovice - OD Dvo...Anonymous Zobrazit příspěvek
24.06.04 15:29  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   2 hanni: vazeny pane redaktore, konecne vim, co je ve Vasem podani demokracie, neboli ja ( my ) mu...Anonymous Zobrazit příspěvek
24.06.04 17:08  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   romulus Zobrazit příspěvek
24.06.04 17:53  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   weitless Zobrazit příspěvek
24.06.04 21:11  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...    Kolega Romulus napisal vsetko,nemam co dodat...ale aj tak sa Vam mozem iba cudovat...a teraz m...hanni Zobrazit příspěvek
01.07.04 22:25  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
08.07.04 00:03  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
09.07.04 04:23  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
09.07.04 07:38  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   weitless Zobrazit příspěvek
14.07.04 20:43  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
05.08.04 11:06  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Zdravim!!!Vazeni pani Redaktori,internetuji pres ME45 a bez extern.anteny ani neskrtnu..Starecek j...Anonymous Zobrazit příspěvek
09.08.04 01:50  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...    I know where is the greatest shit....... in your head.Anonymous Zobrazit příspěvek
22.08.04 03:34  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
23.08.04 18:09  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   to mne by zajimalo, zda jde nastavit vubec nejake parametry u videa...krom casu a tak..myslim tim ...necry Zobrazit příspěvek
30.08.04 06:00  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
30.08.04 07:32  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   weitless Zobrazit příspěvek
14.10.04 22:15  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
15.10.04 07:08  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Zatial sa nikto nestazoval..ja mam CX65 iba necely tyzden a joystick sa mi zda byt celkom stabilny...hanni Zobrazit příspěvek
16.10.04 11:02  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   BEZY Zobrazit příspěvek
08.11.04 10:43  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
10.11.04 20:36  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
11.11.04 08:25  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Pozeram,ze si jedna z narocnejsich uzivateliek,ale mozes mi napisat,ktory telefon splni VSETKY Tvo...hanni Zobrazit příspěvek
11.11.04 12:35  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   neviete niekto ci sa na M65 daju skladat vlastne melodie?Anonymous Zobrazit příspěvek
11.11.04 15:01  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Milan M65 Zobrazit příspěvek
20.11.04 22:20  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
28.11.04 12:26  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
28.11.04 17:47  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Milan M65 Zobrazit příspěvek
28.11.04 18:22  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   kriak24 Zobrazit příspěvek
06.07.05 13:17  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek
06.07.05 13:21  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Dieg0 Zobrazit příspěvek
11.07.05 14:43  Re: Recenze: Siemens M65 - outdoor se ...   Anonymous Zobrazit příspěvek

1, 2 [vše]Starší  Nejstarší 

Zobrazit fórum
 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor