clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Z redakce

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autor


Radim Zeman
  SiemensMania - otevřená zpověď
Vydáno dne:  17.10.2004
Zobrazeno celkem:  13537
Počet příspěvků v diskusi:  45 Zobrazit diskuzi
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.83333.23.23.23.43.43.43.63.63.63.83.83.8444   4 (hodnoceno 16x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.83333.23.23.23.43.43.43.63.63.63.83.83.8444
 
z redakce



verze pro tisk  

1. Úplný začátek
2. Od dospívání až po současnost

V září roku 2003 došlo k rozhodnutí, založit vlastní doménu s hostingem. Proto po dlouhém vymýšlení vhodných názvů jako např. siemensworld.com - obsazeno, siemensland, siemensplanet, siemensphone, siemensearth a podobných vzniká www.siemensmania.com. Tímto krokem se dostává historie do druhé, mnohem rychlejší a razantnější fáze.

Spojení s Mobilmanií

Denní návštěvnost se už pomalu dostala nad hranici 600 návštěvníků denně a počet článků a návodů se rozrůstá na číslo kolem 100! S novou doménou opět přichází nový design s novými prvky a informacemi. Stále se ale jedná o statický web v html bez možností interakce. V tomto období vychází na serveru Mobilmania.cz první článek a informace o našem webu. Nedlouho poté dostávám nabídku spolupráce ze strany Mobilmanie od Marka Lutonského. Zprvu jsem byl nadšen, později jsem se příliš do spolupráce nehrnul a totéž jsem napsal ML. Po pár emailech ale souhlasím a tak dne 9.1.2004 po skoro desetiměsíčním chodu stránek dochází ke spojení Siemensmanie s Mobilmanií a jejich podporou. Ta spočívala v poskytnutí webového prostoru na jejich serveru, neomezených přenosech, bleskovkách na zajímavé články a samostatných článcích na MM. Dále v umístění linku na SiemensManii na hlavní stránce Mobilmanie a v sekci Siemens. Zcela zde vyvracím fámy ohledně finančního vypořádání, které se ihned objevily v diskusi na Mobilmanii po ohlášení spojení obou webů. Lidská závist a nepřejícnost je věčná a proto ani toto nemohlo zůstat bez podobných příspěvků na mojí adresu. I přes nepřející hlasy některých přispěvatelů je právě toto spojení největším oceněním mé práce. V každém případě nám toto propojení velice pomohlo a vždy budu vděčný Markovi Lutonskému za tuto nabídku. Jenže nic netrvá věčně (dále se dozvíte více).

Takto vypadala SiemensMania po sloučení s Mobilmanií | Pozdější facelift


Začátkem roku jsem zprovoznil diskusní fórum SiemensManie, které konečně vyplnilo mezeru a web se díky němu stal interaktivnějším. Ihned po spuštění fóra jsem oslovil Honzu Matúšku - hanniho, kterého příspěvky jsem hltal na různých jiných fórech. Hanni nadšeně souhlasil a stal se tak naším redaktorem a spoluautorem stránek. Krátce po něm k nám přibyl Jirka Balcar - Krokodýl, který u nás navíc supluje radu starších a moudřejších. Občas krotí mojí horkou hlavu a dobře mířenými radami krotí mé ego. Netrvalo ani měsíc a díky hanniho doporučení se k nám přidal Roman Gregor - romulus, dnešní technická podpora, programátor SiemensManie a kluk se spoustou nápadů.
Tím, jak se začaly stránky rozrůstat a fórum se začalo zaplňovat, dostává se nám hodně kvalitních lidí, mezi něž patří Little_S, ghost_z_kca nebo Pluto - naši vývojáři, kteří dobře rozumí problematice Siemensů. Tím je kompletní celý náš tým, který tvoří veškeré články, návody, techniku, design a rady na SiemensManii. Některé slabší pokusné členy nám odloudila konkurence, ale každý je sám strůjcem svého štěstí ;o) Mimochodem - snad každý z redaktorů SiemensManie dostal nabídku stát se redaktorem webu Beinspired. Takové praktiky jsou zcela běžné a většinou zůstávají nevyslyšeny. Já stále na výhodnou nabídku čekám ;o)))

Jak fungujeme?

Veškerá komunikace u nás probíhá přes hlavní komunikační nástroj ICQ nebo email. Bohužel jsme každý z jiné části republiky a polovina z nás je ze zahraničí. Stálou redakci nemáme ačkoliv by nebyla k zahození (možná se na ní v budoucnu složíme). Všichni co na SiemensManii pracujeme jí připravujeme vedle svých zaměstnání nebo škol. Dokážete si jistě představit, kolik času může zabírat takový web a jak na tom jsou naše manželky či přítelkyně ;o). Čím jsou stránky větší a komunikace se čtenáři rozsáhlejší, tím větší je to návykovost a větší "žrout" času. Sám za sebe musím vyjádřit obdiv ke všem klukům, že stíhají svoje zaměstnání, podnikání, školu a ještě po večerech nebo přes den když je trochu času se věnovat webu. Určitě jsem si před rokem a půl nepředstavoval, že se někdy v budoucnu web takhle rozroste a i v takovýchto polních podmínkách z něj vyroste současná SiemensMania. Všem klukům, kteří pracují zadarmo a ve svém volném čase tímto děkuji a vážím si jejich práce.

"Redakce" SiemensManie


Rozchod s Mobilmanií a nová SiemensMania

Spolupráce s Mobilmanií trvala zhruba půl roku. K ukončení spolupráce muselo zákonitě dojít a všechny důvody k tomu vedoucí si můžete přečíst právě zde. Tím nejhlavnějším důvodem, proč spolupráce přestala je PHP. Jednou z podmínek když přecházela SiemensMania pod Mobilmanii byl právě neškodný styl html. Takřka nulová šance se přes html probourat na server a na celou Mobilmanii umožnila fungování stránek na serveru C-Pressu. Pokud jsme chtěli zachovat chod stránek, zjednodušení práce a jejich profesionálnější vystupování. Nový systém PHP tedy znamenal odstěhování se na vlastní server a řešit spolupráci jinak. Nejdříve jsme se usadili na serverech společnosti Solnet, která nám ale po týdnu oznámila, že nemůže tolerovat naše přenosy. Proto jsem hledali silnějšího partnera, kterým se stalo Psisco od společnosti PES Consulting. Ti nám garantují dohodnuté podmínky a vše plní na výbornou. Navíc jsme trvali na vlastní doméně www.siemensmania.cz a www.siemensmani.com. Nechtěli jsme mít před vlastní adresou název mobilmania a proto jsme se také přikláněli k variantě vlastní cesty.
Dalším důvodem, který nutil ukončit spolupráci byla nepříjemná záležitost s webem Beinspired, který v létě odcizil naše soubory, které byly prací našich redaktorů a prohlašoval je za své ve "svém" návodu na zvětšení paměti. To rozjelo celou řadu mnoha napadání a dospělo to až k fingovanému hacknutí webu Beinspired s falešným obviněním (dosud se celá záležitost nevyřešila a nikdo nedokázal, kdo napadení webu učinil). Do celé věci se nakonec zamotal sám Siemens, distributor a v neposlední řadě Mobilmania, když vytrženými kousky z diskusního fóra bylo cíleně napadáno naše dobré jméno. Víme přesně kdo za celou událostí stál, ale on sám, pokud bude číst tento článek, si sáhne do svědomí. Celé je to již za námi a právě proto z naší strany vyvstanul krok, sejít se se stranou Beinspired a vše si vyříkat na společné schůzce. Zformulovali jsme společné prohlášení, které se ze strany Beinspired nevrátilo podepsané. Zřejmě není vůle plnit dohodnuté body.
Více se nemá cenu jakkoliv vyjadřovat k webu a práci Beinspired, který dle našeho názoru svými počiny spíše poškozuje dobré jméno Siemens.

Současnost

Po rozchodu s Mobilmanií se ukázal zajímavý jev. Ač již velmi stroze podporováni Mobilmanií, návštěvnost se zvedla skoro o 80%. Přikládáme to většímu zájmu o stránky, samotnému systému PHP, vyspělejšímu kontaktu se čtenáři a jejich možností ovlivňovat částečně chod webu a samotnému diskusnímu fóru, které svou denní návštěvností a počtem příspěvků obsazuje první místo v české a slovenské republice v kategorii Siemens. To je přesně to, co bylo našim hnacím motorem. Vytvořit opravdu silnou komunitu čtenářů a uživatelů Siemens, dát jim možnost se svobodně vyjadřovat, komunikovat mezi sebou a vylepšovat své mobilní telefony.
Minulý týden jsme navázali novou spolupráci s významným distributorem telefonů Siemens ve snaze být ještě aktuálnější a rychlejší než doposud, kdy nás některé skutečnosti v naší práci spíše brzdí. V listopadu vás čeká velká vánoční soutěž o zajímavé ceny a už teď můžeme napovědět, že jejich hodnota bude v částkách několika tisíc Kč. Proto pravidelně sledujte naše stránky. Ceny stojí rozhodně za to. Dále připravujeme spoustu zajímavých nápadů, které se rodí v našich hlavách a chceme tak být jednou z nejdynamičtějších stránek, přinášející svým čtenářům stále něco nového. Prozrazovat připravované nápady určitě nebudu, ale bude to zcela jistě další příjemný krok pro všechny uživatele telefonů Siemens. Těšit se už teď můžete na vánoční edici SiemensManie, která přinese zajímavý a humorný několikadílný článek. O čem bude? Nechte se překvapit. Třešničkou na dortu bude Silvestrovský speciál, který si nesmíte nechat ujít. Každopádně ještě do konce roku čeká naše čtenáře spousta milých překvapení a my jen pevně doufáme, že se naše komunita uživatelů bude jen a jen rozrůstat. Předně je to díky vám, našim čtenářům bez kterých nemůže žádny informační web fungovat.



1. Úplný začátek
2. Od dospívání až po současnost









  Diskuse k tématu
17.10.04 21:32  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   weitless Zobrazit příspěvek
17.10.04 22:15  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   Grafic Zobrazit příspěvek
17.10.04 22:36  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   Anonymous Zobrazit příspěvek
17.10.04 22:46  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   weitless Zobrazit příspěvek
17.10.04 23:04  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   Grafic Zobrazit příspěvek
17.10.04 23:21  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   Pňaky Zobrazit příspěvek
18.10.04 01:16  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   romulus Zobrazit příspěvek
18.10.04 07:37  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   Ach jooo...vidim,ze sa tu do toho obul zase tym BI...ja sa radsej k tomuto vobec nebudem vyjadrova...hanni Zobrazit příspěvek
18.10.04 08:04  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   Ne, Hanni, klidne se vyjadri. Ja bych to nejradeji vyresil, sice resit to takhle na foru je takovy...Grafic Zobrazit příspěvek
18.10.04 08:13  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   weitless Zobrazit příspěvek
18.10.04 08:15  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   romulus Zobrazit příspěvek
18.10.04 09:37  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   Pjootr Zobrazit příspěvek
18.10.04 09:50  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   romulus Zobrazit příspěvek
18.10.04 10:06  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   No, web BI je cely jeste ve vyvoji. Spousta toho neni hotoveho. Ale pracujeme na tom. PHPbb je sic...Grafic Zobrazit příspěvek
18.10.04 10:12  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   romulus Zobrazit příspěvek
18.10.04 13:03  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   Krokodýl Zobrazit příspěvek
18.10.04 14:28  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   Anonymous Zobrazit příspěvek
18.10.04 14:40  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   romulus Zobrazit příspěvek
18.10.04 14:43  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   Pňaky Zobrazit příspěvek
18.10.04 14:46  Re: SiemensMania - otevřená zpověď    Co Ti mam k tomu napisat...dohodli sme sa s tymom,ze uz do toho sporu nebudeme rypat a dal som...hanni Zobrazit příspěvek
18.10.04 14:54  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   hanni Zobrazit příspěvek
18.10.04 14:56  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   Pňaky Zobrazit příspěvek
18.10.04 15:05  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   hanni Zobrazit příspěvek
18.10.04 15:12  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   Pňaky Zobrazit příspěvek
18.10.04 15:20  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   He he...ze ulet :mrgreen: :wink: O:)hanni Zobrazit příspěvek
18.10.04 15:30  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   No, ohledne rozhovoru...Tech lidi co si ho zaslouzi je malo, otazek na ne taky neni moc. Takze je ...Grafic Zobrazit příspěvek
18.10.04 15:41  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   myslim ze nieje problem v tom, kto mal skor rozhovor alebo nejaky navod. nikto nema na prebrate in...ghost_z_kca Zobrazit příspěvek
18.10.04 15:54  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   No, ty urazky do dedku nekdo prehnal. Ja osobne odsuzuju kdyz pise nekdo, nevi o tom nic (ja sice ...Grafic Zobrazit příspěvek
18.10.04 16:06  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   BEZY Zobrazit příspěvek
18.10.04 16:15  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   Na tej stranke nefunguje skoro ziadny odkaz pre stahovanie. Vacsinou to chce stahovat z http://ww...Seten Zobrazit příspěvek
18.10.04 17:06  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   Pňaky Zobrazit příspěvek
18.10.04 17:20  Re: SiemensMania - otevřená zpověď    Download zo Siemenswordu nefunguje,iba stranky.hanni Zobrazit příspěvek
18.10.04 17:24  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   hanni Zobrazit příspěvek
18.10.04 17:45  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   lion Zobrazit příspěvek
18.10.04 17:57  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   jeden by nepovedal, ze toto su stranky o Siemensoch :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Little_S Zobrazit příspěvek
18.10.04 18:09  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   vsetci sa zhodneme ze ani jedna skratka nieje velmi vyherna. myslim ze sa mali najskor vymysliet s...ghost_z_kca Zobrazit příspěvek
18.10.04 18:43  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   CYB Zobrazit příspěvek
18.10.04 19:09  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   suhlasim ze nieco vydat na zaklade "co najskor" je hlupost. preto kazda diskusia kto to ...ghost_z_kca Zobrazit příspěvek
18.10.04 19:14  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   egro Zobrazit příspěvek
18.10.04 19:55  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   konkurence a rivalita je zdrava, ale ze by se takhle melo napadat to uz je fakt moc. ja si myslim ...Bonfire Zobrazit příspěvek
18.10.04 22:48  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   S55_KeNnY Zobrazit příspěvek
18.10.04 22:52  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   Ako na kritiku sme zvyknuty ale na urazky nie! Je smutne, ze sa tu hadame jak deti na piesocku....S55_KeNnY Zobrazit příspěvek
18.10.04 23:35  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   Informace o historii stranek jsou dobre. To jestli ma nekdo s nekym rozepre uz me tolik nezajimalo...KaRLiK_CZ Zobrazit příspěvek
19.10.04 00:24  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   PavelBE Zobrazit příspěvek
19.10.04 20:36  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   egro Zobrazit příspěvek
20.10.04 08:53  Re: SiemensMania - otevřená zpověď   Krokodýl Zobrazit příspěvek

1, 2 [vše]Starší  Nejstarší 

Zobrazit fórum
 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor