View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
koscik řád zlaté antény

5862.50 SMM
|
Posted: Sun Jun 19, 2005 11:25 am Post subject: |
|
|
Lidi, kdo co ma k Oskarovi, [email protected] Dik. _________________
 |
|
Back to top |
|
 |
GgDag siemensmaniak

Joined: 03 Jul 2004 Posts: 3548 Location: Taliansko Mobil:HTC One
10072.34 SMM
|
Posted: Sun Jun 19, 2005 4:25 pm Post subject: Re: Patch Mini GPS s GSM |
|
|
Prečital som cele forum ale nikde som nevidel ako vypnut to vibracne? Ide mi to dost na nervy.. Dik za info. Mam S65 Fw50 _________________ Siemens->HTC Sensation ->HTC Sensation XE ->HTC Evo 3D White->HTC Evo 3D Black->HTC One X Black->HTC One X White->HTC One silver->HTC One Black |
|
Back to top |
|
 |
kesu čestný člen

14913.56 SMM
|
Posted: Sun Jun 19, 2005 4:54 pm Post subject: Re: Patch Mini GPS s GSM |
|
|
GgDag wrote: | Prečital som cele forum ale nikde som nevidel ako vypnut to vibracne? Ide mi to dost na nervy.. Dik za info. Mam S65 Fw50 |
musíš otevřít příslušný *.tmo soubor a nazačátku změnit "v" třeba na 0 (=bez funkce) - je to popsaný v tom patchi _________________ http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave .... |
|
Back to top |
|
 |
GgDag siemensmaniak

Joined: 03 Jul 2004 Posts: 3548 Location: Taliansko Mobil:HTC One
10072.34 SMM
|
Posted: Sun Jun 19, 2005 4:57 pm Post subject: Re: Patch Mini GPS s GSM |
|
|
kesu wrote: | GgDag wrote: | Prečital som cele forum ale nikde som nevidel ako vypnut to vibracne? Ide mi to dost na nervy.. Dik za info. Mam S65 Fw50 |
musíš otevřít příslušný *.tmo soubor a nazačátku změnit "v" třeba na 0 (=bez funkce) - je to popsaný v tom patchi | Dik už to ide _________________ Siemens->HTC Sensation ->HTC Sensation XE ->HTC Evo 3D White->HTC Evo 3D Black->HTC One X Black->HTC One X White->HTC One silver->HTC One Black |
|
Back to top |
|
 |
kesu čestný člen

14913.56 SMM
|
Posted: Mon Jun 20, 2005 6:38 am Post subject: |
|
|
Tady http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=12273 jsem vytvořil sklad .*tmo souborů tak tam prosím každý něco přidejte.díky _________________ http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave .... |
|
Back to top |
|
 |
jasan pisatel

Joined: 11 Nov 2004 Posts: 216 Location: Hrachov Phone: ME75, S75 360090.00 SMM
|
Posted: Mon Jun 20, 2005 8:25 pm Post subject: |
|
|
Na výše uvedenou adresu jsem zaslal svoji sbírku bts. Okresy Benešov, Jihlava, Písek, Pelhřímov, Příbram, Tábor, Třebíč, Znojmo. Pro T-Mobile. _________________ Má životní cesta Siemens C10 -> S10 -> 2x C35i -> MT50 -> M65 fw50 -> A55 (upraven na C55) -> 2x C65 (upraveny na SL65) oba fw50 -> ME75 fw22 a S75 fw47+elfy |
|
Back to top |
|
 |
boarek kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Mon Jun 20, 2005 10:23 pm Post subject: |
|
|
este jednou panove se zeptam, jestli nekdo nemate presnejsi specifikaci tmo souboru (obvzlaste kladena otazka na clovicka, co tu daval k mani progreamek co exportoval z TXT)
Ja jsem se snazil delat esditor,. ale ackoli tmo vypadal v hexa naprosto stejne, tak v mobilu nesel otevrit (ale zobrazoval se na display), a kdyz jsem naaplikoval Dynamickou zmenu operatora, tak pri prechodu na tu BTS se mobil vypnul. |
|
Back to top |
|
 |
Guest
851.00 SMM
|
Posted: Mon Jun 20, 2005 10:38 pm Post subject: |
|
|
boarek wrote: | este jednou panove se zeptam, jestli nekdo nemate presnejsi specifikaci tmo souboru (obvzlaste kladena otazka na clovicka, co tu daval k mani progreamek co exportoval z TXT)
Ja jsem se snazil delat esditor,. ale ackoli tmo vypadal v hexa naprosto stejne, tak v mobilu nesel otevrit (ale zobrazoval se na display), a kdyz jsem naaplikoval Dynamickou zmenu operatora, tak pri prechodu na tu BTS se mobil vypnul. |
Jestli jde o editaci v PC, tak ja to delam v Smelter 6.55 |
|
Back to top |
|
 |
Wishmaster badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Jun 20, 2005 11:28 pm Post subject: |
|
|
boarek wrote: | este jednou panove se zeptam, jestli nekdo nemate presnejsi specifikaci tmo souboru (obvzlaste kladena otazka na clovicka, co tu daval k mani progreamek co exportoval z TXT)
Něco už tu bylo zmiňované. Kromě toho, že je ve formátu Unicode, tak první znak udává počet znaků v souboru a tuším poslední (před úplně posledními 00 v hex editoru) je nějaký kontrolní XOR, co se nějak vypočítává, ale jak to nevím.
Jinak se taky snažím dělat takový editor, ale troskotám na převodu txt do tmo. Nejlépe kdyby někdo věděl jak v C++ Buildru převést textový řetězec do .tmo (popř. i jen do Unicode a následné uložení), byl bych mu moc vděčný. Zatím to řeším posíláním dat do Smelteru, ale musí se to odklikávat po jednom, takže to taky není ideální. _________________ Alcatel OT Club -> OT 302 -> Siemens MT50 -> CX65
FW 05 -> 14 -> 16 -> 25 -> 43 -> 47 -> 50 |
|
Back to top |
|
 |
boarek kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Jun 21, 2005 1:39 am Post subject: |
|
|
takze TMo je nejakej officialnejsi format ?k cemu se normalne pouziva? nencete nekdo napsat tomu cloveku, co vyviji ty patche? ze aby to psal do neceho srozumitelnejsiho, teda pokud on to ma moznost ovlivnit, pokud to neni vec telefonu. taky jsem ztroskotal zatim na zapisovani do tmo. jinak ucism se na tom v Pythonu :) |
|
Back to top |
|
 |
jdobry rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Tue Jun 21, 2005 7:36 am Post subject: |
|
|
Wishmaster wrote: |
Jinak se taky snažím dělat takový editor, ale troskotám na převodu txt do tmo. Nejlépe kdyby někdo věděl jak v C++ Buildru převést textový řetězec do .tmo (popř. i jen do Unicode a následné uložení), byl bych mu moc vděčný. Zatím to řeším posíláním dat do Smelteru, ale musí se to odklikávat po jednom, takže to taky není ideální. |
Je to jednoduchy. Tady je malickej program co jsem napsal se "svacinou v ruce". Je to v C. Spousti se z prikazovy radky a ma jediny parametr a to je vystupni soubor. Cte standartni vstup. Takze napr se spusti "program vystup <vstup"
Code: | #include <stdio.h>
#include <unistd.h>
int main (int args, char *argv[]) {
char buf[255];
int i;
FILE * out;
char b2[2] = { '\0' , '\0'};
char x= '\0';
if (args != 2) {
puts("error - neni zadan vystupni soubor");
return 1;
}
out = fopen (argv[1],"w");
ssize_t s = fread (buf,1,255,stdin);
x = (char) s;
b2[0] = x;
fwrite (b2,1,2,out); // zapsat delku
for(i=0;i<s;i++) {
b2[0] = buf[i];
x ^= b2[0];
fwrite (b2,1,2,out); // znak
}
b2[0] = x;
fwrite (b2,1,2,out); // zapsat XOR
fclose (out);
return 0;
}
|
Tento jednoduchouckej program nezvlada unicode. Pokud by ho nekdo chtel na unicode, musi delat XOR 16-ti bitove (misto \0 bude horni byte unicode znaku)
Kodovani TMO je unicode, ale patch MiniGPS zatim kopletni podporu techto znaku nema. _________________ Philips Fizz -> ..... -> Siemens CX65
Děkuji všem, kteří tomuto fóru věnují svůj čas a píší se znalostí věci a k tématu. Specielně Krokodýlovi, Hannimu a dalším
Last edited by jdobry on Tue Jun 21, 2005 7:41 am; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
jdobry rozumbrada

1261.00 SMM
|
Posted: Tue Jun 21, 2005 7:39 am Post subject: |
|
|
boarek wrote: | takze TMo je nejakej officialnejsi format ?k cemu se normalne pouziva? nencete nekdo napsat tomu cloveku, co vyviji ty patche? ze aby to psal do neceho srozumitelnejsiho, teda pokud on to ma moznost ovlivnit, pokud to neni vec telefonu. taky jsem ztroskotal zatim na zapisovani do tmo. jinak ucism se na tom v Pythonu  |
TMO je zkratka z "TextModule". Je to jediny format textu, ktery umi telefon editovat primo v sobe. Pouziva se napr pri psani SMS, kdy dam Menu->Vlozit z...-> Textovy modul a vlozim napr prani k narozeninam, ktere mam v text modulech ulozeno. _________________ Philips Fizz -> ..... -> Siemens CX65
Děkuji všem, kteří tomuto fóru věnují svůj čas a píší se znalostí věci a k tématu. Specielně Krokodýlovi, Hannimu a dalším |
|
Back to top |
|
 |
pecanz čestný člen

14931.66 SMM
|
Posted: Tue Jun 21, 2005 1:08 pm Post subject: |
|
|
Tak a je to na C65ku ???  _________________ -> SE S500i + 2GB M2 + Vodafone CZ <- |
|
Back to top |
|
 |
pitrisek věrný diskusník

Joined: 08 Sep 2004 Posts: 405 Location: Česká Třebová & Brno
2061.00 SMM
|
Posted: Tue Jun 21, 2005 3:39 pm Post subject: |
|
|
Wishmaster wrote: | boarek wrote: | este jednou panove se zeptam, jestli nekdo nemate presnejsi specifikaci tmo souboru (obvzlaste kladena otazka na clovicka, co tu daval k mani progreamek co exportoval z TXT)
Něco už tu bylo zmiňované. Kromě toho, že je ve formátu Unicode, tak první znak udává počet znaků v souboru a tuším poslední (před úplně posledními 00 v hex editoru) je nějaký kontrolní XOR, co se nějak vypočítává, ale jak to nevím.
Jinak se taky snažím dělat takový editor, ale troskotám na převodu txt do tmo. Nejlépe kdyby někdo věděl jak v C++ Buildru převést textový řetězec do .tmo (popř. i jen do Unicode a následné uložení), byl bych mu moc vděčný. Zatím to řeším posíláním dat do Smelteru, ale musí se to odklikávat po jednom, takže to taky není ideální. |
Nekde tu byl odkaz na zdrojak miniGPS a tam to bylo, staci obslohnout. Ale uz je tu i jinej priklad. _________________ S65 fw58WS CZ
Pitrisovo doupě @ http://pitris.org/ |
|
Back to top |
|
 |
szkepek táta fóra

Joined: 17 Jan 2005 Posts: 1269 Location: Konice - největší prdel na jih od Arktidy a na Sever od Sahary
7861.00 SMM
|
Posted: Tue Jun 21, 2005 7:47 pm Post subject: |
|
|
Darth PZ wrote: | Tak a je to na C65ku ???  |
Jo, ale nefunguje to  _________________ Vita Circulus ést !!! |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|