View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ZeeRaX všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Mon Aug 15, 2005 7:33 pm Post subject: Re: Servisní menu |
|
|
Kubi wrote: | Když sem měl siemens m55 tak se tam nějakou fintou dalo dostat do Servisního menu a tam šlo nastavis sposta věcí jako treba zlepsit kvalitu fotek...
Nic o Servisním menu jsem tu nenašel a tak bych se chtěl zeptat jak se dá do servisního menu dostat u SX1?
děkuji za odpověď |
O_o to tam fakt slo, jako ty fotky ?!?
DOufam, ze myslis stejne servisni menu jako ja ^_^.
NO pokud se dobre pamatuju, tak jsem to mel aktivovane na M55tce pres jeden programek, ktery generoval kod podle IMEI a ten jsi ulozil na sim.. no a to same mi jde na SXku, takze uplne stejne
Doufam, ze to je co jsi chtel...
Btw. nekteri tvrdi, ze ti potom blbne phone.. me zatim ne (nebo z jinych (doufam ) pricin) _________________ Sagem RC 825-->Sony CMD-J5-->M55 FW 91 +novej kryt(od vyroby seka)-->SX1 FW: SMO_VII-->15CZ_patched->N70MOD
 |
|
Back to top |
|
 |
duuri (člen klubu SM) řád zlaté antény

5874.50 SMM
|
Posted: Mon Aug 15, 2005 7:55 pm Post subject: |
|
|
no keby ste si presli forum tak viete ze v servisnom menu sx1 nic take neni..a navysse sposobuje nestabilitu a vypinanie... |
|
Back to top |
|
 |
Njuska badatel

261.00 SMM
|
Posted: Tue Aug 16, 2005 1:05 am Post subject: |
|
|
Duuri ma naprostou pravdu! Notabene zlepsovani fotek pres servisni menu lze jen u pridavneho fotacku na telefonech S55/M55! Jinak je DM uplne stejne! _________________ Siemens S4, Siemens S10active, Siemens S25, Siemens S55 - (before). Siemens SX1 (FW15cz) |
|
Back to top |
|
 |
ZeeRaX všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Tue Aug 16, 2005 3:58 pm Post subject: |
|
|
duuri wrote: | no keby ste si presli forum tak viete ze v servisnom menu sx1 nic take neni..a navysse sposobuje nestabilitu a vypinanie... |
hele, ja nevim kolik tech menu u ruznych telefonu je, ale u M55 to slo (bylo to menu aktivovane jak sem rekl.. ) a na SXku mi facha uplne stejne a zatim mi vubec nemrzne nebo neseka (teda pokud neco nepodelam ja ^^)
@KUBI: Sry, ale pouzivam Mirandu a blbne mi posilani pres ICQ (proste ti soubor nelze odeslat). ZKuste mu to nekdo poslat, kdo ma
btw. nevim to jiste ale byla to myslim i soucast nejakeho programu.. hmm...jak se to jmenovalo.. java enabler nebo aerocheck neco... fakt uz nevim.. snad poradi nekdo jiny  _________________ Sagem RC 825-->Sony CMD-J5-->M55 FW 91 +novej kryt(od vyroby seka)-->SX1 FW: SMO_VII-->15CZ_patched->N70MOD
 |
|
Back to top |
|
 |
diablo táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Tue Aug 16, 2005 5:21 pm Post subject: |
|
|
ZeeRaX wrote: | ja nevim kolik tech menu u ruznych telefonu je, ale u M55 to slo (bylo to menu aktivovane jak sem rekl.. ) a na SXku mi facha uplne stejne a zatim mi vubec nemrzne nebo neseka (teda pokud neco nepodelam ja ^^)
btw. nevim to jiste ale byla to myslim i soucast nejakeho programu.. hmm...jak se to jmenovalo.. java enabler nebo aerocheck neco... fakt uz nevim.. snad poradi nekdo jiny  | Tak skus na SX1 restart cez FExplorer a zbadas ako sa zrube. Jedinu vyhodu DM vidim v tom, ze standardny file explorer ti po jeho aktivovani zobrazi vsetky disky (nielen C a E). Aj ked FExplorer je mnohonasobne lepsi.
Ak si chces DM aktivovat aj tak, pohladaj na Siemensmanii v utilitach. Java Enabler alebo nieco podobne vobec nepotrebujes. _________________ M35 upravena -> MT50 tuned-> MC60 -> M55 fw10 ->fw11 ->fw91 (+patche) ->dead -> SX1 fw13 ->fw15 uk-de-ru ->fw15 uk-cz-sk + themes +1GB Pretec
For Blood is Life... |
|
Back to top |
|
 |
ZeeRaX všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Tue Aug 16, 2005 6:58 pm Post subject: |
|
|
diablo wrote: | Tak skus na SX1 restart cez FExplorer a zbadas ako sa zrube. Jedinu vyhodu DM vidim v tom, ze standardny file explorer ti po jeho aktivovani zobrazi vsetky disky (nielen C a E). Aj ked FExplorer je mnohonasobne lepsi.
Ak si chces DM aktivovat aj tak, pohladaj na Siemensmanii v utilitach. Java Enabler alebo nieco podobne vobec nepotrebujes. |
Restarty jsem delal normalni pres tlefonek # *... a nic
DM.. hmm.. ze by development menu ? asi jo ze.. no bych cekem rad videl nejaky programek, co z tech logu umi vycist neco uzitecneho.. bo takhle tomu sam moc nerozumim.
Hmm.. kdyztak presmyslim, ja jsem videl vsechny disky v integrovanem prohlizeci souboru od zacatku.. ze by to bylo tim, ze tam mam simku z m55 .. ty voe..ted mi to doslo.. nebo nedoslo.. ono se to genrerovalo pres IMEI - ale phone nebo simky ? protoze na SXKu to slape uplne v klidu
Navic jeslti se dobre pamatuji, tak tam byly na vyber 2 typy CODE 1 A CODE 2 a ja mam mysllim CODE 2...
@KUbi no vidis, Diablo rika ze to de pres FEexpler, tak zkus ne  _________________ Sagem RC 825-->Sony CMD-J5-->M55 FW 91 +novej kryt(od vyroby seka)-->SX1 FW: SMO_VII-->15CZ_patched->N70MOD
 |
|
Back to top |
|
 |
diablo táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Tue Aug 16, 2005 7:37 pm Post subject: |
|
|
ZeeRaX wrote: |
Restarty jsem delal normalni pres tlefonek # *... a nic
DM.. hmm.. ze by development menu ? asi jo ze.. no bych cekem rad videl nejaky programek, co z tech logu umi vycist neco uzitecneho.. bo takhle tomu sam moc nerozumim. | Aj som nieco take videl, ale bolo to uplne nanic. Vediet co ktore hodnoty znamenaju ma vyznam akurat ked robis nejaku aplikaciu alebo patch. Aplikacia sa vola "ccmon.exe", skus zagooglit.
ZeeRaX wrote: | Hmm.. kdyztak presmyslim, ja jsem videl vsechny disky v integrovanem prohlizeci souboru od zacatku.. ze by to bylo tim, ze tam mam simku z m55 .. ty voe..ted mi to doslo.. nebo nedoslo.. ono se to genrerovalo pres IMEI - ale phone nebo simky ? protoze na SXKu to slape uplne v klidu
Navic jeslti se dobre pamatuji, tak tam byly na vyber 2 typy CODE 1 A CODE 2 a ja mam mysllim CODE 2... | Pamatas si dobre, no ten kod je podla IMSI, preto to funguje s jednou simkou na viacerych (Siemens) telefonoch. Inac, program na aktivaciu sa vola Siemens Service Code Generator (alebo podobne).
ZeeRaX wrote: | @KUbi no vidis, Diablo rika ze to de pres FEexpler, tak zkus ne  | ??? ??? nechapem _________________ M35 upravena -> MT50 tuned-> MC60 -> M55 fw10 ->fw11 ->fw91 (+patche) ->dead -> SX1 fw13 ->fw15 uk-de-ru ->fw15 uk-cz-sk + themes +1GB Pretec
For Blood is Life... |
|
Back to top |
|
 |
ZeeRaX všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Tue Aug 16, 2005 7:41 pm Post subject: |
|
|
jj.. presne tak se to jmenuje nebo to umi i programy - takove ty vice ucelove, nekolik fnkci v sobe.. mozna FREIA (o5 si nejsem 100% jisty)
Heh Diablo fakt promin, ja sem to cetl... a ctu jaksi po souvetich a asi sem ocima preskocil radek a dal si to do spatnych souvislosti, s tim FEexpolerem a tim CODE
Jeste jendou sry  _________________ Sagem RC 825-->Sony CMD-J5-->M55 FW 91 +novej kryt(od vyroby seka)-->SX1 FW: SMO_VII-->15CZ_patched->N70MOD
 |
|
Back to top |
|
 |

5874.50 SMM
|
Posted: Tue Aug 16, 2005 8:54 pm Post subject: |
|
|
mozem ti zarucit a somno dalsich 50 ludi z SF ze Dm ma nepriaznive ucinky na SX.pri nabijani sa vypinal ale ked si nabijal telefon normalne bezal tak sa sam vypol...mp3 player sa seka stabilita vsetkych aplikacie je horsia...ale ked myslis ze to vies lepsie tak na poucit.a restart sx1 neznamena * a # a cervene to je trojhmat.restart je normalny reboot ako ctrl+alt+del |
|
Back to top |
|
 |
Njuska badatel

261.00 SMM
|
Posted: Tue Aug 16, 2005 10:52 pm Post subject: |
|
|
Tak, osobne jsem delal dlouhodobej test (cca 3 mesice, kdy jsem DM neustale aktivoval a deaktivoval) a skutecne: S DM (developer menu) je telefon nestabilni (a to predevsim pri GPRS prenosech), dochazi k samocinemu vypinani (za zvuku bzuuuku ), dale nefunguji nektere casti nekterych programu - napr. restart v FExploreru, Psiloc Filemanu a dalsich apps. DM take zpusobuje vypinani telefonu pri nabijeni (napr. pres noc). Na zadny problem ohledne MP3 jsem neprisel.
Ja jsem DM pouzival jen z jedineho duvodu a to prave kvuli full Siemens filemanageru (systemove slozky a vsechny disky). Ten originalni filemanager, co je v SX1 je prave uplne nejlepsi (podle me). Nechapu, kdo tu napsal, ze FExplorer je 100x lepsi - to me opravdu pobavilo! To by nam dotycny mohl napr. vysvetlit, jak v FExploreru treba presune/zkopiruje celou slozku... a v bugach a picov*nach FEXploreru bych mohl pokracovat!
P.S: Pokud mate na SIM karte vygenerovan kod, ktery aktivuje servisni menu u starsich Siemensu, tak se Vam rovnou aktivuje i u SX1. U rady x65 a vyssi uz tomu tak neni. _________________ Siemens S4, Siemens S10active, Siemens S25, Siemens S55 - (before). Siemens SX1 (FW15cz) |
|
Back to top |
|
 |
diablo táta fóra

7861.00 SMM
|
Posted: Tue Aug 16, 2005 11:12 pm Post subject: |
|
|
Njuska wrote: | Ten originalni filemanager, co je v SX1 je prave uplne nejlepsi (podle me). Nechapu, kdo tu napsal, ze FExplorer je 100x lepsi - to me opravdu pobavilo! To by nam dotycny mohl napr. vysvetlit, jak v FExploreru treba presune/zkopiruje celou slozku... a v bugach a picov*nach FEXploreru bych mohl pokracovat! | Pisal som to ja. Sice nepresunies celu zlozku a pod, ale vidis vsetky disky a to na celom displeji, mozes restartovat atd. Je ale trosku pomalsi a ukada instalacky. Vsetko co si spominal by mala vyriesit nasledujuca verzia, takze nasa pseudo-hadka je bezpredmetna. Tiez som dlho pouzival ten defaultny file explorer. _________________ M35 upravena -> MT50 tuned-> MC60 -> M55 fw10 ->fw11 ->fw91 (+patche) ->dead -> SX1 fw13 ->fw15 uk-de-ru ->fw15 uk-cz-sk + themes +1GB Pretec
For Blood is Life... |
|
Back to top |
|
 |
Norton rozumbrada

1272.54 SMM
|
Posted: Tue Aug 16, 2005 11:45 pm Post subject: |
|
|
No mě se ten defaultní explorer vůbec nelíbí a použival jsem ho asi tak jeden den,než jsem si sehnal FileMana...ten umí přesunout celou složku a zobrazuje i všechny disky.Ale to je trochu OT nemyslíte? _________________ C35i -> MT50 -> CX65 -> SX1 -> Nokia N70 |
|
Back to top |
|
 |
ZeeRaX všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Wed Aug 17, 2005 5:48 pm Post subject: |
|
|
duuri wrote: | mozem ti zarucit a somno dalsich 50 ludi z SF ze Dm ma nepriaznive ucinky na SX.pri nabijani sa vypinal ale ked si nabijal telefon normalne bezal tak sa sam vypol...mp3 player sa seka stabilita vsetkych aplikacie je horsia...ale ked myslis ze to vies lepsie tak na poucit.a restart sx1 neznamena * a # a cervene to je trojhmat.restart je normalny reboot ako ctrl+alt+del |
nj.. mozna to zavisi jako u win - na konkretnich app, konkretni situaci atd.. mozna ne
Ja zatim problemy nemel.. ale to asi prijde
btw. tak mi vysvetli jaky je rozdil u SXka ne obecne... mezi trojhmatem a rebootem ?
Trojhmat, podle me smaze C a nastavi vyrobni nastaveni - myslim, ze to je vse
a reboot ?!
btw. a ktere menu jste to zkouseli ?! CODE 1 nebo CODE2 ? _________________ Sagem RC 825-->Sony CMD-J5-->M55 FW 91 +novej kryt(od vyroby seka)-->SX1 FW: SMO_VII-->15CZ_patched->N70MOD
 |
|
Back to top |
|
 |

5874.50 SMM
|
Posted: Wed Aug 17, 2005 8:11 pm Post subject: |
|
|
reboot je restart ako na pc.trojhmat je ako format hdd |
|
Back to top |
|
 |
ZeeRaX všeználek

4261.00 SMM
|
Posted: Thu Aug 18, 2005 2:46 pm Post subject: |
|
|
duuri wrote: | reboot je restart ako na pc.trojhmat je ako format hdd |
a neudal to to same, kdyz telefon zapnu a vypnu ? - ten restart pomoci FEexploeru .. _________________ Sagem RC 825-->Sony CMD-J5-->M55 FW 91 +novej kryt(od vyroby seka)-->SX1 FW: SMO_VII-->15CZ_patched->N70MOD
 |
|
Back to top |
|
 |
|