Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
honza1977 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: pá září 30, 2005 10:19 am Předmět: AX75 a indikace úrovně nabití akumulátoru |
|
|
Vážení siemensmaniaci, mám menší problém s nově koupenou AX pětasedmdestátkou. Zjistil jsem, že mám v telefonu patrně nějak "rozhozené" úrovně napětí aku - přesněji řečeno je rozhozené zobrazení na displeji. V praxi se to projevuje tak, že telefon ukazuje ještě "jednu čárku" a jakmile mi někdo zavolá, do dvou vteřin se ozve typické Siemensácké zapípání oznamující, že je baterie vybitá a telefon se hned vypne. Pravda - baterie ještě není v optimální kondici - není správně "naformovaná", jelikož mám telefon teprve týden a nabíjel jsem myslím třikrát. Ale tohle mi dost vadí, že se do poslední chvíle tváří aku jako OK a pak se rovnou telefon vypne. Takže se chci zeptat - pokud máte někdo podobnou zkušenost - co s tím? Je to nějaká chyba této řady nebo jde (jak pevně doufám) o kusovou závádu? A co s tím? Mohu jakožto majitel datového kabelu nějakým způsobem problém odstranit nebo musím nedejbože telefon reklamovat? Vím, že u starších Siemensů šlo ty úrovně nastavit zvenku přes kabel, tak snad by to mohlo jít i u nové řady...
Předem díky za vaše rady  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
stano.mania siemensmaniak

Založen: 09. 11. 2004 Příspěvky: 2128 Bydliště: okolie Senca (SK)
14311.82 SMM
Příspěvky na SM: 160,- |
Zaslal: pá září 30, 2005 11:13 am Předmět: |
|
|
AX75 som mal pár dní, takže som nestačil spozorovať tento problém.
Zdá sa mi ale, že novšia rada x75 ukazuje graficky viac ako v skutočnosti možno je. Napr. ak mám mobil na kábli, tak napr. program Simoco mi ukazuje percentá a tie sa mi zdajú niššie ako graf. ukazovateľ.
Ja osobne málokedy nechávam mobil blízko nule, nakoniec údaje o batériách Lion tvrdia, že u nich sa neuplatňuje pamätový efekt ako u NiMH.
Ak by problém pretrvával a najmä ak výdrž batérie v pohotovostnom stave je podozrivo nízka, doporučujem reklamovať. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Gianni83 rozumbrada

1261.00 SMM
|
Zaslal: pá září 30, 2005 1:15 pm Předmět: |
|
|
No ja si spis myslim, ze baterka sice "stavu" ma a indikator ukazuje dobre, ale jakmile ti nekdo zavola, zvysi se napetovy a proudovy odber telefonu az nekolikanasobne, nez kdybys ho nechal v klidu. Tim padem si telefon "rekne" ha, mam malo stavy na hovor a uz zacne rvat. Asi tak nejak bych videl ja ten tvuj probem.  _________________ Sagem MC920 -----> Siemens M35 (s czT9) -----> M55 (fw.91 + tuna patchu) -----> CX75 (fw.25)
Gianni is BACK |
|
Návrat nahoru |
|
 |

14311.82 SMM
Zaslal: pá září 30, 2005 1:25 pm Předmět: |
|
|
práve som čítal diskusiu M65 a výdrž batérie a je faktom, že ak niekto má osvetlenie nad 50 percent a často robí s mobilom, môže sa stať, že batéria nevydrží ani pol dňa.
No hlásenie, že batéria je blízko nuly aj keď stav je ok - to je aj pri iných mobiloch, ja preto zvyknem mať mobil nabitý do stavu, že mi vydrží aj viacminútové hovory.
Keďže mám v rodine len Siemensy, jedna nabíjačka je aj doma, druhá pre potrebu aj v práci. Kedysi som mal dve batérie - ale to sa mi neosvedčilo, keď ju bolo treba, bola nikde inde. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
honza1977 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: pá září 30, 2005 1:30 pm Předmět: |
|
|
Gianni83 napsal: | No ja si spis myslim, ze baterka sice "stavu" ma a indikator ukazuje dobre, ale jakmile ti nekdo zavola, zvysi se napetovy a proudovy odber telefonu az nekolikanasobne, nez kdybys ho nechal v klidu. Tim padem si telefon "rekne" ha, mam malo stavy na hovor a uz zacne rvat. Asi tak nejak bych videl ja ten tvuj probem.  |
To máš nejspíš pravdu, jenomže s tímhle problémem jsem se setkal poprvé až u tohoto telefonu - a že jsem měl před ním už možná dobrých 25 jiných, z toho byla většina Siemensů a u všech fungovala výstraha nízkého stavu baterie perfektně. Pochopil bych, kdyby se stav nabití blížil nule a během hovoru se telefon vypnul. Ale tady konkrétně je problém v tom, že podle indikátoru se baterie tváří, že má ještě nějakých 20% energie a co hlavně - že se telefon vypne bezprostředně poté, co začne vyzvánět (spíš ani nezačne, jen se rozsvítí displej, telefon zavibruje a je konec - netrvá to víc jak dvě, tři vteřiny). Že je něco v nepořádku, to je mi jasný, hlavně se ale snažím zjitstit, jestli někdo neá s tímhle telefonem podobnou zkušenost.  |
|
Návrat nahoru |
|
 |
honza1977 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: pá září 30, 2005 1:35 pm Předmět: |
|
|
stano.mania napsal: | práve som čítal diskusiu M65 a výdrž batérie a je faktom, že ak niekto má osvetlenie nad 50 percent a často robí s mobilom, môže sa stať, že batéria nevydrží ani pol dňa.
|
Výdrž baterie jako taková se mi zdá být v pořádku, odpovídá zkušenostem, které mám s předchozími telefony (údaje výrobce beru se značnou rezervou).
Co se týká vybíjení akumulátorů až na dno - on ten rozšířený názor o paměťovém efektu u NiMH baterií je jen hodně nafouknutá bublina - paměťový efekt se projevuje především u akumulátorů, které jsou značně proudově namáhané a předčasně nabíjené. Je to víceméně jen otázka zvyku, jestli někdo (jako já) vybíjí akumulátor až na dno nebo (jako Ty) si nechává rezervu a nabíjí dřív. Na životnost akumulátoru to nemá nijak zásadní vliv. |
|
Návrat nahoru |
|
 |

14311.82 SMM
Zaslal: pá září 30, 2005 1:50 pm Předmět: |
|
|
Ak to je takto: že AX75 rýchle vypne bez varovania pred tým, potom tam bude nejaký problém, Siemensy bežne nevypínajú takto náhle. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hairy.pecker řád zlaté antény

Založen: 19. 10. 2004 Příspěvky: 951 Bydliště: Jihlava - děs a běs
5861.00 SMM
|
Zaslal: pá září 30, 2005 5:01 pm Předmět: |
|
|
a nemohla by to bejt chyba firmware? skus tam nahrát nejnovější firmware _________________ CX75 + RS-MMC 1GB San Disk + HHS-700
hobit |
|
Návrat nahoru |
|
 |
honza1977 kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Zaslal: pá září 30, 2005 8:09 pm Předmět: |
|
|
hairy.pecker napsal: | a nemohla by to bejt chyba firmware? skus tam nahrát nejnovější firmware |
Mohla by to být chyba fw (to si nakonec mylím od začátku)... Jenomže při tom jsem narazil na další problém... V telefonu mám fw 13 a co jsem koukal po stránkách Siemensu, tak poslední verze je u nich 12 a co navíc - neodpovídá to na žádný z kódů "Variant" - já mám E301 a tuhle možnost mi to při pokusu o stažení nového fw nenabízí. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
hairy.pecker řád zlaté antény

Založen: 19. 10. 2004 Příspěvky: 951 Bydliště: Jihlava - děs a běs
5861.00 SMM
|
Zaslal: pá září 30, 2005 8:41 pm Předmět: |
|
|
tam tam skus jinou FF _________________ CX75 + RS-MMC 1GB San Disk + HHS-700
hobit |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Můžeš k příspěvkům připojovat soubory Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory
|