View previous topic :: View next topic |
NAPLNIL VAŠE OČEKÁVÁNÍ |
ANO |
|
61% |
[ 148 ] |
NE |
|
38% |
[ 91 ] |
|
Total Votes : 239 |
|
Author |
Message |
Wir-jin začátečník

Joined: 03 Nov 2005 Posts: 48 Location: Jihovýchod - Břeclav
61.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 01, 2006 12:57 pm Post subject: |
|
|
Docela by mě zajímalo jakou barevnou verzi ste si (vlastníci SXG) pořídili? Já chci bílou ale nikde nic, všude samé Metalic Black...kdyžtak poraď te kde bych onu verzi Metalic White sehnal...díky moc _________________ C35i->ME45->M55--->S75 FW40+DCA-510+1GB SanDisk |
|
Back to top |
|
 |
LK7R kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 01, 2006 1:21 pm Post subject: Zkusenost po 14 dnech |
|
|
Zdravim vsechny zucastnene majitele SXG75.
Telefon mam od zacatku predminuleho tydne. Moje zkusenosti jsou nasledujici (predchozi telefon SE T610/T630):
Baterie
----------
se opravdu jaksi zazracne zlepsuje. Poprve nevydrzela skoro ani den, nyni den a pul. Bude to nejspis pouzivanim telefonu a "hranim si s nim". Pomohlo stahnuti jasu na 20% (pri zachovani citelnosti jako na T630)
GPS
------
nejsou mapy > k nicemu > mozna casem
Display
---------
to se musi videt ... bomba
Klavesnice
-------------
- prijemny stisk ani mekky ani tvrdy, joystick dokonalej oproti SE
- trosku mi nevyhovuje tlacitka na zasinani a konceni hovoru po stranach ... mam dlouhe prsty a obcas si vypnu hovor
Menu
-------
logika je podobna jako u SE za den dva se clovek zorientuje, nevychytavky jsou napriklad ze se nedaji objekty rusit / mazat pomoci tlacitka [c] (zvyk z SE)
Fotak
-------
ve dne ok, chybi blesk a autofokus (pokud chce nekdo mobil s super fotakem tak radeji SE750 nebo N70)
- zase na obranu musim rici, ze na to ze to nema blesk a autofokus tak to foti bozsky
MP3 / multimedia
--------------------
- hraje to ... neni to spatne ani skvele ... umi wav (SE ma trable)
- video sem linej komprimovat takze nevim zkousel sem demo a ujde
Managerske funkce
----------------------
- nejsou poznamky ... to je neomluvitelne
Chyby / errory / nedodelavky
-----------------------------------
na zatuhy jsem nebyl vubec zvykly z T630 ... zatim se mi kousnul foun asi 4~5 pokazde restartnul sam sebe a cekal na pin, vzhledem ze je to prvni FW tak predpokladam budouci zlepseni. Nekolikrat to bylo pri narocnych multitaskingovych operacich (snazil sem se ho dostat do uzkych) ale asi 2x z niceho nic coz me prekvapilo (psani zpravy a volani nebo neco takoveho to bylo)
- obcas se mi nekdo snazi dovolat a telefon nezvoni proste jen prijde ze se mi nekdo nedovolal ... mam ET a sedim pod BTS takze signalem to nebude s SE T630 nikdy takovy trabl nebyl... mozna to ma co do cineni s tou ikonkou *!* kde hvezdicka je panacek ... netusim co to je zkusim zavolat do servisu
- indexace karty po vlozeni je katastrofa pokud mate na ni vic souboru ... trva to tak 5 min nez se zacne foun zase rozumne chovat (zpomalny), nastesti jen jednou po vlozeni ... po vyndani a znovuvlozeni si index pamatuje a neprovadi se kompletne
- nahledy ve slozce vlastni soubory ... nejsou u fotek ... to je proste katastrofa ... ten kdo to psal musel byt ozralej nebo zfetovanej ... prijde mi to jako spatny vtip ... modelova situace > 50 fotek a neco najit ... to je na mrtvici
- vyhledavani souboru ... neni jako v telefonim seznamu ... to by mohlo byt ... fim jak se menuje ten soubor a musim rolovat jak pako to je vopruz, ano je tam polozka hledat ... ale je hluboko v menu a nez ji clovek najde tak to uz to odskroluje
- nez jsem prisel ze prohlizeni fotek musim delat v media playeru a ne vlastnich slozkach tak sem nadaval jak spacek ... neslo otevrit fotku a zmacknout tlacitko pro dalsi foto ... to lze jen v media playeru
- fotky nelze mazat pri jejich prohlizeni > postup co byl u SE otevru fotku ... nelibi se mi tak zmacknu [c] , zada potvrzeni a je vymazana a zobrazi se dalsi fotka ... tady se musi vyskocit uplne do seznamu fotek a az tam lze foto smazat ... to je si myslim spis lajdactvi nez feature...
- foto na pozadi telefonu ... mohla by byt moznost nechat si foto zcvrknout na rozliseni ... takhle se vyfocene foto nedaji pouzit jako pozadi, jsou k tomuto ucelu nepouzitelne dokud se neupravi v PC
- java nelze nahrat pres ctecku karet nebo primo poslat na tel ... to je pakarna soubor vidim ve vlastnich souborech ... ale nespustim wtf? ... to je trosku moc ... nechapu dovod ... snad to opravi
- kopirovani a prace s file systemem v telefonu je pomerne pomala (ale to je spis subjektivni zalezitost)
Souhrn
---------
Za 10 000kc dostanete mobilni telefon treti generace ktery ma fotak pro normalni pouziti, dokonaly display vhodny i pro lidi s horsim zrakem, GPS bez map, pekne propracovane menu a svizne, multimedialni funkce odpovidajici telefonu treti generace, a nejaky ten zasek sem tam.
hodnotim jej tak na 90% pricemz 5% ubiraji zaseky a 3% nedodelavky ve firmware tzn. 98% pokud se podari ten firmware.
Nakupu nelituji
Mrzi me zmeskane hovory ktere se ani neuskutecni ... jen se rozsviti telefon a ukaze zmeskany hovor, zjistim co se ve sluchatku odehrava druhe strane. |
|
Back to top |
|
 |
D4X (o(^^)o)

Joined: 25 Nov 2004 Posts: 5114 Location: Žďár nad Sázavou Phone: HTC Diamond 382387.67 SMM
|
Posted: Wed Feb 01, 2006 2:07 pm Post subject: |
|
|
většinu věcí co popisuješ by měl vyřešit nový FW  _________________ -> Nokia Lumia 800 |
|
Back to top |
|
 |
jamaica siemensmaniak

17095.68 SMM
|
Posted: Wed Feb 01, 2006 2:19 pm Post subject: |
|
|
davexxxx wrote: | většinu věcí co popisuješ by měl vyřešit nový FW  |
To bych si nebyl tak jistej,protože některý problémy co se tu popisujou sou na kompletní překopání FW a ne jen na úpravu  _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Back to top |
|
 |
fbio začátečník

Joined: 05 Nov 2004 Posts: 92 Location: Příhon 274 664 32 Vranov
66.14 SMM
|
Posted: Wed Feb 01, 2006 2:50 pm Post subject: |
|
|
co se týká map. půjdou napevno nahrát do telefonu nebo ne? Pracuje na tom už někdo chytřejší než benkjů?? abych si to koupil |
|
Back to top |
|
 |
D4X (o(^^)o)

Joined: 25 Nov 2004 Posts: 5114 Location: Žďár nad Sázavou Phone: HTC Diamond 382387.67 SMM
|
Posted: Wed Feb 01, 2006 3:15 pm Post subject: |
|
|
jamaica wrote: | davexxxx wrote: | většinu věcí co popisuješ by měl vyřešit nový FW  |
To bych si nebyl tak jistej,protože některý problémy co se tu popisujou sou na kompletní překopání FW a ne jen na úpravu  |
kdo říká že se musí jenom upravovat  _________________ -> Nokia Lumia 800 |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Wed Feb 01, 2006 3:29 pm Post subject: Re: Zkusenost po 14 dnech |
|
|
LK7R wrote: | Zdravim vsechny zucastnene majitele SXG75.
Telefon mam od zacatku predminuleho tydne. Moje zkusenosti jsou.... | V drtivé většině věcí s tebou naprosto souhlasím (kromě jediné a tou jsou zmeškané hovory - to jsem zatím nezaregistroval - tu bych připisoval tomu, že máš eurotel. A to z toho důvodu, že telefon si zřejmě špatně rozumí se sim kartami - u nás T-mobiláků je zase problém se simtoolkit aplikacemi).
Jelikož jsem četl: BEZY wrote: | Tak už mam, ale co mě štve, je že nijak nemůžu změnit nastavení tlačítka Headsetu........ testování, jinak samá pozitiva..... | Napadlo mě, když vidím těch více jak dvacet stránek někdy i naprostých mimo příspěvků, aby bylo založeno téma s názvem například: SXG-chyby fw.12 a aby nejlépe zřejmě zatím jediný moderátor vlastnící sxg (bezy)se tohoto tématu ujal a přehledně veškeré trable tohoto fw SXG v prvním příspěvku roztřídil třeba na chyby závažné (ohrožující funkčnost), méně závažné , kosmetické, grafické atd... a vlastně by toto téma bylo složené pouze z jediného příspěvku a všechny ostatní příspěvky, by byly po prodiskutování a případně po přidání do prvního příspěvku mazány. Já vím bude to hrozná práce, ale vyznat se v tom co je tady to je ještě horší (tohle téma by klidně mohlo plynout dále a bylo by možné zde čerpat náměty). _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
Misisa badatel

261.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 01, 2006 3:29 pm Post subject: |
|
|
Dnes jsem zkousel v phonu krome sim od t-mobilu jeste oskara.
U sim od oskara bezi celkem vse v pohode,ale nelze zjistit presmerovani,blokovani atd. napise to chybovou hlasku,ze to sim nepodporuje,sim toolkit bezi bez problemu oproti sim t-mobilu kde simtoolkit nejde vubec a ostatni infa o nastaveni presmerovani a blokovani atd nejdou take.Pripada mi to ze nemaji doladene navaznosti fw na sim operatoru,s tim take souvisi dle meho soudu i ta ikona *!* ,ktera by mela znacit omezeni sluzby.A s tim asi i souvisi i ty zmeskane hovory,pritom je telefon v pohotovostnim stavu a na signalu. _________________ Motorola d460,C25,C35,S35,S45i,S55,M65,SX1,M75,SXG75, >>> E71 fw.45+512 kingston |
|
Back to top |
|
 |
kesu čestný člen

14913.56 SMM
|
Posted: Wed Feb 01, 2006 5:14 pm Post subject: Re: Zkusenost po 14 dnech |
|
|
jirkab wrote: | LK7R wrote: | Zdravim vsechny zucastnene majitele SXG75.
Telefon mam od zacatku predminuleho tydne. Moje zkusenosti jsou.... | V drtivé většině věcí s tebou naprosto souhlasím (kromě jediné a tou jsou zmeškané hovory - to jsem zatím nezaregistroval - tu bych připisoval tomu, že máš eurotel. A to z toho důvodu, že telefon si zřejmě špatně rozumí se sim kartami - u nás T-mobiláků je zase problém se simtoolkit aplikacemi).
Jelikož jsem četl: BEZY wrote: | Tak už mam, ale co mě štve, je že nijak nemůžu změnit nastavení tlačítka Headsetu........ testování, jinak samá pozitiva..... | Napadlo mě, když vidím těch více jak dvacet stránek někdy i naprostých mimo příspěvků, aby bylo založeno téma s názvem například: SXG-chyby fw.12 a aby nejlépe zřejmě zatím jediný moderátor vlastnící sxg (bezy)se tohoto tématu ujal a přehledně veškeré trable tohoto fw SXG v prvním příspěvku roztřídil třeba na chyby závažné (ohrožující funkčnost), méně závažné , kosmetické, grafické atd... a vlastně by toto téma bylo složené pouze z jediného příspěvku a všechny ostatní příspěvky, by byly po prodiskutování a případně po přidání do prvního příspěvku mazány. Já vím bude to hrozná práce, ale vyznat se v tom co je tady to je ještě horší (tohle téma by klidně mohlo plynout dále a bylo by možné zde čerpat náměty). |
O temhle jsem taky přemýšlel - kdybych byl moderátor tak už by to bylo dávno hotové,ale bohužel nejsem _________________ http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave .... |
|
Back to top |
|
 |
xMadMax začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 01, 2006 6:38 pm Post subject: |
|
|
Mám zájem o tenhle telefon ale za stejnou cenu můžu mít i N70 tak sem dost na váškách kterej. Na siemensu se mi hodně líbí display a GPS, kterej by jste si vybrali vy? _________________ Siemens SX1 FW12CZ>FW15CZ |
|
Back to top |
|
 |
kesu čestný člen

14913.56 SMM
|
Posted: Wed Feb 01, 2006 6:40 pm Post subject: |
|
|
xMadMax wrote: | Mám zájem o tenhle telefon ale za stejnou cenu můžu mít i N70 tak sem dost na váškách kterej. Na siemensu se mi hodně líbí display a GPS, kterej by jste si vybrali vy? |
Jak už sem tu mockrát psal - SXG je jasná volba :-) _________________ http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave .... |
|
Back to top |
|
 |
SMIKEE (člen klubu SM) táta fóra

Joined: 05 Dec 2005 Posts: 1092 Location: Prague,mother of every cities! Telefon:Ukradnut:-(
57422.50 SMM
|
Posted: Wed Feb 01, 2006 6:41 pm Post subject: |
|
|
Nechci ostatní naštvat,ale já bych si radši koupil N70  _________________ Bylo:S65-FW50+RS-MMC-32MB+DCA-510---hafo patchů+VodafoneCZ 8) ----11.5.2006-ukradnut!! |
|
Back to top |
|
 |
Miroslav Šůs řád zlaté antény

5861.00 SMM
|
Posted: Wed Feb 01, 2006 6:44 pm Post subject: Karty v SXG |
|
|
Tka dneska jsem konečně dostal objednanou kartu. Je to Kingmax 512MB. Měl jsem obavy, že s ní budu mít problémy, o kterých se tu psalo, ale mě to mobil načte během několika sekund, vůbec se nezpomaluje a všechno co nahraju čtečkou najdu i v mobilu. |
|
Back to top |
|
 |
kesu čestný člen

14913.56 SMM
|
Posted: Wed Feb 01, 2006 6:48 pm Post subject: Re: Karty v SXG |
|
|
Miroslav Šůs wrote: | Tka dneska jsem konečně dostal objednanou kartu. Je to Kingmax 512MB. Měl jsem obavy, že s ní budu mít problémy, o kterých se tu psalo, ale mě to mobil načte během několika sekund, vůbec se nezpomaluje a všechno co nahraju čtečkou najdu i v mobilu. |
No tomu se nechce moc věřit. Už jí máš tu kartu plnou? zkus dát nějaký Mp3 do složek a pak uvidíš _________________ http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Last edited by kesu on Wed Feb 01, 2006 6:50 pm; edited 1 time in total |
|
Back to top |
|
 |
kesu čestný člen

14913.56 SMM
|
Posted: Wed Feb 01, 2006 6:49 pm Post subject: |
|
|
xMadMax wrote: | Mám zájem o tenhle telefon ale za stejnou cenu můžu mít i N70 tak sem dost na váškách kterej. Na siemensu se mi hodně líbí display a GPS, kterej by jste si vybrali vy? |
mrkni se sem - ať tenhle topic zbytečně nezatěžujem
http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=17153&highlight=n70 _________________ http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|