clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - SXG75 - koupeno - zkušenosti

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

SXG75 - koupeno - zkušenosti
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 167, 168, 169  Next

Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75
View previous topic :: View next topic  

NAPLNIL VAŠE OČEKÁVÁNÍ
ANO
61%
 61%  [ 148 ]
NE
38%
 38%  [ 91 ]
Total Votes : 239

Author Message
Wir-jin
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 12:57 pm    Post subject: Reply with quote

Docela by mě zajímalo jakou barevnou verzi ste si (vlastníci SXG) pořídili? Já chci bílou ale nikde nic, všude samé Metalic Black...kdyžtak poraď te kde bych onu verzi Metalic White sehnal...díky moc
LK7R
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 1:21 pm    Post subject: Zkusenost po 14 dnech Reply with quote

Zdravim vsechny zucastnene majitele SXG75.

Telefon mam od zacatku predminuleho tydne. Moje zkusenosti jsou nasledujici (predchozi telefon SE T610/T630):

Baterie
----------
se opravdu jaksi zazracne zlepsuje. Poprve nevydrzela skoro ani den, nyni den a pul. Bude to nejspis pouzivanim telefonu a "hranim si s nim". Pomohlo stahnuti jasu na 20% (pri zachovani citelnosti jako na T630)

GPS
------
nejsou mapy > k nicemu > mozna casem

Display
---------
to se musi videt ... bomba

Klavesnice
-------------
- prijemny stisk ani mekky ani tvrdy, joystick dokonalej oproti SE
- trosku mi nevyhovuje tlacitka na zasinani a konceni hovoru po stranach ... mam dlouhe prsty a obcas si vypnu hovor

Menu
-------
logika je podobna jako u SE za den dva se clovek zorientuje, nevychytavky jsou napriklad ze se nedaji objekty rusit / mazat pomoci tlacitka [c] (zvyk z SE)

Fotak
-------
ve dne ok, chybi blesk a autofokus (pokud chce nekdo mobil s super fotakem tak radeji SE750 nebo N70)
- zase na obranu musim rici, ze na to ze to nema blesk a autofokus tak to foti bozsky Wink

MP3 / multimedia
--------------------
- hraje to ... neni to spatne ani skvele ... umi wav (SE ma trable)
- video sem linej komprimovat takze nevim zkousel sem demo a ujde

Managerske funkce
----------------------
- nejsou poznamky ... to je neomluvitelne

Chyby / errory / nedodelavky
-----------------------------------
na zatuhy jsem nebyl vubec zvykly z T630 ... zatim se mi kousnul foun asi 4~5 pokazde restartnul sam sebe a cekal na pin, vzhledem ze je to prvni FW tak predpokladam budouci zlepseni. Nekolikrat to bylo pri narocnych multitaskingovych operacich (snazil sem se ho dostat do uzkych) ale asi 2x z niceho nic coz me prekvapilo (psani zpravy a volani nebo neco takoveho to bylo)

- obcas se mi nekdo snazi dovolat a telefon nezvoni proste jen prijde ze se mi nekdo nedovolal ... mam ET a sedim pod BTS takze signalem to nebude s SE T630 nikdy takovy trabl nebyl... mozna to ma co do cineni s tou ikonkou *!* kde hvezdicka je panacek ... netusim co to je zkusim zavolat do servisu

- indexace karty po vlozeni je katastrofa pokud mate na ni vic souboru ... trva to tak 5 min nez se zacne foun zase rozumne chovat (zpomalny), nastesti jen jednou po vlozeni ... po vyndani a znovuvlozeni si index pamatuje a neprovadi se kompletne

- nahledy ve slozce vlastni soubory ... nejsou u fotek ... to je proste katastrofa ... ten kdo to psal musel byt ozralej nebo zfetovanej ... prijde mi to jako spatny vtip ... modelova situace > 50 fotek a neco najit ... to je na mrtvici

- vyhledavani souboru ... neni jako v telefonim seznamu ... to by mohlo byt ... fim jak se menuje ten soubor a musim rolovat jak pako to je vopruz, ano je tam polozka hledat ... ale je hluboko v menu a nez ji clovek najde tak to uz to odskroluje

- nez jsem prisel ze prohlizeni fotek musim delat v media playeru a ne vlastnich slozkach tak sem nadaval jak spacek ... neslo otevrit fotku a zmacknout tlacitko pro dalsi foto ... to lze jen v media playeru

- fotky nelze mazat pri jejich prohlizeni > postup co byl u SE otevru fotku ... nelibi se mi tak zmacknu [c] , zada potvrzeni a je vymazana a zobrazi se dalsi fotka ... tady se musi vyskocit uplne do seznamu fotek a az tam lze foto smazat ... to je si myslim spis lajdactvi nez feature...

- foto na pozadi telefonu ... mohla by byt moznost nechat si foto zcvrknout na rozliseni ... takhle se vyfocene foto nedaji pouzit jako pozadi, jsou k tomuto ucelu nepouzitelne dokud se neupravi v PC

- java nelze nahrat pres ctecku karet nebo primo poslat na tel ... to je pakarna soubor vidim ve vlastnich souborech ... ale nespustim wtf? ... to je trosku moc ... nechapu dovod ... snad to opravi

- kopirovani a prace s file systemem v telefonu je pomerne pomala (ale to je spis subjektivni zalezitost)

Souhrn
---------
Za 10 000kc dostanete mobilni telefon treti generace ktery ma fotak pro normalni pouziti, dokonaly display vhodny i pro lidi s horsim zrakem, GPS bez map, pekne propracovane menu a svizne, multimedialni funkce odpovidajici telefonu treti generace, a nejaky ten zasek sem tam.

hodnotim jej tak na 90% pricemz 5% ubiraji zaseky a 3% nedodelavky ve firmware tzn. 98% pokud se podari ten firmware.

Nakupu nelituji

Mrzi me zmeskane hovory ktere se ani neuskutecni ... jen se rozsviti telefon a ukaze zmeskany hovor, zjistim co se ve sluchatku odehrava druhe strane.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
D4X
(o(^^)o)
redaktor

Phone: HTC Diamond
382387.67 SMM
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 2:07 pm    Post subject: Reply with quote

většinu věcí co popisuješ by měl vyřešit nový FW wink
jamaica
siemensmaniak
siemensmaniak

17095.68 SMM
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 2:19 pm    Post subject: Reply with quote

davexxxx wrote:

To bych si nebyl tak jistej,protože některý problémy co se tu popisujou sou na kompletní překopání FW a ne jen na úpravu Brick wall

View user's profile Send private message
fbio
začátečník
začátečník

66.14 SMM
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

co se týká map. půjdou napevno nahrát do telefonu nebo ne? Pracuje na tom už někdo chytřejší než benkjů?? abych si to koupil
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
D4X
(o(^^)o)
redaktor

Phone: HTC Diamond
382387.67 SMM
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 3:15 pm    Post subject: Reply with quote

jamaica wrote:
davexxxx wrote:

To bych si nebyl tak jistej,protože některý problémy co se tu popisujou sou na kompletní překopání FW a ne jen na úpravu Brick wall

kdo říká že se musí jenom upravovat wink

jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 3:29 pm    Post subject: Re: Zkusenost po 14 dnech Reply with quote

LK7R wrote:
Telefon mam od zacatku predminuleho tydne. Moje zkusenosti jsou....
V drtivé většině věcí s tebou naprosto souhlasím (kromě jediné a tou jsou zmeškané hovory - to jsem zatím nezaregistroval - tu bych připisoval tomu, že máš eurotel. A to z toho důvodu, že telefon si zřejmě špatně rozumí se sim kartami - u nás T-mobiláků je zase problém se simtoolkit aplikacemi).
Jelikož jsem četl:
BEZY wrote:
Tak už mam, ale co mě štve, je že nijak nemůžu změnit nastavení tlačítka Headsetu........ testování, jinak samá pozitiva.....
Napadlo mě, když vidím těch více jak dvacet stránek někdy i naprostých mimo příspěvků, aby bylo založeno téma s názvem například: SXG-chyby fw.12 a aby nejlépe zřejmě zatím jediný moderátor vlastnící sxg (bezy)se tohoto tématu ujal a přehledně veškeré trable tohoto fw SXG v prvním příspěvku roztřídil třeba na chyby závažné (ohrožující funkčnost), méně závažné , kosmetické, grafické atd... a vlastně by toto téma bylo složené pouze z jediného příspěvku a všechny ostatní příspěvky, by byly po prodiskutování a případně po přidání do prvního příspěvku mazány. Já vím bude to hrozná práce, ale vyznat se v tom co je tady to je ještě horší (tohle téma by klidně mohlo plynout dále a bylo by možné zde čerpat náměty).
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
Misisa
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 3:29 pm    Post subject: Reply with quote

Dnes jsem zkousel v phonu krome sim od t-mobilu jeste oskara.

U sim od oskara bezi celkem vse v pohode,ale nelze zjistit presmerovani,blokovani atd. napise to chybovou hlasku,ze to sim nepodporuje,sim toolkit bezi bez problemu oproti sim t-mobilu kde simtoolkit nejde vubec a ostatni infa o nastaveni presmerovani a blokovani atd nejdou take.Pripada mi to ze nemaji doladene navaznosti fw na sim operatoru,s tim take souvisi dle meho soudu i ta ikona *!* ,ktera by mela znacit omezeni sluzby.A s tim asi i souvisi i ty zmeskane hovory,pritom je telefon v pohotovostnim stavu a na signalu.

kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 5:14 pm    Post subject: Re: Zkusenost po 14 dnech Reply with quote

jirkab wrote:
LK7R wrote:
Telefon mam od zacatku predminuleho tydne. Moje zkusenosti jsou....
V drtivé většině věcí s tebou naprosto souhlasím (kromě jediné a tou jsou zmeškané hovory - to jsem zatím nezaregistroval - tu bych připisoval tomu, že máš eurotel. A to z toho důvodu, že telefon si zřejmě špatně rozumí se sim kartami - u nás T-mobiláků je zase problém se simtoolkit aplikacemi).
Jelikož jsem četl:
BEZY wrote:
Tak už mam, ale co mě štve, je že nijak nemůžu změnit nastavení tlačítka Headsetu........ testování, jinak samá pozitiva.....
Napadlo mě, když vidím těch více jak dvacet stránek někdy i naprostých mimo příspěvků, aby bylo založeno téma s názvem například: SXG-chyby fw.12 a aby nejlépe zřejmě zatím jediný moderátor vlastnící sxg (bezy)se tohoto tématu ujal a přehledně veškeré trable tohoto fw SXG v prvním příspěvku roztřídil třeba na chyby závažné (ohrožující funkčnost), méně závažné , kosmetické, grafické atd... a vlastně by toto téma bylo složené pouze z jediného příspěvku a všechny ostatní příspěvky, by byly po prodiskutování a případně po přidání do prvního příspěvku mazány. Já vím bude to hrozná práce, ale vyznat se v tom co je tady to je ještě horší (tohle téma by klidně mohlo plynout dále a bylo by možné zde čerpat náměty).

O temhle jsem taky přemýšlel - kdybych byl moderátor tak už by to bylo dávno hotové,ale bohužel nejsem

http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa

SM
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
xMadMax
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 6:38 pm    Post subject: Reply with quote

Mám zájem o tenhle telefon ale za stejnou cenu můžu mít i N70 tak sem dost na váškách kterej. Na siemensu se mi hodně líbí display a GPS, kterej by jste si vybrali vy?
kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 6:40 pm    Post subject: Reply with quote

xMadMax wrote:
Mám zájem o tenhle telefon ale za stejnou cenu můžu mít i N70 tak sem dost na váškách kterej. Na siemensu se mi hodně líbí display a GPS, kterej by jste si vybrali vy?

Jak už sem tu mockrát psal - SXG je jasná volba :-)

http://www.gpsmaps.ic.cz - 50 GB zkalibrovanych map pro TrekBuddy a OziExplorer CE (Celá ČR - 1:100k,50k,25k,10k a 10k - letecká) + Evropa

SM
C35>S35>MT50>M55>S55>CX65>SXG75>ASUS P535 WM 6.1+4GB miniSD+pouzdro Kusell+držak na kolo+baterie+HF+folie Boxwave ....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website MSN Messenger
SMIKEE
(člen klubu SM)
táta fóra
(člen klubu SM)<br>táta fóra

57422.50 SMM
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 6:41 pm    Post subject: Reply with quote

Nechci ostatní naštvat,ale já bych si radši koupil N70 wink
Miroslav Šůs
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5861.00 SMM
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 6:44 pm    Post subject: Karty v SXG Reply with quote

Tka dneska jsem konečně dostal objednanou kartu. Je to Kingmax 512MB. Měl jsem obavy, že s ní budu mít problémy, o kterých se tu psalo, ale mě to mobil načte během několika sekund, vůbec se nezpomaluje a všechno co nahraju čtečkou najdu i v mobilu.
Back to top
View user's profile Send private message
kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 6:48 pm    Post subject: Re: Karty v SXG Reply with quote

Miroslav Šůs wrote:
Tka dneska jsem konečně dostal objednanou kartu. Je to Kingmax 512MB. Měl jsem obavy, že s ní budu mít problémy, o kterých se tu psalo, ale mě to mobil načte během několika sekund, vůbec se nezpomaluje a všechno co nahraju čtečkou najdu i v mobilu.

No tomu se nechce moc věřit. Už jí máš tu kartu plnou? zkus dát nějaký Mp3 do složek a pak uvidíš

SM

Last edited by kesu on Wed Feb 01, 2006 6:50 pm; edited 1 time in total
Back to top
kesu
čestný člen
čestný člen

14913.56 SMM
PostPosted: Wed Feb 01, 2006 6:49 pm    Post subject: Reply with quote

xMadMax wrote:

mrkni se sem - ať tenhle topic zbytečně nezatěžujem

http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=17153&highlight=n70

SM
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> BREW -> Siemens SXG75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 21, 22, 23 ... 167, 168, 169  Next
Page 22 of 169

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum