clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - S75 - koupeno - zkušenosti

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

S75 - koupeno - zkušenosti
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 163, 164, 165  Next

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
truhlik
elfmaster
elfmaster

8069.50 SMM
PostPosted: Tue Feb 28, 2006 8:41 pm    Post subject: Reply with quote

jeste neco k nahrati FFS.
zatim sem to sice nezkousel,ale pokud sem jen tak cvicne zkousel, zda mi to pujde (dopoledne), tak mi program hodil chybu, !nelze vytvorit adresar config!. z toho usuzuju, ze aby nahrati ffs mohlo fungovat, tak je potreba mit zaveden SKEY. mam totozi takovy podezreni, ze tenhle program funguje se zapnutym mobilem a v tom pripade ke vstupu do skrytych disku je potreba (aspon zatim) mit SKEY zaveden.
pokud mate nekdo SKEY nahrany a budete chtit nahrat FFS tak to zkuste primo pres FFSinit od siroba, a dejste vedet, jak ste pochodili

Elfpack.wz.cz Elfpack česky by truhlik Razz
http://sl45i.wz.cz/ SL45i patche
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
biggauc
(člen klubu SM)
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Feb 28, 2006 8:47 pm    Post subject: Re: Odomknutie diskov a problem s rozbalenim suborov Reply with quote

sirob wrote:
biggauc wrote:
Chem dat do telefonu FFS podla tohoto navodu: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=503 ale mam 2 nejasnoti.
1. neviem si odomknut disky Sad Skusal som to cez plugin do TotalComm, ale ten nefunguje a tak sa nedostanem k Config a Cache.
Staci ak mi niekto napisete link kde je navod. Dik.
2. Ked si podla navodu v TotalComm rozbalim execko tak su niektore mena adresarov zmenene. Napíklad Conversations sa v rozbalenom EXEcku vola ~hConversations a takych je ich tam viac.
Neviete niekto co robim zle? Alebo mam nieco zle nastavene v TC?
Vopred dakujem za odpoved.

ani ja neviem dostat FFS24 do mobilu, pravdepodobne bude k tomu treba bootkernel file (*.xbb)
Susim to zajtra zistit.
Nestruham tu rozumy, ale podobny problem som mal s FFS, ktore bolo tiez v .exe formate pre SL75, preto to viem Smile

Neviem ci som ta spravne pochopil, ale pozri tento navod: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=503
Tu je sposob ako rozbalit to FFS.exe a dostat ho do telefonu, ale mne to zle rozbalilo dlhe nazvy. Tiez nechcm robit mudreho len sa tesim z toho, ze snad jedneho dna aj ja niekomu pomozem
Inak ak niekto pridete na to ako sa zbavim tych zlych nazvov, tak ma to moc potesi. DIK
Back to top
View user's profile Send private message
vblaha
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Feb 28, 2006 9:08 pm    Post subject: Re: Jen tak dal... Reply with quote

mpitman wrote:
vblaha wrote:
mpitman wrote:
Jen tak dal - mam FW17 a nechce se mi vsechno znova nekolikrat nastavovat, tak cekam na nejaky FW, ktery bude vyrazne lepsi abych ho tam soupnul. Ale vcera kdyz me na nastaveny ukol nejdriv neupozornil vybraci jen napisem na displei a pak na dalsi uz ani to (rovnou ji soupnul do zmeskanych) tak uz sem tam chtel jit soupnout tu 23ku...

Jo kamarade, nevim jak 23, ale oficialni 22 to dela taky, je to vec, ktera mi na S75 vadi vubec nejvic (zda se ze dobrou kontrolou je ikonka zobrazujici naplanovany alarm - nekdy se neobjevi, i kdyz je alarm nastaven a pak to nevibruje ani nezvoni - ale ani to neni na 100% Brick wall ). Stejne jako nefunkcnost odlozeni budiku - odlozis a uz nezazvoni.
GPRS pres BT mi ale slape celkem dobre, na to si tu dost lidi stezuje. Ale obcasne vypnuti je taky hruza. Proste totalni nedodelek .... Crying or Very sad

Tak ta ikonka nestaci - ta se mi zobrazoval spravne a stejne nic a budik mi taky neodklada, ale jinak jsem s nim celkem spokojen a verim, ze za chvilku bude vse OK - teda jestli budou vychazet FW timhle tempem a kazdy aspon neco zmeni tak budu za chvilku velmi spokojeny majitel Smile

Tak to me docela prekvapuje, u me kdyz je na displeji ikonka alarmu (zlute pozadi, na nem miniaturni budik, vse uprostred displeje) tak to vetsinou telefon zvladne.
Mnozstvi FW je prekvapujici, ale mne nejak nepripada, ze by se toho moc vylepsovalo ... Snad se to zlepsi Confused
Back to top
berda
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Tue Feb 28, 2006 9:13 pm    Post subject: Re: Odomknutie diskov a problem s rozbalenim suborov Reply with quote

biggauc wrote:
2. Ked si podla navodu v TotalComm rozbalim execko tak su niektore mena adresarov zmenene. Napíklad Conversations sa v rozbalenom EXEcku vola ~hConversations a takych je ich tam viac.

to ~h před jménem adresáře má zřejmě exe souboru naznačit, že v telefonu jej má uložit s atributem hidden/skrytý, to není chyba total commanderu...

mc920->t10->c35i->s35->me45/me45i->mt50->a55/c55->c65/csl65->lg c2200->s75
Back to top
truhlik
elfmaster
elfmaster

8069.50 SMM
PostPosted: Tue Feb 28, 2006 10:44 pm    Post subject: menu vývojář na S75 Reply with quote

pokud mate naistalovaný SKEY, tak si muzete do sveho "moje menu" priradit polozku "vývojář". je to servisni menu. je tam celkem dost polozek.
tak kdyby se nekdo nudil, muze cely menu popsat Whistle

Last edited by truhlik on Tue Feb 28, 2006 11:21 pm; edited 1 time in total
Back to top
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PostPosted: Tue Feb 28, 2006 11:12 pm    Post subject: Reply with quote

Tak po zavedení Skey jde bez problémů nahrát ffsinit.exe - jinak smůla. Doporučuji nahrávat přes DCA-540 (a to obojí i fw) jinak je to na dýl. Nezapomenout na zapnutí telefonu před nahráváním ffs, ale nezadávat pin (samozřejmě jsem se nachytal a dělal vše znova - telefon při formátu disku data chcípnul a už jsem myslel, že poletí do popelnice, protože nereagoval vůbec na nic, V-Klay, x65flasher a ani na PU Exclamation, ani vyndání baterky. Pak se najednou sám asi po pěti minutách zapnul) Mapy mi DCA-540 nahrát nešly na to jsem musel použít DCA-510. Změna: v SWriteMapR65 mi svítí žárovička žlutě místo červeně. wink
Fakt ten "vývojář" alias servisní menu je dost mohutný. No a to už nám chybí jen patch na ###.

View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
biggauc
(člen klubu SM)
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Feb 28, 2006 11:25 pm    Post subject: SKEY? Reply with quote

jirkab wrote:
Tak po zavedení Skey jde bez problémů nahrát ffsinit.exe - jinak smůla. Doporučuji nahrávat přes DCA-540 (a to obojí i fw) jinak je to na dýl. Nezapomenout na zapnutí telefonu před nahráváním ffs, ale nezadávat pin (samozřejmě jsem se nachytal a dělal vše znova - telefon při formátu disku data chcípnul a už jsem myslel, že poletí do popelnice, protože nereagoval vůbec na nic, V-Klay, x65flasher a ani na PU Exclamation, ani vyndání baterky. Pak se najednou sám asi po pěti minutách zapnul) Mapy mi DCA-540 nahrát nešly na to jsem musel použít DCA-510. Změna: v SWriteMapR65 mi svítí žárovička žlutě místo červeně. wink

Ale ako na to skey? Siel som podla navodu, Papua sa tvari, ze tam to Skeyko mam, ale s kodom co som vygeneroval k V_Klay sa nepripojim a ani v "Moje menu" nemam moznost "vývojář". Nespravil som chybu v tom, ze som pouzil PU76CZ. Nemal som pouzit radsej PU77? Dik.
Back to top
biggauc
(člen klubu SM)
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 01, 2006 12:08 am    Post subject: Re: SKEY? Reply with quote

biggauc wrote:
jirkab wrote:

Ale ako na to skey? Siel som podla navodu, Papua sa tvari, ze tam to Skeyko mam, ale s kodom co som vygeneroval k V_Klay sa nepripojim a ani v "Moje menu" nemam moznost "vývojář". Nespravil som chybu v tom, ze som pouzil PU76CZ. Nemal som pouzit radsej PU77? Dik.

Pouzil som PU77 a uz mi to ide. Este par FW a uz s tou S75 budem vediet uplne vsetko Very Happy
Back to top
yelow
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 01, 2006 7:39 am    Post subject: Reply with quote

Chlapci, nechce se nekomu napsat navod, jak zevest SKEY do S75 a postupovat pri FW, FFS a MAP?
Back to top
truhlik
elfmaster
elfmaster

8069.50 SMM
PostPosted: Wed Mar 01, 2006 8:03 am    Post subject: Reply with quote

yelow wrote:
Chlapci, nechce se nekomu napsat navod, jak zevest SKEY do S75 a postupovat pri FW, FFS a MAP?

jak dostat skey? na to je tlaticko v papua. pouzij verzi 077, pokud mas vygenerovany vsechny kody, tak je to tlacitko nad BKEY vlevo. nejelpsi zpusob je si pustit i CZ verzi, zjistit si pozici tlacitka a pak ho macknout ve verzi 077.
nejdriv uvedes mobil do servisniho modu, na to je tlacitko v papua na prvni strance a pak uz jen das zavest SKEY do telefonu (nebo jak se to tlacitko jmkenuje)

u me bylo potreba to zkouset snad tricetkrat, nez se mi skey zaved. pokud se ti to povede, tak napravo v tom info okne se ti objevi ....."FactoryMode"

Back to top
yelow
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 01, 2006 8:14 am    Post subject: Reply with quote

truhlik wrote:
pokud mas vygenerovany vsechny kody

A tohle udelam jak? :-) Diky
Back to top
wosuk
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 01, 2006 8:22 am    Post subject: Reply with quote

yelow wrote:

stahni si nejnovejsi x65flasher a tam je javaaplikace, kterou pustis a za 10 minut je mas. navod na ffs+map najdes tady a na posledni ffs tady

Last edited by wosuk on Wed Mar 01, 2006 8:26 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Yurii
všeználek
všeználek

3360.44 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PostPosted: Wed Mar 01, 2006 8:25 am    Post subject: Reply with quote

wosuk wrote:
yelow wrote:

stahni si nejnovejsi x65flasher a tam je javaaplikace, kterou pustis a za 10 minut je mas. navod na ffs+map najdes tady

Ta Java aplikace je tady: tady

MAOrh:"co jde zku*vit taky musi jit i napravit"
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
truhlik
elfmaster
elfmaster

8069.50 SMM
PostPosted: Wed Mar 01, 2006 8:31 am    Post subject: Reply with quote

Yurii wrote:
wosuk wrote:
yelow wrote:

stahni si nejnovejsi x65flasher a tam je javaaplikace, kterou pustis a za 10 minut je mas. navod na ffs+map najdes tady

Ta Java aplikace je tady: tady

ta java ti da jen dva klice "ESN"(do papua pouzi papuaESN) a "HASH". ty prepises do papua a das dopocita skey a bootkey. chvilku to trva v zavislosti na rychlosti pocitace a na tom, jak mas vysoky cislo Smile pak ti jeste doporucim exportovat loader do vklaye, abys moh patchovat. a nebo aspon si utvorti ZALOHU!! coz ti urcite doporucuji, tou se nikdy nic nezkazi

Back to top
berda
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 01, 2006 8:35 am    Post subject: Reply with quote

Takže postupně:

1) FW - na tom není nic těžkého, stačí připojit zapnutý telefon kabelem k počítači, zapnout WinSWUP s firmwarem, v Serial config nastavit správný port a rychlost (s DCA-510 mi fungovala v klidu a bez problémů rychlost 921600) a zmáčknout START... No a pak už nic, čekat, než se fw nahraje a program zapne telefon... Smile

2) Po zapnutí telefonu je nutné do telefonu nahrát aplikaci px75v1 a spustit ji, aby se vygenerovaly kódy HASH a ESN. Aplikace je ke stažení zde, stačí ji jakýmkoliv oblíbeným způsobem (SiMoCo, MPM, Total Commander s pluginem) nahrát do telefonu (Java/Applications/) a spustit (foun nemusí být připojen k počítači, stejně v tuhle chvíli přes kabel nekomunikuje). Telefon potřebuje protvrdit přístup k souborům (potvrdit) a na jak dlouho (dal jsem Pro relaci). No a nyní je potřeba počkat 10-40 minut na vygenerování kódů a oba kódy z displeje opsat-nejlépe do notepadu a bez pomlček, abychom mohli použít oblíbené Copy->Paste... Nutné je opsat ESN pro Papua (druhý případ, vygenerují se dva)... Aplikaci pak stačí zavřít. Ještě jsem si pro jistotu napsal IMEI telefonu a telefonu jsem vypnul.

3) Nyní je na řadě zavedení SKEY do telefonu. Je potřeba použít nejnovější PapuaUtils 0.7.7, bohužel je jen v ruštině, takže mně při orientaci v programu pomohl tenhle článek, struktura programů je stejná. Po připojení vypnutého telefonu k počítači stačí spustit program, na první záložce nastavit správný port, kliknout na Servisní mód/Service mode a krátce stisknout červené tlačítko telefonu. Měl by se bíle rozsvítit displej a na něm by měl být nápis Service mode. Pak stačí přejít na druhou záložku, zadat (nebo pomocí Copy->Paste nakopírovat) zjištěné kódy HASH a ESN (a případně IMEI), stisknout Výpočet SKEY a BootKEY (tlačítko vedle políčka SKEY) a program kód spočítá. Nyní stačí kliknout na Instalovat SKEY (prosím, píšu to v češtině, opakuju, že se orientuju podle tohoto článku!!) a program kód zapíše; pozná se to tak, že vpravo se na konci změti hrozných písmenek (případně azbuky, je-li na počítači nainstalována znaková sada pro azbuku) latinkou vypíše Factory Mode! Hotové, SKEY je zaveden, nyní bych se vrátil v programu zpět na první záložku a použil tlačítko Servisní do normal-telefon ukončí servisní mód a zapne se.

4) Teď je na řadě FFSInit. Telefon je zapnutý, připojený k počítači a chce pin, to je správná chvíle na to spustit FFSInit-stačí zapnout program, nastavit com a spustit. Program pracuje se zapnutým telefonem (díky za info uživateli jirkab), takže přes kabel DCA-510 je to na dlouhý povídání (oběd, večeře, jiné slasti), "šťastlivci" s DCA-540 toho tolik nestihnou. Pro neznalé upozornění, že FFSInit provede kompletní vymazání telefonu a nahraje originální obsah, takže přijdete o všechna data a nastavení bez výjimky!!

5) Posledním krokem je nahrávání MAP souborů. Stačí připojit vypnutý telefon k počítači, spustit program SWrite MAP 1.0.4, dvakrát kliknout na první řádek a vybrat soubor S75_1_Standard_24_0001.map, na druhém řádku stejným způsobem vybrat soubor S75_2_xx-FFS-LG04_24_0268.map, stisknout Go a krátce červené tlačítko telefonu. Na displeji se opět rozsvítí známé Service mode, program chvilku pracuje (u mně to bývá kolem dvaceti vteřin, jednou i čtyřicet, to si dal komp asi i kafe), nakonec se zeleně podbarví okno programu a je to, MAPy jsou nahrané.

Teď stačí odpojit telefon od počítače, pro jistotu vyndat a zandat baterku a zapnout. No a v telefonu je komplet fw24, čistý, bez ničeho, který jen čeká na to, až si uživatel opět nahraje adresář (který si jistě nezapomněl zazálohovat), nastaví veškerá připojení a začne ho vesele užívat... Very Happy

Sice koukám, že s návodem jsem přišel trochu pozdě, ale aspoň je kompletní... wink A snad i dobře...

mc920->t10->c35i->s35->me45/me45i->mt50->a55/c55->c65/csl65->lg c2200->s75

Last edited by berda on Wed Mar 01, 2006 9:48 am; edited 2 times in total
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 45, 46, 47 ... 163, 164, 165  Next
Page 46 of 165

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum