clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - S75 - koupeno - zkušenosti

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

S75 - koupeno - zkušenosti
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 134, 135, 136 ... 163, 164, 165  Next

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
krrttek
badatel
badatel

1.50 SMM
PostPosted: Tue Jan 02, 2007 8:10 pm    Post subject: Reply with quote

Mám lamerskej dotaz-když mám pauznutou písničku-žere to stejně jako kdyby hrála? logicky mi vyplývá že ne....vim že to je naprostá kravina, ale přeci jen mne zajímá... Whistle
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
pip@
administrátor
administrátor

Phone: SXG75
132978.34 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PostPosted: Tue Jan 02, 2007 8:15 pm    Post subject: Reply with quote

bohužel, žere to stejně, jako by hrála Sad (skus nechat přes noc pauznutej přehrávač, a ráno už mobil bude vyplej, jak se vybije... Rolling Eyes )

Pojďte pokecat na:
Back to top
krrttek
badatel
badatel

1.50 SMM
PostPosted: Tue Jan 02, 2007 8:29 pm    Post subject: Reply with quote

tak proto se mi mobil tak rychle vybíjí d'oh! to mě právě přivedlo tuto myšlenku....a ještě jedna věc, možná se tu probírala- když hraje hudba tak je java snad o polovinu pomalejší d'oh! nevíte čím to, když hudbu dekompiluje jiný čip?
Back to top
BlueSpirit
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Wed Jan 03, 2007 10:27 am    Post subject: Reply with quote

Vít Volšička wrote:
tak proto se mi mobil tak rychle vybíjí d'oh! to mě právě přivedlo tuto myšlenku....a ještě jedna věc, možná se tu probírala- když hraje hudba tak je java snad o polovinu pomalejší d'oh! nevíte čím to, když hudbu dekompiluje jiný čip?

To by mi taky zajímalo.
A jste si jistý, že MP3 dekóduje nějaký extra čip? Hledal jsem okolo toho nějaké informace a nic moc jsem nenašel.

pip@
administrátor
administrátor

Phone: SXG75
132978.34 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PostPosted: Wed Jan 03, 2007 2:54 pm    Post subject: Reply with quote

Vít Volšička wrote:
a ještě jedna věc, možná se tu probírala- když hraje hudba tak je java snad o polovinu pomalejší d'oh! nevíte čím to, když hudbu dekompiluje jiný čip?
ne, myslím, že štejný čip.. ten od ATi..

Pojďte pokecat na:
Back to top
RDan
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Wed Jan 03, 2007 6:59 pm    Post subject: Reply with quote

Cus...
Uz sem tu psal jednou ze mi u s75 prdnul reprácek. Po měsíci a půl sem telefom měl zpět. Tak dlouho to trvalo protoze me ztihnul krach Benq-Siemens pak se to ztrcil prodejci ty to za mesic mely ale kdyz sem si proto sel tak sem zjistil ze to vtrinu hraje pak se musi tel restartnout aby to zase vterinu hrálo. tak my vymenily zase reprák a predelali FW i s MAP a FFS na 40 predtim sem mel 31 s atkualizaci MAP na 40 a FW na 47. Má to svoje mouchy. Kdyz sem si ho prinesl tak uz byla udelana ta vycytakvka na zjistni SKEY a BKEY pro moji verzi. Tak sem si tam dal nejake patchy. Je to stabilni ty co zpusobovaly nestabilitu sem odstranil např.: Elfy. Mel sem tam patch na to aby odstranil zhlasovani kdyz se pusti nejakej zvuk. (mimo: jeste bych chtel odotknout ze sem si tam dal patch na blikani lampičky kdyz nekdo vola a vysledek yl sice ten ale pak kdyz mi nekdo volal tak to nezvonilo ani nevybrovalo.)
Proste sem mel radost ze uz mam tel doma dobrej kamarad mi ho zavidel protoze mel nokii na 8000,- a neumela ani mp4 ani aac ani m4a. (pozn.: v technickej parametrech neni nikde psano ze s75 umi mp4 a m4a.) Tak sem si uzival svuje super a levnej tel. --> A on ten zasranej repráček zase se posral jako předtim. Předtim sem myslel ze za to mohl takovej pískavej zvuk co sem na tom poustel. Sice mi bylo divny ze kamarad co ma ten samej tel a poustel to taky ze mu to nic neudelalo. Ale tedka sem to nepoustel. Jen sem kamaradovy poustel beznou pisnicku v m4a. Asi mam na to smulu jestli se to rozbije po 3 tak si priplatim 400,- a du si pro SonyEricsson k750i.

Napiste mi prosim vy co mate s75 jake s tim mate skusenosti, jestli za to treba nemuze nejakej ten patch ale to tezko protoze kdyz se mi to stalo poprve tak sem tam zadnejpatch nemel protoze to jeste neslo.

Mam chut ten telefon rozdupat... GGGGGGGGGrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Čau BEJVALEJ příznivec Siemensů!!!!!!!!!!!!!!

Prosím reagujte nekdo.. Sad
Back to top
View user's profile Send private message
FOXXX
VIP
VIP

Phone: HTC HD
14880.90 SMM
PostPosted: Wed Jan 03, 2007 7:08 pm    Post subject: Reply with quote

Nejen že jsem se s tím nesetkal, ale ani nevím o nikom s takovým problémem... To vypadá i klidně na HW problém na desce, který ten repráček odpálí. to by potom asi chtělo výměnu. O HW ale pouze teoretizuju... Každopádně telefon který mám doma už rok a půl hraje pořád stejně dobře. Po koupi SE budeš doma mít fungující a slušně fotící pouťovou hračku a budeš si smutně prohlížet SM a stánky s patchema na S75...

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
BlueSpirit
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Wed Jan 03, 2007 7:31 pm    Post subject: Reply with quote

SE K750 sice hezky fotí, ale například má naprosto idiotský přehrávač muziky - právě včera jsem ho měl v ruce. Nějaké třídění podle interpreta, názvu desky apod. - zapomeň. Míchá dohromady MP3, zvonění, docela solidní guláš. Ekvalizér, ani to že to má dobrý zvuk to nezachrání. Moje přítelkyně má SE Z550 a ten už aspoň muziku nějak třídí.
Oproti S75 má daleko chudší tel. seznam a navíc špatně třídí podle české abecedy. Nemá opakované události v kalendáři - to by mi dost vadilo, při mé skleróze na narozeniny a jiná výročí.
Nemá EDGE.
Nemá A2DP bluetooth profile - tj. přenos hudby ve vysoké kvalitě přes BT - je to potřeba třeba pro bluetooth sluchátka nebo reproduktory.
A nejde patchovat
Nevím, jestli by mne někdo pro SE přesvědčil - ani když má tak prima foťák a kvalitní displej...

Last edited by BlueSpirit on Wed Jan 03, 2007 8:09 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
antik
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Wed Jan 03, 2007 7:45 pm    Post subject: update firmware Reply with quote

Ahoj, měl jsem S75 fw, map a ffs 32. Nahrál jsem si tam pomocí DCA510 officiální fw 40. Ještě bych chtěl updatovat FFS a MAP. Je stále aktuální tento návod? Ten winswup fw 40 tam už dávat nemusím když mam oficiální?

(btw java aplikace videoplayer2.9 mi dělá to, že když posunu video někam tak už zobrazuje jen černý obraz a jde jen zvuk, taky vám to dělá?Sad

3) Nyní je na řadě zavedení SKEY do telefonu. Je potřeba použít nejnovější PapuaUtils 0.7.7, bohužel je jen v ruštině, takže mně při orientaci v programu pomohl tenhle článek, struktura programů je stejná. Po připojení vypnutého telefonu k počítači stačí spustit program, na první záložce nastavit správný port, kliknout na Servisní mód/Service mode a krátce stisknout červené tlačítko telefonu. Měl by se bíle rozsvítit displej a na něm by měl být nápis Service mode. Pak stačí přejít na druhou záložku, zadat (nebo pomocí Copy->Paste nakopírovat) zjištěné kódy HASH a ESN (a případně IMEI), stisknout Výpočet SKEY a BootKEY (tlačítko vedle políčka SKEY) a program kód spočítá. Nyní stačí kliknout na Instalovat SKEY (prosím, píšu to v češtině, opakuju, že se orientuju podle tohoto článku!!) a program kód zapíše; pozná se to tak, že vpravo se na konci změti hrozných písmenek (případně azbuky, je-li na počítači nainstalována znaková sada pro azbuku) latinkou vypíše Factory Mode! Hotové, SKEY je zaveden, nyní bych se vrátil v programu zpět na první záložku a použil tlačítko Servisní do normal-telefon ukončí servisní mód a zapne se.

4) Teď je na řadě FFSInit. Telefon je zapnutý, připojený k počítači a chce pin, to je správná chvíle na to spustit FFSInit-stačí zapnout program, nastavit com a spustit. Program pracuje se zapnutým telefonem (díky za info uživateli jirkab), takže přes kabel DCA-510 je to na dlouhý povídání (oběd, večeře, jiné slasti), "šťastlivci" s DCA-540 toho tolik nestihnou. Pro neznalé upozornění, že FFSInit provede kompletní vymazání telefonu a nahraje originální obsah, takže přijdete o všechna data a nastavení bez výjimky!!

5) Posledním krokem je nahrávání MAP souborů. Stačí připojit vypnutý telefon k počítači, spustit program SWrite MAP 1.0.4, dvakrát kliknout na první řádek a vybrat soubor S75_1_Standard_24_0001.map, na druhém řádku stejným způsobem vybrat soubor S75_2_xx-FFS-LG04_24_0268.map, stisknout Go a krátce červené tlačítko telefonu. Na displeji se opět rozsvítí známé Service mode, program chvilku pracuje (u mně to bývá kolem dvaceti vteřin, jednou i čtyřicet, to si dal komp asi i kafe), nakonec se zeleně podbarví okno programu a je to, MAPy jsou nahrané.

evina36
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Fri Jan 05, 2007 11:29 am    Post subject: prasknuta bateria pre Siemens S75 Reply with quote

zdravim vas,
ma niekto skusenost s prasknutou bateriou na siemens S75, nepadla mi a ani mobil mi nepadol a nahodou som po dlhsom case isla menit kartu a zistila som, ze bateria je na viacerych miestach prasknuta, hoci mi funguje, bojim sa, aby sa neposkodil mobil a radsej si kupim asi druhu.
Tato ma vsak iba rok a je original, stalo sa to uz niekomu?Vopred dakujem za reakcie.

LeoS75
začátečník
začátečník

74.76 SMM
PostPosted: Mon Jan 08, 2007 1:12 pm    Post subject: Re: update firmware Reply with quote

antik wrote:
Ahoj, měl jsem S75 fw, map a ffs 32. Nahrál jsem si tam pomocí DCA510 officiální fw 40. Ještě bych chtěl updatovat FFS a MAP. Je stále aktuální tento návod? Ten winswup fw 40 tam už dávat nemusím když mam oficiální?

(btw java aplikace videoplayer2.9 mi dělá to, že když posunu video někam tak už zobrazuje jen černý obraz a jde jen zvuk, taky vám to dělá?Sad

3) Nyní je na řadě zavedení SKEY do telefonu. Je potřeba použít nejnovější PapuaUtils 0.7.7, bohužel je jen v ruštině, takže mně při orientaci v programu pomohl tenhle článek, struktura programů je stejná. Po připojení vypnutého telefonu k počítači stačí spustit program, na první záložce nastavit správný port, kliknout na Servisní mód/Service mode a krátce stisknout červené tlačítko telefonu. Měl by se bíle rozsvítit displej a na něm by měl být nápis Service mode. Pak stačí přejít na druhou záložku, zadat (nebo pomocí Copy->Paste nakopírovat) zjištěné kódy HASH a ESN (a případně IMEI), stisknout Výpočet SKEY a BootKEY (tlačítko vedle políčka SKEY) a program kód spočítá. Nyní stačí kliknout na Instalovat SKEY (prosím, píšu to v češtině, opakuju, že se orientuju podle tohoto článku!!) a program kód zapíše; pozná se to tak, že vpravo se na konci změti hrozných písmenek (případně azbuky, je-li na počítači nainstalována znaková sada pro azbuku) latinkou vypíše Factory Mode! Hotové, SKEY je zaveden, nyní bych se vrátil v programu zpět na první záložku a použil tlačítko Servisní do normal-telefon ukončí servisní mód a zapne se.

4) Teď je na řadě FFSInit. Telefon je zapnutý, připojený k počítači a chce pin, to je správná chvíle na to spustit FFSInit-stačí zapnout program, nastavit com a spustit. Program pracuje se zapnutým telefonem (díky za info uživateli jirkab), takže přes kabel DCA-510 je to na dlouhý povídání (oběd, večeře, jiné slasti), "šťastlivci" s DCA-540 toho tolik nestihnou. Pro neznalé upozornění, že FFSInit provede kompletní vymazání telefonu a nahraje originální obsah, takže přijdete o všechna data a nastavení bez výjimky!!

5) Posledním krokem je nahrávání MAP souborů. Stačí připojit vypnutý telefon k počítači, spustit program SWrite MAP 1.0.4, dvakrát kliknout na první řádek a vybrat soubor S75_1_Standard_24_0001.map, na druhém řádku stejným způsobem vybrat soubor S75_2_xx-FFS-LG04_24_0268.map, stisknout Go a krátce červené tlačítko telefonu. Na displeji se opět rozsvítí známé Service mode, program chvilku pracuje (u mně to bývá kolem dvaceti vteřin, jednou i čtyřicet, to si dal komp asi i kafe), nakonec se zeleně podbarví okno programu a je to, MAPy jsou nahrané.

Asi to už moc aktuální nebude. Já přecházel o víkendu z FW31 na FW47. Jako mezi chod jsem udělal přechod na FW40 a s nahráním FFS a MAP byl trochu problém (v návodu je popis FFSInit, já však použil FFS u FW40). Někde jsem našel návod na instalaci FFS se zavedeným SKey a přeskočením úvodních testů ve WinSwup, ale mám to doma (je to někde ve starších příspěvcích). Pokud je to ještě aktuální, tak se ozvi a vložím krátký textový popis.
Back to top
LeoS75
začátečník
začátečník

74.76 SMM
PostPosted: Tue Jan 09, 2007 7:39 am    Post subject: Reply with quote

Postup aktualizace telefonu S75 z FW+FFS+MAP 31 na verzi FW47, FFS+MAP40

Použité programy a návody jsou všechny stáhnuté ze serveru simensmanie. Pro úplnost uvádím použité verze programů na kterých jsem to skutečně dělal, protože některé starší verze nefungují s novějšími telefony. Použitý kabel MA-8720P (DCA510).

1. Vygenerování kódů SKey, BKey (spuštění Java aplikace, opsání kódů do PapuaUtils, při zadávání ESN nezapomenout přehodit pozice podle návodu na generování kódů) a loaderu pro V-Kley (v tomto bodu není potřeba připojovat telefon k počítači).

Použité návody: Generování kódů a zavedení Skey do EL71, Generovanie kódov u x65 FW 36+ a x75 bez testpointu

Použité programy: Java aplikace bsReader, PapaUtils 0.7.9d

2.Záloha všech souborů a adresářů ze zapnutého telefonu (i skrytých – je potřeba zavést SKey do telefonu, což jsem při kopírování neměl :-(). Kompletní záloha v MPM (především telefonního seznamu, kalendáře, poznámek, SMS).

Použité návody: VSOFS - Total Commander plugin pre x55 až x75, VSOFS - Total Commander plugin - verzia 1.4, VSOFS Total Commander Plugin verzia 1.5, Čeština pre VSOFS TC Plugin 1.6

Použité programy: Plugin vsofs 1.6 CZ pro Total commander

3. Záloha fullflash. Použil jsem V-Klay (připojit vypnutý telefon a při kontaktování zmáčknout červené tlačítko), je také možno použít PapuaUtils (pomocí něho je také možné převést zálohu z V-Klay do WinSwup – přípona exe).

Použité návody: Komplexní práce s V-Klay 3, Revoluční verze V-Klay 3.2 pro x65, Novinky V-Klay 3.3 + nová čeština

Použité programy: V-Klay 3.3 + čeština

4. Změna firmwaru FW40 (možná by to šlo změnit rovnou na FW47). Nezapomenout před spuštěním tlačítka „Start“ nastavit port a rychlost (115200). Při změně přes WinSwup nechat připojený zapnutý telefon, nezaškrtávat přeskočení úvodního a závěrečného testování a program se o vše postará sám.

Zavedení SKey do telefonu pomocí PapuaUtils (mělo by být již z předchozího bodu, bez toho se mi nepodařilo nahrát FFS40).
Nahrání FFS40 pomocí programu WinSwup (zaškrtnutý horní a dolní skip, vybrání souboru s FFS – přípona xfs, nastavení Options -> Update concept -> vybrat Force BLS unsecuret mode, připojit vypnutý telefon a při kontaktování zmáčknout červené tlačítko).

Nahrání MAP40 pomocí programu SWriteMap (výběr obou souborů s MAP – přípona map a první je ten „Standard“, nastavení portu a rychlosti 115200). Po spuštění se telefon sám přepne do servisního módu (nainstalování se povedlo až napodruhé – možná by bylo lepší telefon přepnout do servisního módu ručně přes PapuaUtils).

Použité návody: Návod na update FW na x65, Jak nahrát FFS a MAP soubory do Siemensu S75, Slovníček flashera, Chybové hlášky v programe Winswup

Použité programy: FW+FFS+MAP40 pro S75, winswup 4.18, SWriteMap 1.04

5. Nahrání originálního firmwaru FW47, nastavení časového pásma, obnova zálohovaných dat, aplikování patchů (prozatím se mi nepodařilo odstranit SKey z telefonu – je pořád ve FactoryMode).

Použité programy: FW47 pro S75
Back to top
mucasco
všeználek
všeználek

Phone: nyní S75
96233.80 SMM

Příspěvky na SM: 310,-
PostPosted: Tue Jan 09, 2007 9:27 pm    Post subject: Budík při vyp. telefonu Reply with quote

Chci se zeptat jestli vám taky při vypnutém telefonu zvoní jen melodie z paměti mobilu. Když totiž nastavím nějakou melodii, kterou mám na kartě, tak se mi při buzení u vyp. telefonu přehraje jen ten strašný zvuk mechanickýho budíku. Zkoušel jsem nastavit i melodii z pam. telefonu a to normálně funguje, ale z paměťovky ne.

Moje sbírka telefonů

Rádio s tanečními hity 90. let
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
LeoS75
začátečník
začátečník

74.76 SMM
PostPosted: Wed Jan 10, 2007 7:12 am    Post subject: Re: Budík při vyp. telefonu Reply with quote

Mucasco wrote:
Chci se zeptat jestli vám taky při vypnutém telefonu zvoní jen melodie z paměti mobilu. Když totiž nastavím nějakou melodii, kterou mám na kartě, tak se mi při buzení u vyp. telefonu přehraje jen ten strašný zvuk mechanickýho budíku. Zkoušel jsem nastavit i melodii z pam. telefonu a to normálně funguje, ale z paměťovky ne.

Někde jsem četl, že se ve vypnutém stavu přehrávají pouze melodie v jednoduchém formátu (třeba mid) a mp3 umí přehrát pouze zapnutý. Je možné, že vypnutý neumí pracovat ani s paměťovou kartou.
Back to top
jan.oplustil
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Wed Jan 10, 2007 8:24 am    Post subject: Reply with quote

Vypnutý S75 mi přehrává jako zvuk budíku cokoliv, co je ve vnitřní paměti (tedy i MP3). Z karty to opravdu nešlo, asi se nestihne dost rychle inicializovat (když vložím do telefonu za chodu novou MMC, taky pár vteřin trvá, než na ni můžu přistoupit). Osobně by mě ale nenapadlo používat zvonění z karty, protože ji občas měním..... Všechny používaná zvonění mám ve vnitřní paměti, tak velké soubory to zase nejsou...
Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 134, 135, 136 ... 163, 164, 165  Next
Page 135 of 165

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum