clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Linux na SX1
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Linux na SX1
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 19, 20, 21  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Siemens SX1
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dps
pisatel
pisatel

Založen: 22. 09. 2004
Příspěvky: 247

676.28 SMM
PříspěvekZaslal: st leden 03, 2007 10:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nigol napsal:
Brachovi uz se podarilo pro ten Linux na SX1 zkompilovat nejaky program. Myslim, ze rikal, ze Portable .NET. Takze se casem bude dat programovat treba v C#. Smile
Kazdopadne si myslim, ze by mel jit celkem bez problemu zkompilovat treba mplayer.

Čim to kompiluje? Je na to nějakej "./configure,make,make install"?

_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nigol
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 01. 03. 2004
Příspěvky: 438

2061.00 SMM
PříspěvekZaslal: st leden 03, 2007 11:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dps napsal:

Čim to kompiluje? Je na to nějakej "./configure,make,make install"?


Nemel jsem cas se ho zatim moc vyptavat, ale myslim, ze pouziva Qemu pro emulaci ARM procesoru a v tom Qemu si nainstaloval nejakej Linux pro ARM (mozna Gentoo) a pod tim to kompiluje. Sice rikal, ze ta kompilace nebezi nejak moc rychle, ale to da se to.
Pak by to slo jeste taky tak, ze bys stahl zdrojaky gcc, prekompiloval bys je tak, abys dostal gcc, ktery produkuje ARM kod. Tak jsem to kdysi delal ja, kdyz jsem pod Linuxem kompiloval program pod Symbian.

Ja bohuzel SX1 nemam, takze nemuzu delat pokusy Sad

_________________
Java hry a programy



Jabber: nigol@njs.netlab.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
dps
pisatel
pisatel

Založen: 22. 09. 2004
Příspěvky: 247

676.28 SMM
PříspěvekZaslal: st leden 03, 2007 6:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kód:
This is my toolchain. It uses gcc-4.1.1, uClibc-0.9.29, with software floating point. It should be placed to /work/buildroot/build_arm_nofpu - it is not relocatable!!! Then add this line to PATH - /work/buildroot/build_arm_nofpu/staging_dir/bin

Už sem ho našel a umístil podle návodu a přidal cestu. Teď ještě přijít na to jak to pouužít. Jak mám počítači říct jakej chci použít gcc? Nebo to mám nahrát přímo do telefonu?

_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nigol
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 01. 03. 2004
Příspěvky: 438

2061.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt leden 04, 2007 7:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dps napsal:

Jak mám počítači říct jakej chci použít gcc?


No napises do prislusneho makefile cestu k tomu gcc. Kompilovat primo na telefonu by slo taky, ale musel bys tam mit pristup ke konzole a moznost zadavat normalne znaky. A samozrejme taky mit tam prislusny prekladac + vyvojove knihovny.

_________________
Java hry a programy



Jabber: nigol@njs.netlab.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
dps
pisatel
pisatel

Založen: 22. 09. 2004
Příspěvky: 247

676.28 SMM
PříspěvekZaslal: čt leden 04, 2007 12:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to gcc a spol. co sem našel patří zřejmě do telefonu, protože přímo ve filesystemu pro SX1 sem našel spouštěcí skript. Ještě přijít na to, jaká je syntaxe a můžu kompilovat.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
nigol
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 01. 03. 2004
Příspěvky: 438

2061.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt leden 04, 2007 1:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dps napsal:
Tak to gcc a spol. co sem našel patří zřejmě do telefonu, protože přímo ve filesystemu pro SX1 sem našel spouštěcí skript. Ještě přijít na to, jaká je syntaxe a můžu kompilovat.


Syntaxe je stejna jako u gcc v pocitaci. A jak budes kompilovat? Pripojis se telnetem z pocitace na ten telefon?

_________________
Java hry a programy



Jabber: nigol@njs.netlab.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
dps
pisatel
pisatel

Založen: 22. 09. 2004
Příspěvky: 247

676.28 SMM
PříspěvekZaslal: čt leden 04, 2007 1:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Připojim se telnetem.
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
michal.simon
pisatel
pisatel

Založen: 25. 10. 2005
Příspěvky: 271
Bydliště: Ostrava Michálkovice
Telefon: HTC HD2
100942.78 SMM

Příspěvky na SM: 20,-
PříspěvekZaslal: ne leden 14, 2007 1:59 pm    Předmět: flash Odpovědět s citátem

Ten linux je fakt parádí věc. Applause Sice nemám takovou odvahu to vyskoušet osobně, ale snad se do toho časem pustím. Chtěl bych jen vědět jak poznám jestli sem vyvolený nebo ne. Myslím tím flash paměť. Jak se dá zjistit kolik MB mám té paměti na mojí SX1?

Linux na SX1? Dalo by se tomu pak říkat SX2, ne?

_________________
A55->M65->SX1 FW15 Symbian OS 6.1 / Linux - kernel 2.6.18-omap1-gc307cb, Qtopia 2.2.0, Mio Multipatch, 1GB MMC, TomTom Navigator 4.4, 1x mrtvá...Nyní znovu plně funkční Smile - Po roce a pul se bohužel rozhodla moje milovaná SX1 zase stávkovat.. Sad Koupím SX1 na součástky nebo aspoň MMI
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
oOJaNcOo
badatel
badatel

Založen: 20. 06. 2006
Příspěvky: 157
Bydliště: Sobrance/SR

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne leden 14, 2007 4:24 pm    Předmět: Re: flash Odpovědět s citátem

michal.simon napsal:
Ten linux je fakt parádí věc. Applause Sice nemám takovou odvahu to vyskoušet osobně, ale snad se do toho časem pustím. Chtěl bych jen vědět jak poznám jestli sem vyvolený nebo ne. Myslím tím flash paměť. Jak se dá zjistit kolik MB mám té paměti na mojí SX1?

Linux na SX1? Dalo by se tomu pak říkat SX2, ne?

nepotrebujes vediet kolko MB mas Flash. je to nepodstatne. ja mam 24Mb flash a nemam ani N-gage patch a vsetko ide krasne pouzival aj linux aj symbian bez nejakych zmien len restartnem fon. Wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
wanga
kolemjdoucí

Založen: 23. 09. 2004
Příspěvky: 14

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: po leden 15, 2007 3:49 pm    Předmět: linux for sx1 Odpovědět s citátem

Mam s tim problem, kartu sem rozsekl jak je v novodech a nakopiroval tam ty souborky, ale pak to spustim a nacita a pak napise jakysi error(vypada.ze mu tam cosik chybi..) a restartuje se zpet do symbianu :-( Rozbalil sem tam root.tar.bz2 do toho ext2 oddilu. Uz si nevim rady :-(
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Juřa86
řád zlaté antény
řád zlaté antény

Založen: 27. 12. 2005
Příspěvky: 906
Bydliště: Kroměříž

3949.22 SMM
PříspěvekZaslal: po leden 15, 2007 3:51 pm    Předmět: Re: linux for sx1 Odpovědět s citátem

wanga napsal:
Mam s tim problem, kartu sem rozsekl jak je v novodech a nakopiroval tam ty souborky, ale pak to spustim a nacita a pak napise jakysi error(vypada.ze mu tam cosik chybi..) a restartuje se zpet do symbianu :-( Rozbalil sem tam root.tar.bz2 do toho ext2 oddilu. Uz si nevim rady :-(

co mas s toho ja uz sem to vzdal Very Happy

_________________
A55->CF62->CX70->SX1->A55(C55)+Playstation portable(PSP)+C72 Vista tuning->S75 FW47->SX1 02 Music edition+1GB karta+joy z no*ie 6600+Mio Multipatch
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
yaqwsx
táta fóra
táta fóra

Založen: 12. 12. 2005
Příspěvky: 1027
Bydliště: Takové městečko nedaleko Kroměříže

209083.66 SMM
PříspěvekZaslal: po leden 15, 2007 3:53 pm    Předmět: Re: linux for sx1 Odpovědět s citátem

Hojas86 napsal:
wanga napsal:
Mam s tim problem, kartu sem rozsekl jak je v novodech a nakopiroval tam ty souborky, ale pak to spustim a nacita a pak napise jakysi error(vypada.ze mu tam cosik chybi..) a restartuje se zpet do symbianu :-( Rozbalil sem tam root.tar.bz2 do toho ext2 oddilu. Uz si nevim rady :-(

co mas s toho ja uz sem to vzdal Very Happy

A ja ani nezacal,ale todle je OT

_________________
Děda vševěda, bůh(neplést s Bůh) == Google......
JFGI - Just Fuckin' Google It
http://www.fuckinggoogleit.com/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Maikl963
začátečník
začátečník

Založen: 08. 08. 2006
Příspěvky: 79
Bydliště: Žichlínek

78.40 SMM
PříspěvekZaslal: po leden 15, 2007 7:31 pm    Předmět: Re: linux for sx1 Odpovědět s citátem

wanga napsal:
Mam s tim problem, kartu sem rozsekl jak je v novodech a nakopiroval tam ty souborky, ale..-(

Kdes rozdělils kartu v linuxu nebo ve windowsu???

_________________
SX1 silver Symbian OS 6.1 / Linux - kernel 2.6.18-omap1-gc307cb, Qtopia 2.2.0, MIO Patch ,150Mhz, 1GB MMC PQR - dead Crying or Very sad

Nokia n73 ME + 2GB FW.4.0750.31.2.1 + Hack - PsP Slim White FW 5.00 m33-6 + 8G
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
radar.sm
kolemjdoucí

Založen: 04. 06. 2006
Příspěvky: 6

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: po leden 15, 2007 8:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

cau cau me už linux jede Applause .... Rozdeloval jsem v linux ubuntu 6.06 podle navodu akorat jsem v nem musel provest menši zmeny... sda1 jsem dal fat16 sda2 jsem dal ext2 a sda3 SWAP a ktomu nahral přislušny U-boot soubor protože každy je na jine rozdelení pamětovky... a jak to je s tema aplikacema mate už nejaky skompilovany ktery jdou. a protože ja to neumim kompilovat tak jesli byjste je nekam nenahrali (a skoušeli jste nejaky hry jesli by třeba v linuxu běželi plinuleš moc dik wink
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lacibogi
čestný člen
čestný člen

Založen: 25. 11. 2004
Příspěvky: 5171
Bydliště: LV<->BA

784.96 SMM
PříspěvekZaslal: po leden 15, 2007 11:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja nech robim co robim stale ma stopne akasi blba hlaska. Sad

Tak napr.
kód:
Warning: unable to open an initial console.
Kernel panic - mot syncing. No init found.
Try passing init = option to kernel.


Skusal som rozne rozdelenia MMC (fat na zaciatku, ext na zaciatku). Kartu rozdelujem pod linuxom (Ubuntu Edgy Eft) cez gparted. Samozrejme vzdy s prislusnym u-boot.bin.
Dokonca mam problem poriade rozbalit aj jednotlive rootfs. Ale to sa vzdy nakoniec podari.
No nevzdam sa.

_________________
C(ME)75
Lasky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Siemens SX1 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 11, 12, 13 ... 19, 20, 21  Další
Strana 12 z 21

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group