View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
dadak kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 08, 2007 3:52 pm Post subject: |
|
|
dadak wrote: | LeoS75 wrote: | Postup aktualizace telefonu S75 z FW+FFS+MAP 31 na verzi FW47, FFS+MAP40
2.Záloha všech souborů a adresářů ze zapnutého telefonu (i skrytých – je potřeba zavést SKey do telefonu, což jsem při kopírování neměl :-(). Kompletní záloha v MPM (především telefonního seznamu, kalendáře, poznámek, SMS).
3. Záloha fullflash. Použil jsem V-Klay (připojit vypnutý telefon a při kontaktování zmáčknout červené tlačítko), je také možno použít PapuaUtils (pomocí něho je také možné převést zálohu z V-Klay do WinSwup – přípona exe).
5. Nahrání originálního firmwaru FW47, nastavení časového pásma, obnova zálohovaných dat, aplikování patchů (prozatím se mi nepodařilo odstranit SKey z telefonu – je pořád ve FactoryMode).
Použité programy: FW47 pro S75 |
Prosim Te, v jakem kroku se provede cela zaloha mobilu (pro pozdejsi moznost vraceni systemu do puvodniho stavu, aby nikdo nic nepoznal)? Procetl jsem uz hodne navodu a diskuzi a misto jesne odpovedi jsem z toho zmatenejsi.
Proc Ti vadi, ze nemuzes odstranit z mobilu SKey? Kdyz je porad ve FactoryMode tzn. neni mozno normalne pouzivat telefon? |
Ahoj právě mi přišel mobil S75 (zatím na mě čeká v obchodu, ale zítra ho začnu už trápit), bohužel je od T-Mobilu, rad bych z nej odstranil předinstalované T-M věci a provedl kompletní zálohu pro případ pozdější reklamace. Může mi někdo odpovědět na moje otázky (viz. citace)? Ať neco nezkazím. Díky moc |
|
Back to top |
|
 |
Štěp@ badatel

25.94 SMM
|
Posted: Thu Feb 08, 2007 11:00 pm Post subject: |
|
|
Tak jsem si vypsal věci, které po jednom dnu hraní-si s S75 neumím a vím o tom, že je neumím. Pokud se najde někdo kdo osvětlí jak se to dělá budu rád.
neumím
1. nastavit u vyzvánění aby se postupně zesilovalo
2. změnit melodii u zapínání/vypínání přístroje
3. nevím jak se dostat do nabídky kde se dají posílat i hry. (FlexPam) _________________ Půlka pravdy může lhát!
C35i => C65 => S75 |
|
Back to top |
|
 |
dadak kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 08, 2007 11:18 pm Post subject: |
|
|
Štěp@ wrote: | Tak jsem si vypsal věci, které po jednom dnu hraní-si s S75 neumím a vím o tom, že je neumím. Pokud se najde někdo kdo osvětlí jak se to dělá budu rád.
neumím
3. nevím jak se dostat do nabídky kde se dají posílat i hry. (FlexPam) |
1. menu>nastaveni>profily(vyber na ktery to chces pouzit)>moznosti>zmenit nastaveni>vyzvaneni>volani = STOUPAJICI
2. nevim
3. (plati pro vsechny aplikace) menu>vlastni soub.>moznosti>hledat>*.jar (napis do nazvu souboru, typ souboru: aplikace)> zde si najdi pozadovanou hru>stiskni zelene tlacitko (sluchatko)>vyber pres co chces posilat= posli |
|
Back to top |
|
 |
BlueSpirit badatel

261.00 SMM
|
Posted: Fri Feb 09, 2007 8:02 am Post subject: |
|
|
dadak wrote: | Štěp@ wrote: | Tak jsem si vypsal věci, které po jednom dnu hraní-si s S75 neumím a vím o tom, že je neumím. Pokud se najde někdo kdo osvětlí jak se to dělá budu rád.
neumím
1. menu>nastaveni>profily(vyber na ktery to chces pouzit)>moznosti>zmenit nastaveni>vyzvaneni>volani = STOUPAJICI
2. nevim
3. (plati pro vsechny aplikace) menu>vlastni soub.>moznosti>hledat>*.jar (napis do nazvu souboru, typ souboru: aplikace)> zde si najdi pozadovanou hru>stiskni zelene tlacitko (sluchatko)>vyber pres co chces posilat= posli |
Melodie pro zapnutí/vypnutí mobilu je nastavená v tématu, které si vybereš v mobilu. Témata jdou editovat v mobile themes editoru - je ke stažení ve vývojářské (developer) sekci stránek benq-siemensu - je třeba se tam zaregistrovat. Editor vyžaduje nainstalovanou Javu.
Občas je třeba téma doladit, třeba kvůli lepší čitelnosti textů (autoři témat snad nemají rozum nebo mají rentgenové oči.). Bohužel už se mi stalo i to, že jsem si z internetu stáhnul téma a to nešlo editovat :-( _________________ Motorola d120 > Alcatel One Touch Easy > Nokia 3310, 5510, 6210 > Siemens SL45 (vrak), Siemens S75(FW47 + MAP47 + DCA-510, DCA-540 , 1GB Kingston) + Siemens SK65 (FW50) + Nokia N73 |
|
Back to top |
|
 |
Štěp@ badatel

25.94 SMM
|
Posted: Fri Feb 09, 2007 11:46 am Post subject: |
|
|
BlueSpirit wrote: | dadak wrote: | Štěp@ wrote: | Tak jsem si vypsal věci, které po jednom dnu hraní-si s S75 neumím a vím o tom, že je neumím. Pokud se najde někdo kdo osvětlí jak se to dělá budu rád.
neumím
2. nevim
Melodie pro zapnutí/vypnutí mobilu je nastavená v tématu, které si vybereš v mobilu. Témata jdou editovat v mobile themes editoru - je ke stažení ve vývojářské (developer) sekci stránek benq-siemensu - je třeba se tam zaregistrovat. Editor vyžaduje nainstalovanou Javu.
Občas je třeba téma doladit, třeba kvůli lepší čitelnosti textů (autoři témat snad nemají rozum nebo mají rentgenové oči.). Bohužel už se mi stalo i to, že jsem si z internetu stáhnul téma a to nešlo editovat :-( |
Díky moc za rady i za celkem smutné poznatky. Fakt se vám zdá sofrwarově S75 lepší? Mě teda ne v C65 jsem se všude dostal pár kliknutími a tady všechno musím složitě zadávat a nebo to nejde vůbec. Přejmenování skupin lidí v seznamu je taky věc po který se slehla zem a přiřazení tónu k určité skupině je asi taky nadstandart, kterým manažerský Siemens oplývat nehodlá. Takže hodnotím na tom mobilu kladně zpracování a ty záložky jsou taky rozumná věc.
Dadák: Když si nahraješ novej firmware tak ztratíš reklamy a záruku ztratíš jenom když se ti to při instalaci neoriginálním daťákem jebne. Ten firmware co je v tom co dostaneš od bonusmobilu neni tak zlej a nejčastěji se kousne když telefon vypínáš. Zůstane tam www.siemensmobile.com a musíš tahat baterku a tak si rozvrzávat kryty  _________________ Půlka pravdy může lhát!
C35i => C65 => S75 |
|
Back to top |
|
 |
mucasco všeználek

Joined: 17 Nov 2006 Posts: 694 Location: okr. Pardubice Phone: nyní S75 96233.80 SMM
Příspěvky na SM: 310,- |
Posted: Fri Feb 09, 2007 1:07 pm Post subject: |
|
|
U S75 si můžeš pojmenovat skupiny jak chceš. I vyzvánění můžeš změnit. Musíš se v telefonu občas hrabat.  _________________ Používám: C35i --> M55 + QuickPic --> S75 --> E71 --> SK65 --> C81 --> S75
Moje sbírka telefonů
Rádio s tanečními hity 90. let |
|
Back to top |
|
 |
Štěp@ badatel

25.94 SMM
|
Posted: Fri Feb 09, 2007 1:24 pm Post subject: |
|
|
No fajn ještě to prohrábnu. Při posledním hrabání jsem zjistil, že ty dvě funkční klávesy v hlavní obrazovce si můžou přiřadit taky libovolný funkce a že u čtyřsměnného tlačítka lze taky jednoduše nastavit kam se keterým pohybem (krom stlačení) z hlavní obrazovky dostanu. Ale čtyřsměnku jsem nechal, už jsem zvyklej z C65 ale v pravo už se skví moje menu a vlevo je prostor pro vlastní soubory. _________________ Půlka pravdy může lhát!
C35i => C65 => S75 |
|
Back to top |
|
 |
Sentello táta fóra

6613.08 SMM
|
Posted: Fri Feb 09, 2007 2:38 pm Post subject: |
|
|
Mazna torochu lamerska otazecka, ale zeptam se radeji nez neco udelam.
Pomuze me kdyz nahraju novy MAP soubory do telefonu? Opravi to nejake chby. Vubec netusim nac jsou MAP soubory _________________ ->Alcatel OT Club db, C35i, N3310, N3410, S45i, CTSL65, 2x S75, SXG75, HTC Touch Pro (Raphael)
->SE K750i
->ZTE Blade  |
|
Back to top |
|
 |
dadak kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Feb 09, 2007 4:56 pm Post subject: |
|
|
Štěp@ wrote: | nebo to nejde vůbec. Přejmenování skupin lidí v seznamu je taky věc po který se slehla zem a přiřazení tónu k určité skupině je asi taky nadstandart, kterým manažerský Siemens oplývat nehodlá. |
Přejmenování skupin a přiřazení tonu jdou také nastavit. |
|
Back to top |
|
 |
BlueSpirit badatel

261.00 SMM
|
Posted: Fri Feb 09, 2007 8:41 pm Post subject: |
|
|
dadak wrote: | Štěp@ wrote: | nebo to nejde vůbec. Přejmenování skupin lidí v seznamu je taky věc po který se slehla zem a přiřazení tónu k určité skupině je asi taky nadstandart, kterým manažerský Siemens oplývat nehodlá. |
Štěp@ nebuď hysterickej. Je mi jasné, že zvyk je železná košile, já sám když si vezmu do ruky synův C70, tak taky lehce bloudím, ale neprudím kvůli tomu. To jsi si nemusel kupovat novej foun. Jo, a píše se "nadstandard" :-)
Jo a k těm skupinám - na tvém místě bych se řídil Murphyho zákonem "Když nevíte kudy kam, přečtěte si návod". Konkrétně na straně 23 v návodu se píše (je to tam i s obrázky): Zvolte skupinu; Otevřete menu pomocí "Možnosti" a zvolte Vlastnosti.
Pohoda džez....  _________________ Motorola d120 > Alcatel One Touch Easy > Nokia 3310, 5510, 6210 > Siemens SL45 (vrak), Siemens S75(FW47 + MAP47 + DCA-510, DCA-540 , 1GB Kingston) + Siemens SK65 (FW50) + Nokia N73 |
|
Back to top |
|
 |
Štěp@ badatel

25.94 SMM
|
Posted: Fri Feb 09, 2007 8:47 pm Post subject: |
|
|
BlueSpirit wrote: | dadak wrote: | Štěp@ wrote: | nebo to nejde vůbec. Přejmenování skupin lidí v seznamu je taky věc po který se slehla zem a přiřazení tónu k určité skupině je asi taky nadstandart, kterým manažerský Siemens oplývat nehodlá. |
Štěp@ nebuď hysterickej. Je mi jasné, že zvyk je železná košile, já sám když si vezmu do ruky synův C70, tak taky lehce bloudím, ale neprudím kvůli tomu. To jsi si nemusel kupovat novej foun. Jo, a píše se "nadstandard" :-)
Jo a k těm skupinám - na tvém místě bych se řídil Murphyho zákonem "Když nevíte kudy kam, přečtěte si návod". Konkrétně na straně 23 v návodu se píše (je to tam i s obrázky): Zvolte skupinu; Otevřete menu pomocí "Možnosti" a zvolte Vlastnosti.
Pohoda džez....  |
Jojo návod jsem si fakt sobecky nepročítal, protože jsem počítal, že se od C65 ovládáním odlišovat nebude, ale po dnešku jsem vyřešil i problém s nastavením melodií při vypnutí a zapnutí. No tak vypadá, že si začínám zvykat. Akorát mačkat pravou funkční klávesu a né červenej telefonek, to bude nejhorší, ale zmáknu.  _________________ Půlka pravdy může lhát!
C35i => C65 => S75 |
|
Back to top |
|
 |
alkaba čestný člen

Joined: 15 Jan 2005 Posts: 1618 Location: 0x0000FFF Telefon: S75
10903.00 SMM
|
Posted: Fri Feb 09, 2007 9:02 pm Post subject: |
|
|
No červené tlačítko jde změnit, aby bylo jak u x65 elfem nebo patchem... _________________ »HTC Rose S740 with WM 6.5.3
»HP iPaq 514 with WM6.5.3
»Siemens C65
|
|
Back to top |
|
 |
Štěp@ badatel

25.94 SMM
|
Posted: Fri Feb 09, 2007 11:00 pm Post subject: |
|
|
ali-kaba wrote: | No červené tlačítko jde změnit, aby bylo jak u x65 elfem nebo patchem... |
Fakt , tak to mě těší, snad najdu odvahu na aplikaci takového patche
Jinak naco je asistent? Když zapínám mobila tak se tam nachvíli objeví start asistent. Je to něco nutnýho, nebo je to jenom žrout energie, kterej se někde dá vypnout? _________________ Půlka pravdy může lhát!
C35i => C65 => S75 |
|
Back to top |
|
 |
Sentello táta fóra

6613.08 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
BlueSpirit badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sat Feb 10, 2007 9:24 am Post subject: |
|
|
ali-kaba wrote: | No červené tlačítko jde změnit, aby bylo jak u x65 elfem nebo patchem... |
Elfy jsem přes všechnu snahu nerozchodil a patch, který je na siemesmanii ke stažení mi způsobil jen to, že červené tlačítko přestalo reagovat úplně, jen na dlouhý stisk jsem se dostal do hlavní nabídky... _________________ Motorola d120 > Alcatel One Touch Easy > Nokia 3310, 5510, 6210 > Siemens SL45 (vrak), Siemens S75(FW47 + MAP47 + DCA-510, DCA-540 , 1GB Kingston) + Siemens SK65 (FW50) + Nokia N73 |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|