clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - S75 přehraju FF a nic...

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

S75 přehraju FF a nic...

Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Řada x72, x75
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
rampa01
kolemjdoucí

54.32 SMM

Příspěvky na SM: 255,-
PříspěvekZaslal: so květen 03, 2008 11:59 am    Předmět: S75 přehraju FF a nic... Odpovědět s citátem

Zdravím všechny chytré hlavy SM. Chtěl bych požádat o radu s právě ziskanou S75. Koupil jsem ji s poznamkou ze staci přeherat software,což jsem si řikal že pujde levou zadní, ale:
Po zapnutí telefon naběhl, v režimu čekaní na simku vydržel libovolně dlouho, jak neběhl tak po pár sekunách pip a konec. Zkusil jsem preharát fimware winswupem.
Pohoda, přehrál se uspěšně, ale nic se nezměnilo.
Nakonec jsem udělal test point a vythl z telefnou Papuou 0.7.9 vsechy potřebne kody a spocital BKEY a SKEY. Zkoušel jsem zavest SKEY, ale telefon se vždy vratil do customer modu. No, zatim nevadi řikal jsem si a vygeneroval loadery pro x65flasher a V_klay. S V_klayem se moc ochotně nespojoval(jen 2x), tak jsem nahrál FF přez x65flasher.
Konečně změna, při pokusu o zapnutí: pip-chcip.
Winswupem jde pořád nahrát fimware, dostnu se do servisniho modu, nezavedu SKEY, nejde vymazat FFS a obavam se ze je neco s BCORE. Při pokusu o čtení BCORE v PapuaU vyhodí chybu že nejde číst z bloku AX000000, ale to dělá od začátku.

Jestli má nekdo nejaký nápad jak na to, tak prosííííím... Pray

koc.pet
věrný diskusník
věrný diskusník

2272.06 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PříspěvekZaslal: so květen 03, 2008 12:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

myslím, že telefon chce odblokovat. A jaká je to verze PU? Mám pocit, že některé starší verze hůř komunikovaly s S/SL75..
Historicky vzato: C25->MT50->C55->SL42i->CF62->SL45i->ME45->S75->ME45->ME45+S68?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
sunberg
začátečník
začátečník

71.06 SMM
PříspěvekZaslal: so květen 03, 2008 2:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No nevím,ale podle toho fungování bez simky by možná bývalo stačilo místo fullflashe nahrát FFS.V nastalé situaci bych taky zkusil poctivě odblokovat..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
rampa01
kolemjdoucí

54.32 SMM

PříspěvekZaslal: ne květen 04, 2008 3:17 pm    Předmět: Pokrok Odpovědět s citátem

Tak jsem pánové učinil pokrok. Postupoval jsem podle Krokodyla:

Při zavedení Skey doběhl do konce a zase Customer mode, namísto Factory.
Tak jsem se na něj nasr... a choval jsem se k němu jako by byl mrtvý. Testpoint a na záložce Flash zaškrtnuté Pause a NewBcore a Do the job. Vyčte kódy ale hlavně udělá nový Bcore.
Na záložce Codes nechám vyplněné pouze IMEI a ESN, do SKEY vepíšu ručně 12345678 a stisk Calculate HASH + .... ihned dopočítá kódy a pokračujem výrobou EEPROM a Bcore ve formě Userswup.
Stáhnout http://papuas.allsiemens.com/SWP3.rar na rozbalit do složky s PapuaUtils. A připravíme si jakoukoli funkční FF.
Na záložce Convert stisknout Conversion Fullflash ...., vybereme připravenou FF. Na tabulce, která naběhne, ve sloupci Include zaškrtneme pouze položky BCORE, EELITE a EEFULL a dole volbu Recalks all keys, ostatní položky necháme jak jsou a stiskneme Save UserSwup. Vygeneruje se nám Winswup s Bcore a eeprom s našimi kódy a skey. Nahrajeme do telefonu a je hotovo - odblokováno, zaveden Skey a telefon ve Factory mode.
V Papua samozřejmě vygenerujeme nové loadery pro V-Klay či ini soubor pro x65flasher.

Tento postup pomohl, telefon se už zase zapne, nově dokonce i zavedu Skey, ale po neběhntí zase Pip-chcip jako na začátku....

rampa01
kolemjdoucí

54.32 SMM

PříspěvekZaslal: po květen 05, 2008 11:56 am    Předmět: Řešení Odpovědět s citátem

Tak už jsem záhadu vyřešil, takže pro ty kterym telefonm po naběhnutí spadne a při vypínání strašně dlouho zůstne viset loučící obrazovka postup,nejde zavest Skey nebo nelze formatovat FFS, postup je výše Arrow Up od Krokodýla, akorat při conversion fulflash jsem zaškrtl úplně vše a stiskl Save UserSwup. Pohoda S75 běhá jak víno... Snad to někomu pomůže.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Řada x72, x75 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: