clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - M65 a datový kabel

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

M65 a datový kabel
Goto page Previous  1, 2, 3  Next

Reply to topic     Forum Index -> Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Milan M65
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Fri Jul 30, 2004 8:37 pm    Post subject: Reply with quote

No já mám od tý samý firmy USB a to chodí na nový verzi MPM v pohodě Laughing
CX65
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Tue Aug 03, 2004 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

Datovy kabel do COM portu od Koracellu taky nefunguje ... originalni Siemens bez problemu ...
Back to top
View user's profile Send private message
JARO
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Tue Sep 21, 2004 6:05 pm    Post subject: Reply with quote

Harry wrote:
Pozor na sériový kabel od firmy CPA určený pro tel. S55,M55,C55,SL55 s tel. M65 nefunguje, mám to vyzkoušený.

Přečti si článek od Galena z 25.7. tomu takový kabel funguje.

JARO
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Sun Sep 26, 2004 10:44 am    Post subject: Re: Neoriginální kabel od CPA pro S55 Reply with quote

Galen wrote:
Koupil jsem neoriginální USB kabel s dobíjením (výrobce CPA) typ MA-8720C, je pro SIEMENS C55,2128,S55,S57,M55,SL55. Ve spolupráci Mobile Phone Managerem verze 3.4.25.1 a telefonem Siemens M65 FW06 komunikace naprosto bez problémů! Žádné změny v registrech jen připojíte a jede. Řeknu vám, že to bylo příjemné překvapení jelikož jsem měl obavy, že jako neoriginál nebude fungovat (radši jsem si předem domluvil jeho případné vrácení). Měl by pracovat i s CX65 a jinou verzí FW ale ruku do ohně za to nedám.

Dělal jsi úpravu kabelu podle návodu http://www.mobilmania.cz/hosting/siemensmania/dir_upravy/kabel_x65.htm
nebo ti to běží bez úpravy?

KaRLiK_CZ
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Sep 26, 2004 1:14 pm    Post subject: Konektory Reply with quote

Mam datovy kabel k M55 a kdyz uz je tu takove krasne schematko, tak bych toho rad vyuzil a pouzil stejny kabel i na svou A50. K te nemam kabel vubec.

Teda ze bych si udelal propojku mezi ten kabel a tu A50. Ale k tomu bych potreboval SAMCE na A50 a SAMICI na M55.
Da se to nekde sehnat ?

2nd : A50 ( deathless:) -> M55 ( live:)

Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website
vcelak
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Sun Sep 26, 2004 1:29 pm    Post subject: Re: Konektory Reply with quote

KaRLiK_CZ wrote:
Mam datovy kabel k M55 a kdyz uz je tu takove krasne schematko, tak bych toho rad vyuzil a pouzil stejny kabel i na svou A50. K te nemam kabel vubec.

Teda ze bych si udelal propojku mezi ten kabel a tu A50. Ale k tomu bych potreboval SAMCE na A50 a SAMICI na M55.
Da se to nekde sehnat ?

Samici sezenes jako nd k mobilu,ale VUBEC se to nevyplati a za dalsi ta samice je v smd provedeni vyvodu a samy o sobe v ni ty kontakty co tam sjou moc nedrzi... Nedoporucuju. Lespi bys mel ten kablik nekde strihnout a dopojit tam jenom dalsi konektor Think

KaRLiK_CZ
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Sep 26, 2004 1:38 pm    Post subject: Reply with quote

No strihnou kabel, kdyz nevim, ktery kablik kam vede ? No ale ten obrazek co tu je ve foru je, je barevny, takze pravdepodobne to bude oznaceni ktera barvicka kam jde.
Ale i tak. Potreboval bych teda sehnat SAMCE na A50. To se sehnat da ?

2nd : A50 ( deathless:) -> M55 ( live:)

Back to top
JARO
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Sun Sep 26, 2004 1:46 pm    Post subject: Reply with quote

Milan M65 wrote:
No já mám od tý samý firmy USB a to chodí na nový verzi MPM v pohodě Laughing

Jak novou verzi MPM myslíš, 3.4.25.1 ?

vcelak
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Mon Sep 27, 2004 3:52 pm    Post subject: Reply with quote

KaRLiK_CZ wrote:
No strihnou kabel, kdyz nevim, ktery kablik kam vede ? No ale ten obrazek co tu je ve foru je, je barevny, takze pravdepodobne to bude oznaceni ktera barvicka kam jde.
Ale i tak. Potreboval bych teda sehnat SAMCE na A50. To se sehnat da ?

Samozrejme a stoji cca 50-90 kc. Jak kde a jak pro koho...

dadly
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Wed Dec 01, 2004 7:04 am    Post subject: Re: Neoriginální kabel od CPA pro S55 Reply with quote

Na kabelu MPA-8720c se pouze naletujou dva odpory a funguje to. Poprve mne zahlasil DCA-500, po nahrani firmwaru pak mne hlasi DCA-510, ale to je jedno. Zasadni veci je pri nahravani firmwaru jeste na konektoru prelepit dva piny z leva konektoru a zabranit tim nabijeni, jinak to hlasi znamou chybu Error 505 ....
Back to top
View user's profile Send private message
Guest

851.00 SMM
PostPosted: Wed Dec 01, 2004 12:30 pm    Post subject: Re: Neoriginální kabel od CPA pro S55 Reply with quote

dadly wrote:
Na kabelu MPA-8720c se pouze naletujou dva odpory a funguje to. Poprve mne zahlasil DCA-500, po nahrani firmwaru pak mne hlasi DCA-510, ale to je jedno. Zasadni veci je pri nahravani firmwaru jeste na konektoru prelepit dva piny z leva konektoru a zabranit tim nabijeni, jinak to hlasi znamou chybu Error 505 ....

Kdyz prelepis oba dva krajni piny,tak prelepis i GND pro komunikaci,takze to ti asi nepujde... Staci prelepit ten prvni krajni a to jen v pripade,ze nemas na kabelu vypinac pro vypnuti nabijeni!
Back to top
vcelak
badatel
badatel

261.00 SMM
PostPosted: Wed Dec 01, 2004 12:33 pm    Post subject: Re: Neoriginální kabel od CPA pro S55 Reply with quote

Jsem psal já, zapomínám se občas přihlásit..... Crying or Very sad
Back to top
Marinak
badatel
badatel

12.06 SMM

Příspěvky na SM: 190,-
PostPosted: Tue Dec 07, 2004 10:22 pm    Post subject: Jde kabel z řad 35 na C65 bez rezistorů? Reply with quote

Mám dotaz, jestli ide nějak předělat originální kabel siemens (COM) se zap. pinů 1,4,5,6,7,8 na kabel "PLNĚ FUNKČNÍ" na C65.
Jde to i bez těch rezistorů? Něco jsem zkoušel ale nefungovalo mi to... Prosím poraďte..
Nejlépe napište kt. pin ve sarém konekroru napájet na pin v novém konektoru (někdy mi to pomaleji dochází...) a co s čím spojit wink předem díky!! dyžtak mi pište i maily...

Last edited by Marinak on Wed Dec 08, 2004 10:28 am; edited 1 time in total
Back to top
[email protected]
Guest

851.00 SMM
PostPosted: Wed Dec 08, 2004 2:06 am    Post subject: Re: Neoriginální kabel od CPA pro S55 Reply with quote

[quote="Galen"]Koupil jsem neoriginální USB kabel s dobíjením (výrobce CPA) typ MA-8720C, je pro SIEMENS C55,2128,S55,S57,M55,SL55. Ve spolupráci Mobile Phone Managerem verze 3.4.25.1 a telefonem Siemens M65 FW06 komunikace naprosto bez problémů! Žádné změny v registrech jen připojíte a jede. Řeknu vám, že to bylo příjemné překvapení jelikož jsem měl obavy, že jako neoriginál nebude fungovat (radši jsem si předem domluvil jeho případné vrácení). Měl by pracovat i s CX65 a jinou verzí FW ale ruku do ohně za to nedám.[/quote]

Mám prosbu, také jsem si koupil tento kabel, s prg Mobile Phone Manager pracuje výborně, mám firmware varianta A 404, firmware jsem si stáhnul ze stránek Siemensu, ale když ho chci updatovat do telefonu, tak mi hlásí, že telefon není připojen i když mu zadám port ručně, návod ale při instalaci je nějak divně navíc napsaný, je nesrozumitelný, až budete vyzváni zapněte telefon ale zapnout se nedá, dodržel jsem i pokyn pokud telefon nenajde tak podržet tlačítko on/of 2s také to nešlo, navíc se telefon vypne, když to člověk udělá podle jejich návodu, držet ho, dokud se proces nerozeběhne, mohl by jste poradit, jak firmware originál ze stránek siemensu nahrát pomocí tohoto kabelu do telefonu?

Díky moc

pepe
Back to top
Stefi
věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM
PostPosted: Wed Dec 08, 2004 4:11 pm    Post subject: Re: Jde kabel z řad 35 na C65 bez rezistorů? Reply with quote

Marinak wrote:
Mám dotaz, jestli ide nějak předělat originální kabel siemens (COM) se zap. pinů 1,4,5,6,7,8 na kabel "PLNĚ FUNKČNÍ" na C65.
Jde to i bez těch rezistorů? Něco jsem zkoušel ale nefungovalo mi to... Prosím poraďte..
Nejlépe napište kt. pin ve sarém konekroru napájet na pin v novém konektoru (někdy mi to pomaleji dochází...) a co s čím spojit wink předem díky!! dyžtak mi pište i maily...

Ale originalni kabel funguje u vsech MT.

N5110=>N3310=>N3310blue light => Bosch GSM-COM607=>N3210=>CX65-Fw12=>Fw16=>Fw12=>Fw16=>FW25
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Reply to topic     Forum Index -> Hardware All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum