clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - PIT tabuľka

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

PIT tabuľka

Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55
View previous topic :: View next topic  
Author Message
skyjet
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu Feb 10, 2005 7:41 pm    Post subject: PIT tabuľka Reply with quote

Neviete náhodou, v akom formáte sú zapísané hlavičky obrázkov v PIT tabuľke? Zaujíma ma hlavne, ako zmeniťadresu, na ktorej je obrázok uložený. Mám totiž niekoľko grafických patchov, no "bijú" sa mi s ostatnými a SPC2 aj SPC3 mi nejako blbne (nevie nájsť voľné miesto). Vďaka!
Borix
veterán
veterán

10861.00 SMM
PostPosted: Thu Feb 10, 2005 8:40 pm    Post subject: Re: PIT tabuľka Reply with quote

skyjet wrote:
Neviete náhodou, v akom formáte sú zapísané hlavičky obrázkov v PIT tabuľke? Zaujíma ma hlavne, ako zmeniťadresu, na ktorej je obrázok uložený. Mám totiž niekoľko grafických patchov, no "bijú" sa mi s ostatnými a SPC2 aj SPC3 mi nejako blbne (nevie nájsť voľné miesto). Vďaka!

Ak sa nemýlim tak sú zapísané v hexadecimálnej sústve, ale ako sa to prekonvertuje do normálnych to neviem. Ja to robím tak, že si vytiahnem obrázky a použijem ich na FF kde už sú tie ostatné patche.

řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Thu Feb 10, 2005 9:01 pm    Post subject: Reply with quote

Cely FW je HEX sustave..
skyjet
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Thu Feb 10, 2005 9:04 pm    Post subject: Re: PIT tabuľka Reply with quote

Borix wrote:
skyjet wrote:

Ak sa nemýlim tak sú zapísané v hexadecimálnej sústve, ale ako sa to prekonvertuje do normálnych to neviem. Ja to robím tak, že si vytiahnem obrázky a použijem ich na FF kde už sú tie ostatné patche.

Áno veď tak som to robil aj ja. No SPC3 mi tie obrázky hádzal na voľné miesto, ktoré je určené pre súbory. Tak som úplne naplnil pamäť telefónu a stiahol si FF. Lenže teraz mi SPC3 jednoducho vytvorý taký patch, ktorý mi prepíše ľubovoľné dáta v telefóne - jednoducho kašle na voľnú pamäť. Potrebujem len vedieť, ako sú v tabuľke PIT uložené dáta. Viem, že pre každý obrázok sú na prvých dvoch bajtoch jeho rozmery, ale čo znamenajú ďalšie?

Borix
veterán
veterán

10861.00 SMM
PostPosted: Thu Feb 10, 2005 9:05 pm    Post subject: Reply with quote

hanni wrote:
Cely FW je HEX sustave..

A nevieš náhodou ako sa tie veľkosti konvertujú do normálnej desiatkovej sústavy?

řád zlatého admina
řád zlatého admina

15369.70 SMM
PostPosted: Thu Feb 10, 2005 9:10 pm    Post subject: Reply with quote

Borix wrote:
hanni wrote:
Cely FW je HEX sustave..

A nevieš náhodou ako sa tie veľkosti konvertujú do normálnej desiatkovej sústavy?

To netusim wink Je to mimo moju oblast zaberu

Borix
veterán
veterán

10861.00 SMM
PostPosted: Thu Feb 10, 2005 9:17 pm    Post subject: Reply with quote

hanni wrote:
Borix wrote:
hanni wrote:
Cely FW je HEX sustave..

To netusim wink Je to mimo moju oblast zaberu

No nič tak zostanem pri tipovaní

věrný diskusník
věrný diskusník

2061.00 SMM

Příspěvky na SM: 351,-
PostPosted: Thu Feb 10, 2005 9:54 pm    Post subject: Reply with quote

viz zde: http://siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=2456
Back to top
View user's profile Send private message
Nerve_Toxin
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PostPosted: Fri Feb 11, 2005 9:41 am    Post subject: Reply with quote

No převod do desítkové soustavy je celkem jedoduchý, každé to písmenko nebo číslici v tom čísle (normálně máš 0-9 a pak ABCDEF) vynásobíš odzadu-to poslední vynásobíš 16 na 1, to druhý 16 na 2, to třetí 16 na 3 a tak pořád dál, no a pak je všechny sečteš. Samozřejmě je jednodušší použít kalkulačku

C35i fw18+patche+t9CZ->MT50 fw18@242KB flex+patche->M55 Palladium fw11@3,6MB flex+patche->CX70 fw43
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
mirrco
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Mon Jun 13, 2005 3:02 am    Post subject: Re: PIT tabuľka Reply with quote

Borix wrote:
skyjet wrote:

Ty Borix ty si nejaky mudri, urcite budes mat C60.mam taky problemos - dam si default fullflash zo simensmanie.freiou odblokujem a vsetko ide ok...
zmenim software na trebars V26 alebo to je jedno, ide to ale ak pouzijem nejaky patch ,trebars zvacsenie disku na 4.14Mb alebo aj hociktory iny ,proste upravym software v tel. tak telefon zapnem ale za 10 sekund po spusteny vypne...??????co to? moze tam byt CRC kontrola?netreba zrusit?
Back to top
Borix
veterán
veterán

10861.00 SMM
PostPosted: Mon Jun 13, 2005 4:55 pm    Post subject: Re: PIT tabuľka Reply with quote

mirrco wrote:
Ty Borix ty si nejaky mudri, urcite budes mat C60.mam taky problemos - dam si default fullflash zo simensmanie.freiou odblokujem a vsetko ide ok...
zmenim software na trebars V26 alebo to je jedno, ide to ale ak pouzijem nejaky patch ,trebars zvacsenie disku na 4.14Mb alebo aj hociktory iny ,proste upravym software v tel. tak telefon zapnem ale za 10 sekund po spusteny vypne...??????co to? moze tam byt CRC kontrola?netreba zrusit?

Na tvojom mieste by som si radšej nahral FF aj so zväčšenou pamäťou(napr. tento. Je to stabilnejšie, robili to totiž Rusi!

začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Fri Jun 24, 2005 12:25 am    Post subject: Re: PIT tabuľka Reply with quote

Borix wrote:
mirrco wrote:

Na tvojom mieste by som si radšej nahral FF aj so zväčšenou pamäťou(napr. tento. Je to stabilnejšie, robili to totiž Rusi!

pouzil som flash V14 z polskej stranky http://c60.fks.pl
celkom pohode veci su tam.ale uz som spravil aj ten kontrast ta hex hodnota aktualnej polozky kontrastu je hnet vedla teda defaultna.a tak mi ine aj dekrementovat kontrast Dancing
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> x62 a starší řady -> x62, x60, x55 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum