clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - EEPROM 5121, 5122 a 5123
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

EEPROM 5121, 5122 a 5123
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Řada x65, x70
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  

Mate nekdo problem s chybejici EEPROM EEPROM 5121, 5122 a 5123 ?
Ano, chybi me tak ty bloky a mam problem
6%
 6%  [ 1 ]
Bloky chybi a zadnej problem nemam
6%
 6%  [ 1 ]
Bloky tam mam OK
56%
 56%  [ 9 ]
Co je to EEPROM ;-)
31%
 31%  [ 5 ]
Celkem hlasů : 16

Autor Zpráva
jdobry
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 22. 01. 2005
Příspěvky: 381

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 25, 2005 9:01 am    Předmět: EEPROM 5121, 5122 a 5123 Odpovědět s citátem

Nevite nekdo k cemu jsou bloky EEPROM 5121, 5122 a 5123? Problem je v tom, ze navod papuautils rika, ze kdyz chybi je to problem.
Ale ja uz kdysi "vylepsil" telefon pomoci "save all" v EEPROM tools (vice zde ). Telefon jsem znovu odblokoval a od te doby jsou v mem telefonu v blocich EEPROM 5121, 5122 a 5123 same 0xff.
Samozrejme nemam problem vytahnout zalohu z puvodniho stavu telefonu a pomoci Smelteru tyto bloky vydolovat a znovu nahrat.
Co je me zahadou je, ze vsude ctu, ze je to problem. Ale ja zadny problem nemam!
Takze nevite nekdo kde dela problemy ze to v telefonu neni?
Zatim to tam nahravat nebudu, zkusim zjistit k cemu me to chybi, ale moc sanci si nedavam (vsechno funguje!).


Naposledy upravil jdobry dne st květen 25, 2005 10:07 am, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CX65-ka
řád zlaté antény
řád zlaté antény

Založen: 22. 12. 2004
Příspěvky: 985
Bydliště: Bratislava , Petrzalka

5861.00 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 25, 2005 9:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No do hlasovania som hlasoval za Co Je to EEPROM . Aj ked velmi dobre viem co to je ale neviem ktory program mi vypise tie bloky EEPROM . Napis a ja sa na to pozrem ci ich tam mam .
_________________
I have CX 65

DCA510 je zaklad , patche su zivot .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jdobry
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 22. 01. 2005
Příspěvky: 381

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 25, 2005 9:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CX65-ka napsal:
No do hlasovania som hlasoval za Co Je to EEPROM . Aj ked velmi dobre viem co to je ale neviem ktory program mi vypise tie bloky EEPROM . Napis a ja sa na to pozrem ci ich tam mam .

Zpusob 1:
Program je EEPROM tool. Pred jeho pouzitmim MUSI byt nahran patch "odkryti vsech bloku EEPROM". Bloky 5121,.... jsou jinak skryte.
Nestaci existence techto bloku, ale museji mit nejaky obsah krome 0xff.

Zpusob 2:
Zalohu FF (FullFlash) nacist do smelteru, otevrit EEPROM (takovy to velky E).


PS: telefony x65 neobsahuji skutecnou EEPROM. Je to pouze simulace ve flash ktera se EEPROM nazyva pouze ze setrvacnosti a hystorickych duvodu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CX65-ka
řád zlaté antény
řád zlaté antény

Založen: 22. 12. 2004
Příspěvky: 985
Bydliště: Bratislava , Petrzalka

5861.00 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 25, 2005 9:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jdobry napsal:
CX65-ka napsal:
No do hlasovania som hlasoval za Co Je to EEPROM . Aj ked velmi dobre viem co to je ale neviem ktory program mi vypise tie bloky EEPROM . Napis a ja sa na to pozrem ci ich tam mam .

Zpusob 1:
Program je EEPROM tool. Pred jeho pouzitmim MUSI byt nahran patch "odkryti vsech bloku EEPROM". Bloky 5121,.... jsou jinak skryte.
Nestaci existence techto bloku, ale museji mit nejaky obsah krome 0xff.

Zpusob 2:
Zalohu FF (FullFlash) nacist do smelteru, otevrit EEPROM (takovy to velky E).


PS: telefony x65 neobsahuji skutecnou EEPROM. Je to pouze simulace ve flash ktera se EEPROM nazyva pouze ze setrvacnosti a hystorickych duvodu.

Tak to idem skusit s tym smelterom ... Napisem vysledok zaloh tu mam dost .
Jaj taka otazocka ten smelter zo siemensmanie ked ho rozpakujem a spustim tka mi to vyhodi tabulku

_________________
I have CX 65

DCA510 je zaklad , patche su zivot .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jdobry
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 22. 01. 2005
Příspěvky: 381

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 25, 2005 9:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CX65-ka napsal:

Tak to idem skusit s tym smelterom ... Napisem vysledok zaloh tu mam dost .
Jaj taka otazocka ten smelter zo siemensmanie ked ho rozpakujem a spustim tka mi to vyhodi tabulku


Precti si tohle:
http://www.siemensmania.cz/faq.php
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CX65-ka
řád zlaté antény
řád zlaté antény

Založen: 22. 12. 2004
Příspěvky: 985
Bydliště: Bratislava , Petrzalka

5861.00 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 25, 2005 10:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No to mi sice pomohlo ale uz zase nieco :

_________________
I have CX 65

DCA510 je zaklad , patche su zivot .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jdobry
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 22. 01. 2005
Příspěvky: 381

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 25, 2005 10:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CX65-ka napsal:
No to mi sice pomohlo ale uz zase nieco :


a mas tam oboji? DLL Pack i OCX Register?

A navic stacilo dat do hledani text "richtx32". Od toho tam to hledani je!!!

Knihovna je tady: http://www.siemensmania.cz/download.php?file=/software/richtx32.rar
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CX65-ka
řád zlaté antény
řád zlaté antény

Založen: 22. 12. 2004
Příspěvky: 985
Bydliště: Bratislava , Petrzalka

5861.00 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 25, 2005 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No tusim ze ked som chory by som mal lezat v posteli a ne rozbehavat SMELTER
Tak tu to je : dufma ze uz spravne



Ja tomu moc nerozumiem tak dufam ze je to to co si myslel .

_________________
I have CX 65

DCA510 je zaklad , patche su zivot .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jdobry
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 22. 01. 2005
Příspěvky: 381

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 25, 2005 11:07 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CX65-ka napsal:
No tusim ze ked som chory by som mal lezat v posteli a ne rozbehavat SMELTER
Tak tu to je : dufma ze uz spravne

Ja tomu moc nerozumiem tak dufam ze je to to co si myslel .


Je to skoro ono. Pravym tlacitkem ulozis klic do souboru a pak se kouknes jestli obsahuje nejaka data. Ale hlavne je sem nedavej (je to tvoje soukromy) chce se to podivat hexa, neni to text.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CX65-ka
řád zlaté antény
řád zlaté antény

Založen: 22. 12. 2004
Příspěvky: 985
Bydliště: Bratislava , Petrzalka

5861.00 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 25, 2005 11:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano otvoril som to v HEX Editore a vsetki tie tri bloky obsahuju nejake data .
Ja som EEPROM este nikdy nemenil a ani nevylepsoval cize su tam stale vsetky bloky .

_________________
I have CX 65

DCA510 je zaklad , patche su zivot .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Orpheus
čestný člen
čestný člen

Založen: 25. 12. 2004
Příspěvky: 3637
Bydliště: Bratislava(SK)

14900.34 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 25, 2005 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, ak pripojis mobil s Siemens eeprom toolom, tak si budu tie bloky chybat koli bezpecnosti, to sa da vyriesit nahratim patchu na ich odokrytie. Ak si vsak spravis zalohu FF a otvoris ju vo smelteri, tak tie bloky mozes bezproblemovo vycucnut.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky MSN Messenger
jdobry
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 22. 01. 2005
Příspěvky: 381

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 25, 2005 9:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Orpheus napsal:
No, ak pripojis mobil s Siemens eeprom toolom, tak si budu tie bloky chybat koli bezpecnosti, to sa da vyriesit nahratim patchu na ich odokrytie. Ak si vsak spravis zalohu FF a otvoris ju vo smelteri, tak tie bloky mozes bezproblemovo vycucnut.

Tohle problem neni. Jak jsem napsal, sam jsem si je sikovne znicil a ted je v telefonu nemam (respektive mam, ale bez smysluplneho obsahu = same 0xff).
Nekolikrat jsem si ve forech i v navodu ke smelteru precetl, jak moc jsou dulezity, ale stale nevim proc a k cemu.
Mam je zniceny, a zadnej problem jsem nenasel!

PS: vim jak je obnovit, mam puvodni zalohu. Zahada je k cemu muzou slouzit, ze se memu telefonu (CX65) po nich nestyska


Naposledy upravil jdobry dne st květen 25, 2005 9:19 pm, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CX65-ka
řád zlaté antény
řád zlaté antény

Založen: 22. 12. 2004
Příspěvky: 985
Bydliště: Bratislava , Petrzalka

5861.00 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 25, 2005 9:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no mozno to 5122 Open BFB Key .... to vyzera dôlezito d'oh!
_________________
I have CX 65

DCA510 je zaklad , patche su zivot .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: čt květen 26, 2005 8:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jdobry napsal:

Tohle problem neni. Jak jsem napsal, sam jsem si je sikovne znicil a ted je v telefonu nemam (respektive mam, ale bez smysluplneho obsahu = same 0xff).
Nekolikrat jsem si ve forech i v navodu ke smelteru precetl, jak moc jsou dulezity, ale stale nevim proc a k cemu.
Mam je zniceny, a zadnej problem jsem nenasel!

PS: vim jak je obnovit, mam puvodni zalohu. Zahada je k cemu muzou slouzit, ze se memu telefonu (CX65) po nich nestyska


A fungují ti všechny systémové operace, Screenshoot, PapuaUtils, x65flasher /teda bez patch bootcore/...?
Co vím na 100%, tak bez bloku 5121 určitě neodblokuješ telefon, takže pokud by jsi případně jednou potřeboval unlock čehokoli, máš smůlu. Jsou tam jedinenčné kontrolní součty související s ID a Imei telefonu.

_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jdobry
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 22. 01. 2005
Příspěvky: 381

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt květen 26, 2005 8:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Krokodýl napsal:

A fungují ti všechny systémové operace, Screenshoot, PapuaUtils, x65flasher /teda bez patch bootcore/...?
Co vím na 100%, tak bez bloku 5121 určitě neodblokuješ telefon, takže pokud by jsi případně jednou potřeboval unlock čehokoli, máš smůlu. Jsou tam jedinenčné kontrolní součty související s ID a Imei telefonu.


A v tom je prave ten problem. Vezmu to poporade.
- screenshot jsem nepotreboval a ani nezkousel (zkusim doma)
- s PapuaUtils jsem negeneroval nove kody, mam ulozene a navic bych to pod fw50 stejne neudelal
- x65flasher normalne beha s klicem BKEY. Patchovany bootcore jsem nikdy nemel.
- Odblokovani. Potreboval jsem telefom odblokovat, po tom, co jsem smazal vsechny skryte EEPROM bloky. Tedy i 5121 atd. Odblokovat se podarilo (vice zde ).

-
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Řada x65, x70 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group