clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Jak odblokovat C70
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Jak odblokovat C70
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Odblokování
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
jdobry
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 22. 01. 2005
Příspěvky: 381

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: út květen 31, 2005 11:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

99bob napsal:
Nešlo to, protože C70 má FW 43. Nemám testpoint takže se dál asi nehnu.
Papuautils z toho vytáhne akorát IMEI. ESN a ostatní už ne.
Přitom model identifikuje jako SIEMENS C65 43 lg4.

Predpoklad ze testpoint bude stejny jako na C65 bych povazoval uplne za pravdepodobny.
Ale to ze bez tespointu se nehnes je bohuzel pravda.
Jesli se citis na to telefon otevrit je to sance jak to odbloknout. Je to tvoje rozhodnuti.

_________________
Philips Fizz -> ..... -> Siemens CX65

Děkuji všem, kteří tomuto fóru věnují svůj čas a píší se znalostí věci a k tématu. Specielně Krokodýlovi, Hannimu a dalším
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
99bob
kolemjdoucí

Založen: 26. 05. 2005
Příspěvky: 17

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út květen 31, 2005 12:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mam jich víc. Na odblokování všech by stačilo rozebrat jeden nebo všechny?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jdobry
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 22. 01. 2005
Příspěvky: 381

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: út květen 31, 2005 12:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

99bob napsal:
mam jich víc. Na odblokování všech by stačilo rozebrat jeden nebo všechny?

Vsechny. Bohuzel je klic unikatni pro kazdy telefon a jen Siemens ma databazi podle IMEI.

_________________
Philips Fizz -> ..... -> Siemens CX65

Děkuji všem, kteří tomuto fóru věnují svůj čas a píší se znalostí věci a k tématu. Specielně Krokodýlovi, Hannimu a dalším
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
99bob
kolemjdoucí

Založen: 26. 05. 2005
Příspěvky: 17

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út květen 31, 2005 1:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

aha tak to mám smůlu nechci zrušit záruku u všech.
Můžu doufat že se časem objeví soft, který to bude umět jenom SW jako to jde u C65?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Palio
veterán
veterán

Založen: 23. 11. 2004
Příspěvky: 1525
Bydliště: Velká Hradná (kúsok od TN)

10861.00 SMM
PříspěvekZaslal: út květen 31, 2005 4:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

99bob napsal:
aha tak to mám smůlu nechci zrušit záruku u všech.
Můžu doufat že se časem objeví soft, který to bude umět jenom SW jako to jde u C65?

A čo tak tam skúsiť cez WinSwup pri zaškrtnutých Skipoch(alebo nejak tak) Nahrať FW25 a s ním to vygenerovať?

_________________
SGS2
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
99bob
kolemjdoucí

Založen: 26. 05. 2005
Příspěvky: 17

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červen 01, 2005 6:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a dostanu tam pak nějak FW43 zpátky?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jdobry
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 22. 01. 2005
Příspěvky: 381

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červen 01, 2005 8:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

99bob napsal:
a dostanu tam pak nějak FW43 zpátky?

dostanes, jesli je to stejny jako c65 nebo jesli jeden telefon odbloknes pres testpoint a zazalohujes.
Na druhou stranu se ti downgrade nepodari, pokud byl FW43 nahran jiz v tovarne. Proste to nejde. Lidi tu zkousely i FW znicit, jesli pak nebude ochotnejsi naladovat nissi verzi pomoci winswup a skip a nejde to.

_________________
Philips Fizz -> ..... -> Siemens CX65

Děkuji všem, kteří tomuto fóru věnují svůj čas a píší se znalostí věci a k tématu. Specielně Krokodýlovi, Hannimu a dalším
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
99bob
kolemjdoucí

Založen: 26. 05. 2005
Příspěvky: 17

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červen 01, 2005 10:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak to mam asi smulu. je to original koupeny s tou 43.
našel jsem tady: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=409 návod jak vygenerovat kódy ani tímto postupem se to nepovede?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jdobry
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 22. 01. 2005
Příspěvky: 381

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červen 01, 2005 10:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

99bob napsal:
tak to mam asi smulu. je to original koupeny s tou 43.
našel jsem tady: http://www.siemensmania.cz/content.php?id=409 návod jak vygenerovat kódy ani tímto postupem se to nepovede?

Timto postupem se to povede (je to s testpointem). Musis rozebrat telefon.

_________________
Philips Fizz -> ..... -> Siemens CX65

Děkuji všem, kteří tomuto fóru věnují svůj čas a píší se znalostí věci a k tématu. Specielně Krokodýlovi, Hannimu a dalším
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
99bob
kolemjdoucí

Založen: 26. 05. 2005
Příspěvky: 17

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: po červen 06, 2005 2:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Telefon jsem rozebral a ani pomocí testpointu se mi kódy načíst nepovedlo. Je na to potřeba nějaký speciální kabel? Já mám MA-8730P. Když jsem postupoval podle návodu přiložil k TP odpor propojeny na kostru tak mi to nenačetlo vůbec nic bez TP načtu alespoň IMEI. Četl jsem diskuzi k článku a psalo tam několik lidí že jim to dělá to samé s FW 43, nikdo tam nic neporadil.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jdobry
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 22. 01. 2005
Příspěvky: 381

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: po červen 06, 2005 3:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

99bob napsal:
Telefon jsem rozebral a ani pomocí testpointu se mi kódy načíst nepovedlo. Je na to potřeba nějaký speciální kabel? Já mám MA-8730P. Když jsem postupoval podle návodu přiložil k TP odpor propojeny na kostru tak mi to nenačetlo vůbec nic bez TP načtu alespoň IMEI. Četl jsem diskuzi k článku a psalo tam několik lidí že jim to dělá to samé s FW 43, nikdo tam nic neporadil.

Vypada to ze vsichni delate nejakou konkretni stejnou chybu. Vypada to ze "jirka12" zna odpoved, kde, ale nejak se mu to nedari zdelit ostatnim. Pockej na vysledek fora pod clankem.

UPDATE: tak je jasny, kde byla chyba. http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=11405&start=75

_________________
Philips Fizz -> ..... -> Siemens CX65

Děkuji všem, kteří tomuto fóru věnují svůj čas a píší se znalostí věci a k tématu. Specielně Krokodýlovi, Hannimu a dalším
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Anonymní





851.00 SMM
PříspěvekZaslal: út červen 07, 2005 11:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jdobry napsal:
Postup:


1. Pouzit x65PapuaUtils a vygenerovat klic pro vklay a pro freia (pri fw>33 se musi pouzit testpoint)
2. pomoci freia vygenerovat map soubor (navod zde na serveru, generovat odblokovani jako pro x55)
3 spojit s VKlay a udelat zalohu FullFlash
4 zalohu FF nacist do smelteru a vygenerovat "standartni patche"
5 Patch ktery nas zajima je otevreni vsech bloku EEPROM
6 Tento patch ze smelteru pomoci VKlay zapsat do telefonu
7. Pomoci EEPROM tool zapsat map soubor (z freii) do EEPROM. Bez aplikovaneho patche z bodu 4-6 se to nepodari.
8. ukoncit EEPROM tools, zapnout a juchuuuuuu
9 ted je mozne patch odkryti bloku EEPROM odstranit, ale proc to delat?

- vsechny kroky maji dilci navod na siemensmanii
- VKlay je celkem bezproblemovy. Spustit komunikaci a cekat, az me vyzve ke KRATKEMU zmacnuti cerveneho tlacidla.

Hodne stesti


tak se mi pomoci navodu jirky12 povedlo vycist kody z Papuautils a skoncil jsem u bodu 7. EEprom tool se mi nespoji s telefonem nevycte to zadne informace tudiz nemohu ani nic zapsat. Jak to nastavit jestli tam vubec neco nastavit jde? Nebo ten map soubor z Freii zapsat nejakym jinym softwarem?
Diky vsem kteří se mi snaží pomoci
Návrat nahoru
jdobry
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 22. 01. 2005
Příspěvky: 381

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: út červen 07, 2005 11:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:

tak se mi pomoci navodu jirky12 povedlo vycist kody z Papuautils a skoncil jsem u bodu 7. EEprom tool se mi nespoji s telefonem nevycte to zadne informace tudiz nemohu ani nic zapsat. Jak to nastavit jestli tam vubec neco nastavit jde? Nebo ten map soubor z Freii zapsat nejakym jinym softwarem?
Diky vsem kteří se mi snaží pomoci


Taky jsem mel problem se s EEPROM tools spojit.
mam tipy
1.moznost: prepnout telefon pomoci papua do service mode predem a nechat ho v service mode pro zapnuti EEPROM tools

2.moznost. NEJAK ty oblokovaci kody umi zapsat Papua. Ale nevim jak. tohle je hruby preklad navodu k Papua
citace:
5. We create and preserve those lost 76,5008,5009,5077 blocks:
We load telephone in "Service mode" in PapuaUtils and press button"Freia.log' and, with the proposal to preserve blocks, we speak" no ", and to the demand of retention into the telephone we speak" yes ".

_________________
Philips Fizz -> ..... -> Siemens CX65

Děkuji všem, kteří tomuto fóru věnují svůj čas a píší se znalostí věci a k tématu. Specielně Krokodýlovi, Hannimu a dalším


Naposledy upravil jdobry dne út červen 07, 2005 12:09 pm, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: út červen 07, 2005 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na podrobný návod PapuaUtils se opět chystám, ale za poseldních 14 dnů byl vývoj tohoto programu tak překotný, že každé dva dny něco přibývalo a nemělo smysl dělat návod a za týden ho celý překopat.
S autorem jsem ve spojení a myslím že do konce tohto týdne se vše stabilizuje.

_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
99bob
kolemjdoucí

Založen: 26. 05. 2005
Příspěvky: 17

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út červen 07, 2005 12:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak to pomohlo map jsem zapsal, ale ted pri zapnuti telefon pouze slabe pipne ani display se nerosviti a nenebehne. Netusite kde se stala chyba?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Odblokování Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group