View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Gecko badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Jul 04, 2005 10:58 pm Post subject: Rozdíly M65 a M65 Rescue |
|
|
Zdravím, takovej dotázek - pořád se tady píše (když se někdo ptá na rozdíly mezi M65 a M65 Rescue) o tematických prvcích - neznám sice menu a obsah klasické M65, ale já mám Rescue a žádné tematické prvky tam nepozoruju, není tam ani tapeta majáku, s kterou se zobrazuje v reklamách, ani žádné melodie typu houkačka, ani barevná témata a podobně. Ne, že by mě to nějak vadilo, jen mě to zajímá (případně pokud by tam bylo něco zajímavýho, kde to stáhnout, Rescue zálohu flaxpam jsem tady na Siemensmanii nenašel) - koupil jsem ho na internetu na vcelku osvědčené stránce www.1m.cz (i v Mobilitách ji zmiňovali jako spolehlivou), má originál záručák, všechno, akorát nemá štítek CCZ pod baterií. Ještě by mě zajímalo jestli je normální když je v prostoru pod baterií kde se vkládá SIMka po celé ploše vidět základovka a není to zakryté. O rozdílech typu fw44 není třeba se zmiňovat, to vím. Za vaše odpovědi předem dík! |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Tue Jul 05, 2005 10:00 am Post subject: |
|
|
1. Pokud nemáš pod baterkou štítek s IMEI, tak to bych považoval za dost hrubou chybu a hlavně podivnost.
2. Pod baterií je vidět přímo základová deska
3. Záloha flex Rescue je v tomto článku jenom trochu hledat na úvodní stránce v Hledání, stačilo zadat heslo RESCUE.  _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Tue Jul 05, 2005 10:11 am Post subject: |
|
|
Ak pod baterkou nie je stitok s IMEI,tak by som si o serioznosti toho i-obchodu dovolil dost pochybovat... _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
StandaT pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Tue Jul 05, 2005 7:38 pm Post subject: |
|
|
Gecko: Hledal si u mě Rescue.sdt že? (poznám to z toplistu nenašels, protože to bylo smazaný a tak to máš tady znova: http://jawa-23.wz.cz/file/Rescue.sdt
Pokud bys chtěl tak mám celou flex stáhnutou. _________________ M65 fw.12>25>43>25>44>43 + kabel od AAAmobil(Koracell) + "lampička"  |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
|
Back to top |
|
 |
StandaT pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Tue Jul 05, 2005 8:19 pm Post subject: |
|
|
taky možnost. Kolikrát taky něco hledám a přitom to mám pod nosem.  _________________ M65 fw.12>25>43>25>44>43 + kabel od AAAmobil(Koracell) + "lampička"  |
|
Back to top |
|
 |
Janda kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Tue Jul 05, 2005 9:45 pm Post subject: |
|
|
Gecko myslel asi len stitok z Ceskou znackou shody: http://www.tzb-info.cz/t.py?t=15&i=353 a nie stitok s IMEI  _________________ Sony Ericsson D750i TUZING EDITION
Nokia 6230 32MB
Siemens M55 fw11 TUZING EDITION |
|
Back to top |
|
 |
Gecko badatel

261.00 SMM
|
Posted: Thu Jul 07, 2005 9:24 pm Post subject: |
|
|
Přesně tak! Jako je na různých výrobcích označení CE, tak já měl dotaz na to CCZ - je to jako logo dvě C uvnitř sebe a následně Z. |
|
Back to top |
|
 |
Gecko badatel

261.00 SMM
|
Posted: Thu Jul 07, 2005 10:47 pm Post subject: |
|
|
Krokodýl wrote: | 1. Pokud nemáš pod baterkou štítek s IMEI, tak to bych považoval za dost hrubou chybu a hlavně podivnost.
3. Záloha flex Rescue je v tomto článku jenom trochu hledat na úvodní stránce v Hledání, stačilo zadat heslo RESCUE.  |
Tak jsem si stáhnul celou flexpaměť, ale zajímalo by mě, jak je tedy možné, že já tam zmíněné houkačky a schémata nemám, ačkoli tam český FW (*#06#) verze 44 je? Jo, určitě to tady spousta lidí zná, ale víte co se zobrazí po vymačkání kódu *#05# ? |
|
Back to top |
|
 |
szkepek táta fóra

Joined: 17 Jan 2005 Posts: 1269 Location: Konice - největší prdel na jih od Arktidy a na Sever od Sahary
7861.00 SMM
|
Posted: Fri Jul 08, 2005 7:09 am Post subject: |
|
|
Gecko wrote: | Krokodýl wrote: | 1. Pokud nemáš pod baterkou štítek s IMEI, tak to bych považoval za dost hrubou chybu a hlavně podivnost.
3. Záloha flex Rescue je v tomto článku jenom trochu hledat na úvodní stránce v Hledání, stačilo zadat heslo RESCUE.  |
Tak jsem si stáhnul celou flexpaměť, ale zajímalo by mě, jak je tedy možné, že já tam zmíněné houkačky a schémata nemám, ačkoli tam český FW (*#06#) verze 44 je? Jo, určitě to tady spousta lidí zná, ale víte co se zobrazí po vymačkání kódu *#05# ? |
Muzu to prozradit ? Diky, ja vedel ze muzu : Operacni doba pristroje (od posledniho FW upgrade ) A celkova doba hovoru _________________ Vita Circulus ést !!! |
|
Back to top |
|
 |
Krokodýl čestný člen

14921.78 SMM
|
Posted: Fri Jul 08, 2005 8:07 am Post subject: |
|
|
Gecko wrote: |
Tak jsem si stáhnul celou flexpaměť, ale zajímalo by mě, jak je tedy možné, že já tam zmíněné houkačky a schémata nemám, ačkoli tam český FW (*#06#) verze 44 je? |
Odpověď je velmi jednoduchá. Celý systém telefonu x65 a mnoha dalších se skládá ze čtyř částí:
1. bootcore
2. EEPROM
3. Firmware / u tebe konrétně 44 rescue/
4. FFS /obsah disku, animace, zvonění, aplikace ..../
A tady je zádrhel. Ty máš sice Firmware 44 rescue ale pravděpodobně nemáš FFS rescue, ale standardní FFS pro M65. Takže klidně můžeš mít firmware 53 a nahranou pouze FFS Rescue.  _________________ Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75
WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB .... |
|
Back to top |
|
 |
Darklord45 pisatel

Joined: 23 Apr 2005 Posts: 294 Location: Slovensko, okres PO, J9 KE
670.04 SMM
|
Posted: Sat Jul 09, 2005 5:59 am Post subject: |
|
|
Čo znamená FFS??? _________________ CX65 fw16 by Orange -> fw50 -> 14,75MB+patche -> fw16 by orange - kvôli záruke (išiel mame)
S65 fw25 by Orange -> fw50 -> fw58 -> masterpatch+patche -> išiel mame :-(
K800i |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Sat Jul 09, 2005 12:55 pm Post subject: |
|
|
Krokodyl Ti to napisal:
FFS - flash file system _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
Gecko badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sat Jul 09, 2005 1:49 pm Post subject: |
|
|
Krokodýl wrote: | Gecko wrote: |
Tak jsem si stáhnul celou flexpaměť, ale zajímalo by mě, jak je tedy možné, že já tam zmíněné houkačky a schémata nemám, ačkoli tam český FW (*#06#) verze 44 je? |
Odpověď je velmi jednoduchá. Celý systém telefonu x65 a mnoha dalších se skládá ze čtyř částí:
1. bootcore
2. EEPROM
3. Firmware / u tebe konrétně 44 rescue/
A tady je zádrhel. Ty máš sice Firmware 44 rescue ale pravděpodobně nemáš FFS rescue, ale standardní FFS pro M65. Takže klidně můžeš mít firmware 53 a nahranou pouze FFS Rescue.  |
Dobře, ale pokud by tam byl ten FW53,tak proč to po vymačkání kódu ukazuje verzi 44? FFS Rescue jsem tam tedy evidentně neměl - jak říkám, neznám standadní výbavu klasické M65, ale já tam měl jako hlavní téma MTB, Rescue tam vůbec nebylo. Pak by mě tedy zajímalo, kde se v Rescue vezme standartní výbava (bez Rescue) i přes FW44? Může se to stát, nebo je to nějaký nestandardní postup ze strany prodejce? Nutno ještě dodat, že IMEI v telefonu, pod baterií a na krabici se shodují, mám i originální Siemens záručák (s pořadovým číslem a hologramem Siemens), jen návod vypadá poněkud podezřele - všechny cizojazyčné mají barevné desky, jen český je celý černobíle, tedy ne kopírovaný, ale normálně kvalitně tištěný, dokonce i na lepším papíře než ostatní. Že na štítku pod baterií není CCZ ale CE jsem se již zmiňoval. Nemohly by být potom i přes originální záručák problémy s reklamací? Při případné reklamaci totiž nehodlám provádět různé tahanice s výrobcem, sáhodlouhé posílání telefonu do firmy, ale obrátit se přímo na servis v Praze. |
|
Back to top |
|
 |
hanni řád zlatého admina

15369.70 SMM
|
Posted: Sat Jul 09, 2005 2:52 pm Post subject: |
|
|
FFS Rescue iba nahratim FW44 do telefonu nedostanes...FFS Rescuje sa tam musi nahrat samostatne.Ked si v nom nemal toto FFS, znamena to, ze tam uz bol urobeny nejaky zasah...
Ale ak mas zarucak a vsetko potrebne,zaruku by Ti mali uznat. _________________ Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|