clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Nová prevratná verzia x65Flasher 1.071/1.072
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Nová prevratná verzia x65Flasher 1.071/1.072
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
karci
(člen klubu SM)
začátečník
(člen klubu SM)<br>začátečník

Založen: 17. 12. 2004
Příspěvky: 60
Bydliště: Bratislava - prdel pri Modre

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2005 2:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zdatan napsal:
spis me ale reknete co vyplnim jako HWID ktery je porad 0 (http://siemensmania.cz/contents/images/_520_video.jpg) a pak ho na tom videu RUCNE prepise na 323....proc 323 a ne trebas 567 ?Smile

HWID sa ti precita az ked vypnes telefon a prejdes do servisneho modu:

1. Na telefone spustis Java midlet
2. Pockas kym midlet vypocita kody
3. Spustis PapuaUtils cez ten button "Px65v4" a vypocitas vsetky kody okrem HWID (ktore vzdy ostane O)
4. VYPNES TELEFON (PapuaUtils ostava zapnuty a vsetky kody si pamata)
5. Na PapuaUtils stlacis to druhe tlacitko (rozsypany caj, OpenAll, 36+)
6. Kratko stlacis cervene tlacitko na telefone
7. HWID sa nacita a je to. Potom sa uz da aj zapisat SKEY do telefonu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
zdatan
badatel
badatel

Založen: 04. 04. 2005
Příspěvky: 178

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2005 2:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

karci napsal:
zdatan napsal:
spis me ale reknete co vyplnim jako HWID ktery je porad 0 (http://siemensmania.cz/contents/images/_520_video.jpg) a pak ho na tom videu RUCNE prepise na 323....proc 323 a ne trebas 567 ?Smile

HWID sa ti precita az ked vypnes telefon a prejdes do servisneho modu:

1. Na telefone spustis Java midlet
2. Pockas kym midlet vypocita kody
3. Spustis PapuaUtils cez ten button "Px65v4" a vypocitas vsetky kody okrem HWID (ktore vzdy ostane O)
4. VYPNES TELEFON (PapuaUtils ostava zapnuty a vsetky kody si pamata)
5. Na PapuaUtils stlacis to druhe tlacitko (rozsypany caj, OpenAll, 36+)
6. Kratko stlacis cervene tlacitko na telefone
7. HWID sa nacita a je to. Potom sa uz da aj zapisat SKEY do telefonu.


je v tom nejakej zadrhel,pac mi to pise
Çàãðóçêà â "Ñåðâèñíûé ðåæèì"...
Òûêàé êíîïó!
Àâòîçàïóñê...
Íåò îòâåòà íà çàãðóçêó!
Ïðîâåðüòå íîìåð ïîðòà, êàáåëü, òåëåôîí, mode!
neco s Módem...
takze se zarazim pred Hwid,a kdyz zkousim prepnout do servisniho modu tak nic;(

_________________
M65 fw44res -> fw50cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
karci
(člen klubu SM)
začátečník
(člen klubu SM)<br>začátečník

Založen: 17. 12. 2004
Příspěvky: 60
Bydliště: Bratislava - prdel pri Modre

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2005 3:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zdatan napsal:

je v tom nejakej zadrhel,pac mi to pise
Çàãðóçêà â "Ñåðâèñíûé ðåæèì"...
Òûêàé êíîïó!
Àâòîçàïóñê...
Íåò îòâåòà íà çàãðóçêó!
Ïðîâåðüòå íîìåð ïîðòà, êàáåëü, òåëåôîí, mode!
neco s Módem...
takze se zarazim pred Hwid,a kdyz zkousim prepnout do servisniho modu tak nic;(


To čo ti to vypisuje je len jeho blbá hláška, že nevie komunikovať s telefónom a máš skontrolovať kábel, telefón, janeviemčo a mód.
Mne to tiež dlho vypisovalo takéto voloviny, ale zrazu keď som telefón vypol, (pričom kódy v PapuaUtils ostali) a potom sa skúsil spojiť znova už bez bežiaceho midletu a s vypnutým telefónom, už to fungovalo. Možno som nejakú drobnosť zabudol, doma to prejdem znova a ak to dovtedy nerozbehneš, napíšem ti presne ako to robím.

V každom prípade, aj mne to s bežiacim midletom vygenerovalo len všetky kódy, HWID 0, a keď som hocičo robil, tak nevedel komunikovať (napr. zápis SKEY).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
zdatan
badatel
badatel

Založen: 04. 04. 2005
Příspěvky: 178

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2005 3:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

karci napsal:
zdatan napsal:

je v tom nejakej zadrhel,pac mi to pise
Çàãðóçêà â "Ñåðâèñíûé ðåæèì"...
Òûêàé êíîïó!
Àâòîçàïóñê...
Íåò îòâåòà íà çàãðóçêó!
Ïðîâåðüòå íîìåð ïîðòà, êàáåëü, òåëåôîí, mode!
neco s Módem...
takze se zarazim pred Hwid,a kdyz zkousim prepnout do servisniho modu tak nic;(


To čo ti to vypisuje je len jeho blbá hláška, že nevie komunikovať s telefónom a máš skontrolovať kábel, telefón, janeviemčo a mód.
Mne to tiež dlho vypisovalo takéto voloviny, ale zrazu keď som telefón vypol, (pričom kódy v PapuaUtils ostali) a potom sa skúsil spojiť znova už bez bežiaceho midletu a s vypnutým telefónom, už to fungovalo. Možno som nejakú drobnosť zabudol, doma to prejdem znova a ak to dovtedy nerozbehneš, napíšem ti presne ako to robím.

V každom prípade, aj mne to s bežiacim midletom vygenerovalo len všetky kódy, HWID 0, a keď som hocičo robil, tak nevedel komunikovať (napr. zápis SKEY).


cau.tak uz mi too vyplivlo i Hwid a snad je to vse.jen to chtelo DYL drzet cerv.tlacitko..takova hloupost sakra;)
jen malej detail...kdyz sem Papuu chtel pouz.tak sem musel spustit tu puv.javu z flasheru 1071..s javou z 1072 mi to nechodilo.

jo.a ted kdyz mam teda vsechny ty kody Fleia,flasher,VKD....co s tim dal?:)coze sem to teda pracne dostal?Smile

_________________
M65 fw44res -> fw50cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
karci
(člen klubu SM)
začátečník
(člen klubu SM)<br>začátečník

Založen: 17. 12. 2004
Příspěvky: 60
Bydliště: Bratislava - prdel pri Modre

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2005 3:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zdatan napsal:


cau.tak uz mi too vyplivlo i Hwid a snad je to vse.jen to chtelo DYL drzet cerv.tlacitko..takova hloupost sakra;)
jen malej detail...kdyz sem Papuu chtel pouz.tak sem musel spustit tu puv.javu z flasheru 1071..s javou z 1072 mi to nechodilo.

jo.a ted kdyz mam teda vsechny ty kody Fleia,flasher,VKD....co s tim dal?:)coze sem to teda pracne dostal?Smile


No ja neviem čo s tým chceš robiť, v zásade:

VKD - password do V_KLay - záloha fullflash, patchovanie
Freia log - ak potrebuješ odblokovať tak si cez Freiu vygeneruj MAP a ten cez EEPROM tool nahraj do EEPROM.

Na obe veci sú tu už pomerne staré návody.


Naposledy upravil karci dne čt srpen 18, 2005 3:39 pm, celkově upraveno 2 krát
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: čt srpen 18, 2005 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Použití vygenerovaných souborů je pospáno v původním návodu na PapuaUtls a je stále platné. http://www.siemensmania.cz/content.php?id=333
_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mardock
kolemjdoucí

Založen: 03. 12. 2004
Příspěvky: 7

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá srpen 19, 2005 1:52 am    Předmět: Re: No answer from boot.. Odpovědět s citátem

karci napsal:
Mardock napsal:

Vsechno sem delal podle navodu. Flasher mi vygeneroval vkp soubor a ten sem nakopiroval do slozky loaders. V Klay se spoji s mobilem a pak nahlasi chybu No answer from boot mainBoot.bin
Loader mam urcite OK, mam Cx65fw43, kabel DCA-500, V Klay 3.3

Nevi nekdo jak to zprovoznit???


Mne to tiez neslo ked som ten *.vkp loader len nakopíroval do foldra loaders. Ide mi to len tak, keď si otvorím originalne V_KLayovske x65.vkp v nejakom editore, a prepíšem riadok
Data02 = <volaco>
na tie cisla, ktore mi do noveho vkp suboru vygeneruje x65flasher. Akurat si niekam treba odlozit to povodne Data02, ak by sa clovek zrejme chcel spajat s viacerymi x65kami.


Myslis prepsat tim, co vygeneruje Papua. No to uz sem taky zkousel, ale porad to nejde. Brick wall
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Michal007
kolemjdoucí

Založen: 02. 09. 2004
Příspěvky: 5

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá srpen 19, 2005 6:40 am    Předmět: Re: No answer from boot.. Odpovědět s citátem

Mardock napsal:
karci napsal:
Mardock napsal:

Vsechno sem delal podle navodu. Flasher mi vygeneroval vkp soubor a ten sem nakopiroval do slozky loaders. V Klay se spoji s mobilem a pak nahlasi chybu No answer from boot mainBoot.bin
Loader mam urcite OK, mam Cx65fw43, kabel DCA-500, V Klay 3.3

Nevi nekdo jak to zprovoznit???


Mne to tiez neslo ked som ten *.vkp loader len nakopíroval do foldra loaders. Ide mi to len tak, keď si otvorím originalne V_KLayovske x65.vkp v nejakom editore, a prepíšem riadok
Data02 = <volaco>
na tie cisla, ktore mi do noveho vkp suboru vygeneruje x65flasher. Akurat si niekam treba odlozit to povodne Data02, ak by sa clovek zrejme chcel spajat s viacerymi x65kami.


Myslis prepsat tim, co vygeneruje Papua. No to uz sem taky zkousel, ale porad to nejde. Brick wall


Je to jednoduchý jak facka. Teprve Patch na poštu a nový flasher fungující bez testpointu mě přiměl něco udělat. Tedy postup s V-Klay pro blbý (jako třeba jáSmile )
1. to co vygeneruje Flasher umístíte do adresáře Vklaye jak je požadováno (je to popsáno v angl manuálku k flasheru).
2. Pustíte Vklay, vyberete v seznamu telefonů ten, co se jmenuje stejně, jek ten vygenerovanej soubor flasherem, nastavíte port, rychlost,zmačknete spojit, podle instrukcí mačkáte čudlíky, počkáte, až se udělá FF a patchujete......
Zvládne i děcko (tedy i já)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Mardock
kolemjdoucí

Založen: 03. 12. 2004
Příspěvky: 7

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá srpen 19, 2005 5:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hmm .. to je sice pekne, ale ja udelal vsechno spravne .. mam vygenerovane co jde, ale V KLAY mi pri spojovani napise I/O chybu .. MainBoot.bin
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lapis
badatel
badatel

Založen: 27. 02. 2005
Příspěvky: 116

291.18 SMM
PříspěvekZaslal: so srpen 20, 2005 10:57 am    Předmět: Uspech Odpovědět s citátem

Mam CX70 s FW50, kabel seriovy neoriginalni pro x55 servis+data+GPRS (po uprave-spojeni tech 3 pinu bez odporu) a povedlo se! Nejdriv jsem nahral java aplikaci do mobilu, vypnul SiMoCo a spustil ji, ale porad vyskakovala a mizela hlaska ze mam zapojit prislusentstvi (pritom kabel jsem zastrceny mel). Pak jsem tu Java aplikaci spustil se spustenym SiMoCo nebo x65flasherem (po zmacknuti connect) a uz ta hlaska nevyskakovala, ale kdyz bylo vse hotove a okazalo se OK, x65flasher se k mobilu nepripojil - chvili to zkousel a pak napsal ze mam stisknout cervene tlacitko (coz akorat vypne Java aplikaci). To mi delalo u v1071 i v1072 (ta aspon ukazala kody na displeji). Pak jsem spoustel tu aplikaci za spusteneho SiMoCo ale s vypnutym spravcem souboru, po dokonceni behu aplikace ukoncil SiMoCo, spustil x65flasher a uz se spojil a vse vygeneroval (v1071).

Java aplikaci jsem neukoncil a rovnou vse vygeneroval i v PapuaUtils a zapsal jsem SKEY do telefonu. Ted mi V_Klay komunikuje s mobilem i bez vlastniho loaderu - s loaderem CX65(password boot). Znamena to ze se ten vygenerovany kod zapsal nekam do telefonu a uz nepotrebuju vlastni loader?

Jak budu moct dostat telefon do puvodniho stavu a ten SKEY z nej smazat, napr. kdyz bych ho chtel reklamovat?

Jinak nekdo tu psal ze ESN co vypise v1072 a to co ukaze PapuaUtils je jine, no je to akorat obracene prehazene po dvojicich: napr. v1072 ukaze ESN: ABCD-EF12 a pro PapuaUtils je to 12EFCDAB. Hash je stejne, akorat bez tech pomlcek.[/b]
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lacibogi
čestný člen
čestný člen

Založen: 25. 11. 2004
Příspěvky: 5171
Bydliště: LV<->BA

784.96 SMM
PříspěvekZaslal: so srpen 20, 2005 11:02 am    Předmět: Re: Uspech Odpovědět s citátem

lapis napsal:
Jak budu moct dostat telefon do puvodniho stavu a ten SKEY z nej smazat, napr. kdyz bych ho chtel reklamovat?


Odstaranenie SKEY

_________________
C(ME)75
Lasky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lapis
badatel
badatel

Založen: 27. 02. 2005
Příspěvky: 116

291.18 SMM
PříspěvekZaslal: so srpen 20, 2005 11:17 am    Předmět: Re: Uspech Odpovědět s citátem

Lb01 napsal:

Odstaranenie SKEY


Hm, PapuaUtils to po sobe smazat neumi? Ono se to z tech klikyhaku nepozna :-(

Update: OK, uz jsem to podle krokodylova navodu nasel, nekdy by ten papuautils mohl poanglictit... Smile


Naposledy upravil lapis dne so srpen 20, 2005 11:24 am, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lacibogi
čestný člen
čestný člen

Založen: 25. 11. 2004
Příspěvky: 5171
Bydliště: LV<->BA

784.96 SMM
PříspěvekZaslal: so srpen 20, 2005 11:23 am    Předmět: Re: Uspech Odpovědět s citátem

lapis napsal:
Lb01 napsal:

Odstaranenie SKEY


Hm, PapuaUtils to po sobe smazat neumi? Ono se to z tech klikyhaku nepozna :-(


Ba, ano dokaze. Ale skor ma napadlo toto.
http://www.siemensmania.cz/content.php?id=333&p=2..bod cislo 7.

_________________
C(ME)75
Lasky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lapis
badatel
badatel

Založen: 27. 02. 2005
Příspěvky: 116

291.18 SMM
PříspěvekZaslal: so srpen 20, 2005 11:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ted uz akorat nechapu jaktoze V-klay s tim mobilem komunikuje pres ten defaultni neupravovany CX65 loader (password boot), ve vsech navodech ten loader upravovali nebo tam nahravali vygenerovany z x65flashery/papuautils. Ze by to bylo tim SKEY do mobilu nahranym?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 13194
Bydliště: Trenčín

15369.70 SMM
PříspěvekZaslal: so srpen 20, 2005 11:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

lapis napsal:
Ted uz akorat nechapu jaktoze V-klay s tim mobilem komunikuje pres ten defaultni neupravovany CX65 loader (password boot), ve vsech navodech ten loader upravovali nebo tam nahravali vygenerovany z x65flashery/papuautils. Ze by to bylo tim SKEY do mobilu nahranym?

Si nejaka vzacna vynimka... wink

_________________
Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Další
Strana 5 z 7

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group