View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Awol_CZ kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 21, 2005 3:37 pm Post subject: Obnovovací frekvence displaye u M65 |
|
|
Zdravím všechny,
už jsem zde jednou psal o mém problému s dipslayem u siemense M65. Objevil jsem ale další skutečnosti, které by mohly problém objasnit. Zdálo se mi, že display hrozně bliká, jakoby měl pomalou obnovovací frekvenci. Ale toto se projevuje přesně po 30 vteřinách nečinnosti telefonu. Po oněch 30 vteřinách jakoby display změní svoji obnovovací frekvenci. Rád bych věděl, zda je tato skutečnost normální, jako nějaký druh úspory, nebo zda se jedná o závadu. díky moc. |
|
Back to top |
|
 |
beardie táta fóra

7865.50 SMM
|
Posted: Sun Aug 21, 2005 4:29 pm Post subject: |
|
|
to vyzera ako nejaka hardverova chyba, urcite to robit nema
skus reklamovat |
|
Back to top |
|
 |
CX65-ka řád zlaté antény

Joined: 22 Dec 2004 Posts: 985 Location: Bratislava , Petrzalka
5861.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 21, 2005 5:25 pm Post subject: |
|
|
Nuz ja n CX65-ke vidim taketok blikanie pri setrici ked na display svieti slnko a neni to HW chyba urcite to jedruh setrenia energie _________________ I have CX 65
DCA510 je zaklad , patche su zivot . |
|
Back to top |
|
 |
N3o21 řád zlaté antény

5892.50 SMM
|
Posted: Sun Aug 21, 2005 5:37 pm Post subject: |
|
|
j, me to taky dela... ale jenom kdyz mi na to sviti slunce... kdyz nesviti slunce, tak to bud nedela, nebo si toho nevsimnu... (spis to druhy) chyba to neni... |
|
Back to top |
|
 |
Awol_CZ kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 21, 2005 5:40 pm Post subject: Re: |
|
|
Zkousel jsi vypnout sporic a divat se 30sekund jestli se to rozblika? Vyzkousej pls a dej vedet. Ted nevim co s tim, abych neplatil neopravenou reklamaci a tak. Jinak kdyz je prudke slunicko vydis malo zretelne blikani i kdyz zrovna nebezi sporic? Diky |
|
Back to top |
|
 |
CX65-ka řád zlaté antény

5861.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 21, 2005 5:41 pm Post subject: |
|
|
N3o21 wrote: | j, me to taky dela... ale jenom kdyz mi na to sviti slunce... kdyz nesviti slunce, tak to bud nedela, nebo si toho nevsimnu... (spis to druhy) chyba to neni... |
hej len ked na display svieti slnko si tho vsimnes a najviac v rohoch displayu .
A inak si to podlamna nevsimnes . _________________ I have CX 65
|
Back to top |
|
 |
N3o21 řád zlaté antény

5892.50 SMM
|
Posted: Sun Aug 21, 2005 5:44 pm Post subject: |
|
|
CX65-ka wrote: | N3o21 wrote: | j, me to taky dela... ale jenom kdyz mi na to sviti slunce... kdyz nesviti slunce, tak to bud nedela, nebo si toho nevsimnu... (spis to druhy) chyba to neni... |
hej len ked na display svieti slnko si tho vsimnes a najviac v rohoch displayu .
A inak si to podlamna nevsimnes . |
jj. presne...
2 Awol_CZ: zacne to blikat i kdyz tam sporic displeje neni... staci kdyz zhasne podsviceni, a uz si muzes v rozich vsimnout blikani. ale je to videt jen na slunicku. kdyz sviti slunce fakt extremne, tak blika cely displej |
|
Back to top |
|
 |
Awol_CZ kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 21, 2005 5:44 pm Post subject: Re: |
|
|
Jo a jeste jedna vec. Zkuste moc prosíííím zapnout jako spořič displaye digitální hodiny a podívejte se jestli vám po 30 vteřinách nezačnou po tom černym pozadí běhat takový proužky. Jako žaluzie.
Jinak kámoška má taky telefon M65, ale má firmware 06, ale nebliká jí to. Je možný že se to objevilo až s novým typem telefonu nebo FW? |
|
Back to top |
|
 |
N3o21 řád zlaté antény

5892.50 SMM
|
Posted: Sun Aug 21, 2005 5:49 pm Post subject: Re: |
|
|
Awol_CZ wrote: | Jo a jeste jedna vec. Zkuste moc prosíííím zapnout jako spořič displaye digitální hodiny a podívejte se jestli vám po 30 vteřinách nezačnou po tom černym pozadí běhat takový proužky. Jako žaluzie.
Jinak kámoška má taky telefon M65, ale má firmware 06, ale nebliká jí to. Je možný že se to objevilo až s novým typem telefonu nebo FW? |
ja bych rek, ze se to obevilo novym typem telefonu... kamos ma stejnej fw jako ja, a neblika mu to... ale prouzky jako zaluzie tam fakt nemam... to by mohla byt chyba. ja pouzivam digitalni hodiny standartne jako sporic. |
|
Back to top |
|
 |
CX65-ka řád zlaté antény

5861.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 21, 2005 6:11 pm Post subject: Re: |
|
|
N3o21 wrote: | Awol_CZ wrote: | Jo a jeste jedna vec. Zkuste moc prosíííím zapnout jako spořič displaye digitální hodiny a podívejte se jestli vám po 30 vteřinách nezačnou po tom černym pozadí běhat takový proužky. Jako žaluzie.
ja bych rek, ze se to obevilo novym typem telefonu... kamos ma stejnej fw jako ja, a neblika mu to... ale prouzky jako zaluzie tam fakt nemam... to by mohla byt chyba. ja pouzivam digitalni hodiny standartne jako sporic. |
No pruzky tam nemam ale display mi blika a pride mi to normalne bo je ten display veliky a tam blikanim sa asi dost znizila spotreba energie .
A blika to po zhasnuti podsvietenia ani aj ked je vypnuty setric atd.
A pruzky ziadne nemam . _________________ I have CX 65
|
Back to top |
|
 |
Awol_CZ kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 21, 2005 7:35 pm Post subject: Re: |
|
|
Tak jsem zjistil že ty proužky se objevují pouze u spořiče digitální hodiny. Když dám jako spořič černý obrázek, tak tam nejsou.
Jinak nevím jak vám, ale mě ten display když na něj přímo svítí sluníčko bliká hodně moc, nejde na to koukat. Když s ním začnu pracovat, tak se to zlepší, ale stejně je trošičku vidět jak bliká a je to trochu nepříjemné. |
|
Back to top |
|
 |
CX65-ka řád zlaté antény

5861.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 21, 2005 8:07 pm Post subject: Re: |
|
|
Awol_CZ wrote: | Tak jsem zjistil že ty proužky se objevují pouze u spořiče digitální hodiny. Když dám jako spořič černý obrázek, tak tam nejsou.
Jinak nevím jak vám, ale mě ten display když na něj přímo svítí sluníčko bliká hodně moc, nejde na to koukat. Když s ním začnu pracovat, tak se to zlepší, ale stejně je trošičku vidět jak bliká a je to trochu nepříjemné. |
No tak to daj reklamovat , napisu ti ze ziadna zavada sa neprejavila . a budes mat dusu namieste OK ? _________________ I have CX 65
|
Back to top |
|
 |
Ex_Bill rozumbrada

Joined: 21 Jul 2004 Posts: 398 Location: Most - povrchové doly, a kousek vedle chemička. Ráj na zemi...
1261.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 21, 2005 8:25 pm Post subject: |
|
|
Blikání je způsobeno tím, že se frekvence procesoru přepne z těch 141 MHz, nebo kolik to má, na 52 nebo 26 MHz (nebo už jenom kHz? jednotky jsem tam nikde neviděl )
Tudíž to není chyba HW, ale jen způsob jak mobil šetří energii... Stisknutím kteréhokoli tlačítka se obnoví původní frekvence a přestane blikání  _________________ CX65 fw50 + 1. usmrcení mobilu... |
|
Back to top |
|
 |
Awol_CZ kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 21, 2005 8:32 pm Post subject: Re: |
|
|
A proč se tedy ta frekvence mění jen u některých telefonů? U některých to nebliká Mají snad starší typy? |
|
Back to top |
|
 |
CX65-ka řád zlaté antény

5861.00 SMM
|
Posted: Sun Aug 21, 2005 9:11 pm Post subject: Re: |
|
|
Awol_CZ wrote: | A proč se tedy ta frekvence mění jen u některých telefonů? U některých to nebliká Mají snad starší typy? |
Alebo zeby si si to nevsimol ?? _________________ I have CX 65
|
Back to top |
|
 |
|