clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Gif konstruktér

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Gif konstruktér
Goto page 1, 2  Next

Reply to topic     Forum Index -> Java hry a aplikace
View previous topic :: View next topic  
Author Message
witiko
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Tue Aug 30, 2005 9:42 am    Post subject: Gif konstruktér Reply with quote

Tak mě napadlo, že by někdo kdo javě rozumí mohl vyrobit jednoduchý , ale velice užitečný prográmek na výrobu a úpravu gif animací. Často bych ho na mobilu potřeboval a velmi by se mi hodil. Po startu by si člověk zvolil, jestli chce vyrábět, či editovat. Při výrobě by si vybralinterval mezi obrázky, typ střídání orázků(jako třeba,že jeden odjede doleva a zprava přijede další, nebo že jeden potemní a na jeho místě se objeví další) Pak by tam namrskal obrázky a za chvilku by mu vyjela animace. V menu editovat by člověk mohl mazat obrázky z animace, měnit intervaly mezi obrázky a vše ci je možno při výrobě. Je možné takový program sestrojit??? Pray
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
pip@
administrátor
administrátor

Phone: SXG75
132978.34 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PostPosted: Tue Aug 30, 2005 9:51 am    Post subject: Re: Gif konstruktér Reply with quote

witiko wrote:
Tak mě napadlo, že by někdo kdo javě rozumí mohl vyrobit jednoduchý , ale velice užitečný prográmek na výrobu a úpravu gif animací. Často bych ho na mobilu potřeboval a velmi by se mi hodil. Po startu by si člověk zvolil, jestli chce vyrábět, či editovat. Při výrobě by si vybralinterval mezi obrázky, typ střídání orázků(jako třeba,že jeden odjede doleva a zprava přijede další, nebo že jeden potemní a na jeho místě se objeví další) Pak by tam namrskal obrázky a za chvilku by mu vyjela animace. V menu editovat by člověk mohl mazat obrázky z animace, měnit intervaly mezi obrázky a vše ci je možno při výrobě. Je možné takový program sestrojit??? Pray
asi je jej možné sestrojit ale zdá se mi to zbytečné když si GIF můžu udělat na počítači mnohem rychleji a pohodlněji
sežeň si program Microsoft GIF Animator vytvoř si to na PC a potom to přehraj do mobilu pomocí kabelu IRDA nebo BT

Pojďte pokecat na:
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
szkepek
táta fóra
táta fóra

Location: Konice - největší prdel na jih od Arktidy a na Sever od Sahary

7861.00 SMM
PostPosted: Tue Aug 30, 2005 10:28 am    Post subject: Reply with quote

ja teda nevim, java neni moje domena, ale tohle moc nezni jako jednoducha aplikace. Co rikate Ricky a MilaneLaslope ?
HOne
věrný diskusník
věrný diskusník

Location: Trutnov-takový relativně velký,avšak nudný město...(50 km od Hradce Králové na sever)

2073.00 SMM
PostPosted: Tue Aug 30, 2005 10:40 am    Post subject: Reply with quote

No podobna aplikace je uz vy mym SE zabudovana.... ale nevytv ari to gify,ale videa...

Sony Erikson Ká sedmset padesát i

...->Alcatel 302->Nokia 3310->Siemens M65->prodán->Sony Ericsson K750i

Linux for Humans....
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address MSN Messenger
Sh@dy
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PostPosted: Tue Aug 30, 2005 10:47 am    Post subject: Reply with quote

Neni to jednoducha aplikacia... Dalo by so to spravit, ale neviem ci to niekto spravi. Ci sa to oplati spravit. Vyuzilo by to asi len par ludi. A robit taku aplikaciu zadarmo Think no neviem ci by to niekto spravil...
lepidlor
(člen klubu SM)
řád zlaté antény
(člen klubu SM)<br>řád zlaté antény

13860.00 SMM
PostPosted: Tue Aug 30, 2005 11:59 am    Post subject: Reply with quote

HOne wrote:
No podobna aplikace je uz vy mym SE zabudovana.... ale nevytv ari to gify,ale videa...
na tvorbu klipů je toho v symbu hodně, N3230 už má ''movie'' standartně... Ten gif animator by se ale fakt hodil... Já teda C++ moc nerozumím, ale jít by to mělo, ne?

EDIT : Jak přibližně vypadá movie (muvee) klip od Nokie :

Code:
http://www.cz-nokia.com/Soubory/UIQ/muvee002.3gp
Back to top
witiko
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Tue Aug 30, 2005 12:34 pm    Post subject: Reply with quote

Samozřejmě, že na počítači program na gify mám, ale propojovat mobil zdlouhavě s počítačem kabelem a potom obrázky natahovat do počítače, potom zas animaci do mobilu, to strácí kouzlo. Mimoto si myslím, že by se program hodil nejen mne, ale i by mohl úspěšně putovat za hranice(to máte jako s jednoduchým, ale účelným prográmkem ReadManiac-také je slavný i za hranicemi Smile
Code:
Já si na něm mimochodem ve volném čase tvořím webové stránky a zároveň je na své C65 testuji
)Chtěl bych si na mobilu rychle a bezbolestně vytvořit malou animaci(ne video Shame on you ) Mimoto mohlo by to být zcela jednoduché. Stačilo by se po startu programu zeptat na interval mezi fotkami a potom do aplikace naházet fotky a ty by pak aplikace spojila v gifáč. Potom by se zeptala na jméno a kam uložit a potom by byla volba- VYPNOUT-NOVÁ ANIMACE. Na a pak by se to buď vyplo nebo zas odznova.

Je to už dost lehký???? Twisted Evil Evil or Very Mad Twisted Evil Evil or Very Mad Twisted Evil[/code]

Last edited by witiko on Tue Aug 30, 2005 12:40 pm; edited 1 time in total
Back to top
Sh@dy
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PostPosted: Tue Aug 30, 2005 12:40 pm    Post subject: Reply with quote

witiko wrote:
Samozřejmě, že na počítači program na gify mám, ale propojovat mobil zdlouhavě s počítačem kabelem a potom obrázky natahovat do počítače, potom zas animaci do mobilu, to strácí kouzlo. Mimoto si myslím, že by se program hodil nejen mne, ale i by mohl úspěšně putovat za hranice(to máte jako s jednoduchým, ale účelným prográmkem ReadManiac-také je slavný i za hranicemi Smile
Quote:
Já si na něm mimochodem ve volném čase tvořím webové stránky a zároveň je na své C65 testuji
)Chtěl bych si na mobilu rychle a bezbolestně vytvořit malou animaci(ne video Shame on you ) Mimoto mohlo by to být zcela jednoduché. Stačilo by se po startu programu zeptat na interval mezi fotkami a potom do aplikace naházet fotky a ty by pak aplikace spojila v gifáč. Potom by se zeptala na jméno a kam uložit a potom by byla volba- VYPNOUT-NOVÁ ANIMACE. Na a pak by se to buď vyplo nebo zas odznova.

Je to už dost lehký???? Twisted Evil Evil or Very Mad Twisted Evil Evil or Very Mad Twisted Evil

Ty si myslis, ze java ma funkciu "nahadzat obrazky do gifu"???

witiko
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Tue Aug 30, 2005 12:42 pm    Post subject: Reply with quote

Sh@dy wrote:
witiko wrote:
Quote:

Je to už dost lehký???? Twisted Evil Evil or Very Mad Twisted Evil Evil or Very Mad Twisted Evil

Ty si myslis, ze java ma funkciu "nahadzat obrazky do gifu"???
Tedy já nevím, ale myslím, že java může komprimovat i hustit jakékolivsoubory(MobileZip.jar), když je tak naprogramovaná tak, aby to zvládnula. Mimoto si myslím, že gif je obrázkový soubor a gif animace je jeden soubor obsahující informace o zobrazení animace a data obrázků které animaci tvoří!!! Eh?
Back to top
Sh@dy
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PostPosted: Tue Aug 30, 2005 12:47 pm    Post subject: Reply with quote

Spravit tu aplikaciu by bolo velmi jednoduche, len ta funkcia na "nahadzanie obrazkov do gifu" by bola zlozitejsia. Ak by mi niekto poslal tu funkciu, nasiel na nete... tak by som tu aplikaciu spravil.
witiko
rozumbrada
rozumbrada

1261.00 SMM
PostPosted: Tue Aug 30, 2005 12:52 pm    Post subject: Reply with quote

Super

Stačí mi podrobně vysvětlit co nám najít. Jsem jedno ucho a jedno ADSL vysokorychlostní připojení.

Javě totiž příliž nerozumím a proto nevím co přesně najít. Jestli nějaký popis archivování do gifu či co
Back to top
Sh@dy
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PostPosted: Tue Aug 30, 2005 2:53 pm    Post subject: Reply with quote

witiko wrote:
Super

Stačí mi podrobně vysvětlit co nám najít. Jsem jedno ucho a jedno ADSL vysokorychlostní připojení.

Javě totiž příliž nerozumím a proto nevím co přesně najít. Jestli nějaký popis archivování do gifu či co

Velmi sa netes... Mozno, ze ta funkcia v jave ani neni (v j2me)...
Ak by si nasiel popis ako funguje format gif, tak by som pomocou toho tu funkciu mohol naprogramovat, ale nie tak skoro. Ale viac by mi pomohla uz hotova funkcia v jave (pripadne v inom jazyku a ja by som to uz upravil).

sidbin
táta fóra
táta fóra

7892.64 SMM
PostPosted: Tue Aug 30, 2005 3:31 pm    Post subject: Reply with quote

gif
Quote:
Graphic Interchange Format byl vymyšlen společnosti CompuServe v roce 1987, obrázek může mít maximálně 256 barev, používá celkem jednoduchou bezztrátovou metodu komprese pojmenovanou jako LZW (Lempel-Ziv-Welch)

Užitečné java aplikace ZDE

MT50 unlock java---->CX65 FW12>>50 + patchy + 12 ikonove menu Dancing + JIMM + Opera +MicroReader + Oskarek
Back to top
Sh@dy
táta fóra
táta fóra

7861.00 SMM
PostPosted: Tue Aug 30, 2005 3:46 pm    Post subject: Reply with quote

Nieco som hladal, a nasiel som encoder na animovane gify Smile
Arrow http://www.fmsware.com/stuff/gif.html

michalkopecky
redaktor
redaktor

13617.60 SMM
PostPosted: Tue Aug 30, 2005 5:08 pm    Post subject: Reply with quote

Pokud se najde nějaký způsob jak v j2me kódovat gify, tak si myslím, že by bohatě stačila aplikace která by ze statických gif obrázků udělala animaci a měla by být free. Rolling Eyes

SM
Reply to topic     Forum Index -> Java hry a aplikace All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum