clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - otazky okolo hardwaru,mechanicke zalezitosti,dat.kable
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

otazky okolo hardwaru,mechanicke zalezitosti,dat.kable
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Hardware
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
StandaT
pisatel
pisatel

Založen: 13. 10. 2004
Příspěvky: 276
Bydliště: Olomouc

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá listopad 12, 2004 2:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A pro dca-540 (USB-USB) je ovladač potřeba nebo ne?? a příp. dá se někde stáhnout?? Question
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
monrico.rodriguez
kolemjdoucí

Založen: 17. 11. 2004
Příspěvky: 3

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: po prosinec 06, 2004 3:04 pm    Předmět: servisni kabel pro CX65 Odpovědět s citátem

Dobry den,
myslite, ze se da koupit v nekterem kamenem obchode servisni kabel (v mem pripade pro CX65) Hledam, hledam, ale nenachazim. V pripade, ze ne a je treba si jej vyrobit podle navodu na SM, jaky datovy kabel si pak nejlepe koupit?
Pokud mi nekdo srozumitelne odpovi, budu mu nevyslovne vdecen protoze se mi stale nedari najit uspokojiva odvoed Confused
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fishbone X
kolemjdoucí

Založen: 10. 02. 2005
Příspěvky: 25

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt únor 10, 2005 10:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

můžeš se zkusit podívat na intáči na www.ebay.de tam se taky da neco sehnat ale bude to nejspíš na dobírku a možná to nebude ani nový , ale dat. kabel to bude Think
_________________
V dnešní době bezohledeného řidičství existují jen dva druhy chodců: rychlí a mrtví
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jackup
kolemjdoucí

Založen: 16. 12. 2004
Příspěvky: 10

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st březen 09, 2005 10:09 am    Předmět: Komunikace C65 <-> PC pres USB Odpovědět s citátem

Chtel bych se zeptat nekoho kdo neco vi o komunikaci mobilu s PC pres USB... Konkretne jak PC rozpozna jaky hardware je pripojen pokud pripojim Siemens C65 pomoci kabelu bez elektroniky... (prime propojeni USB s telefonem bez prevodniku)

Pokud jsem to dobre pochopil tak pokud se k USB pripoji nejake zarizeni, tak PC si z tohoto zarizeni precte kod ktery je vnem ulozen a podle toho vi o jake zarizeni se jedna a podle toho taky vi jaky ma priradit ovladac nebo program ktery se spusti a hlavne podle toho kodu hleda take ovladac ktery by se mel nainstalovat... PROBLEM ovsem je v tom ze pouzivany ovladac USB <-> COM ktery se pro tyto kabely pouziva ma napsany v souborech *.inf jiny kod nez ktery si precte z mobilu a proto pri pripojeni mobilu se nevytvori virtualni COM port. U starsich telefonu byl v kabelu prevodnik a v tom jiz tento kod byl a souhlasil s kodem v ovladacich ale pokud pripojim telefon (konkretne C65) pres kabel bez prevodniku tak PC najde jine zarizeni nez by mel....

Nevim jestli to takhle opravdu funguje protoze vse zjistuju jen pomoci vlastnich pokusu... mohl by mi nekdo tuto problematiku objasnit?

_________________
C65 (fw43 + CZ)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MLB
všeználek
všeználek

Založen: 29. 01. 2005
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina

4261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st březen 09, 2005 5:03 pm    Předmět: Re: Komunikace C65 <-> PC pres USB Odpovědět s citátem

Jackup napsal:
Chtel bych se zeptat nekoho kdo neco vi o komunikaci mobilu s PC pres USB... Konkretne jak PC rozpozna jaky hardware je pripojen pokud pripojim Siemens C65 pomoci kabelu bez elektroniky... (prime propojeni USB s telefonem bez prevodniku)

Pokud jsem to dobre pochopil tak pokud se k USB pripoji nejake zarizeni, tak PC si z tohoto zarizeni precte kod ktery je vnem ulozen a podle toho vi o jake zarizeni se jedna a podle toho taky vi jaky ma priradit ovladac nebo program ktery se spusti a hlavne podle toho kodu hleda take ovladac ktery by se mel nainstalovat... PROBLEM ovsem je v tom ze pouzivany ovladac USB <-> COM ktery se pro tyto kabely pouziva ma napsany v souborech *.inf jiny kod nez ktery si precte z mobilu a proto pri pripojeni mobilu se nevytvori virtualni COM port. U starsich telefonu byl v kabelu prevodnik a v tom jiz tento kod byl a souhlasil s kodem v ovladacich ale pokud pripojim telefon (konkretne C65) pres kabel bez prevodniku tak PC najde jine zarizeni nez by mel....

Nevim jestli to takhle opravdu funguje protoze vse zjistuju jen pomoci vlastnich pokusu... mohl by mi nekdo tuto problematiku objasnit?


Podla mna sa nepouziva ovladac USB <-> COM , ale priamo USB ovladac, ktory nainstaluje mobil ako GPRS modem a cez priradeny port sa da s mobilom komunikovat.....

_________________
CX70 fw56
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Jackup
kolemjdoucí

Založen: 16. 12. 2004
Příspěvky: 10

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá březen 11, 2005 2:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vetsina ovladacu ktere se ke kabelum vetsinou dodavaji jsou programy ktere vytvori virtualni COM port ikdyz to je vlastne USB jde o to aby slo s telefonem pracovat i v programech ktere nepodporuji COM... proste se to navenek chova jako seriovy port ktery je ale rychlejsi...
problem resim ale ten ze pri prvnim pripojeni telefonu k PC mi to najde zarizeni popsane jako Siemens Cone.... (nevim ted presny nazev) ale nejake zarizeni to najde... ovsem jine nez pro ktere jsou ty ovladace... pritom byly dodany primo k tomu kabelu ktery ma prime propojeni bez prevodniku... takze nejdou nainstalovat a kdyz je nainstaluju bez telefonu tak se mi nevytvori seriovy port dokud nepripojim telefon.... jenze telefon nenajde (resp. zarizeni ktere hleda ovladac) takze to proste nefunguje... Brick wall

_________________
C65 (fw43 + CZ)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
archaix
kolemjdoucí

Založen: 29. 03. 2005
Příspěvky: 2

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út březen 29, 2005 12:18 pm    Předmět: Zapnutí C35 přes konektor Odpovědět s citátem

Zdravím, neví někdo jak lze zapnout C35 přes konektor - tak jak to dělá handsfree? Chci telefon použít do GSM brány a potřebuji ho mikroprocesorem umět zapnout. Vím, že to nějak jde ale nevím jaké signály použít a jak atd... L.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MLB
všeználek
všeználek

Založen: 29. 01. 2005
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina

4261.00 SMM
PříspěvekZaslal: út březen 29, 2005 3:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jackup napsal:
Vetsina ovladacu ktere se ke kabelum vetsinou dodavaji jsou programy ktere vytvori virtualni COM port ikdyz to je vlastne USB jde o to aby slo s telefonem pracovat i v programech ktere nepodporuji COM... proste se to navenek chova jako seriovy port ktery je ale rychlejsi...
problem resim ale ten ze pri prvnim pripojeni telefonu k PC mi to najde zarizeni popsane jako Siemens Cone.... (nevim ted presny nazev) ale nejake zarizeni to najde... ovsem jine nez pro ktere jsou ty ovladace... pritom byly dodany primo k tomu kabelu ktery ma prime propojeni bez prevodniku... takze nejdou nainstalovat a kdyz je nainstaluju bez telefonu tak se mi nevytvori seriovy port dokud nepripojim telefon.... jenze telefon nenajde (resp. zarizeni ktere hleda ovladac) takze to proste nefunguje... Brick wall


Jo vacsina, ale DCA540 virtualny port nema, ten zastupuje GPRS modem (ako ktory sa telefon nainstaluje) a COM tohto modemu programy pouzivaju.
Neviem ako som prisiel na to, ze sa jedna o DCA540, srry (to je tak, ked ma clovek vsetky nove prispevky na fore otvorene naraz ).

_________________
CX70 fw56
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
sedimin
začátečník
začátečník

Založen: 14. 05. 2005
Příspěvky: 61
Bydliště: Bratislava - Petržalka

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt květen 19, 2005 8:02 pm    Předmět: Seriovy kabel - nekde funguje, nekde ne.. Odpovědět s citátem

Zdravim, mam mensi problem.. koupil jsem si v beznym kamennim obchode datovy kabel od Koracellu http://www.velkoobchod.cz/shop/showgoodsitem.asp?ShopID=408&GoodsID=53440

...

pripojil jsem ho do seriovyho portu a tam zacali moje problemy..

v skratce.. nejake aplikace telefon najdou, jine ne.

v_klay a napriklad x65flasher ho najde... telefon je vypnuty, pripojeny kabelem do portu COM1, spravne nastavenyho a pak se zkousim kuprikladu x65flasherem pripojit, pise mi, ze mam kratce zatlacit vypinaci tlacidlo, tak i udelam. telefon se zapne do servisniho modu a muzu tam napriklad generovat boot password.. to jede bez problemu..

druha vec je, ze telefon absolutne nekomunikuje s programy na upgrade firmwaru, oficialnym siemensackym mobile phone manager a ani SiMoCom...

co s tim? je vadny kabel, telefon, nebo neco mezi zidli a monitorem?

mam to reklamovat?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
sedimin
začátečník
začátečník

Založen: 14. 05. 2005
Příspěvky: 61
Bydliště: Bratislava - Petržalka

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: po květen 30, 2005 11:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak, problem vyresen, kabel bol na radu x55, uprail jsem ho podla navodu na SM, akorat jsem tam nedal odpory, jen bezne vodice..

takhle to vypada

http://www.regedit.sk/sedimin/fon.jpg[/url]

_________________
------



d520 -> T10 -> c35i -> n5510 -> n6210 -> CX65 fw16 > fw43 > fw50 + horda patchu
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Whitek
administrátor
administrátor

Založen: 06. 10. 2004
Příspěvky: 1015
Bydliště: Praha 8

41313.42 SMM
PříspěvekZaslal: čt červen 02, 2005 8:52 am    Předmět: Re: servisni kabel pro CX65 Odpovědět s citátem

monrico.rodriguez napsal:
Dobry den,
myslite, ze se da koupit v nekterem kamenem obchode servisni kabel (v mem pripade pro CX65) Hledam, hledam, ale nenachazim. V pripade, ze ne a je treba si jej vyrobit podle navodu na SM, jaky datovy kabel si pak nejlepe koupit?
Pokud mi nekdo srozumitelne odpovi, budu mu nevyslovne vdecen protoze se mi stale nedari najit uspokojiva odvoed Confused


Pozde ale prece: ja si koupil kabel(DCA 510) z http://www.datovekabely.com/siemens_kabely_usb.htm - obchod je v Kralupech - z Prahy je to docela hezky vylet na kole Smile

_________________


SM
Podpořte SiemensManii | Trička SiemensManie | twitter @VitekJezek
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky AOL Instant Messenger MSN Messenger
matus201
badatel
badatel

Založen: 28. 08. 2005
Příspěvky: 191

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: st listopad 16, 2005 5:57 pm    Předmět: joystick na cx75 Odpovědět s citátem

Na joysticku (dufam ze som to napisal spravne Very Happy ) na cx75 mi odpadla gumova hlavicka ktora zabranovala smykaniu Crying or Very sad . Nevie niekto kde by som mohol zohnat novy joystick? Alebo aspon nejaku nahradu (ako v navode na vymenu joysticku u sx1)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Darklord45
pisatel
pisatel

Založen: 23. 04. 2005
Příspěvky: 294
Bydliště: Slovensko, okres PO, J9 KE

670.04 SMM
PříspěvekZaslal: čt listopad 17, 2005 8:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Po 2 reklamáciach (skoro 2 mesiace Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad ) mi dali nový kábel. Značka je Koracell a vyzerá ako klasicky kábel zn. Koracell ( www.koracell.sk - dátove produkty - skoro ako každý kábel Siemens) ide o to že je celý čierny (nevidím dovnútra) a má na boku prepínač na nabíjanie.
Ide o to že sa hlási ako DCA 540 ale má nabíjanie. Nemal by byť servisný?

_________________
CX65 fw16 by Orange -> fw50 -> 14,75MB+patche -> fw16 by orange - kvôli záruke (išiel mame)

S65 fw25 by Orange -> fw50 -> fw58 -> masterpatch+patche -> išiel mame :-(

K800i
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Drobcek9056
táta fóra
táta fóra

Založen: 08. 05. 2005
Příspěvky: 1160
Bydliště: Košice

7860.92 SMM
PříspěvekZaslal: čt listopad 17, 2005 8:53 am    Předmět: Odpovědět s citátem

StandaT napsal:
A pro dca-540 (USB-USB) je ovladač potřeba nebo ne?? a příp. dá se někde stáhnout?? Question


Ano, pre DCA540 ti ovladac treba a najlepsi,ktory funguje je na SIEMENSe. Ale pokial mas len tento kabel, tak nahravanie FW, zalohovanie a zmena FF sa nedaju uskutocnit. Tento kabel je pouzitelny iba na zalohovanie mobilu, myslim obrazky, melodie a tak. a nahravanie obrazkov, melodii a takychto veci. FW s nim nezmenis.

_________________
momentalne SL55 Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
monrico.rodriguez
kolemjdoucí

Založen: 17. 11. 2004
Příspěvky: 3

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st listopad 30, 2005 4:08 pm    Předmět: Re: servisni kabel pro CX65 Odpovědět s citátem

Whitek napsal:
monrico.rodriguez napsal:
Dobry den,
myslite, ze se da koupit v nekterem kamenem obchode servisni kabel (v mem pripade pro CX65) Hledam, hledam, ale nenachazim. V pripade, ze ne a je treba si jej vyrobit podle navodu na SM, jaky datovy kabel si pak nejlepe koupit?
Pokud mi nekdo srozumitelne odpovi, budu mu nevyslovne vdecen protoze se mi stale nedari najit uspokojiva odvoed Confused


Pozde ale prece: ja si koupil kabel(DCA 510) z http://www.datovekabely.com/siemens_kabely_usb.htm - obchod je v Kralupech - z Prahy je to docela hezky vylet na kole Smile


Tak zase po case k tematu Smile
Co tenhle datovy kabel CX65 http://www.velkoobchod.cz/shop/showgoodsitem.asp?ShopID=408&GoodsID=54307

chteji za nej jen 350,- a pritom mi pripadne, ze ma vsechny vlastnosti servisniho kabelu...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Hardware Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Strana 2 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group