clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Co jsou to klíče v PapuaUtils?
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Co jsou to klíče v PapuaUtils?
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 13194
Bydliště: Trenčín

15369.70 SMM
PříspěvekZaslal: st říjen 12, 2005 11:41 am    Předmět: Co jsou to klíče v PapuaUtils? Odpovědět s citátem

Autor: Jiří Balcar (Krokodýl)

Stále častěji se setkáváme s pojmem "klíče", především v souvislosti s programem PapuaUtils. Než se tedy pustíme do opravdových oprav pomocí tohoto programu, vysvětlíme si co který znamená.

Arrow http://www.siemensmania.cz/content.php?id=594

_________________
Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 13194
Bydliště: Trenčín

15369.70 SMM
PříspěvekZaslal: st říjen 12, 2005 11:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dobra praca mistre wink Applause

...zase som o cosi mudrejsi

_________________
Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jamaica
siemensmaniak
siemensmaniak

Založen: 30. 08. 2004
Příspěvky: 2409
Bydliště: V srdci Evropy

17095.68 SMM
PříspěvekZaslal: st říjen 12, 2005 2:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak je zvykem u Krokodýla,šokoval a překvapil,sqělá práce Applause
_________________
Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
F.afoun
pisatel
pisatel

Založen: 20. 12. 2004
Příspěvky: 298

680.44 SMM
PříspěvekZaslal: st říjen 12, 2005 3:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jamaica napsal:
Jak je zvykem u Krokodýla,šokoval a překvapil

No právě, překvapil a šokoval snad článek a ne Krokodýl, protože na jeho kvalitu a profesionální úroveň jsou čtenáři SM zvyklí

_________________
CX65-FW12->25->43->50->56CX70
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Haldy
pisatel
pisatel

Založen: 26. 03. 2004
Příspěvky: 278
Bydliště: Roznov p. Radh. / Brno

698.10 SMM
PříspěvekZaslal: st říjen 12, 2005 6:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Da se pomoci PapuaUtils (nebo jineho programu) zjistit i ten MKEY? Pokud ano, tak by snad bylo mozne odblokovat i zapomenuty kod pristroje. Nebo se mylim?
_________________


Mobilní historie:
Dancall => C35i@M35i => ME45@S45i => A55,A57@C55 => C65 => M75 (všechny Patchované) => E-Ten Glofish X500 (WM6 lite)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: st říjen 12, 2005 7:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Haldy napsal:
Da se pomoci PapuaUtils (nebo jineho programu) zjistit i ten MKEY? Pokud ano, tak by snad bylo mozne odblokovat i zapomenuty kod pristroje. Nebo se mylim?


Ano Master kódy jsou spočítatelné i v PapuaUtils, ale odblokování všech kódů najednou jde i jiným způsobem, již mnohokrát popisovaným právě v souvislosti s PapuaUtils. Jednotlivé nové postupy budou postupně zvěřejňovány. Síla PU je obrovská.

_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mio
čestný člen
čestný člen

Založen: 22. 11. 2004
Příspěvky: 1690
Bydliště: UL, jinak vsude jako doma

10930.24 SMM
PříspěvekZaslal: st říjen 12, 2005 8:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hezkej clanek, jen se mi tam moc nelibi neustaly pouziti slova flash.

Navrhuju udelat jeste clanek obecny co se tyka oznaceni a zkratek, od MPU,FF, LP, ROM, EEPROM, Flash-PROM ... co je co, jak se chova ci pouziva, jak vypada fyzicky (tedy v jakem "svabu" lezi), prozoze tvrdit o SGOLD ze ma v sobe "flash" je fakt drsny.

Jinak jestli jste v kontaktu s Papuasem, mohli byste ho ukecat aby vytvori generator master kodu, pokud jsem dobre informovan algoritmus je u vsech siemensu od rady x10 shodny. Dalo by to jistou nadeji SXkarum.

_________________
SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: st říjen 12, 2005 8:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

miosmobile napsal:
Hezkej clanek, jen se mi tam moc nelibi neustaly pouziti slova flash.

Navrhuju udelat jeste clanek obecny co se tyka oznaceni a zkratek, od MPU,FF, LP, ROM, EEPROM, Flash-PROM ... co je co, jak se chova ci pouziva, jak vypada fyzicky (tedy v jakem "svabu" lezi), prozoze tvrdit o SGOLD ze ma v sobe "flash" je fakt drsny.

Jinak jestli jste v kontaktu s Papuasem, mohli byste ho ukecat aby vytvori generator master kodu, pokud jsem dobre informovan algoritmus je u vsech siemensu od rady x10 shodny. Dalo by to jistou nadeji SXkarum.


V článku mluvím o "HW součástce flash - švábu" a ne o o flash ve významu kompletní záloha.
Problém je v generování MKEY - je to odvislé od použítého procesoru, problém je vyřešen u procesorů SGOLD právě programem PU.
Líbí - nelíbí - je to věc názoru.

_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jdobry
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 22. 01. 2005
Příspěvky: 381

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt říjen 13, 2005 9:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

POZOR! To ze mate zapsany SKEY do telefonu neznamena, ze nemusite mit zalohu BKEY. Pokud totiz SKEY v telefonu je, BKEY je zapsan do EEPROM 52 a funguje to i bez nej. Pokud data vcetne EEPROM v telefonu poskodim, tento mechanizmus nefunguje je nutne pro obnoveni z FF zalohy znat BKEY.
_________________
Philips Fizz -> ..... -> Siemens CX65

Děkuji všem, kteří tomuto fóru věnují svůj čas a píší se znalostí věci a k tématu. Specielně Krokodýlovi, Hannimu a dalším
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: čt říjen 13, 2005 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jdobry napsal:
POZOR! To ze mate zapsany SKEY do telefonu neznamena, ze nemusite mit zalohu BKEY. Pokud totiz SKEY v telefonu je, BKEY je zapsan do EEPROM 52 a funguje to i bez nej. Pokud data vcetne EEPROM v telefonu poskodim, tento mechanizmus nefunguje je nutne pro obnoveni z FF zalohy znat BKEY.


Tak tohle jsem nepochopil. Nikde se nepíše aby někdo BKEY mazal či něco podobného a že je zapsaný v bloku 52 a dále se nevyužívá pokud je zaveden SKEY, tedy teoreticky v telefonu vůbec být nemusí, je v článku napsané taky. Pokud si každý dělá zálohu FF, tak jak všem vždy radím, má zálohovaný i BKEY.
Jinak nástroje na obnovu, i třeba totálně vymazané EEPROM /klasika při stisku Save all v Siemens Eeprom Tool při zápisu několika málo bloků/, PU obsahuje a nepotřebuje k tomu zálohu FF. Vyčkejte podrobných návodů. Nechci nic uspěchat.

_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
hedgerov
kolemjdoucí

Založen: 11. 10. 2005
Příspěvky: 4

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt říjen 13, 2005 4:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mne tie kluce nenacita..... Zakazdym sa vypne. Poradi mi dakto? Crying or Very sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: pá říjen 14, 2005 8:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hedgerov napsal:
Mne tie kluce nenacita..... Zakazdym sa vypne. Poradi mi dakto? Crying or Very sad


Tento dotaz patří do jiné diskuze, přečti si nejdříve pořádně k tento článek a potom s konkrétními dotazy do diskuze k němu. Můžeš použít už i počeštěnou verzi PU.

_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jdobry
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 22. 01. 2005
Příspěvky: 381

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: po říjen 17, 2005 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Krokodýl napsal:

Tak tohle jsem nepochopil. Nikde se nepíše aby někdo BKEY mazal či něco podobného a že je zapsaný v bloku 52 a dále se nevyužívá pokud je zaveden SKEY, tedy teoreticky v telefonu vůbec být nemusí, je v článku napsané taky. Pokud si každý dělá zálohu FF, tak jak všem vždy radím, má zálohovaný i BKEY.
Jinak nástroje na obnovu, i třeba totálně vymazané EEPROM /klasika při stisku Save all v Siemens Eeprom Tool při zápisu několika málo bloků/, PU obsahuje a nepotřebuje k tomu zálohu FF. Vyčkejte podrobných návodů. Nechci nic uspěchat.

Jen jsem po 101 zopakoval ze je treba udelat krome zalohy FF i zalohu BKEY. Jinak PU umi lecos (i vysekat se z tohoto), ale pro "bezneho Frantu uzivatele" jsou jesnodusi postupy, lepsi, da se to toho min zkazit.

_________________
Philips Fizz -> ..... -> Siemens CX65

Děkuji všem, kteří tomuto fóru věnují svůj čas a píší se znalostí věci a k tématu. Specielně Krokodýlovi, Hannimu a dalším
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: po říjen 17, 2005 2:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jdobry napsal:

Jen jsem po 101 zopakoval ze je treba udelat krome zalohy FF i zalohu BKEY. Jinak PU umi lecos (i vysekat se z tohoto), ale pro "bezneho Frantu uzivatele" jsou jesnodusi postupy, lepsi, da se to toho min zkazit.


A já po 101 tedy říkám, že když mám zálohu fullflash, nepotřebuji nic jiného, ta obsahuje vše. Existuje program Smelter, který ti z FF vytáhne či dopočítá vše potřebné.

_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: út říjen 18, 2005 6:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A jedno upřesnění, jak je to s HWID se dozvíte zde .
_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group