clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Bike-O-Meter pod fw50 mi nejede

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Bike-O-Meter pod fw50 mi nejede

Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x65, x70
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
xinc
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: po listopad 14, 2005 2:06 pm    Předmět: Bike-O-Meter pod fw50 mi nejede Odpovědět s citátem

Nahral jsem si do S M65 novy fw. Konkretne siemensackou 50. Vse je ok az na bike-o-metra, ktery pri spusteni hlasi "prosly certifikat" a nespusti se. Muze mi nekdo poradit....nevim si rady. Diky
pnov
rozumbrada
rozumbrada

1265.50 SMM
PříspěvekZaslal: po listopad 14, 2005 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zkus smazat soubor *.jad v Data/java/jam/aplications/bike-o-meter/
A nebo je na titulní stránce článek o certifikaci aplikací...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
J.M.C
mecenáš
mecenáš

33.00 SMM

Příspěvky na SM: 600,-
PříspěvekZaslal: po listopad 14, 2005 4:28 pm    Předmět: Re: Bike-O-Meter pod fw50 mi nejede Odpovědět s citátem

xinc napsal:
Nahral jsem si do S M65 novy fw. Konkretne siemensackou 50. Vse je ok az na bike-o-metra, ktery pri spusteni hlasi "prosly certifikat" a nespusti se. Muze mi nekdo poradit....nevim si rady. Diky

zkus to certifikovat! je to http://www.siemensmania.cz/content.php?id=640

tom-as
rozumbrada
rozumbrada

Bydliště: FIT VUT Brno CZ, občas Piešťany SK, ještě míň Tábor CZ

0.00 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PříspěvekZaslal: po listopad 14, 2005 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

sice je to trochu OT, ale
prosim te, jestli jses trosku technicky zdatnejsi a ochotnej, mohl by jsi kouknout, jestli je v tom Bike-O-Meteru nejaka elektronika nebo jen jazyckovy rele (to cidlo na vidlici reagujci na obihajci magnet) a jak je to pripojeny na konektor? Chtel bych si totiz neco takovyho zbastlit.

( Siemens C65 fw43CZ -> CX65 z limitované edice Ronaldo ) = 6 mobiles 8)

Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
xinc
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt listopad 17, 2005 7:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1) Dík za radu. Zkusil jsem vymazat *.jad a ono se to rozjelo Smile. Chvala

2) Ted nemam moc casu, ale zkusim si o vikendu nejakou tu chvilku udelat a na ten drzak se mrknu. Ani me nenapadlo se zabyvat tim jak to funguje. Co ti muzu zatim rict je, ze tam je magnet a cidlo, ktery reaguje na pohyb magnet...jak u obyc tachometru. Ale vnitrek drzaku jsem nezkoumal ..... je tam moznost pripojit i handsfree, takze tam nejaka ta elektronika bude. (pokud to pujde bez nasledku rozdelat tak napisu co jsem zjistil)

tom-as
rozumbrada
rozumbrada

0.00 SMM

PříspěvekZaslal: pá listopad 18, 2005 5:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

predpokladam, ze jako senzor je pouzity jazyckovy rele / kontakt
a elektroniky by tam taky moc nemuselo byt. predstavoval bych si to, ze pin 3 a 4 jsou propojeny tim jazyckovym relem, pripadne je mezi to vrazenej este nejakej odpor. piny 8 - 12 jsou vyvedeny na tu zasuvku pro HF (jakoby jen prodluzovacka). a mezi piny 2, 5, 6 a 7 sou narvany nejaky odpory a ruzne pospojovany, aby to detekovalo Bike-O-Meter

xinc
kolemjdoucí

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: po listopad 21, 2005 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem to zkusil rozdelat, ale bez vysledku. Je to slozeny tak, ze kdybych to rozdelal tak bych to nejspis poskodil. Bohuzel nemuzu slouzit......ale to jazyckovy rele tam provdepodobne je.
jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PříspěvekZaslal: po listopad 21, 2005 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

xinc napsal:
Tak jsem to zkusil rozdelat, ale bez vysledku. Je to slozeny tak, ze kdybych to rozdelal tak bych to nejspis poskodil. Bohuzel nemuzu slouzit......ale to jazyckovy rele tam provdepodobne je.
Rozdělávat to celkem ani není nutné, jen by to chtělo oměřit jednotlivé kontakty ohmetrem mezi sebou, stačí 1,2,3,4,5,6,7,11. Nejlépe tam i zpět takže by to mělo být celkem 56 hodnot. Stačí na rozsahu do 200kΩ.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
tom-as
rozumbrada
rozumbrada

0.00 SMM

PříspěvekZaslal: út listopad 22, 2005 2:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jirkab napsal:
jen by to chtělo oměřit jednotlivé kontakty ohmetrem mezi sebou, stačí 1,2,3,4,5,6,7,11.

presne tak, staci to zmerit, jen by mne zajimalo, jak jsi prisel na prave tyhle piny d'oh!

prosel jsem vsechny obrazky Bike-O-Meteru na googlu (tenhle je asi nejlepsi) a na zadnem neni videt, ze by to melo mit nejaky konektor pro HF (jestli to chapu dobre, tak stejny HF co se dava do telefonu jde pripojit i prez Bike-O-Meter?)
ale jestli ho to preci jen ma (a podari se ti to zmerit), tak pin8 na konektoru do mobilu by mel byt spojen s pinem8 v zasuvce pro HF a to same pro pin9, mozna 10, a taky 11 a 12 (nebo jestli to pujde, zmer radsi vsechny, 1 s 1, 2 s 2, ... 12 s 12)

a potom to hlavni (HF je druhorada vec), na konektoru co se pripojuje do telefonu by mely mit piny 3 a 4 mezi sebou nekonecny odpor a kdyz prilozis magnet k cidlu (v poloze jako by bylo primontovano na kolo) by jsi mel nejaky odpor namerit (nejspis nekolik kiloohmu) a potom odpor pinu 5, 6 a 7 vuci zemy (pin2) a jejich odpor mezi sebou (mezi 5-6, 6-7, 5-7). to je to hlavni, ale kdyby to nebylo jak si myslim a mel si cas, tak pro jistotu zmer jeste vsechny kombinace pinu 1 az 7 (1 s 2-7, 2 s 3-7, 3 s 4-7, ... 6 s 7)

a jeste by mne zajimalo, jak se ti to hlasi v telefone? jako Bike-O-Meter? (po zadani *#06#)

diky moc

jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PříspěvekZaslal: út listopad 22, 2005 8:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

To je přece jasné 8,9,10 - jsou audio výstupy, 12 micro vstup, takže pro potřebu rozject´ bike-o-metr nejsou důležité a nesmí být spojené s ničím jiným!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
tom-as
rozumbrada
rozumbrada

0.00 SMM

PříspěvekZaslal: út listopad 22, 2005 12:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jirkab napsal:
To je přece jasné 8,9,10 - jsou audio výstupy, 12 micro vstup, takže pro potřebu rozject´ bike-o-metr nejsou důležité a nesmí být spojené s ničím jiným!

ok, mas pravdu, nejsou dulezite, ale nevim 100% jestli nesmi byt s nicim spojene, ale nemeli by, ale patri k nim i pin11 (MIC_GND), takze jak pisi dulezite jsou 2-7 (mohla by byt i 1, ale to jedine ze by v B-O-M byla elektronika, kterou by bylo potreba napajet a v tom pripade by nam tohle mereni pinu bylo nanic)

jirkab
čestný člen
čestný člen

4280.90 SMM
PříspěvekZaslal: út listopad 22, 2005 12:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tom-as napsal:
jirkab napsal:

ok, mas pravdu, nejsou dulezite, ale nevim 100% jestli nesmi byt s nicim spojene, ale nemeli by, ale patri k nim i pin11 (MIC_GND), takze jak pisi dulezite jsou 2-7 (mohla by byt i 1, ale to jedine ze by v B-O-M byla elektronika, kterou by bylo potreba napajet a v tom pripade by nam tohle mereni pinu bylo nanic)

Na 1000% procent nesmí být 8,9,10 s žádným jiným pinem spojené maximálně tak 8 a 10 každá zvlášť přes odpor cca 120Ω na 9. A 11 k nim zřejmě nepatří Shame on you , protože třeba v IMS-700 je přes 2kΩ spojená se 4. Je možné, že je to z toho důvodu, aby se v tomto profilu nezapínal mikrofón, ale může to být také třeba kvůli detekci. Prostě je třeba to oměřit kompletně!

Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Řada x65, x70 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejdi na: