clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - Wap přes GPRS na C75ce: imrvére "Chyba sítě!"

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

Wap přes GPRS na C75ce: imrvére "Chyba sítě!"
Goto page 1, 2  Next

Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Sun Nov 13, 2005 4:40 pm    Post subject: Wap přes GPRS na C75ce: imrvére "Chyba sítě!" Reply with quote

Použil jsem nástroj "t-mobile.cz/konfigurator", abych si taky zawapoval přes gprs:)... po úspěšné proceduře mi vznikl v "Menu/Nastavení/Výměna dat/Datové služby/" nový profil "WAP GPRS TMCZ". V "GPRS-data" je nastaven takto: APN: wap.t-mobile.cz; uživatel: wap; heslo: wap; DNS 1 (opt.): 000.000.000.000; DNS 2 (opt.): 000.000.000.000.
Do HTTP profilu ("Menu/Nastavení/Výměna dat/HTTP profil") jsem tedy nastavil provozovatele "WAP GPRS TMCZ"; doba pro přerušení: 120; proxy deaktivovaný: ano.
V "Menu/Surf&zábava/Internet/Možnosti/Nastavení/Profily" je taky nastaven onen "WAP GPRS TMCZ".
Výsledkem je, že za 2 až 10 vteřin (podle síly signálu) na mě po odkliknutí "?GPRS: Pripojuji se na wap" civí tabulka s údajem "Chyba sítě!".
Žádám proto ty, co mají Siemens a TMO, aby mi pomohli problém vyřešit. A to hned ;-)
Back to top
View user's profile Send private message
hairy.pecker
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5861.00 SMM
PostPosted: Sun Nov 13, 2005 4:47 pm    Post subject: Reply with quote

a máš kredit a máš to aktivovaný u oprátora?

hobit
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Jaromír Malich
(člen klubu SM)
začátečník
(člen klubu SM)<br>začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Nov 13, 2005 4:53 pm    Post subject: Reply with quote

Přímo v nastavení přístupu na wap,Surf./Zábava/Možnosti/Mastavení/profily
si zkontroluj zda-li máš nastvený protokol wap/sp , adresu 10.0.0.10,jméno aheslo proxy je wap.Spojovací profil nastav na WAP GPRS TM CZ.V nastvení datových profilů v telefonu vše překontroluj,CSD spojení -číslo je +420603124620 a APN je jak píšeš .Kdby se ti stále nedařilo stále připojit ozvi se na mail nebo icq a parametry na ruční nastavení profilů ti pošlu mailem.

ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Sun Nov 13, 2005 4:56 pm    Post subject: reply Reply with quote

hairy.pecker wrote:
a máš kredit a máš to aktivovaný u oprátora?

Info zpráva od 4603: Vazeny zakazniku, sluzba GPRS je aktivni. Tarifni zvyhodneni: Email&PDA - aktivni, WAP - neaktivni, Internet+ - neaktivni.
Mám paušál; vrtá mi hlavou to "WAP - neaktivní" :-/... jakože mám GPRS a nemám aktivovanej WAP? Ale mě nefunguje ani Jimm, kterej je nastavenej OK (a to by podle mě měl fungovat, ani kdyby mi teoreticky nefungoval WAP, ne?)... na Jimmu chyba 118/120/I/0; na wapu Chyba sítě...
Back to top
hairy.pecker
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5861.00 SMM
PostPosted: Sun Nov 13, 2005 4:58 pm    Post subject: Reply with quote

no musíš si aktivovat i internet, přes tedn běží jimm

hobit
Back to top
ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Sun Nov 13, 2005 5:37 pm    Post subject: reply II Reply with quote

hairy.pecker wrote:
no musíš si aktivovat i internet, přes tedn běží jimm

To jako ten jakýsi "Internet+" za 850,-CZK bez DPH (dle t-mobile.cz), s adresou "internet.t-mobile.cz"? Wow, tak kvuli tomu by se mi ICQckovani z mobilu dvakrat nevyplatilo... hehe... ale to nejni sranda :-/
Ještě jednou: tím konfigurátorem jsem měl nastavenej jak Internet, tak potom i WAP; nešlo jedno stejně jako druhý.
Je tu tedy někdo, kdo: odpověď číslo A: ...má jakýkoli novější Siemens či Benq;-); odpověď číslo B: ...má operátora TMO CZ;
odpověď číslo C: ...má a užívá Jimm, Colibry, WAP a Internet jakbysmet?
odpovědi číslo A, B i C jsou správně, tak čekám na vyjádření takovýho člověka; hlavně ohledně toho, co všechno si u TMO musel aktivovat, kolik to stálo a jestli to vůbec šlo. Toť vsjo.
Back to top
hairy.pecker
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5861.00 SMM
PostPosted: Sun Nov 13, 2005 5:40 pm    Post subject: Reply with quote

no tak nevým to možná asi nebude tím Think já mám odpovědi A a C

hobit
Back to top
ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Sun Nov 13, 2005 5:50 pm    Post subject: reply III Reply with quote

hairy.pecker wrote:
no tak nevým to možná asi nebude tím Think já mám odpovědi A a C

Do háje se mno, lamou starou! Jak bylo v tom výpisu: "WAP - neaktivní", tak to vůbec s wapem nesouvisí (heh, paradox jak sviň)!!! Simply: TMO má jakýsi 3 tarify: WAP, Email&Pda, Internet+. Ve všech 3 jde používat wap i net (akorát např. tarif wap nemá pro net žádný volný minuty). Takže mám Email&Pda, ten zahrnuje dokonce 10 free minut na netu, ale k čemu mi to je, když mám imrvére Chybu sítě.
Začínám přemejšlet, že je to nějakou chybou v telefonu, možná nějakým patchem, či co... tohle fakt nejde dál, píšu na ICQčko tomu dobrákovi, co mi tady nabízel všechny údaje k wapu a gprs. O co že to nepomůže ;-)
Back to top
ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Sun Nov 13, 2005 6:36 pm    Post subject: Fuck it Reply with quote

GPRS aktivní, všechno správně nastavený, ale prostě si nezawapuju... odkliknu okýnko "GPRS: Pripojuji se na wap." a po třech vteřinách vyskočí okno "CSD: Pripojuji se na wap"). Do háje! (jinak CSD funguje). Neměl někdo podobnej problém?
Back to top
hairy.pecker
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5861.00 SMM
PostPosted: Sun Nov 13, 2005 6:49 pm    Post subject: Reply with quote

heeej a máš zapnutý gprs - menu-výměna dat-GPRS a musíš ho mít zaškrtlý (puštěný) na hlavním displeji budeš mít nahoře ikonky GPRS

hobit
Back to top
ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Sun Nov 13, 2005 6:54 pm    Post subject: reply kdovíkolikátá už Reply with quote

hairy.pecker wrote:
heeej a máš zapnutý gprs - menu-výměna dat-GPRS a musíš ho mít zaškrtlý (puštěný) na hlavním displeji budeš mít nahoře ikonky GPRS

Ty vole na základní škole! :-) Jistě že mám GPRS zaplý... párkrát to zabzučí u rádia a po chvilce se mi tam podbízí CSD... fakt už to vypadá na nějakej problém v telefonu, snad vyházim všechny patche a nahraju původní fw...
Back to top
hairy.pecker
řád zlaté antény
řád zlaté antény

5861.00 SMM
PostPosted: Sun Nov 13, 2005 7:03 pm    Post subject: Re: reply kdovíkolikátá už Reply with quote

ccd98 wrote:
hairy.pecker wrote:

Ty vole na základní škole! :-) Jistě že mám GPRS zaplý... párkrát to zabzučí u rádia a po chvilce se mi tam podbízí CSD... fakt už to vypadá na nějakej problém v telefonu, snad vyházim všechny patche a nahraju původní fw...

áha no tak sry mě se tam cpe CSD když nezapnu GPRS

hobit
Back to top
novice
začátečník
začátečník

61.00 SMM
PostPosted: Sun Nov 13, 2005 8:40 pm    Post subject: Re Wap a GPRS Reply with quote

Co vystrajas, hned prehravat FW. Ked nemas aktivovanu sluzbu WAP u operatora tak samozrejme ze ti WAP nepojde. Internet tiez nemas aktivovany takze ani klient ICQ. Ked sa prihlasujes do siete a nemas konto odmietne ta, zahlasi chybu siete. Keby nie tak by to mali urobene na prd. Nemas co riesit.
Back to top
busch
čestný člen
čestný člen

27.84 SMM
PostPosted: Sun Nov 13, 2005 8:48 pm    Post subject: Re: Re Wap a GPRS Reply with quote

novice wrote:
Co vystrajas, hned prehravat FW. Ked nemas aktivovanu sluzbu WAP u operatora tak samozrejme ze ti WAP nepojde. Internet tiez nemas aktivovany takze ani klient ICQ. Ked sa prihlasujes do siete a nemas konto odmietne ta, zahlasi chybu siete. Keby nie tak by to mali urobene na prd. Nemas co riesit.

Spíš jde vidět, že nevíš o čem je řeč, WAP i internet přes GPRS aktivovaný má...

Nokia 6234, Ericsson T65
Back to top
ccd98
táta fóra
táta fóra

8031.04 SMM
PostPosted: Mon Nov 14, 2005 6:19 pm    Post subject: GPRS Connection: Fixed! ;-) Reply with quote

Tak, pánové, po jedné bezesné noci jsem to konečně vychytal. S nastavením jsem WAPU, GPRS atp. jsem nehýbal, ale zkusil jsem zapnout vyzvánění (c75ku mám pár dní a nějak jsem si uvědomil, že pokaždé, když jsem se připojoval na WAP, jsem měl snad vypnuté vyzvánění) a dále zapnout infraport. A ono to jelo. Po chvilce se ta ikonka zeměkoule v prohlížeči změnila na ikonku s nápisem GPRS a po pár vteřinách usilovného spojování na mě vykoukla f*kin´ t-zones stránka. V euforii jsem proklikal všechny odkazy, abych zjistil, že to doopravdy funguje. Opravdu nevím, jak mě napadlo, že to bude buď ve vyzvánění nebo infraportu, ale vzpomněl jsem si na patch Mainscreen positioning, kterým jsem odsunul z displeje ikonky vyzvánění, IR a GPRS, aby mi nerušily pohled na pozadí. Napadlo mě, že by to s tím mohlo souviset (napadá mě příměr s Windowsy a DivxPlayer 6kou, kde DivXPlayer při každém spuštění mění nastavení Windows tak, že efekt "Slábnutí" v nastavení zobrazení změní na "Vysunutí"; prostě úplně absurdní, jak v PC všechno souvisí se vším).

Mohl bych si tu domněnku ověřit, ale nějak se mi nechce - třeba by mi zase kvůli jedinkrát vypnutýmu vyzvánění (nebo kvůli tomu, že mám v adresáři uloženou ségru pod jejím zdrobnělým křestním jménem:))) už nikdy nenastaroval WAP. A to by byla škoda.
Back to top
Reply to topic     Forum Index -> Řada x72, x75 All times are GMT + 1 Hour
Goto page 1, 2  Next
Page 1 of 2

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum