View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Sun Nov 13, 2005 4:40 pm Post subject: Wap přes GPRS na C75ce: imrvére "Chyba sítě!" |
|
|
Použil jsem nástroj "t-mobile.cz/konfigurator", abych si taky zawapoval přes gprs:)... po úspěšné proceduře mi vznikl v "Menu/Nastavení/Výměna dat/Datové služby/" nový profil "WAP GPRS TMCZ". V "GPRS-data" je nastaven takto: APN: wap.t-mobile.cz; uživatel: wap; heslo: wap; DNS 1 (opt.): 000.000.000.000; DNS 2 (opt.): 000.000.000.000.
Do HTTP profilu ("Menu/Nastavení/Výměna dat/HTTP profil") jsem tedy nastavil provozovatele "WAP GPRS TMCZ"; doba pro přerušení: 120; proxy deaktivovaný: ano.
V "Menu/Surf&zábava/Internet/Možnosti/Nastavení/Profily" je taky nastaven onen "WAP GPRS TMCZ".
Výsledkem je, že za 2 až 10 vteřin (podle síly signálu) na mě po odkliknutí "?GPRS: Pripojuji se na wap" civí tabulka s údajem "Chyba sítě!".
Žádám proto ty, co mají Siemens a TMO, aby mi pomohli problém vyřešit. A to hned ;-) |
|
Back to top |
|
 |
hairy.pecker řád zlaté antény

Joined: 19 Oct 2004 Posts: 951 Location: Jihlava - děs a běs
5861.00 SMM
|
Posted: Sun Nov 13, 2005 4:47 pm Post subject: |
|
|
a máš kredit a máš to aktivovaný u oprátora? _________________ CX75 + RS-MMC 1GB San Disk + HHS-700
hobit |
|
Back to top |
|
 |
Jaromír Malich (člen klubu SM) začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sun Nov 13, 2005 4:53 pm Post subject: |
|
|
Přímo v nastavení přístupu na wap,Surf./Zábava/Možnosti/Mastavení/profily
si zkontroluj zda-li máš nastvený protokol wap/sp , adresu 10.0.0.10,jméno aheslo proxy je wap.Spojovací profil nastav na WAP GPRS TM CZ.V nastvení datových profilů v telefonu vše překontroluj,CSD spojení -číslo je +420603124620 a APN je jak píšeš .Kdby se ti stále nedařilo stále připojit ozvi se na mail nebo icq a parametry na ruční nastavení profilů ti pošlu mailem. _________________ Siemens S75 fw.47; Memory Card Kingston 256 MB ; DCA 510 ; HHS 700 |
|
Back to top |
|
 |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Sun Nov 13, 2005 4:56 pm Post subject: reply |
|
|
hairy.pecker wrote: | a máš kredit a máš to aktivovaný u oprátora? |
Info zpráva od 4603: Vazeny zakazniku, sluzba GPRS je aktivni. Tarifni zvyhodneni: Email&PDA - aktivni, WAP - neaktivni, Internet+ - neaktivni.
Mám paušál; vrtá mi hlavou to "WAP - neaktivní" :-/... jakože mám GPRS a nemám aktivovanej WAP? Ale mě nefunguje ani Jimm, kterej je nastavenej OK (a to by podle mě měl fungovat, ani kdyby mi teoreticky nefungoval WAP, ne?)... na Jimmu chyba 118/120/I/0; na wapu Chyba sítě... |
|
Back to top |
|
 |

5861.00 SMM
|
Posted: Sun Nov 13, 2005 4:58 pm Post subject: |
|
|
no musíš si aktivovat i internet, přes tedn běží jimm _________________ CX75 + RS-MMC 1GB San Disk + HHS-700
hobit |
|
Back to top |
|
 |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Sun Nov 13, 2005 5:37 pm Post subject: reply II |
|
|
hairy.pecker wrote: | no musíš si aktivovat i internet, přes tedn běží jimm |
To jako ten jakýsi "Internet+" za 850,-CZK bez DPH (dle t-mobile.cz), s adresou "internet.t-mobile.cz"? Wow, tak kvuli tomu by se mi ICQckovani z mobilu dvakrat nevyplatilo... hehe... ale to nejni sranda :-/
Ještě jednou: tím konfigurátorem jsem měl nastavenej jak Internet, tak potom i WAP; nešlo jedno stejně jako druhý.
Je tu tedy někdo, kdo: odpověď číslo A: ...má jakýkoli novější Siemens či Benq;-); odpověď číslo B: ...má operátora TMO CZ;
odpověď číslo C: ...má a užívá Jimm, Colibry, WAP a Internet jakbysmet?
odpovědi číslo A, B i C jsou správně, tak čekám na vyjádření takovýho člověka; hlavně ohledně toho, co všechno si u TMO musel aktivovat, kolik to stálo a jestli to vůbec šlo. Toť vsjo. |
|
Back to top |
|
 |

5861.00 SMM
|
Posted: Sun Nov 13, 2005 5:40 pm Post subject: |
|
|
no tak nevým to možná asi nebude tím já mám odpovědi A a C  _________________ CX75 + RS-MMC 1GB San Disk + HHS-700
hobit |
|
Back to top |
|
 |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Sun Nov 13, 2005 5:50 pm Post subject: reply III |
|
|
hairy.pecker wrote: | no tak nevým to možná asi nebude tím já mám odpovědi A a C  |
Do háje se mno, lamou starou! Jak bylo v tom výpisu: "WAP - neaktivní", tak to vůbec s wapem nesouvisí (heh, paradox jak sviň)!!! Simply: TMO má jakýsi 3 tarify: WAP, Email&Pda, Internet+. Ve všech 3 jde používat wap i net (akorát např. tarif wap nemá pro net žádný volný minuty). Takže mám Email&Pda, ten zahrnuje dokonce 10 free minut na netu, ale k čemu mi to je, když mám imrvére Chybu sítě.
Začínám přemejšlet, že je to nějakou chybou v telefonu, možná nějakým patchem, či co... tohle fakt nejde dál, píšu na ICQčko tomu dobrákovi, co mi tady nabízel všechny údaje k wapu a gprs. O co že to nepomůže ;-) |
|
Back to top |
|
 |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Sun Nov 13, 2005 6:36 pm Post subject: Fuck it |
|
|
GPRS aktivní, všechno správně nastavený, ale prostě si nezawapuju... odkliknu okýnko "GPRS: Pripojuji se na wap." a po třech vteřinách vyskočí okno "CSD: Pripojuji se na wap"). Do háje! (jinak CSD funguje). Neměl někdo podobnej problém? |
|
Back to top |
|
 |

5861.00 SMM
|
Posted: Sun Nov 13, 2005 6:49 pm Post subject: |
|
|
heeej a máš zapnutý gprs - menu-výměna dat-GPRS a musíš ho mít zaškrtlý (puštěný) na hlavním displeji budeš mít nahoře ikonky GPRS _________________ CX75 + RS-MMC 1GB San Disk + HHS-700
hobit |
|
Back to top |
|
 |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Sun Nov 13, 2005 6:54 pm Post subject: reply kdovíkolikátá už |
|
|
hairy.pecker wrote: | heeej a máš zapnutý gprs - menu-výměna dat-GPRS a musíš ho mít zaškrtlý (puštěný) na hlavním displeji budeš mít nahoře ikonky GPRS |
Ty vole na základní škole! :-) Jistě že mám GPRS zaplý... párkrát to zabzučí u rádia a po chvilce se mi tam podbízí CSD... fakt už to vypadá na nějakej problém v telefonu, snad vyházim všechny patche a nahraju původní fw... |
|
Back to top |
|
 |

5861.00 SMM
|
Posted: Sun Nov 13, 2005 7:03 pm Post subject: Re: reply kdovíkolikátá už |
|
|
ccd98 wrote: | hairy.pecker wrote: | heeej a máš zapnutý gprs - menu-výměna dat-GPRS a musíš ho mít zaškrtlý (puštěný) na hlavním displeji budeš mít nahoře ikonky GPRS |
Ty vole na základní škole! :-) Jistě že mám GPRS zaplý... párkrát to zabzučí u rádia a po chvilce se mi tam podbízí CSD... fakt už to vypadá na nějakej problém v telefonu, snad vyházim všechny patche a nahraju původní fw... |
áha no tak sry mě se tam cpe CSD když nezapnu GPRS  _________________ CX75 + RS-MMC 1GB San Disk + HHS-700
hobit |
|
Back to top |
|
 |
novice začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sun Nov 13, 2005 8:40 pm Post subject: Re Wap a GPRS |
|
|
Co vystrajas, hned prehravat FW. Ked nemas aktivovanu sluzbu WAP u operatora tak samozrejme ze ti WAP nepojde. Internet tiez nemas aktivovany takze ani klient ICQ. Ked sa prihlasujes do siete a nemas konto odmietne ta, zahlasi chybu siete. Keby nie tak by to mali urobene na prd. Nemas co riesit. |
|
Back to top |
|
 |
busch čestný člen

27.84 SMM
|
Posted: Sun Nov 13, 2005 8:48 pm Post subject: Re: Re Wap a GPRS |
|
|
novice wrote: | Co vystrajas, hned prehravat FW. Ked nemas aktivovanu sluzbu WAP u operatora tak samozrejme ze ti WAP nepojde. Internet tiez nemas aktivovany takze ani klient ICQ. Ked sa prihlasujes do siete a nemas konto odmietne ta, zahlasi chybu siete. Keby nie tak by to mali urobene na prd. Nemas co riesit. |
Spíš jde vidět, že nevíš o čem je řeč, WAP i internet přes GPRS aktivovaný má... _________________ Stav dobytka oproti minulému roku nezměněn. Méně krav, ale zato více volů. Také sviní je letos dost.
Nokia 6234, Ericsson T65 |
|
Back to top |
|
 |
ccd98 táta fóra

8031.04 SMM
|
Posted: Mon Nov 14, 2005 6:19 pm Post subject: GPRS Connection: Fixed! ;-) |
|
|
Tak, pánové, po jedné bezesné noci jsem to konečně vychytal. S nastavením jsem WAPU, GPRS atp. jsem nehýbal, ale zkusil jsem zapnout vyzvánění (c75ku mám pár dní a nějak jsem si uvědomil, že pokaždé, když jsem se připojoval na WAP, jsem měl snad vypnuté vyzvánění) a dále zapnout infraport. A ono to jelo. Po chvilce se ta ikonka zeměkoule v prohlížeči změnila na ikonku s nápisem GPRS a po pár vteřinách usilovného spojování na mě vykoukla f*kin´ t-zones stránka. V euforii jsem proklikal všechny odkazy, abych zjistil, že to doopravdy funguje. Opravdu nevím, jak mě napadlo, že to bude buď ve vyzvánění nebo infraportu, ale vzpomněl jsem si na patch Mainscreen positioning, kterým jsem odsunul z displeje ikonky vyzvánění, IR a GPRS, aby mi nerušily pohled na pozadí. Napadlo mě, že by to s tím mohlo souviset (napadá mě příměr s Windowsy a DivxPlayer 6kou, kde DivXPlayer při každém spuštění mění nastavení Windows tak, že efekt "Slábnutí" v nastavení zobrazení změní na "Vysunutí"; prostě úplně absurdní, jak v PC všechno souvisí se vším).
Mohl bych si tu domněnku ověřit, ale nějak se mi nechce - třeba by mi zase kvůli jedinkrát vypnutýmu vyzvánění (nebo kvůli tomu, že mám v adresáři uloženou ségru pod jejím zdrobnělým křestním jménem:))) už nikdy nenastaroval WAP. A to by byla škoda. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|