View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
W_i_K_i kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 16, 2006 8:59 pm Post subject: jimm icq a háčky/čárky |
|
|
mám problém s aplikací jimm (bohužel nevím verzi ale to snad nehraje roli) používanou v telefonu ME75 FW 22 připojení je bez problémů ale při komunikaci se mi na telefonu nezobrazují korektně háčky a čárky resp. zobrazují se jen nesmyslné znaky...to samé v opačném směru na pc...nevíte čím to je? nebo mohli byste poradit verzi jimma která je v pohodě? díky. p.s. nikde ve foru sem to nenašel. _________________ Alcatel OT Club -> Nokia 6310 -> Samsung C100-> Siemens CX65 -> Siemens M65 -> Siemens ME75 |
|
Back to top |
|
 |
koca2 pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Thu Feb 16, 2006 9:07 pm Post subject: Re: jimm icq a háčky/čárky |
|
|
W_i_K_i wrote: | mám problém s aplikací jimm (bohužel nevím verzi ale to snad nehraje roli) používanou v telefonu ME75 FW 22 připojení je bez problémů ale při komunikaci se mi na telefonu nezobrazují korektně háčky a čárky resp. zobrazují se jen nesmyslné znaky...to samé v opačném směru na pc...nevíte čím to je? nebo mohli byste poradit verzi jimma která je v pohodě? díky. p.s. nikde ve foru sem to nenašel. |
Ja mam betu 33 a zobrazuje se mi vse ok...i na pc...takze ji zkus...je tady: http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=17781&postdays=0&postorder=asc&start=60
Snad ti pujde v poho  _________________ Sony CMD - j5 -> ME45 -> M65 FW 50 - Purple and white prostredi (by me), 12 ikon v menu (by Bonfire), micro reader, EN slovnik, hafo her, Jimm, Matikar, Oskarek, Photo editor, Opera Mini |
|
Back to top |
|
 |
macin3 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sun Mar 05, 2006 10:23 pm Post subject: |
|
|
asi vím čím to je...občas mi to delá to samý ,je to na dlouhý vysvětlovaní ,ale spust icq přes internet (icq go) a normálně se přihlaš a pak odhlaš a bude vše ok. _________________ To na tom stromě ..... to jsem já :-)
C25 ---------->C55 ---------->M55 ---------->S65 FW 58 + Patchy + neorig. kabel + Bluetooth+HF + 256 RS-MMC = nej mobil |
|
Back to top |
|
 |
MOFO rozumbrada

1393.84 SMM
|
Posted: Sun Mar 05, 2006 10:29 pm Post subject: |
|
|
občas se mně to taky stane, i když fakt jenom někdy, mohl bys to nějak specifikovat, fakt mě to zajímá... dík _________________ MT50->S45->S45i->S65 fw50 |
|
Back to top |
|
 |
macin3 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sun Mar 05, 2006 10:38 pm Post subject: |
|
|
no dobrá.
stává se to proto že to icq číslo se používá jak v jimmovi tak i normálně v pc.Chyba je v tom ,že pokud se četuje přes pc a normálně se pak vypne pocitač bez manuálního odhlašení z toho icq tak tenhle problém pak nastane.Ale pokud se z toho icq odhlásite normálně ručně tak je vše v pořádku.
Když se pak mobil přihlašuje na ten sevr tak nedokáže se nevím proč hodit do on(aspon mi všichni píšou že jsem off když sem přihlášenej)a tím pádem nefunkujou háčky ani čárky ,protože na tom icq servru jste pořád jako kdyby off.(Důkazem toho je že když jste i normálně of a někdo vám zanechá vzkaz ,tak je taky bez háčků).
A tím že se pak přihlásíte přes pc ,tak se to nejak celí aktulizuje a normálně to funkuje pak i v mobilu ,ale icq v pc se musi odpojit ručně.
Někdy stačí se přihlásit třeba přes normální icq 5 a je to v poho ,ale většinou to nezabere ,proto píšu at se přihlásí přes icq go přímo z internetu ,to vždy tenhle problém vyřešilo.
Tak snad to tak stačí ,dalo mě to dost prace než jsem na tohle přišel ,ale funkuje to. _________________ To na tom stromě ..... to jsem já :-)
C25 ---------->C55 ---------->M55 ---------->S65 FW 58 + Patchy + neorig. kabel + Bluetooth+HF + 256 RS-MMC = nej mobil |
|
Back to top |
|
 |
MOFO rozumbrada

1393.84 SMM
|
Posted: Mon Mar 06, 2006 2:04 pm Post subject: |
|
|
možná máš pravdu, ale já ICQ v kompu vypínám ručně vždycky a taky se mi to občas stane. Jestli na to nebude mít vliv i to, že na ICQ v kompu někdy přepínám uživatele, protože mám účtů víc... _________________ MT50->S45->S45i->S65 fw50 |
|
Back to top |
|
 |
MOFO rozumbrada

1393.84 SMM
|
Posted: Mon Mar 06, 2006 2:34 pm Post subject: |
|
|
tak sem to zkoušel, zapnul sem icq v mobilu a na kompu sem zapnul druhý účet, ve směru počítač->mobil to šlo vždycky bez problémů, ale opačně, tj. mobil->počítač někdy jo, někdy ne, fakt se mi nepodařilo vysledovat, čím to je, na počítači sem přepínal uživatele, vypínal a znovu zapínal, ale nějaké pravidlo sem v tom nenašel... _________________ MT50->S45->S45i->S65 fw50 |
|
Back to top |
|
 |
macin3 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Mar 06, 2006 3:56 pm Post subject: |
|
|
no jo ,je to nepředvídatelný stějně tak jak vrácení těch háčku tímhle spůsobem z5.
spust si to internetový icq a odejdi bez odhlašení amáš to zaručený že ti to bude blbnout  _________________ To na tom stromě ..... to jsem já :-)
|
Back to top |
|
 |
DjPaul-Way začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Mon Mar 06, 2006 4:23 pm Post subject: |
|
|
Pokud ti ten clovek pise z oficialnich ICQ Klientu + jeste nekterych, ktery maj nastaveny stejny kodovani jako ty v jimmovy, tak je to v poho ... pokud ne, tak to blbne _________________ CPU: 1,4GHz
RAM: 256MB RAM
Graphic Card: MSI GF4 FX 5200 (64MB)
......
Uname -a
Code: | Linux Paja 2.6.15-gentoo-r1 #4 Tue Feb 21 19:42:18 CET 2006 i686 AMD Athlon(tm) XP 1600+ AuthenticAMD GNU/Linux |
|
|
Back to top |
|
 |
macin3 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Mon Mar 06, 2006 4:32 pm Post subject: |
|
|
takže jestli to dobře chápu ,tak je tenhle problém v písmu? _________________ To na tom stromě ..... to jsem já :-)
|
Back to top |
|
 |
MOFO rozumbrada

1393.84 SMM
|
Posted: Mon Mar 06, 2006 10:22 pm Post subject: |
|
|
DjPaul-Way wrote: | Pokud ti ten clovek pise z oficialnich ICQ Klientu + jeste nekterych, ktery maj nastaveny stejny kodovani jako ty v jimmovy, tak je to v poho ... pokud ne, tak to blbne |
já myslím, že to bude ještě v něčem jiném, nevím sice v čem, ale pokud sis četl, co sem psal předtím, tak sem psal ze dvou různých účtů na stejném ICQ a někdy to šlo a někdy ne... _________________ MT50->S45->S45i->S65 fw50 |
|
Back to top |
|
 |
MOFO rozumbrada

1393.84 SMM
|
Posted: Tue Mar 07, 2006 9:36 am Post subject: |
|
|
Už sem na to přišel. Pokud se přihlásíte na svůj účet přes mobil a budete si psát s lidmi, které máte při zapnutí icq v kontaktlistu (tz. nejsou offline), žádný problém nenastane, pokud se však někdo nový přihlásí nebo někdo odhlásí a pok znovu přihlásí, je problém. Diakritika od něj vám bude chodit v pořádku, bohužel zprávy od vás už budou poznamenané zmatenými znaky místo písmen s háčky.
Další problém může být samozřejmě v nekompatibilitě různých verzí iCQ, Mirandy apod. Já sem to zkoušel na PC s ICQ 5 a nějakou verzí Mirandy u kamaráda. U obou platilo výše napsané.
Na závěr uvádím, že mám Jimma 0.4.3. Jsou už nějaké novější verze? Třeba to už mají vychytané... _________________ MT50->S45->S45i->S65 fw50 |
|
Back to top |
|
 |
jamaica siemensmaniak

17095.68 SMM
|
Posted: Tue Mar 07, 2006 4:47 pm Post subject: |
|
|
Váš problém je v kódování písma.Rozdíl jaký používá program kterej používáte v PC a tim co používáte v mobilu. _________________ Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802 |
|
Back to top |
|
 |
MOFO rozumbrada

1393.84 SMM
|
Posted: Tue Mar 07, 2006 8:32 pm Post subject: |
|
|
jamaica wrote: | Váš problém je v kódování písma.Rozdíl jaký používá program kterej používáte v PC a tim co používáte v mobilu. |
Tak to asi nebude to pravé ořechové, pokud sis četl můj poslední příspěvek, tak pokud by to bylo tím kódováním, fungovalo by to buď vždy nebo nikdy (v těch případech, co jsem to zkoušel)...
Takže tam bude ještě problém s přihlašováním nových uživatelů v průběhu využívání Jimma. _________________ MT50->S45->S45i->S65 fw50 |
|
Back to top |
|
 |
macin3 badatel

261.00 SMM
|
Posted: Thu Mar 09, 2006 5:28 pm Post subject: |
|
|
MOFO wrote: | Už sem na to přišel. Pokud se přihlásíte na svůj účet přes mobil a budete si psát s lidmi, které máte při zapnutí icq v kontaktlistu (tz. nejsou offline), žádný problém nenastane, pokud se však někdo nový přihlásí nebo někdo odhlásí a pok znovu přihlásí, je problém. Diakritika od něj vám bude chodit v pořádku, bohužel zprávy od vás už budou poznamenané zmatenými znaky místo písmen s háčky.
Další problém může být samozřejmě v nekompatibilitě různých verzí iCQ, Mirandy apod. Já sem to zkoušel na PC s ICQ 5 a nějakou verzí Mirandy u kamaráda. U obou platilo výše napsané.
Na závěr uvádím, že mám Jimma 0.4.3. Jsou už nějaké novější verze? Třeba to už mají vychytané... |
tak to jsi ale asi trochu nerozumíme ,to co píšeš je možný,ale mě to dělá ještě neco jinyho.
když se přihlásím přes mobil, tak mě VŠICHNI vmým seznamu který tam mám vidí jako off line(ikdyž veskutečnousti JSEM přihlášenej!)a ikdyž se nikdo neodhlásí ani nepřihlásí jak jsi popisoval víše tak MĚ nefunkujou v mobilu česká písma jako ř ,š ,č apod a místo toho se mě tam ukazujou slátatniny.
no je to komplikovaný ,budem doufat že to daj do kupy _________________ To na tom stromě ..... to jsem já :-)
|
Back to top |
|
 |
|