View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
dave.6 začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sun Apr 16, 2006 4:10 pm Post subject: Jak upravit main.fs? |
|
|
Nastala tato situace. Mam vybrane ikonkdy do meho mobilu (m65) a nasel jsem ikonkdy podmenu. Musim nejako pridat do main.fs messages.fs a to fakt netusim jak. Vse mam vytvoreno jen jak mam udealt aby ten mobil ty ikonkdy videl... Konkretne se jedna o animovane ikonkdy Gant a ikonkdy male (simp) oboje je tady na siemensmanii. Poradi nekdo? Moc dik _________________ Nokia 3210 -> Nokia 3330 -> Nokia 3410 -> Siemes M65 --- Konecne jsem se vzpamatoval a zjistil co to je mobil  |
|
Back to top |
|
 |
simp moderátor

|
Posted: Sun Apr 16, 2006 5:12 pm Post subject: |
|
|
Předpokládám, že si umíš odemknout skryté disky.
1. pokus:
Do složky Config/japp/Flexmenu nakopíruj všechny soubory z mého menu (malé ikonky od Simpa) a potom do té samé složky nakopíruj i to druhé menu. Pokud se budou názvy některých souborů shodovat (jako že ano - např. main.fs), přepiš je (původní se smažou a nahradí se novými).
Pokud by toto nevedlo ke zdárnému cíli a všechny ikonky by se nezobrazily, zkus...
2. pokus
Tady na SM si najdi program Menu creator for Siemens CX65 (nebo jenom mccx65) - je tu i s návodem. V něm si otevři soubor main.fs od těch velkých ikonek menu a k jednotlivým položkám v menu ručně přiřaď fs soubory z mého malého menu. Např. ke zprávám messages.fs, k seznamům volání calls.fs, k nastavení setup.fs atd...
Problém je ale i v tom, že to moje malé menu je trochu jiné. Neobsahuje položku extra, místo toho mám příslušenství, chybí serf/zábava...
V tomto programu si to ale můžeš upravit podle svého. A když se ti v menu objeví nějaké nesmyslné názvy (problém s diakritikou), otevři si příslušný *.properties soubr (např.messages.properties) třeba v PSpadu, přepiš položku na správný název a ulož v kódování UTF-8. Kdykoli upravíš nějaký můj *.fs soubor, podělá se diakritika a v příslušném *.properties souboru to musíš opravit.
Pokud ti jde jenom o to, přidat do těch velkých ikon můj soubor messages.fs - v tomto programu to není problém, ani nebude problém s diakritikou.
EDIT: přidán odkaz na návod - http://www.siemensmania.cz/content.php?id=277 _________________ M50 unlock java † → CX70 FW56 Elfpack 2.3 † → S65 FW58 Elfpack 2.3 |
|
Back to top |
|
 |
dave.6 začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Sun Apr 16, 2006 10:27 pm Post subject: |
|
|
jj tak to prvni nepomohlo ale to druhe uz jo... uz mam male ikonkdy u vsech veci jen se mozna zmenily nazvy ale to zkusim opravit v tom proprietis... Moc dik... Ta M65 je cim dal tim vic podle mych predstav  _________________ Nokia 3210 -> Nokia 3330 -> Nokia 3410 -> Siemes M65 --- Konecne jsem se vzpamatoval a zjistil co to je mobil  |
|
Back to top |
|
 |
simp moderátor

|
Posted: Mon Apr 17, 2006 12:45 pm Post subject: |
|
|
Jo, jo, Siemensy se dají krásně upravit... To ještě nevíš, na čem pracuji teď. x65 ala SL45i - všechny ikonky a všechny obrázky dělám černobílé  _________________ M50 unlock java † → CX70 FW56 Elfpack 2.3 † → S65 FW58 Elfpack 2.3 |
|
Back to top |
|
 |
van01 pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 17, 2006 3:49 pm Post subject: |
|
|
Jinak můžeš taky otevřít main.fs v poznámkovém bloku, tam najdeš kód a přepíšeš si ho podle svýho. Bude tam něco jako že první ikonka = obrázek.png, ty si místo obrázek.png napíšeš název obrázku, který se má zobrazit jako první ikonka.
simp wrote: | Jo, jo, Siemensy se dají krásně upravit... To ještě nevíš, na čem pracuji teď. x65 ala SL45i - všechny ikonky a všechny obrázky dělám černobílé  |
Nevím co přesně myslíš, myslím ale že jsem něco podobného měl. Nastaví se téma - žlutý pozadí, černý text, a k tomu se nastaví ikonky, které se pak zobrazí ne jako ikonkové menu, ale jako nápisy pod sebou, na displeji jsou jenom žlutá a černá barva, samozřejmě ne když si zobrazíš obrázek, video, hru apod. Možná to ještě někde najdu, dyžtak to sem hodím, vypadá to fakt zajímavě...  _________________ m65-> Fujitsu Siemens Loox 600 -> Dell Axim x51v + 2GB SD + 2200MAh + dvě 1100MAh
Nesháníte pomoc s webdesignem - flashem? Rád podpořím i nekomerční projekty
ivank.net |
|
Back to top |
|
 |
van01 pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 17, 2006 5:31 pm Post subject: |
|
|
Tak už jsem to našel. Objevil jsem to asi před půl rokem na nějakých ruských stránkách, ve finále to vypadá nějak takto:
Stánhout si to můžete odsud http://photoshop.unas.cz/oldstyle.zip
Po stažení si rozbalte archiv, souborem main.fs nahraďte váš původní main.fs v mobilu. Soubor oldstyle.scs zkopírujte do složky Skins na hlavním disku v mobilu. V souboru .scs jsou uložena pozadí, soubor .xml, ve kterém je zapsán princip pořádání ikonek, a soubor .col, ve kterém jsou zapsány informace o masce, CRC a další věci. Soubory .scs, .sdt a další si můžete otevřít a upravovat třeba ve winraru, ja nejraději používám WinAce. Až si nahrajete main.fs a oldstyle.scs do mobilu, pak už stačí jen aktivovat menu restartováním mobilu a nastavit masku oldstyle, kterou aktivujete najetím do Vlastních souborů/Masky/oldstyle.scs. _________________ m65-> Fujitsu Siemens Loox 600 -> Dell Axim x51v + 2GB SD + 2200MAh + dvě 1100MAh
ivank.net |
|
Back to top |
|
 |
van01 pisatel

661.00 SMM
|
Posted: Mon Apr 17, 2006 6:08 pm Post subject: |
|
|
Teď jsem si všiml že mi to nechce zobrazit wallpaper na pozadí, takže jsem ho vytáhl ze souboru .scs, potom jsem ten soubor .scs spolu s pozadím zkompriomoval do ZIPu a nakonec jsem přepsal koncovku ze .zip na .sdt
Teď stačí si jen stáhnout téma (má 2,44 kB) a aktivovat si ho http://photoshop.unas.cz/old_style.sdt _________________ m65-> Fujitsu Siemens Loox 600 -> Dell Axim x51v + 2GB SD + 2200MAh + dvě 1100MAh
ivank.net |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|