clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Linux na SX1
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Linux na SX1
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 19, 20, 21  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Siemens SX1
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
michal.simon
pisatel
pisatel

Založen: 25. 10. 2005
Příspěvky: 271
Bydliště: Ostrava Michálkovice
Telefon: HTC HD2
100942.78 SMM

Příspěvky na SM: 20,-
PříspěvekZaslal: ne květen 27, 2007 7:42 pm    Předmět: mount Odpovědět s citátem

Píše se o tom v kroku 4 v uplně posledním světležlutém rámečku.
MOUNT je funkce v linuxu, která ze zabaleného souboru rozbalíty soubory přímo na nějaké místo(v našem případě je to oddíl na kartě).
Funguje to asi takhle:
Nejdříve se nastartuje funkce MOUNT. Pak se zadá typ komprese a cesta ke zdrojovému souboru(např: root.tar.bz2). A nakonec se zadá cesta k cílovému oddílu.
Nejsem sice "rozený linuxák" ale snad sem to vysvětlil dobře Very Happy ...

_________________
A55->M65->SX1 FW15 Symbian OS 6.1 / Linux - kernel 2.6.18-omap1-gc307cb, Qtopia 2.2.0, Mio Multipatch, 1GB MMC, TomTom Navigator 4.4, 1x mrtvá...Nyní znovu plně funkční Smile - Po roce a pul se bohužel rozhodla moje milovaná SX1 zase stávkovat.. Sad Koupím SX1 na součástky nebo aspoň MMI
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
usakc
badatel
badatel
I love SX1
Založen: 19. 02. 2007
Příspěvky: 127

27417.98 SMM
PříspěvekZaslal: ne květen 27, 2007 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no a kdyz se potom kouknu na ten odil tak tam neco uvidim nebo ne
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
oOJaNcOo
badatel
badatel

Založen: 20. 06. 2006
Příspěvky: 157
Bydliště: Sobrance/SR

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt květen 31, 2007 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nevie niekto kedy ten linux dokoncia?velmi sa mi pacil mal som ho v mobile ale nebol este cely.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
usakc
badatel
badatel
I love SX1
Založen: 19. 02. 2007
Příspěvky: 127

27417.98 SMM
PříspěvekZaslal: út červen 05, 2007 6:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ahoj nevite jak ve linuxu slax smazat navzdy ulozene zarizeni predem dekuji za odpoved
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
usakc
badatel
badatel
I love SX1
Založen: 19. 02. 2007
Příspěvky: 127

27417.98 SMM
PříspěvekZaslal: st červen 06, 2007 4:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ahoj nevite nekdo co delat s timahle patchema http://handhelds.org/moin/moin.cgi/SiemensSX1GUIPixilPatches?action=AttachFile&do=get&target=pixil_all_patches_01.tar.bz2
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
usakc
badatel
badatel
I love SX1
Založen: 19. 02. 2007
Příspěvky: 127

27417.98 SMM
PříspěvekZaslal: čt červen 07, 2007 4:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ahoj potrebuji pomuct s tim linuxem na sx1 piste na icq Pray Pray Pray Pray Pray Pray Pray Pray Pray Pray Pray Pray Pray Pray Pray Pray Pray Pray Pray Pray Pray Pray Pray
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
usakc
badatel
badatel
I love SX1
Založen: 19. 02. 2007
Příspěvky: 127

27417.98 SMM
PříspěvekZaslal: út červen 12, 2007 11:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

takze po dlouhem skouseni jsem prisel na to ze mam blbou mmc Shocked zjistil jsem to tak ze jsem to skusil s 64m b a napsalo to qtopia started a nabehlo graficky prostredi ale kdyz jsem se chtel prihlasit tak se to restartovalo a ted uz to pise jenom qtopia stoped az koupim novou mmc tak uz to snad roschodim
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Bonfire
čestný člen
čestný člen

Založen: 28. 03. 2004
Příspěvky: 3887
Bydliště: Brno, Viničné Šumice
Telefon: HTC HD2
9259.32 SMM

Příspěvky na SM: 110,-
PříspěvekZaslal: út červen 12, 2007 7:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

me vzdycky zacne najizdet a kousne se... Sad
_________________
C1,C2,C3,C4,C5,P1,S3,S3plus,S3com,S4,S6,S8,C10,E10,S10,S10active,SL10,U10,S15,C25,C28,S25,C30,M30,A35,A36,C35,M35,S35,S40,S42,
S45,S46,SL42,SL45,ME45,A50,M46,M50,MT50,C55,A60,C60,C62,CF62,M55,MC60,S55,SX56,A57,A65,C65,CFX65,CX65,CX70,M65,S65,SF65,SX1,
A75,AX75,C75,CC75,CF75,CF75B1,CL75,CX75,SL75,SG75,SXG75,E61,E71,CF110,CL85,EF61,EF81,EF82,EF91,SLV140,SL98
Xelibri X1,X3,X4,X7,X8

>> Siemens Museum <<

Koupím Siemens, který nemám.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
usakc
badatel
badatel
I love SX1
Založen: 19. 02. 2007
Příspěvky: 127

27417.98 SMM
PříspěvekZaslal: st červen 13, 2007 6:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bonfire napsal:
me vzdycky zacne najizdet a kousne se... Sad



jaky mas uimage.bin jestli mas ten s tim jak se tam zobrazi ta fotka tucnaka tak ten nefunguje skus tohle http://jm.me.cz/sx1/linux/files/mmc_fat.zip
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
usakc
badatel
badatel
I love SX1
Založen: 19. 02. 2007
Příspěvky: 127

27417.98 SMM
PříspěvekZaslal: st červen 13, 2007 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chcete si vyzkouset linux na sx1
Chcete si vyzkouset linux na sx1 tak podrobne ctete navod

Co budeme potrebovat:

Siemens SX1
rootfs.tar.bz2 http://linuxnasx1.ic.cz/rootfs.tar.bz2
Soubory na fat16 partion http://linuxnasx1.ic.cz/fat.zip
Ctecku mmc karet
Mmc aspon 128mb
Pc s linuxem



Pozor!!!! Nektere mmc nemusi s linuxem fungovat jako u me 512mb karty



1. Pro zacatek budeme potrebovat nejake livecd třeba slax v pripade ze linux nemate nainstalovany .V pripade ze linux uz mate nekde nainstalovany tak tento bod odpada.


2. Nabootujte do linuxu na pc

3. Ted jdeme konecne na samostatne rozdelovani mmc atd.
Otevreme terminal a napiseme prikaz dmesg | tail tim zjistime jak se mmc jmenuje (napr. sda sdb atd.)

4. Spustime program cfdisk s nazvem vasi mmc napisme prikaz cfdisk /dev/sda

5. Nasledujici postup je pro uboot.bin fat16-ext2-swap

Pomoci [Delete] smazte vsechny stavajici oddili pomoci [New] vytvorte odili v tomto poradi [New] ->[Primari] ->velikost oddilu (Size:)->(Type)První oddil fat16(č.6)druhy oddil ext2(č.83)treti oddil swap(č.82)

Sda1 fat16 zbyle velikosti
Sda2 ext2 okolo 75mb
Sda3 swap okolo 32mb

Sda2 oznacte jako boot

6. ted vsechny oddily naformatujeme fat16 naformatujeme ve widowsech nebo v sx1
ext2 naformatujeme v linuxu do terminalu napiseme mkfs.ext2 /dev/sda2
swap naformatujem prikazem mkswap /dev/sda3

7. ted mountneme sda2 do terminalu napiste mkdir /mnt/root
dále mount /dev/sda2 /mnt/root

8. prekopirujem rootfs.tar.bz2 do domovskeho adresare do terminalu napiseme cd /mnt potom tar -jxvf /cesta_do_vaseho domovskeho_adresre/rootfs.tar.bz2 (u slaxu tar –jxvf /root/rootfs.tar.bz2)
nekdy se mi stalo ze do slozky /mnt/root neslo zapisovat jestli se vam to stane taky tak restartujte pocitac a udelejte znova bod 7 a 8 ted zadejte prikaz umount /dev/sda2 nekdy se stene ze se to to v ext2 neobejevi tak zadejte znova prikaz umount /dev/sda2

9. jestli chcete aby linux startoval hned po startu tak na fat16 partion vytvorte slozku system/programs/ a do ni nakopirujte load_uboot.exe a prejmenujte ho na Starter.exe



ted uz muzete na oddil fat16 nahrat prislusne soubory jestli mate na mmc presmerovane nejake soubory nutne pro bech simbianu tak je na kartu prekopirujte jestli jste vse delali presne podle navodu tak uz by vam linux nastartovat


Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
cuir
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

Založen: 14. 09. 2004
Příspěvky: 526
Bydliště: Brno

3072.76 SMM
PříspěvekZaslal: st červen 13, 2007 9:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

patch na n-gage bejt nemusi /?? nekde sem cetl ,ze ano
_________________
M35i->C45->M50->C55->S55->M55->SX1

http://cuir.wz.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
usakc
badatel
badatel
I love SX1
Založen: 19. 02. 2007
Příspěvky: 127

27417.98 SMM
PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2007 6:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cuir napsal:
patch na n-gage bejt nemusi /?? nekde sem cetl ,ze ano


no vsem to chodi bez nej
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
michal.simon
pisatel
pisatel

Založen: 25. 10. 2005
Příspěvky: 271
Bydliště: Ostrava Michálkovice
Telefon: HTC HD2
100942.78 SMM

Příspěvky na SM: 20,-
PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2007 5:19 pm    Předmět: N-gage Odpovědět s citátem

N-gage patch opravdu není třeba.
Může se ale stát, že při startu se oběví hláška Qtopia stopped...
Pokud se vám to objevuje často, je lepší nahrát alespoň N-gage mod 2. wink

_________________
A55->M65->SX1 FW15 Symbian OS 6.1 / Linux - kernel 2.6.18-omap1-gc307cb, Qtopia 2.2.0, Mio Multipatch, 1GB MMC, TomTom Navigator 4.4, 1x mrtvá...Nyní znovu plně funkční Smile - Po roce a pul se bohužel rozhodla moje milovaná SX1 zase stávkovat.. Sad Koupím SX1 na součástky nebo aspoň MMI
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
cuir
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

Založen: 14. 09. 2004
Příspěvky: 526
Bydliště: Brno

3072.76 SMM
PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2007 7:37 pm    Předmět: Re: N-gage Odpovědět s citátem

michal.simon napsal:
N-gage patch opravdu není třeba.
Může se ale stát, že při startu se oběví hláška Qtopia stopped...
Pokud se vám to objevuje často, je lepší nahrát alespoň N-gage mod 2. wink

pockat ...takze neni potreba patch neni potreba podpurny program ... no ja uz sem z toho jelen ...tak to zkusim znova ..odpatchuju founa a nahraju tam tyhle soubory a bude ..treba se to rozjede...ikdyz v to moc nedoufam ..pise me to takovou tu divnou klasku ..ted si ovsem nevzpomenu jakou Very Happy

_________________
M35i->C45->M50->C55->S55->M55->SX1

http://cuir.wz.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
usakc
badatel
badatel
I love SX1
Založen: 19. 02. 2007
Příspěvky: 127

27417.98 SMM
PříspěvekZaslal: čt červen 14, 2007 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no ja jsme mal blbou kartu skousel jsto i s jinou kartou staci i 64 jestli nemas jinou a kdyz to napise qtopia started tak je to dobry a sto tvoji to pise qtopia started
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Siemens SX1 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 15, 16, 17 ... 19, 20, 21  Další
Strana 16 z 21

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group