clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Stavba čítačky-programátoru smart kariet SMARTMOUSE
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Stavba čítačky-programátoru smart kariet SMARTMOUSE
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
weitless
táta fóra
táta fóra

Založen: 25. 01. 2004
Příspěvky: 1248
Bydliště: Brno-nejkrásnější město na východ od Paříže

7981.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá září 17, 2004 10:43 pm    Předmět: Stavba čítačky-programátoru smart kariet SMARTMOUSE Odpovědět s citátem

Pre technicky zdatných jedincov dnes prinášame návod na stavbu čítačky-programátoru smart kariet SMARTMOUSE

http://www.siemensmania.cz/content.php?id=204
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Anonymní





851.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá září 17, 2004 11:42 pm    Předmět: Re: Stavba čítačky-programátoru smart kariet SMARTMOUSE Odpovědět s citátem

weitless napsal:
Pre technicky zdatných jedincov dnes prinášame návod na stavbu čítačky-programátoru smart kariet SMARTMOUSE

http://www.siemensmania.cz/content.php?id=204


Objevujete objevené a relativně zapomenuté. S dnešními používanými typy karet už je celkem k ničemu stavět čtečku, když už dneska žádná nová simka nelze naklonovat. Dva roky zpátky mi jel počítač noc co noc a vyčítal na kšeftík IMSI a Ki.... Jo to byly časy... Od doby přechodu operátorů na značku GemPlus je vše v pr.... A na zálohování seznamu... že by nebylo dost rychlé okopírovat ji přes datový kabel či jiné rozhraní z mobilu? A co se týče SMS. Dneska už je kapacita SIMky pro SMSky o ničem. Každý nový telefon má paměť na SMS vlastní. Kdo by se obtěžoval čtečkou...

Článek je to zajímavý, ale pouze okopírovaný z některého ze stovek webů, které obsahují totéž a v mnohem větším rozsahu.

Radši se věnujte řadě x65, například návod na ikonky mě nadchl mnohem víc... Shame on you
Návrat nahoru
vcelak
badatel
badatel

Založen: 31. 08. 2004
Příspěvky: 149
Bydliště: Ostrava / Opava

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá září 17, 2004 11:52 pm    Předmět: Re: Stavba čítačky-programátoru smart kariet SMARTMOUSE Odpovědět s citátem

Zase jsem se zapomnel prihlasit........

Takze jmenovite. Ty radky nad jsem psal ja. Arrow Confused Shame on you Eh?

_________________
S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
weitless
táta fóra
táta fóra

Založen: 25. 01. 2004
Příspěvky: 1248
Bydliště: Brno-nejkrásnější město na východ od Paříže

7981.00 SMM
PříspěvekZaslal: so září 18, 2004 8:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Staré okřídlené přísloví "opakování je matka moudrosti" ještě nikomu neublížilo. Četl jsi v článku snad někde, že přicházíme s absolutní novinkou? Někdo to může brát jako ohlédnutí za něčím, co již pro něj není aktuální, někdo jiný v tom může vidět pro něj dosud neobjevené. Nezapomeň, že ne každý se věnuje všemu okolo mobilních telefonů a ne každý všechno chápe. I mnohem větší weby občas vytáhnou staré články, opráší je a hups...znovu je publikují. Navíc "hardwérových" záležitostí na SiemensManii moc nemáme, tak nevidím důvod, proč nerozšířit tuto část o tento článek. Každopádně díky za příspěvek. Řadě x65 se budeme určitě věnovat více, protože je velice aktuální.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
vcelak
badatel
badatel

Založen: 31. 08. 2004
Příspěvky: 149
Bydliště: Ostrava / Opava

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: so září 18, 2004 10:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, ale věřím tomu, že přibude spousta lidí - obzvlášť z oblasti zákazníků T-Mobile, kteří začnou tvrdit, že jim to poškodilo SIMku a tak podobně.

Určitě byste měli upozornit na legálnost případných pokusů o kopírování a jaká rizika to přináší co se týče další funkce simky. I tak, T-Mobile - GemPlus, Eurotel - Smart/GemPlus a Oskar - GemPlus nejsou kopírovatelné a v mnohých případech se s nimi ani nedomluví cardinal, alespoň takové jsou mé zkušenosti. Jinak čtečka, kterou jste zde publikovali je perfektní a nemšěl jsem s ní nikdy problém. Je až k udivení, kolik lidí ji na svých stránkách uvádí jako svůj vlastní výtvor... Někdy mi to připadne jako ubohost. U Vás s tím problém není...

Ještě malá technická poznámka. Ty hradla musí být HC nebo jiné CMOS provedení. S TTL verzí to fungovat nebude!!! Sice to v článku zmiňujete, ale stejně to musím zopakovat. TTL hradlo už správně nerozliší náběžné hrany signálu při tak velké frekvenci - hradlo je pomalé a má velkou vlastní odezvu. Je to jedinný kámen úrazu celé konstrukce. Jinak vše funguje při pečlivé práci na první zapojení. Anxious

A patice se dají zakoupit u GM electronic. Velká stojí něco kolem 50,- a malá plugin kolem 35,- Tak nějak jsem je tenkrát kupoval..

_________________
S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Anonymní





851.00 SMM
PříspěvekZaslal: po září 20, 2004 12:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

vcelak napsal:
Ano, ale věřím tomu, že přibude spousta lidí - obzvlášť z oblasti zákazníků T-Mobile, kteří začnou tvrdit, že jim to poškodilo SIMku a tak podobně.

Určitě byste měli upozornit na legálnost případných pokusů o kopírování a jaká rizika to přináší co se týče další funkce simky. I tak, T-Mobile - GemPlus, Eurotel - Smart/GemPlus a Oskar - GemPlus nejsou kopírovatelné a v mnohých případech se s nimi ani nedomluví cardinal, alespoň takové jsou mé zkušenosti. Jinak čtečka, kterou jste zde publikovali je perfektní a nemšěl jsem s ní nikdy problém. Je až k udivení, kolik lidí ji na svých stránkách uvádí jako svůj vlastní výtvor... Někdy mi to připadne jako ubohost. U Vás s tím problém není...

Ještě malá technická poznámka. Ty hradla musí být HC nebo jiné CMOS provedení. S TTL verzí to fungovat nebude!!! Sice to v článku zmiňujete, ale stejně to musím zopakovat. TTL hradlo už správně nerozliší náběžné hrany signálu při tak velké frekvenci - hradlo je pomalé a má velkou vlastní odezvu. Je to jedinný kámen úrazu celé konstrukce. Jinak vše funguje při pečlivé práci na první zapojení. Anxious

A patice se dají zakoupit u GM electronic. Velká stojí něco kolem 50,- a malá plugin kolem 35,- Tak nějak jsem je tenkrát kupoval..

Vypadas technicky docela zdatne, tak mne napada otazka: Vis taky proc karty zal. na GemPlus nejdou zkopirovat? Co je tam tak jinak ze to nejde obejit? Nemachruju, opravdu to nevim a zajimalo by mne to...
Návrat nahoru
vcelak
badatel
badatel

Založen: 31. 08. 2004
Příspěvky: 149
Bydliště: Ostrava / Opava

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: po září 20, 2004 3:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Anonymous napsal:

Vypadas technicky docela zdatne, tak mne napada otazka: Vis taky proc karty zal. na GemPlus nejdou zkopirovat? Co je tam tak jinak ze to nejde obejit? Nemachruju, opravdu to nevim a zajimalo by mne to...


Starsi karty mely pry chybu v sifrovacim algoritmu Ki klice, diky ktere se dal rozlustit. Nove karty jiz jsou bez chyby a pokud nemam mylne informace, pak pouzivaji i ponekud razantnejsi sifrovani. Timto bych oduvodnil, proc nektere telefony ty karty nesezerou. Typicke pro nektere nokie a Eurotel Smart karty.

Snad nekdy nekdo poodhali tajemstvi tajneho sifrovaciho klice a moje "green wafer" karta zase bude mit duvod vylezt ze supliku.

Co se tyce hlasek ve stylu: Nikdy nezapinejte original i klon simkarty najednou z duvodu mozneho zhrouceni centra operatora...?

Vyzkousel jsem. Z neregistrovanych predplacenych karet jak u oskara tak eurotelu. Sit prijala bez problemu kartu, ktera byla prihlasena jako posledni a tu predtim odmitla. Po vypnuti a zapnuti telefonu se situace opakovala, lae v opacnem poradi. Technici mysli na vse, vzdyt i jim se muze stat omyl v cislovani nebo chybka v databazi. Takoveto zasadni veci nemohou podcenit.

_________________
S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
tomtom
kolemjdoucí

Založen: 14. 08. 2004
Příspěvky: 18
Bydliště: Praha

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: út září 21, 2004 8:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

vcelak napsal:
Sit prijala bez problemu kartu, ktera byla prihlasena jako posledni a tu predtim odmitla.

No, skoro vzdy se to tak chova. Jednou jsem ale zazil pernou chvilku, kdy jsem se prihlasil klonem A1 na Eurotel v cechach, ve chvili kdy byla orig. karta prihlasena v rakousku. Originalka zmrtvela asi na 20 hodin.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vcelak
badatel
badatel

Založen: 31. 08. 2004
Příspěvky: 149
Bydliště: Ostrava / Opava

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: út září 21, 2004 8:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tomtom napsal:
vcelak napsal:
Sit prijala bez problemu kartu, ktera byla prihlasena jako posledni a tu predtim odmitla.

No, skoro vzdy se to tak chova. Jednou jsem ale zazil pernou chvilku, kdy jsem se prihlasil klonem A1 na Eurotel v cechach, ve chvili kdy byla orig. karta prihlasena v rakousku. Originalka zmrtvela asi na 20 hodin.


Asi trvalo nez se chlůapcum domluvila centra sluzeb pres hranice.... Smile)))

_________________
S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Anonymní





851.00 SMM
PříspěvekZaslal: st září 22, 2004 2:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

podle toho co tu bylo napsano drive bych rekl, ze to nepujde, protoze novy simkarty uz nejdou klonovat
Návrat nahoru
vcelak
badatel
badatel

Založen: 31. 08. 2004
Příspěvky: 149
Bydliště: Ostrava / Opava

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt září 23, 2004 9:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ivo4 napsal:
Podla coho zistim aku mam kartu?? Nemam este tu citacku. Mam Eurotel-SK A kartu z 2001.-Easy Team

Zaujimalo by ma ci si mozem dat na Oskara(Tento august kupovana) aj slovenskeho operatora. Pripadne na oskarovu kartu(64) dat slovenskeho operatora(32).


Pokuid mas kartu vyrobenou v roce 2001 mohla by jit klonovat - mela by... Pokud novejsi nez 2002 tak zrejme nepujde. Respektive nejdou klonovat karty Smart od Eurotelu (ty co maji pin manazer a takove kraviny) Anxious

_________________
S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
vcelak
badatel
badatel

Založen: 31. 08. 2004
Příspěvky: 149
Bydliště: Ostrava / Opava

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt září 23, 2004 9:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ivo4 napsal:
Ta karta je slovenska. Chcem len do oskarovej vlozit operatora zo slovenska. To je vsetko.


Original karta je napevno vypalena - NELZE ji preprogramovat pro jine ucely. Obsahuje sice taky jen procesor s eeprom pameti, ale prepsat jsou jen nektere bloky a to jeste ty, do kterych se uklada tel seznam, stav kodu pin a puk, sms, stav karty jako prirazeni k siti,bunky, seznam operatoru ve svete, ale IMSI A Ki v ni nezmenis a ani nepridas. Pro vyuzivani obycejne karty jako wafer musi byt v sim napaleny jiny firmware, ktery obsahuje specialni SIMToolKitove menu pro jeji konfiguraci a nebo se udaje pomoci zavadece do karty napali jednoucelove a s pevnou konfiguraci, ktera se da zmenit jen z PC.

Shrnu to. Kartu od nejakeho operatora nepreprogramujes a moznost pouziti vice cisel existuje. 1) musi byt od jednoho operatora 2) je to sluzba operatora 3) podporuje pouze eurotel a oskar 4) jedna se o tzv. prepinani linek na karte (v menu telefonu - linka 1 nebo 2 - to male ciselko u ukazatele signalu.) wink

_________________
S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
ghost_z_kca
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 20. 05. 2004
Příspěvky: 444
Bydliště: kremnica

2065.50 SMM
PříspěvekZaslal: čt září 23, 2004 2:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nazdar pani.bol som nejaky cas prec, takze moja reakcia az teraz:

na prvy pohlad poiznat, ze vcelak je odbornik... mas pravdu, klonovanie kartiet je uz na svete asi 5 rokov a naoizaj to bolo uverejnene na mnohych strankach. ale nepisal by som o tom sposobom, ze je to uz bezpredmetna vec. mozno preto ze zas dorasta dalsia generacia, ktora, aj keby to nevyuzila, aspon je oboznamena "co za starych dobrych casov slo robit a teraz uz nejde"
okrem toho, stale sa vyskytuje vela ludi, ktory ani nevedia o co ide, a takisto aj ludia ktory uz maju kartu par rokov a nemenili ju...
to ze sucasne karty nejdu je velka skoda
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ghost_z_kca
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 20. 05. 2004
Příspěvky: 444
Bydliště: kremnica

2065.50 SMM
PříspěvekZaslal: čt září 23, 2004 2:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ivo4 napsal:
Podla coho zistim aku mam kartu?? Nemam este tu citacku. Mam Eurotel-SK A kartu z 2001.-Easy Team

Zaujimalo by ma ci si mozem dat na Oskara(Tento august kupovana) aj slovenskeho operatora. Pripadne na oskarovu kartu(64) dat slovenskeho operatora(32).


podla mojich informacii by karta easy team mala ist klonovat ak je z r.2001

co viem tak nejdu:

EUROTEL: predvolby 0902, 0910,0903-seda seria kariet asi 1.5r stare isli, dalsia, bledomodre karty uz nesli.
ORANGE: predvolby 0915

nemusi to byt presny popis,ani to nemusi platit glabalne na vs.predvolby ale informacne sa to da takto urcit

o ceskych kartach, ktore funguju v sucasnosti nemam informacie, zname je ze t-mobil karty robit nesli, nieco vraj uvazoval eurotel, ale blyzsie som sa o to nezaujimal... mozno presnejsie doplni vcelak
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vcelak
badatel
badatel

Založen: 31. 08. 2004
Příspěvky: 149
Bydliště: Ostrava / Opava

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt září 23, 2004 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ghost_z_kca napsal:
Ivo4 napsal:
Podla coho zistim aku mam kartu?? Nemam este tu citacku. Mam Eurotel-SK A kartu z 2001.-Easy Team

Zaujimalo by ma ci si mozem dat na Oskara(Tento august kupovana) aj slovenskeho operatora. Pripadne na oskarovu kartu(64) dat slovenskeho operatora(32).


podla mojich informacii by karta easy team mala ist klonovat ak je z r.2001

co viem tak nejdu:

EUROTEL: predvolby 0902, 0910,0903-seda seria kariet asi 1.5r stare isli, dalsia, bledomodre karty uz nesli.
ORANGE: predvolby 0915

nemusi to byt presny popis,ani to nemusi platit glabalne na vs.predvolby ale informacne sa to da takto urcit

o ceskych kartach, ktore funguju v sucasnosti nemam informacie, zname je ze t-mobil karty robit nesli, nieco vraj uvazoval eurotel, ale blyzsie som sa o to nezaujimal... mozno presnejsie doplni vcelak


O slovenskych kartach nemam prehled, ale jak jsem zminoval, konec klonovani vidim uderem roku 2002 pro oskara a ostatni v prubehu 2003/2004.

_________________
S25 v44, C35i v18 tuned, S35 v25, ME45i v 04 tuned, S55 v91 tuned and QTEK8310
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group