View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Wisp kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed Apr 19, 2006 5:10 pm Post subject: Připojení S75 kabelem |
|
|
Zdravim,mám problém s kabelem a připojením telefonu S75 k PC.Ovladače kabelu jsou nainstalovaný,hlásí se jako COM3-SIEMENS DATA CABLE,ale ať spustim jakejkoliv program (MPM,SiMoCo,...)tak telefon !!!nenajde!!!.Zkoušel jsem prohodit čísla portů,všechno nainstalovat znova,ale nic.Mám kabel SIE5565,WIN XP Profi,a verze firmware v mobilu 24.Předem díky za pomoc. |
|
Back to top |
|
 |
peter popo kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat May 20, 2006 11:56 am Post subject: Re: Připojení S75 kabelem |
|
|
Skús novú verziu softwaru pre komunikaciu mobil pc asi 5.5 ... |
|
Back to top |
|
 |
Bathory kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed May 24, 2006 4:27 pm Post subject: |
|
|
Mám stejný telefon a stejný problém s kabelem. Mohl by mi prosím někdo napsat přesný typ kabelu, který s S75 skutečně funguje, případně kde najdu seznam servisních středisek Siemens. Ty co jsem našel, jsou od mého bydliště poněkud daleko... děkuji. |
|
Back to top |
|
 |
DavidT táta fóra

Joined: 23 Mar 2005 Posts: 1088 Location: Čerčany(ČR) Telefon: Siemens M75
7861.00 SMM
|
Posted: Wed May 24, 2006 4:58 pm Post subject: |
|
|
Bathory wrote: | Mám stejný telefon a stejný problém s kabelem. Mohl by mi prosím někdo napsat přesný typ kabelu, který s S75 skutečně funguje, případně kde najdu seznam servisních středisek Siemens. Ty co jsem našel, jsou od mého bydliště poněkud daleko... děkuji. | Měl by ti fungovat kabel z řady X65.A proto měl někdo z vás něakej mobil kterej mu komunikoval z X65 ale S75 mu nekomunikuje?Podlemně to nebude chyba kabelu.Eště zkus při tom ,co máš připojenej mobil zadat *#06# dej více a pod položkou Acc: máš co? _________________ Nikdo není dokonalý já jdu příkladem.
S: C65>M75 >Sony Ericsson P1i
Firmware:13
Operátor: Vodafone
Kabel: DCA-510
Stav telefonu: OK
Karta: RS-MMC DV 1024 MB |
|
Back to top |
|
 |
Bathory kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed May 24, 2006 9:25 pm Post subject: |
|
|
Aha, já mám kabel pro C55 a ještě jsem zkoušel dle rady prodejce CF62. Zkusím tedy neco z 65tky. Díky... |
|
Back to top |
|
 |
Boone kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri May 26, 2006 1:13 pm Post subject: Re: Připojení S75 kabelem |
|
|
Wisp wrote: | Zdravim,mám problém s kabelem a připojením telefonu S75 k PC.Ovladače kabelu jsou nainstalovaný,hlásí se jako COM3-SIEMENS DATA CABLE,ale ať spustim jakejkoliv program (MPM,SiMoCo,...)tak telefon !!!nenajde!!!.Zkoušel jsem prohodit čísla portů,všechno nainstalovat znova,ale nic.Mám kabel SIE5565,WIN XP Profi,a verze firmware v mobilu 24.Předem díky za pomoc. |
JJ taky mam S75 WXPprof a kabel SIE5565 a rozfachal jsem to ... musis totiz mit ten mobil vyplej a zapnout ho az po propojeni s kompem (jestli mas pin tak se nelekej az ti zacne vyhrozovat pinem)
dostal jsem k tomu kabelu takovej pochybnej soft aligator a ten mi nejak nefacha (mozna by pomohla aktualizace verze softu) ... ale ten soft od mobilu je v poho (mobile phone manager) |
|
Back to top |
|
 |
Bathory kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Wed May 31, 2006 4:15 pm Post subject: |
|
|
Tak jsem si půjčil tento kabel: http://www.gsmtelefony.cz/detail.php?i=118 a pořád mi to nejde. Zkoušel jsem to na notebooku i stolním PC. Když spustím updatovací program, tak mi to po detekci portu napíše, že telefon nebyl nalezen. Nainstaloval jsem i PMP a i tam mi píše, že telefon není připojen. Jenom je mi divný, že u tohoto kabelu nebylo přiloženo žádné CD s ovladači, což u toho prvního kabelu bylo. Ví někdo co s tím?
//Edit - v ACC, tedy jestli je to v češtině "příslušenství" mám napsáno, unsupported accestory... |
|
Back to top |
|
 |
Bathory kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Jun 16, 2006 10:05 am Post subject: |
|
|
Tak se jednalo o vadný kabel...
teď mám DCA-510 a už je to OK.
Chtěl bych se ale při této příležitosti zeptat na jednu věc. Stále tu narážím na flash firmware, ffs a map, ale popravdě, moc chytrej z toho nejsem. Když budu chtít nahrát do telefonu nejnovější verzi, kterou jsem našel zde: http://www.siemensmania.cz/firmware.php jedná se o 18,5MB soubor S75_350400.xbz_update.exe , obsahuje to firmware, ffs a map, nebo pouze firmware? |
|
Back to top |
|
 |
jan.oplustil badatel

261.00 SMM
|
Posted: Wed Jun 28, 2006 10:25 pm Post subject: |
|
|
Bathory wrote: | Tak se jednalo o vadný kabel...
Chtěl bych se ale při této příležitosti zeptat na jednu věc. Stále tu narážím na flash firmware, ffs a map, ale popravdě, moc chytrej z toho nejsem. Když budu chtít nahrát do telefonu nejnovější verzi, kterou jsem našel zde: http://www.siemensmania.cz/firmware.php jedná se o 18,5MB soubor S75_350400.xbz_update.exe , obsahuje to firmware, ffs a map, nebo pouze firmware? |
Tak to já mám docela smůlu. Mám originál Benq-Siemens DCA-510 a taky mi nekomunikuje žádný software. Jen zpočátku se chvilku chytnul SiMoCo a oak to přestalo chodit úplně. A ten nechodí teď už ani s C55  |
|
Back to top |
|
 |
jan.oplustil badatel

261.00 SMM
|
Posted: Fri Jun 30, 2006 3:54 pm Post subject: |
|
|
jan.oplustil wrote: | Bathory wrote: | Tak se jednalo o vadný kabel...
Tak to já mám docela smůlu. Mám originál Benq-Siemens DCA-510 a taky mi nekomunikuje žádný software. Jen zpočátku se chvilku chytnul SiMoCo a oak to přestalo chodit úplně. A ten nechodí teď už ani s C55  |
Tak bych to měl uvést na pravou míru: Byl to vadný kabel, v obchodě ho servisák ozkoušel a vyměnili mi ho. Teď už funguje MPM i SiMoCo  _________________ Siemens C35i FW13 -> S45i FW4 (+ patche) -> S75 SW40+FFS+MAP |
|
Back to top |
|
 |
jahha začátečník

61.00 SMM
|
Posted: Fri Jun 30, 2006 5:56 pm Post subject: |
|
|
Já měl stejný problém, koupil jsem kabel u 1M a nefungovalo to.Díky zkušenostem z M55 a patchování jsem to hned ozkoušel na jiným PC.No a pak jednoduchá reklamace,z ruky do ruky novej kabel a jelo to.
2Bathory: Oficiální firmware by měl obsahovat i ffs+map. Ovšem viděl jsem i takový oficiální který to neměly. Každopádně pokud chceš nahrát ffs tak musíš mít zavedený Skey. Ten fungoval do verze 24. U verze 31 to prý taky šlo ale jsem jen zaslech,nevím zda to je pravda. |
|
Back to top |
|
 |
jan.oplustil badatel

261.00 SMM
|
Posted: Sun Jul 02, 2006 10:21 pm Post subject: |
|
|
jahha wrote: | Já měl stejný problém, koupil jsem kabel u 1M a nefungovalo to.Díky zkušenostem z M55 a patchování jsem to hned ozkoušel na jiným PC.No a pak jednoduchá reklamace,z ruky do ruky novej kabel a jelo to.
2Bathory: Oficiální firmware by měl obsahovat i ffs+map. Ovšem viděl jsem i takový oficiální který to neměly. Každopádně pokud chceš nahrát ffs tak musíš mít zavedený Skey. Ten fungoval do verze 24. U verze 31 to prý taky šlo ale jsem jen zaslech,nevím zda to je pravda. |
No já nahrál oficiální FW35, ale FFS zůstalo dle informací po *#06# na verzi 13 (aspoň pokud jsem to dobře pochopil) Takže jsem nahrál ještě MAP a FFS, ale SKEY jsem zavedené neměl. Tak to teda nevím, jak to ve skutečnosti je  _________________ Siemens C35i FW13 -> S45i FW4 (+ patche) -> S75 SW40+FFS+MAP |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|