clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Nahranie cudzieho fullflashu bez nutnosti odblokovania
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Nahranie cudzieho fullflashu bez nutnosti odblokovania
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 13194
Bydliště: Trenčín

15369.70 SMM
PříspěvekZaslal: ne říjen 08, 2006 2:22 pm    Předmět: Nahranie cudzieho fullflashu bez nutnosti odblokovania Odpovědět s citátem

Autor: GgDag

Prinášam vám návod, ako správne nahrať iný fullflash bez toho aby sa mobil musel odblokovať . Tento návod sa dá použiť aj pri oživení umŕtvených mobilných telefónoch zlým patchovaním a všade, kde je potrebné nahrať zálohu fullflash a zabudli ste si ju urobiť.

Arrow http://www.siemensmania.cz/content.php?id=844

_________________
Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
N3o21
řád zlaté antény
řád zlaté antény

Založen: 04. 07. 2004
Příspěvky: 914

5892.50 SMM
PříspěvekZaslal: ne říjen 08, 2006 4:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

wow, takhle by mohl jit do EL71 nahrat ff s ELF loader, ne? Ale tam je problem ze EL71 je x85 :/ takze si nejsem jisty...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
lacibogi
čestný člen
čestný člen

Založen: 25. 11. 2004
Příspěvky: 5171
Bydliště: LV<->BA

784.96 SMM
PříspěvekZaslal: ne říjen 08, 2006 4:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Netreba vsak zabudnut spomenut, ze je potrebne mat v zalozke codes vlastne kody. Inak sa prepocitaju ine a telefon bude mrtvy.
_________________
C(ME)75
Lasky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
GgDag
siemensmaniak
siemensmaniak

Založen: 03. 07. 2004
Příspěvky: 3548
Bydliště: Taliansko Mobil:HTC One

10073.84 SMM
PříspěvekZaslal: ne říjen 08, 2006 4:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lasky napsal:
Netreba vsak zabudnut spomenut, ze je potrebne mat v zalozke codes vlastne kody. Inak sa prepocitaju ine a telefon bude mrtvy.
Neviem ci mas pravdu lebo ja som ziadne kody nemal.
_________________
Siemens->HTC Sensation ->HTC Sensation XE ->HTC Evo 3D White->HTC Evo 3D Black->HTC One X Black->HTC One X White->HTC One silver->HTC One Black
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Mio
čestný člen
čestný člen

Založen: 22. 11. 2004
Příspěvky: 1690
Bydliště: UL, jinak vsude jako doma

10930.24 SMM
PříspěvekZaslal: ne říjen 08, 2006 5:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Heh, tenhle navod funguje opravdu pouze pokud uz mate nactene kody a vygenerovany SPRAVNY bootkey !!!

Pokud nemate spravny bootkey, lze to tam nacpat na tvrdo tim ze se udela TP spolu se se stiskem Start ve vytvorenem userswupu.

Dobre se takhle opravuje poskozeny Bootcore.

Ozivoval jsem takhle Bonfirovi ME75, bohuzel to pomohlo jen do stavu Wrong Software protoze odesla Flaska(Nebo nemela spravne ID).

_________________
SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
GgDag
siemensmaniak
siemensmaniak

Založen: 03. 07. 2004
Příspěvky: 3548
Bydliště: Taliansko Mobil:HTC One

10073.84 SMM
PříspěvekZaslal: ne říjen 08, 2006 5:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale ja som nemal spravny Bootkey a kody som mal vypocitane (ak to boli oni) a neslo zaviest Bootkey cize sa nedal ani odblokovat.
_________________
Siemens->HTC Sensation ->HTC Sensation XE ->HTC Evo 3D White->HTC Evo 3D Black->HTC One X Black->HTC One X White->HTC One silver->HTC One Black
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 13194
Bydliště: Trenčín

15369.70 SMM
PříspěvekZaslal: ne říjen 08, 2006 6:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Aj jamaica takto ozivil fon bez vypocitanych kodov...mne je osobne zahadou,ako je to mozne,ze to ide,ale kedze to ide,tak sa tym radsej netrapim. wink
_________________
Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
krMeEjNzy
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 06. 11. 2005
Příspěvky: 401
Bydliště: javamania :o)

2061.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne říjen 08, 2006 6:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co kdyz zaskrtnu i "BCORE"? (na poslednim obrazku v navode) Co mi to muze udelat? Ja totiz myslim, ze ho mam podelany tak jestli by se mi tim nespravilo Neutral
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Mio
čestný člen
čestný člen

Založen: 22. 11. 2004
Příspěvky: 1690
Bydliště: UL, jinak vsude jako doma

10930.24 SMM
PříspěvekZaslal: ne říjen 08, 2006 6:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hanni napsal:
Aj jamaica takto ozivil fon bez vypocitanych kodov...mne je osobne zahadou,ako je to mozne,ze to ide,ale kedze to ide,tak sa tym radsej netrapim. wink


To je jednoduchy, pokud ma bootkey v EEPROM tak to pujde :-)


GgDag: Neplet si zavadeni SKEY s ulozenim Bootkey v EEPROM


Jinak samozrejme bez vypocitanych kodu to de u telefonu ktere meli puvodni FW do verze 25 a nebyl jim upgradnut bootcore.

_________________
SX1 - Silver (15CZ+1GB PRETEC+ Mio v1.62 + 11,8MB C)
N95-8GB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: ne říjen 08, 2006 6:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No nechci být pesimistou, ale některé telefony toto nepřežijí.
V samotném návodu je na posledním obrázku zaškrtnuté políčko "Recalks all keys from pages "Codes" for outfile" , tedy přepočet kódu ze stránky Kódy pro výstupní soubor. Ty zabezpečí to, že je do eeprom zapsáno správné IMEI, bootkey atd...
Pokud nejsou kódy v programu Papua načteny z telefonu na stránce Codes /do továrního firmware 36 bez nutnosti java aplikace, nebo testpointu/ nahraje se do telefonu fullflash s cizí eeprom a stejně je nutno odblokovávat.

_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....


Naposledy upravil Krokodýl dne ne říjen 08, 2006 7:58 pm, celkově upraveno 1 krát
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
krMeEjNzy
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 06. 11. 2005
Příspěvky: 401
Bydliště: javamania :o)

2061.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne říjen 08, 2006 6:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Krokodýl napsal:
Pokud nejsou kódy v programu Papua načteny z telefonu na stránce Codes.....

To sem puvodne nemel a program me na to sam upozornil wink (takze snad se clovek zas tolik bat nemusi)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
lacibogi
čestný člen
čestný člen

Založen: 25. 11. 2004
Příspěvky: 5171
Bydliště: LV<->BA

784.96 SMM
PříspěvekZaslal: ne říjen 08, 2006 7:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ako potvrdil Kroko, zda sa sa logicke aby tie kody tam boli. Samotna hlaska, ktoru je potrebne zaskrtnut hovori, ze kody budu nacitavane zo zalozky codes.
_________________
C(ME)75
Lasky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
krMeEjNzy
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 06. 11. 2005
Příspěvky: 401
Bydliště: javamania :o)

2061.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne říjen 08, 2006 7:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ANI SI NEDOKAZETE PREDSTAVIT JAK SEM VAM ZA TENHLE NAVOD VDECNEJ!!! Smile Very Happy Ten tu mel bejt uz driv... Konecne muzu zase delat snad vsechno... Predtim mi neslo aplikovat hafo patchu a ani prehravat FW... Ten muzu VSECHNO... konecne mi (snad) pudou i elfi Smile Strasne moc dekuju vsem co se na tom podileli wink

(sry za OT ale me to proste dojalo) Very Happy
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
jamaica
siemensmaniak
siemensmaniak

Založen: 30. 08. 2004
Příspěvky: 2409
Bydliště: V srdci Evropy

17095.68 SMM
PříspěvekZaslal: po říjen 09, 2006 6:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Oživil sem takto telefon,to je pravda.Použil sem zálohu FF z jiného telefonu kde už byli všechny kódy zavedeny.
_________________
Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: út říjen 10, 2006 10:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jamaica napsal:
Oživil sem takto telefon,to je pravda.Použil sem zálohu FF z jiného telefonu kde už byli všechny kódy zavedeny.


Tak a v tom jé jádro pudla

_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Strana 1 z 3

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group