View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
Serifus badatel

805.58 SMM
|
Posted: Fri Nov 17, 2006 12:17 am Post subject: Krátký a jednoduchý dotaz na GPS a koupi |
|
|
Ahoj! Prosím Vás o pomoc. Přemýšlím o koupi tohoto mobilu. Mám proto pár dotazů, než ho opravdu koupím. Předem se omlouvám, jestli se ptám na kraviny, ale forum je moc rozlehlé na to, abych měl čas v tom hledat. Děkuji za pochopení. A teď k dotazům:
1 ) Lze nějak udělat, aby GPS navigace na SXG75 byla zdarma? nebo prostě furt budou ždímat prachy?
2) Vyřešil se problém s T9, kde diakritika zkracovala SMSky?
3) Vyplatí se počkat, a počítat s tím, že ceny Siemensů po krachu Siemense půjdou dolů, nebo po něm mám skočit hned, protože pak nebude?
Děkuji Vám předem za odpovědi. |
|
Back to top |
|
 |
FOXXX VIP

Joined: 20 Sep 2004 Posts: 2424 Location: Zubří (okres Vsetín) Phone: HTC HD 14880.90 SMM
|
Posted: Fri Nov 17, 2006 8:36 am Post subject: |
|
|
1. GPS jako taková je zdarma a můžeš jipoužít k několika free programům, nebo i v PC. Platí se za jen při používání aplikace od VDO, předinstalované v mobilu. (ta funguje jen jako navigace-vede tě z bodu A do bodu B)
2. SMS můžeš psát bez t9 a nebo se proklikat ke slovu bez diakritiky
3. Obávám se, že jeho dostupnost nebude trvat moc dlouho a za cenu kolem 7300 není moc na co čekat... _________________ S10, C35, C40, 2x S35, S45, ME45, M55, S55, S65, S75, CF110, SL45i, SXG-75, HTC Artemis, HTC Touch Cruise
HKW600,HTC Touch HD
 |
|
Back to top |
|
 |
jirkab čestný člen

4280.90 SMM
|
Posted: Fri Nov 17, 2006 10:07 am Post subject: |
|
|
Už jsem ho viděl někde i pod 7.000,- (nějak 6.850,-). Za tu cenu je to prostě bezkonkurenční.
Pokud to porovnám s ostatním co je na trhu tak bohužel není zatím jiný mobil, který by se mu vyrovnal a splnil alespoň částečně požadavky co od nového mobilu očekávám: rozhodně trvám na interní GPS, dospělé UMTS - tedy i včetně videohovorů a nejlépe i s HSDPA, FM rádiu a minimálně takovém displeji - není nutné supr rozlišení 320x240 stačí, ale důležitá je i fyzická velikost. Chtěl jsem si cvičně koupit N80, abych se dostal do toho jak se pracuje se symbianem (než bude N95), ale ta má menší displej, N93 má sice displej skoro stejně velký, ale tak ošklivý a nevyvážený vzhled čelního panelu jsem snad ještě neviděl. Ostatní: SE - škoda mluvit to je pro malé děti o funkcích ani nemluvě, HTC - to by se mi celkem i zamlouvalo, mají hodně modelů, ale v žádném z nich není vše, každému něco chybí a jsou poměrně drahé (na tom by mě lákalo vyzkoušet Skype - třeba to někdy půjde i na Symbianu). Ano SXG má také své mouchy a chybějící funkce (pro mě je to především EDGE), ale kdo si zvykne na takové " naprosto tragické vlastnosti " jako například, že umožňuje mít v paměti pouze 500 SMS tak bude spokojen.
Jako jedna možnost koupě je koupit telefon použitý. Viděl jsem ho i v bazarech. Protože se neprodává ani rok měly by být všechny z oficiálního prodeje ještě v záruce. Tady to má však háček: z důvodu konce Siemensu a tím vzniklými současnými problémy s proplácením a řešením záručních oprav. Takže pokud koupit použité doporučuji koupit SXG, které bylo prodáno v prodejně na Radlické, tam by měli záruku pro mobily prodané u nich řešit bez problémů. Pokud se týká poruchovosti SXG neslyšel jsem zatím o jiném případu závady, která by se nedala odstranit softwarově. _________________ Siemens C25->S45->S55->ME45->S65->CX75->S75->SXG75->HTC Trinity->Kaiser->Blackstone->Leo->Shooter + SX1
- Jezdím Octavia Combi |
|
Back to top |
|
 |
SirTom kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Fri Nov 17, 2006 10:35 am Post subject: |
|
|
Doplnil bych ještě pohled ne tak úplně siemens fana
GPS - free programy jsem nezkoušel, VDO není drahá, ale funguje pouze uspokojivě, a má svoje mouchy (pomalý náběh, nelze prostě zapnout a hned jet; pokrytí není v CZ zcela uspokojivé) Na druhou stranu máš ji stále při sobě, na to že je to navigace je to neuvěřitelně malé a v autě se podle toho jezdit dá
SMS naštěstí moc nepíšu, ale jinak mne to neskutečně štve
cena - tady fakt není co řešit, jak moc by musel přístroj být levný? Vždyť je to vrcholový telefon značky...
Ke konkurentům - myslím si že pokud vynechám GPS, což nemá v podstatě nikdo převálcuje SXG ve všem N73. Měl jsem oba v ruce:
N73:
- stejné rozlišení, ale větší display
- lehčí, menší
- symbian
- foťák 3,2 s autofocus (ten AF SXG hodně chybí, pixelů je dost)
- další serepetičky na předos dat EDGE, HDnevim co...
- poznámky atd, vše co mi na SXG chybí oproti starším modelům
- značka - co si budeme povídat Nokie má rozhodně lepší jméno než Siemens
- perfektní web prohlížeč
SXG:
- GPS jednoznačná výhoda, na druhou stranu GPS přijímač se dá koupit za pár šlupek a spojení přes BT není problém
- opakovaný budík (nechápu proč to N nemá)
- cena - Nokie stojí minimálně 2x tolik
- nemá ho kde kdo
- customizace
Závěr - logicky o dva roky novější a 2x dražší Nokie je lepší ve většině věcí, na druhou stranu si myslím že poměr cena/výkona je u Siemense daleko lepší.
Já jsem se svým SXG spokojen a přestože mám možnost mít služební N73 zdarma zůstávam u něho _________________ SXG 75 |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|