clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Programovani elfu
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Programovani elfu
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Elfy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
dubacik22
začátečník
začátečník

Založen: 02. 01. 2006
Příspěvky: 84

67.00 SMM
PříspěvekZaslal: so listopad 10, 2007 1:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ano ta hra sa da prejst. kamos to na kompe spravil.... divil som sa ale vymakol to na cca 80 tahov.... aj ta ejf hra pocita tahy, aj pri zruseni uklada pozicie kociek.. nova hra sa da zelenym..... a na newsgolde (s75) sa rusi aj mriezkou.. rozmislal som ze dam kocky do png, ale nechcelo sa mi to prerabat... to sa radsej pustim do dokoncenia toho menu Smile.... ked bude cas....
_________________
.... psicek to uz ma nasalame...
elf hra kocky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jenda^^
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 09. 2004
Příspěvky: 5013
Bydliště: Nejdek

14937.90 SMM
PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2007 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ma_ko napsal:
Tak velikost uz jsem vyresil, prehledl jsem zaskrtavatko k prilinkovani debug informaci do binarky, ale kterykoliv elf prelozim a snazim se ho pustit, vysledkem je vypnuti telefonu, pritom puvodni elf (ktery prekladal autor) ma o par byte jinou velikost a funguje. Prelozeno je to pro spravny procesor, tak nevim.


Mam stejnej problém... U rusů jsem našel cosi:
citace:
в IAR'е заходишь Project->Options->Linker->Config. Там в Linker command file ставишь галочку Override default, жмешь на многоточие справа и выбираешь из папки, где лежит твой проект, файл test.xlc.
Jenže podle toho postupu se dostanu k otevření souboru s příponou *.icf, jenže já tam chci nastavit text.xcl Rolling Eyes

A nevím, jestli je to zrovna tímhle, je to ale už poslední možnost, co mě napadá Rolling Eyes

_________________
Teď mám: Nexus S
Som vlastnil: HTC Touch Pro2, HTC Kaiser, HTC Vox, Siemens M75, Siemens A/C55, Siemens C65, Siemens MT50

Pojďte pokecat na VySemNesmíte.cz a neupejpejte se Smile Máme novou verzi webu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mart22
elfmaster
elfmaster

Založen: 03. 05. 2005
Příspěvky: 1346
Bydliště: Tábor

56669.28 SMM
PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2007 7:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tady je vše co se musí nastavit v Options:
nezapomente přetáhnou do projektu soubor func.asm
Vybrat Release místo Debug
Project Options:
General:
Target:
Core:Arm 926ejs
fpu: none
interwork: ano
processor mode:arm
Library configuration:
(pro celočiselné dělění): Custom - vybrat div.r79
Linker
Output
Format Other- Output format elf/dwarf
variant none
Config
Override default - vybrat test.xcl
Override default program entry - Entry label main
Extra Options:
command line options -ynpra

Pokud děláte elf s nastvením přes bcfg ,tak klikněte pravým tlačítkem na ten soubor který obsahuje nastavení (je tam __root ... atd) - Options - Output - Override - Segment base name : do obou vepište CONFIG

tojevše Laughing

_________________
Arrow E71v45 + Testpoint, MasterPatch 14, ElfPack 2.3CZ , 1GB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
jenda^^
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 09. 2004
Příspěvky: 5013
Bydliště: Nejdek

14937.90 SMM
PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2007 7:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky, podívám se na to. Hlavní problém byl ten, že jsem stáhl IAR z jeho stránek a tam je verze 5.0 (má asi 160 MB), kde jsou ty volby uplně jinak a třeba ten xcl tam vůůbec neni...
Našel jsem toto:
http://allsiemens.com/soft/other/ARM_Embedded_Workbench.rar
Je to verze 4.0 (má to asi 10 MB) a tam všechno je... Mrknu na to nastavení, co říkáš, protože co zkompiluju mi udělá PX (asi to bude tim *.asm)

//wow, tak mi to normálně už funguje, díky moc... Sice jsem nenašel ten div.r79, ale běží to i bez něj Laughing

_________________
Teď mám: Nexus S
Som vlastnil: HTC Touch Pro2, HTC Kaiser, HTC Vox, Siemens M75, Siemens A/C55, Siemens C65, Siemens MT50

Pojďte pokecat na VySemNesmíte.cz a neupejpejte se Smile Máme novou verzi webu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
stream
řád zlaté antény
řád zlaté antény

Založen: 25. 12. 2006
Příspěvky: 816
Bydliště: Čelákovice

5506.00 SMM
PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2007 8:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mohl by mi někdo pomoct? ... hlavně po icq potřeboval bych pomoct se základníma funkcema. třeba jak zjistím že je daná klávesa stisklá? Anxious ... nikde sme nenašel popis funkcí... ani popis parametrů Sad
_________________
Trance, disko forever :-)
I love mobile tuning ...
siemens (me75->c75 , m55, m75, s75, s65, 3x sx1, c65)
sony ericsson (t610,k700, k310, w200,k200, k550i -> w610, c702 ) ted mám c702 :-))
jupí! tuníme Advojky tak už je moje c702ka upravená podle mojeho gusta :-))
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
dubacik22
začátečník
začátečník

Založen: 02. 01. 2006
Příspěvky: 84

67.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá listopad 23, 2007 6:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hej ludia.. hadam sa tu najde niekto kto toho vie viac ako ja...
co znamena toto:

void maincsm_oncreate(CSM_RAM *data)
{
dada=data;
MAIN_GUI *main_gui=malloc(sizeof(MAIN_GUI));
MAIN_CSM*csm=(MAIN_CSM*)data;
zeromem(main_gui,sizeof(MAIN_GUI));
// ustk=malloc(STKSZ);
// info_ws=AllocWS(512);
main_gui->gui.canvas=(void *)(&Canvas);
main_gui->gui.flag30=2;
main_gui->gui.methods=(void *)gui_methods;
main_gui->gui.item_ll.data_mfree=(void (*)(void *))mfree_adr();
csm->csm.state=0;
csm->csm.unk1=0;
csm->gui_id=CreateGUI(main_gui);
UpdateCSMname();
}
neviem co je to zeromem..
a ak spravne rozumiem tomu gui, tak to je vlastne nieco ako screen obrazovky??? teda by som si mohol urobit menu bez zbytocneho vykreslovania ikoniek ale len tych co sa zmenia???
teoreticky by stacilo nieco vykreslit a potom na to svacnut canvas a ono by mi teda to pozadie nechalo a prekreslovalo len to co je nad canvasom??
a este ci sa da nejako urobit to, ze mi vykresli obr na displej ale pozadie bude stale aktivne.. teda ked by som nechal hore aby bolo vidno baterku aj signal ale pod tym aby som si vykresloval co chcem....

_________________
.... psicek to uz ma nasalame...
elf hra kocky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mart22
elfmaster
elfmaster

Založen: 03. 05. 2005
Příspěvky: 1346
Bydliště: Tábor

56669.28 SMM
PříspěvekZaslal: so listopad 24, 2007 9:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nevim, nic na goglu jsem nenašel o teto funkci. co když jí vynecháš?

tady něco je najdi si v textu zeromem http://webster.cs.ucr.edu/AoA/Windows/HTML/IntermediateProceduresa4.html

neni to něco jako že to vymaže určitou část paměti ale ta proměnná budeppořád existovat?

_________________
Arrow E71v45 + Testpoint, MasterPatch 14, ElfPack 2.3CZ , 1GB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
dubacik22
začátečník
začátečník

Založen: 02. 01. 2006
Příspěvky: 84

67.00 SMM
PříspěvekZaslal: út listopad 27, 2007 10:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

aaaha... dalo sa z toho aspon pochopit ze co to asi ma byt...... a neviete este nahodou ktosi ze co to je CSM????

edit:teraz by som potreboval ako sa da citat filesystem??

_________________
.... psicek to uz ma nasalame...
elf hra kocky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mart22
elfmaster
elfmaster

Založen: 03. 05. 2005
Příspěvky: 1346
Bydliště: Tábor

56669.28 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 18, 2007 10:32 am    Předmět: jak zkopírovat soubor? Odpovědět s citátem

zdravim všechny programátory elfů, mám dotaz jestli někdo neví jakou fukncí zkopírovat soubor? Je na to něco speciálního?Nebo se to řeší tak že se vytvoří nový prázdný soubor a do něj se zkopírujou data přečtená z původního?

kód:
char buffer[1000];
unsigned int error;
int zdroj=fopen("0:\\zdroj.txt",A_ReadOnly,P_READ,&error);
fread(zdroj,buffer,nějaká délka,&error);
int cil=fopen("0:\\cil.txt",A_WriteOnly+A_Create+A_Truncate,P_WRITE,&error);
fwrite(cil,buffer,délka,&error);

_________________
Arrow E71v45 + Testpoint, MasterPatch 14, ElfPack 2.3CZ , 1GB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
mart22
elfmaster
elfmaster

Založen: 03. 05. 2005
Příspěvky: 1346
Bydliště: Tábor

56669.28 SMM
PříspěvekZaslal: po leden 21, 2008 7:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dubacik22 napsal:

neviem co je to zeromem


Nejspíš to vyčistí daný řetězec:když definuješ řetězec, tak v jeho obsah je náhodný a touto funkcí vyčistíš

kód:
char * curpath;
int FilesMenuOnKey( unsigned char key );
void ShowFilesMenu()
{
  ClearMenu();
  zeromem( curpath, 256 );

_________________
Arrow E71v45 + Testpoint, MasterPatch 14, ElfPack 2.3CZ , 1GB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
dubacik22
začátečník
začátečník

Založen: 02. 01. 2006
Příspěvky: 84

67.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2008 10:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a.. kedze vidim ze existuju elfy pre sgold3, tak asi aj existuje sposob ako ich kompilovat pre tieto telefony... ale neviem ako... asi nebude stacit dopisat do swilib #define SGOLD3....Smile ci s nejakou novou kniznicou swilib to pojde????...
_________________
.... psicek to uz ma nasalame...
elf hra kocky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pip@
administrátor
administrátor

Založen: 11. 08. 2005
Příspěvky: 5474
Bydliště: Olomouc
Telefon: SXG75
133074.34 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PříspěvekZaslal: pá březen 14, 2008 1:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

stačí tam napsat ELKA Wink ( Options Alt+F7 > C/C++ compiler > Preprocessor> predefined symbol > napsat tam "ELKA")
samozřejmě musíš mít novou swilib.h Wink

_________________
Siemens: C35i, M35i, SL45i (aka U35), ME45 (aka Panther), C65 (aka Hera), M65 (aka X-cite), S75 (aka Minos), SG75 (aka Wolf4), SXG75 (aka Wolf5), EF81 (aka Kestrel)
HTC: TyTN II (aka Kaiser), Touch Diamond (aka Diamond), HD2 (aka Leo), Desire Z (aka Vision)
Samsung: Galaxy Note 10.1 (aka GT-N8000)

Pojďte pokecat na:
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
ppaajjaa
kolemjdoucí

Založen: 16. 09. 2004
Příspěvky: 15

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne březen 30, 2008 2:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Neví někdo jak se zachytávají zprávy jako zablokování klávesnice, vypnutí zvuku, přepnutí profilu?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Duku
uživatel roka 2008
uživatel roka 2008

Založen: 18. 12. 2004
Příspěvky: 1027
Bydliště: Liptovský Mikuláš
Telefon: EL71v45
28.71 SMM
PříspěvekZaslal: st duben 09, 2008 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevie mi niekto poradit ako dostanem png obrazok do image.c ? Embarassed Angel
_________________
EL71 Black FW45 + Kingston 2GB + DCA-110 + DCA-140 + HHS-150
>Daruj krv<
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
stream
řád zlaté antény
řád zlaté antény

Založen: 25. 12. 2006
Příspěvky: 816
Bydliště: Čelákovice

5506.00 SMM
PříspěvekZaslal: st duben 09, 2008 6:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

2Duku: moc nechápu ten dotaz... ukaž aspon příklad toho image.c ... nevim jestli chceš nalinkovat obrázek nebo ho převíst do hexu a dát do kodu...
_________________
Trance, disko forever :-)
I love mobile tuning ...
siemens (me75->c75 , m55, m75, s75, s65, 3x sx1, c65)
sony ericsson (t610,k700, k310, w200,k200, k550i -> w610, c702 ) ted mám c702 :-))
jupí! tuníme Advojky tak už je moje c702ka upravená podle mojeho gusta :-))
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Elfy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 5 z 6

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group