clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Programovani elfu
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Programovani elfu
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Elfy
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
ma_ko
kolemjdoucí

Založen: 19. 07. 2007
Příspěvky: 2

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st červenec 25, 2007 6:55 am    Předmět: Tak nevim, neco delam spatne Odpovědět s citátem

Tak jsem si nainstaloval vse potrebne podle prvnoho clanku, vzal jsem nejaky jednoduchy elf resp. zdrojak, prepnul na "Release" a prelozil pro SGOLD, po detskych chybach s pristupem k INC apod. se povedlo prelozit bez chyb, ale binarky ktere to generuje jsou moc velke, to co by melo byt tak okolo 4kb ma treba 26kb apod. Nejdriv jsem myslel ze mam nastaveno prilinkovani debug informaci, ale to je odskrtnuto, presto mam pocit, ze binarka debug data obsahuje, protoze je plna cest k jednotlifim fajlum a knihovnam apod. Navic po spusteni se telefon vypne. Poradite nekdo, kde by mohla byt chyba.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ma_ko
kolemjdoucí

Založen: 19. 07. 2007
Příspěvky: 2

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne červenec 29, 2007 7:25 pm    Předmět: cAstecne vyreseno Odpovědět s citátem

Tak velikost uz jsem vyresil, prehledl jsem zaskrtavatko k prilinkovani debug informaci do binarky, ale kterykoliv elf prelozim a snazim se ho pustit, vysledkem je vypnuti telefonu, pritom puvodni elf (ktery prekladal autor) ma o par byte jinou velikost a funguje. Prelozeno je to pro spravny procesor, tak nevim.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
stream
řád zlaté antény
řád zlaté antény

Založen: 25. 12. 2006
Příspěvky: 816
Bydliště: Čelákovice

5506.00 SMM
PříspěvekZaslal: ne září 02, 2007 4:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kurnik jak mám stáhnout ten IAR Embedded Workbench for ARM?...nějak mi to nejde Embarassed mno sicestaženo ale avast hlásí trojana... když ho vypnu tak to stejnak nejde nainstalovat... tohle je prácěna hovno ... už sem možná vytvořil 1.elfa ted ho ani neotestuju Sad
_________________
Trance, disko forever :-)
I love mobile tuning ...
siemens (me75->c75 , m55, m75, s75, s65, 3x sx1, c65)
sony ericsson (t610,k700, k310, w200,k200, k550i -> w610, c702 ) ted mám c702 :-))
jupí! tuníme Advojky tak už je moje c702ka upravená podle mojeho gusta :-))
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
mart22
elfmaster
elfmaster

Založen: 03. 05. 2005
Příspěvky: 1346
Bydliště: Tábor

56669.28 SMM
PříspěvekZaslal: út říjen 09, 2007 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mohl by mi někdo vysvětlit co znamená toto:
Jsou to návratové hodnoty nějaké mé funkce která se spustí při zmáčknutí tlačítka.Anglicky umim, ale nějak to neumim pochopit(3 a 4 a taky co znamená to slovíčko next.
kód:
/Keyhook return codes
//Process key to next keyhook and to gui
#define KEYHOOK_NEXT (0)
//Process key only to next keyhook, not to gui
#define KEYHOOK_NEXT_NOT2GUI (1)
//Break process and exit without processing in gui
#define KEYHOOK_BREAK (2)
//Break process and exit with or not processing in gui (selected by prev values 0/1)
#define KEYHOOK_ENDQ (3)


Myslim že tohle je zakopaný pes v mém problému když nechci aby se stisknutí tlačítka ukazující Xtask promítlo do GUI. (viz: http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?p=346202&highlight=gui#346202 )

EDIT:Tak Zkoumáním jednotlivých možností jsem zjistil že KEYHOOK_ENDQ (3) nenechává otisky

_________________
Arrow E71v45 + Testpoint, MasterPatch 14, ElfPack 2.3CZ , 1GB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
jenda^^
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 09. 2004
Příspěvky: 5013
Bydliště: Nejdek

14937.90 SMM
PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2007 9:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

...kéž to šlo programovat i v delphi...
To je jedno z mála, co trošku chápu...

_________________
Teď mám: Nexus S
Som vlastnil: HTC Touch Pro2, HTC Kaiser, HTC Vox, Siemens M75, Siemens A/C55, Siemens C65, Siemens MT50

Pojďte pokecat na VySemNesmíte.cz a neupejpejte se Smile Máme novou verzi webu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
dubacik22
začátečník
začátečník

Založen: 02. 01. 2006
Příspěvky: 84

67.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt listopad 08, 2007 12:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mart22 napsal:
mohl by mi někdo vysvětlit co znamená toto:

no ak mas napisane #define "a" "b", tak slovo ktore je na pozicii "a" befinujes inym slovom "b", teda to KEYHOOK....(ci co) mozes nahradit inym slovom (1 alebo 2). takze ak v programe napises (1), tak to prekladac pochopi ako KEYHOOK(bla bla).... ide vlastne o to, aby si v programe nemusel stokrat pisat dlhe "KEYHOOK..", tak napises stokrat kratke (1), coje richlejsie....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mart22
elfmaster
elfmaster

Založen: 03. 05. 2005
Příspěvky: 1346
Bydliště: Tábor

56669.28 SMM
PříspěvekZaslal: čt listopad 08, 2007 1:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jéj až takový začátečník nejsem Embarassed Brick wall . Evil or Very Mad
Myslel jsem ty komentáře

_________________
Arrow E71v45 + Testpoint, MasterPatch 14, ElfPack 2.3CZ , 1GB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
dubacik22
začátečník
začátečník

Založen: 02. 01. 2006
Příspěvky: 84

67.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt listopad 08, 2007 3:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

uf Embarassed ..... no tak to je horsie.... aj napriek tomu ze som si urobil na fom elf hru, neviem co to je gui. d'oh! Brick wall Embarassed
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mart22
elfmaster
elfmaster

Založen: 03. 05. 2005
Příspěvky: 1346
Bydliště: Tábor

56669.28 SMM
PříspěvekZaslal: čt listopad 08, 2007 4:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zajímáš se o programování elfů? jakou hru sis naprogramoval.

Ta podpora newstyle daemons se přidá asi takto(tučně změny asi)

int main(void)
{
CSM_RAM *save_cmpc;
char dummy[sizeof(MAIN_CSM)];


LockSched();
save_cmpc=CSM_root()->csm_q->current_msg_processing_csm;
CSM_root()->csm_q->current_msg_processing_csm=CSM_root()->csm_q->csm.first;

CreateCSM(&MAINCSM.maincsm,dummy,0);
CSM_root()->csm_q->current_msg_processing_csm=save_cmpc;
UnlockSched();

return 0;
}


staré:
int main(void)
{
CSM_RAM *icsm=FindCSMbyID(CSM_root()->idle_id);
memcpy(&icsmd,icsm->constr,sizeof(icsmd));
old_icsm_onMessage=icsmd.onMessage;
icsmd.onMessage=MyIDLECSM_onMessage;
icsm->constr=&icsmd;
return 0;
}

_________________
Arrow E71v45 + Testpoint, MasterPatch 14, ElfPack 2.3CZ , 1GB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
kozino
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 04. 04. 2006
Příspěvky: 429
Bydliště: Piešťany

2156.42 SMM

Příspěvky na SM: 160,-
PříspěvekZaslal: čt listopad 08, 2007 5:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jenda.69 - keď vieš delphi (čiže pascal) tak C by si tiež zvládol - jediný rozdiel je iná syntax Very Happy (if a=b then... píšeš ako if (a==b)...)
to gui nebude nejaká skratka ako napr. graphic user interface (je to len práklad!)? Think
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Sh@dy
táta fóra
táta fóra

Založen: 26. 01. 2005
Příspěvky: 1275
Bydliště: Svidník

7861.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt listopad 08, 2007 5:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jj, GUI je Grpahics User Interface...
btw, myslim, ze medzi C a pascalom je viac rozdielov ako len syntax... No povedal by som, ze C ma viac moznosti, viac vyhod, aj ked je asi trochu komplikovanejsie. Ale ak vie v niecom programovat, tak by nemal mat problem naucit sa nove prikazy a novy sposob zapisu. Logika je vsade rovnaka.

_________________
A35 -> C35i -> M35i -> C60 +4.14MB+patche -> C62 -> C65 - CsL65 +patche+elf - novy displej //DEAD CPU Sad -> C75 fw22+elf -> nokia 6300 + SIEMENS C65
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky MSN Messenger
dubacik22
začátečník
začátečník

Založen: 02. 01. 2006
Příspěvky: 84

67.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt listopad 08, 2007 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dik za pridanie new style daemon.... urobil som si taku logicku somarinku.... na pocitaci som to videl ako OSLIK... ide o presuvanie kociek aby si jednu velku dostal z jedmej strany na druhu.... ak chces tu je:
Exe.rar
tu zltu musis dostat dole...... ale ak ju tam dotanes nic sa nestane. lebo som nepredpokladal ze to niekto dokaze.... Very Happy

_________________
.... psicek to uz ma nasalame...
elf hra kocky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mart22
elfmaster
elfmaster

Založen: 03. 05. 2005
Příspěvky: 1346
Bydliště: Tábor

56669.28 SMM
PříspěvekZaslal: pá listopad 09, 2007 6:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a ide to dokázat Question
_________________
Arrow E71v45 + Testpoint, MasterPatch 14, ElfPack 2.3CZ , 1GB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
jenda^^
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 09. 2004
Příspěvky: 5013
Bydliště: Nejdek

14937.90 SMM
PříspěvekZaslal: pá listopad 09, 2007 9:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já myslim, že bych to zvládl, ono to asi tak rozdílný třeba od php asi nebude. Jen to je studování funkcí a já nevim čeho všeho... To bych musel chtít víc, než chci teď wink Jinak sorry za OT
_________________
Teď mám: Nexus S
Som vlastnil: HTC Touch Pro2, HTC Kaiser, HTC Vox, Siemens M75, Siemens A/C55, Siemens C65, Siemens MT50

Pojďte pokecat na VySemNesmíte.cz a neupejpejte se Smile Máme novou verzi webu.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
mart22
elfmaster
elfmaster

Založen: 03. 05. 2005
Příspěvky: 1346
Bydliště: Tábor

56669.28 SMM
PříspěvekZaslal: pá listopad 09, 2007 10:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to jo, třeba ws, procesy, gui....
_________________
Arrow E71v45 + Testpoint, MasterPatch 14, ElfPack 2.3CZ , 1GB
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Elfy Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 4 z 6

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group