View previous topic :: View next topic |
Author |
Message |
michalsrb kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Thu May 24, 2007 7:15 pm Post subject: E71 - generovani/ziskani SKEY, BKEY. |
|
|
Dobry den. Poridil jsem si BenqSiemens E71 a servisni kabel, ale jaksi jsem narazil..
Hledal jsem vsude mozne a asi opravdu neni moznost z IMEI/ESN/HASH spocitat SKEY (resp. BKEY) pro E71. (Pokud se pletu, tak me opravte, budu rad )
Rad bych vedel, ktere z nasledujicich reseni mi doporucite:
*Pockat az nekdo vyrobi program, ktery to opravdu bude umet. (Da se to vubec ocekavat?)
*Koupit si od toho cloveka z Ruska. (Asi bych mel dost problemy s prevodem penez.)
*Udelat test point. (Na to se moc necitim a nerad bych si znicil draze zaplaceny telefon..)
Patche, elfy, apod opravdu chci. Kdyz jsem si takhle upradoval C65, jeji pouzitelnost se minimalne zdvojnasobila.
Dekuju. |
|
Back to top |
|
 |
Vladco kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sat May 26, 2007 8:21 am Post subject: |
|
|
Asi nejlepší by pro Tebe bylo koupit BKEY z Ruska, pokud se bez patchování nehodláš obejít. Nejlíp by Ti v tomto směru poradil Flemo z Trnavy, ten s tím má řekl bych nejvíc zkušeností. TP je u tohoto mobilu dost sebevražda, pokud by to byl tvůj první, a "učil" jsi se to zrovna na E 71. To tedy rozhodně nedoporučuji. _________________ BQS C81, M81, E71, S88 |
|
Back to top |
|
 |
michalsrb kolemjdoucí
1.00 SMM
|
Posted: Sun May 27, 2007 11:02 am Post subject: možnost výpočtu |
|
|
Napadla mě ještě možnost:
Pokud by se udělal program, který by algoritmem z PapuaUtils generoval BKEY a HASH pro známé ESN a každé možné SKEY (1 miliarda možností) a porovnával by vygenerovaný HASH se známým HASHem, mohl by najít shodu HASHů a tudíž správný BKEY. Byl by takto získaný BKEY správný?
Byl bych schopen takový program napsat, jen nevím jak dlouho by trvalo to lámání, ale tohle "Calculate HASH + BootKEY from ESN + SKEY" je docelá rychlé, takže teoreticky by to šlo. |
|
Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum You can attach files in this forum You can download files in this forum
|