clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Regulátor pro 4 fázové motory
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Regulátor pro 4 fázové motory
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Ostatní
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
yaqwsx
táta fóra
táta fóra

Založen: 12. 12. 2005
Příspěvky: 1027
Bydliště: Takové městečko nedaleko Kroměříže

SMM
PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 5:19 pm    Předmět: Regulátor pro 4 fázové motory Odpovědět s citátem

Nemáte nekdo schéma na regulátor 4 fázových motorů(staci aby se roztocil,ale regulace otacek by neuskodila Very Happy )Skousel jsem i hledat, bohuzel nikde nic... Sad
_________________
Děda vševěda, bůh(neplést s Bůh) == Google......
JFGI - Just Fuckin' Google It
http://www.fuckinggoogleit.com/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
palucko
I <3 emo
I <3 emo

Založen: 30. 05. 2007
Příspěvky: 2100
Bydliště: Pezinok (SK)

SMM

Příspěvky na SM: 1016,-
PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 5:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

4 fazove motory ??? ,.,.to nemas skorej krokovy motor ?

ked uz tak tak 3 fazove ,.,.a to mas jaky motor ??velky ci maly ? ,. a jak sa toi ., plinule ci sekane ???

_________________
Už mám len môj prvý siemens MC60 , všetky ostatné padli za obeť na 8. Sraze Siemensmanie , teraz robia radosť niekomu inému Smile Nokia E51 - nabíjanie cez miniUSB
Si tu nový ? nevieš si rady ? skus TU
Náhradne diely nielen na SIEMENS
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
yaqwsx
táta fóra
táta fóra

Založen: 12. 12. 2005
Příspěvky: 1027
Bydliště: Takové městečko nedaleko Kroměříže

SMM
PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 6:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

NO tak mam nekolik takovych motoru,vsechny maj 4 vyvody a protoze jsou z HHD tak se asi toci plynule

A 3fazovy to asi nebude....

_________________
Děda vševěda, bůh(neplést s Bůh) == Google......
JFGI - Just Fuckin' Google It
http://www.fuckinggoogleit.com/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
palucko
I <3 emo
I <3 emo

Založen: 30. 05. 2007
Příspěvky: 2100
Bydliště: Pezinok (SK)

SMM

Příspěvky na SM: 1016,-
PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 7:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to su motory na striedavy prud wink skus si zohnat nejaky trafak co dava 12 voltov alebo aj menej .,,.ale striedavy prud (neusmerneny ) napr. aj zvoncekove trafo ,.,.a skus sa stym pohrat a uvidis ze ked sa trafis tak sa ti aj roztoci Dancing
_________________
Už mám len môj prvý siemens MC60 , všetky ostatné padli za obeť na 8. Sraze Siemensmanie , teraz robia radosť niekomu inému Smile Nokia E51 - nabíjanie cez miniUSB
Si tu nový ? nevieš si rady ? skus TU
Náhradne diely nielen na SIEMENS
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
yaqwsx
táta fóra
táta fóra

Založen: 12. 12. 2005
Příspěvky: 1027
Bydliště: Takové městečko nedaleko Kroměříže

SMM
PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 7:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

NO,nechapu k cemu by byl v HHD stridavy motor,ale vyskousim
_________________
Děda vševěda, bůh(neplést s Bůh) == Google......
JFGI - Just Fuckin' Google It
http://www.fuckinggoogleit.com/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
palucko
I <3 emo
I <3 emo

Založen: 30. 05. 2007
Příspěvky: 2100
Bydliště: Pezinok (SK)

SMM

Příspěvky na SM: 1016,-
PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 7:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pretoze nevytvara takmer ziadne vybracie , teda ziadne ked je dobry a neobsahuje komutator ako pri jednosmernom ( uhliky-lamely prenasaju prud na otocnu cievku pricom sa opotrebovava ) ,..a pri striedavom sa toci samotny magnet cize nedochadza k opotrebeniu (len lozisko ) a tym aj zvysuje zivotnost disku a nevytvara necistoty ako by robil jednosmerny motor s ktoreho ide uhlikovy prasok co je pre HDD smrtelne
a dosahuje aj vyzsie otačky ktore je mozne kontrolovať (preto su tam 4 vyvody)

_________________
Už mám len môj prvý siemens MC60 , všetky ostatné padli za obeť na 8. Sraze Siemensmanie , teraz robia radosť niekomu inému Smile Nokia E51 - nabíjanie cez miniUSB
Si tu nový ? nevieš si rady ? skus TU
Náhradne diely nielen na SIEMENS
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
martun
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 28. 12. 2004
Příspěvky: 482
Bydliště: Okr.Liberec

SMM
PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 8:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

prosimtě mohl bys udělat sreen motoru, protože nějak si ho nemohu vybavit. Dík
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
MuF123
badatel
badatel

Založen: 19. 03. 2007
Příspěvky: 104
Bydliště: Cassovia

SMM
PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 8:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

palucko napsal:
to su motory na striedavy prud wink skus si zohnat nejaky trafak co dava 12 voltov alebo aj menej

urcite nezacinaj hned na 12V ked nevies ake ma povodne napajanie Smile mozes onho lahko prist
palucko napsal:
pretoze nevytvara takmer ziadne vybracie

vibracie nezavisia od toho, ci je napajany striedavym alebo jednosmernym prudom
palucko napsal:
neobsahuje komutator ako pri jednosmernom ( uhliky-lamely prenasaju prud na otocnu cievku pricom sa opotrebovava )

napr bezne pouzivane zapojenie s hallovou sondou sa pouziva uz asi trilion rokov a pouziva sa ako u AC tak aj u DC
palucko napsal:
a pri striedavom sa toci samotny magnet cize nedochadza k opotrebeniu (len lozisko ) a tym aj zvysuje zivotnost disku a nevytvara necistoty ako by robil jednosmerny motor s ktoreho ide uhlikovy prasok co je pre HDD smrtelne

to ci je magnet rotor alebo stator podla mna nema zasadny vplyv na opotrebovanie lozisiek. a tiez co sa toci podla AC/DC nema suvislost.
palucko napsal:
a dosahuje aj vyzsie otačky ktore je mozne kontrolovať (preto su tam 4 vyvody)

kontrolovat ano, ale vyssie otacky?

no a kedze je to krokovy motor tak tam asi ani nebude komutator ani hall.
4 vyvody su lebo je krokovy - skus postupne napajat rozne kombinacie a uvidis ze pri spravnom zapojeni sa ti pohne rotor o urcity uhol. a nasladne to musis odpojit a pripojit ine a zasa sa pohne o ten uhol. ked to budes mat dalej napojene tak sa uz nebude hybat. cize ked to budes vediet zaradom velmi rychlo prepajat tak sa ti roztoci Razz ano treba na to ovladac, ktory ja nemam ani neviem ho zostrojit kedze neviem ako by to pracovalo. len som chcel poopravit nejake mylne info

_________________
HTC Wizard Tuning - http://www.youtube.com/watch?v=ethB7XaeFz4
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
palucko
I <3 emo
I <3 emo

Založen: 30. 05. 2007
Příspěvky: 2100
Bydliště: Pezinok (SK)

SMM

Příspěvky na SM: 1016,-
PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 8:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MuF123 napsal:
palucko napsal:
to su motory na striedavy prud wink skus si zohnat nejaky trafak co dava 12 voltov alebo aj menej

urcite nezacinaj hned na 12V ked nevies ake ma povodne napajanie Smile mozes onho lahko prist

kazdy klasicky HDD ako ma asik on by mal mat napajanie 12V striedave

citace:
palucko napsal:
pretoze nevytvara takmer ziadne vybracie

vibracie nezavisia od toho, ci je napajany striedavym alebo jednosmernym prudom

ale večšinou u jednosmernych motorov je nedokonale vyvažena vinutie cosposubuje vibracie , pričom striedave motory su presnejsie

citace:
palucko napsal:
neobsahuje komutator ako pri jednosmernom ( uhliky-lamely prenasaju prud na otocnu cievku pricom sa opotrebovava )

napr bezne pouzivane zapojenie s hallovou sondou sa pouziva uz asi trilion rokov a pouziva sa ako u AC tak aj u DC

myslis ze cloveku co napise 4.fazovy motor to vysvetlis lepsie ?

citace:
palucko napsal:
a pri striedavom sa toci samotny magnet cize nedochadza k opotrebeniu (len lozisko ) a tym aj zvysuje zivotnost disku a nevytvara necistoty ako by robil jednosmerny motor s ktoreho ide uhlikovy prasok co je pre HDD smrtelne

to ci je magnet rotor alebo stator podla mna nema zasadny vplyv na opotrebovanie lozisiek. a tiez co sa toci podla AC/DC nema suvislost.

ja som myslel opotrebenie motoru nie lozisiek preto su v zatvorke Shame on you


citace:
palucko napsal:
a dosahuje aj vyzsie otačky ktore je mozne kontrolovať (preto su tam 4 vyvody)


no a kedze je to krokovy motor tak tam asi ani nebude komutator ani hall.
4 vyvody su lebo je krokovy - skus postupne napajat rozne kombinacie a uvidis ze pri spravnom zapojeni sa ti pohne rotor o urcity uhol. a nasladne to musis odpojit a pripojit ine a zasa sa pohne o ten uhol. ked to budes mat dalej napojene tak sa uz nebude hybat. cize ked to budes vediet zaradom velmi rychlo prepajat tak sa ti roztoci Razz ano treba na to ovladac, ktory ja nemam ani neviem ho zostrojit kedze neviem ako by to pracovalo. len som chcel poopravit nejake mylne info


mal som motor s HDD a boli na nom 4 vyvody
a krokove motory sa ovladaju pomocou integrovanych obvodov a programu v nich

_________________
Už mám len môj prvý siemens MC60 , všetky ostatné padli za obeť na 8. Sraze Siemensmanie , teraz robia radosť niekomu inému Smile Nokia E51 - nabíjanie cez miniUSB
Si tu nový ? nevieš si rady ? skus TU
Náhradne diely nielen na SIEMENS
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kozino
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 04. 04. 2006
Příspěvky: 429
Bydliště: Piešťany

SMM

Příspěvky na SM: 160,-
PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 9:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Do elektroniky sa moc nerozumiem, ale podľa mňa všetko v PC funguje na jednosmerný prúd. Napájacie káble majú 4 žily lebo ich kombináciou sa dajú dostať rôzne hodnoty napätia (12V, 5V). Kalsický HDD má tiež 4-žilové napájanie. Aspoň toto som si doteraz myslel.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MuF123
badatel
badatel

Založen: 19. 03. 2007
Příspěvky: 104
Bydliště: Cassovia

SMM
PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2007 9:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

palucko napsal:
MuF123 napsal:
palucko napsal:
to su motory na striedavy prud wink skus si zohnat nejaky trafak co dava 12 voltov alebo aj menej

urcite nezacinaj hned na 12V ked nevies ake ma povodne napajanie Smile mozes onho lahko prist

kazdy klasicky HDD ako ma asik on by mal mat napajanie 12V striedave

preco nie 5V? a ked uz je tam nejaky menic na vyrobu striedaveho napatia tak moze to byt pokojne aj 3V

citace:
citace:
palucko napsal:
pretoze nevytvara takmer ziadne vybracie

vibracie nezavisia od toho, ci je napajany striedavym alebo jednosmernym prudom

ale večšinou u jednosmernych motorov je nedokonale vyvažena vinutie cosposubuje vibracie , pričom striedave motory su presnejsie

neviem ako si dosiel k tomu, ale staci sa zamysliet ze rozne chladice napr. noctua (pc chladice) robia DC motory a tie su dokonale vyvazene. argument odveci.

citace:
citace:
palucko napsal:
neobsahuje komutator ako pri jednosmernom ( uhliky-lamely prenasaju prud na otocnu cievku pricom sa opotrebovava )

napr bezne pouzivane zapojenie s hallovou sondou sa pouziva uz asi trilion rokov a pouziva sa ako u AC tak aj u DC

myslis ze cloveku co napise 4.fazovy motor to vysvetlis lepsie ?

ale ty si napisal ze AC motory nemaju komutator (a teda DC maju alebo ako). ale to ci maju komutator alebo nie nema suvis s AC/DC. a ty si to daval do suvisu.

citace:
citace:
palucko napsal:
a pri striedavom sa toci samotny magnet cize nedochadza k opotrebeniu (len lozisko ) a tym aj zvysuje zivotnost disku a nevytvara necistoty ako by robil jednosmerny motor s ktoreho ide uhlikovy prasok co je pre HDD smrtelne

to ci je magnet rotor alebo stator podla mna nema zasadny vplyv na opotrebovanie lozisiek. a tiez co sa toci podla AC/DC nema suvislost.

ja som myslel opotrebenie motoru nie lozisiek preto su v zatvorke Shame on you

o tom si rad nieco vypocujem... opotrebenie motora? ake? trenim o vzduch?


citace:
palucko napsal:
a dosahuje aj vyzsie otačky ktore je mozne kontrolovať (preto su tam 4 vyvody)


citace:
no a kedze je to krokovy motor tak tam asi ani nebude komutator ani hall.
4 vyvody su lebo je krokovy - skus postupne napajat rozne kombinacie a uvidis ze pri spravnom zapojeni sa ti pohne rotor o urcity uhol. a nasladne to musis odpojit a pripojit ine a zasa sa pohne o ten uhol. ked to budes mat dalej napojene tak sa uz nebude hybat. cize ked to budes vediet zaradom velmi rychlo prepajat tak sa ti roztoci Razz ano treba na to ovladac, ktory ja nemam ani neviem ho zostrojit kedze neviem ako by to pracovalo. len som chcel poopravit nejake mylne info


mal som motor s HDD a boli na nom 4 vyvody
a krokove motory sa ovladaju pomocou integrovanych obvodov a programu v nich

hm nejak nechapem ze co ze mali 4vyvody. a ano tie obvody to ovladaju, no urcite sa to da zostrojit aj doma.

_________________
HTC Wizard Tuning - http://www.youtube.com/watch?v=ethB7XaeFz4
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
palucko
I <3 emo
I <3 emo

Založen: 30. 05. 2007
Příspěvky: 2100
Bydliště: Pezinok (SK)

SMM

Příspěvky na SM: 1016,-
PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2007 6:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
o tom si rad nieco vypocujem... opotrebenie motora? ake? trenim o vzduch?


tak ale ziadny motor neni večny ,.,.sa ti este nikdy nestalo ze by ti niekde odysiel napr. chladic v PC alebo tak nieco ( a to nehorim o spaleni vynutia )


citace:
hm nejak nechapem ze co ze mali 4vyvody. a ano tie obvody to ovladaju, no urcite sa to da zostrojit aj doma.


4 vovody su preto bo je tam aj zapojeny senzor na snimanie otacok motora (na novych PC sa ti aj zobrazuje na displayoch atd. otacky ) a u HDD motoru co toci platne by to malo byt velmi presne

a zostrojit - potrebujes vhodny IO (integrovany obvod) nejake tranzistory odpory kondenzatory a tak ,..,poznam cloveka co si robi take veci a este aj s programom do IO a na krokovom motore ma kotuc s otvormi roznych velkosti a snima ich a podla toho sa toci kotuc (vlastny napad vyroba realizacia )

_________________
Už mám len môj prvý siemens MC60 , všetky ostatné padli za obeť na 8. Sraze Siemensmanie , teraz robia radosť niekomu inému Smile Nokia E51 - nabíjanie cez miniUSB
Si tu nový ? nevieš si rady ? skus TU
Náhradne diely nielen na SIEMENS
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
yaqwsx
táta fóra
táta fóra

Založen: 12. 12. 2005
Příspěvky: 1027
Bydliště: Takové městečko nedaleko Kroměříže

SMM
PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2007 7:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

NO, me se taky 4 fazovy motor zdal divny, mam to od jednoho prodejce elektroniky z jedne nejmenovane prodejny
_________________
Děda vševěda, bůh(neplést s Bůh) == Google......
JFGI - Just Fuckin' Google It
http://www.fuckinggoogleit.com/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
palucko
I <3 emo
I <3 emo

Založen: 30. 05. 2007
Příspěvky: 2100
Bydliště: Pezinok (SK)

SMM

Příspěvky na SM: 1016,-
PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2007 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak ten predajca asik vychodil enjaky gympel a hra sa na mudreho .,,. namiesto toho aby tam dali niekoho kto v tom vie chodit ,
jaaaaj nerjesim radsej ,.,.a uz ide ten motor ? skusal si ho ?

_________________
Už mám len môj prvý siemens MC60 , všetky ostatné padli za obeť na 8. Sraze Siemensmanie , teraz robia radosť niekomu inému Smile Nokia E51 - nabíjanie cez miniUSB
Si tu nový ? nevieš si rady ? skus TU
Náhradne diely nielen na SIEMENS
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
yaqwsx
táta fóra
táta fóra

Založen: 12. 12. 2005
Příspěvky: 1027
Bydliště: Takové městečko nedaleko Kroměříže

SMM
PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2007 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

palucko napsal:
tak ten predajca asik vychodil enjaky gympel a hra sa na mudreho .,,. namiesto toho aby tam dali niekoho kto v tom vie chodit ,
jaaaaj nerjesim radsej ,.,.a uz ide ten motor ? skusal si ho ?

NO ono je aj ten prodejce dosti neochotny...Ale to je OT
JIank neskousel jsem ho jelikoz jsem prave nemocnej a zdroj momentalne nemam doma...

A ten motor je stopro na 5V,na desce s elektronikou u toho HDD ma zapojeny pouze privod 5V

_________________
Děda vševěda, bůh(neplést s Bůh) == Google......
JFGI - Just Fuckin' Google It
http://www.fuckinggoogleit.com/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Ostatní Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group