clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - jak se bezpečně ponořit do světa firmware
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

jak se bezpečně ponořit do světa firmware
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Firmware
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Štěp@
badatel
badatel

Založen: 06. 02. 2007
Příspěvky: 114
Bydliště: divoký západ

25.94 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 25, 2007 1:30 pm    Předmět: jak se bezpečně ponořit do světa firmware Odpovědět s citátem

Ahoj, možná zakládám opět další zbytečné téma, předem se tímto omlouvám. V naší rodině mám všichni siemensy a k vánocům se k siemensům přidal DCA-510. Nainstaloval jsem ovladač přes setup a čekal jsem, že když spojím telefon a počítač, že se mi telefon otevře podobně jako když tam připojím foťák nebo flešku.

Potřebuji poradit co si stáhnout asi z těhle programů http://www.siemensmania.cz/content.php?id=156 abych mohl prozačátek zálohovat soubory a updatovat firmware. Moje sestra má ještě speciální požadavek, že jí v telefonu po updatu musí zůstat zprávy co má v archivu. A já nevím jak na to. Myslím, že když bych začal instalovat rovnou novej firmware tak se možná nahraje, ale všechno (krom paměťovky) se vymaže ne? Předem dík za ochotu, chci se časem propracovat k nějakému tuningu mojí bejvalky C65 a ve finále vylepšit i S75. Takže asi neotravuji naposled...

_________________
Půlka pravdy může lhát!

C35i => C65 => S75
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
palucko
I <3 emo
I <3 emo

Založen: 30. 05. 2007
Příspěvky: 2100
Bydliště: Pezinok (SK)

15737.46 SMM

Příspěvky na SM: 1016,-
PříspěvekZaslal: út prosinec 25, 2007 1:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pokial viem tak sa po nahrati firmware zachovavaju nastavenia i ulozene data Wink včetne kontaktov a SMS ( teda aspon u mojej CX75 je to tak )
a zalohovanie FF si mozes urobit cez program V-Klay http://www.siemensmania.cz/content.php?id=259

_________________
Už mám len môj prvý siemens MC60 , všetky ostatné padli za obeť na 8. Sraze Siemensmanie , teraz robia radosť niekomu inému Smile Nokia E51 - nabíjanie cez miniUSB
Si tu nový ? nevieš si rady ? skus TU
Náhradne diely nielen na SIEMENS
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
SPIKEBOY
čestný člen
čestný člen

Založen: 30. 05. 2006
Příspěvky: 2742
Bydliště: NZ, Slovensko

98063.28 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 25, 2007 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže na zálohovanie dát by som použil SiMoCo, alebo VNavigator (s ktorým si môžeš otvoriť aj skryté disky, aby si si mohol zmeniť ikonky menu wink ).
Po prehratí Firmware ti súbory ostávajú, ale po prehratí Fullflash už nie.
Tu máš návod na update.
Pred zálohovaním FF (Fullflash) si vygeneruj kódy:
Arrow pre S75 (použi aplikáciu bsReader)
Arrow pre C65 (použi aplikáciu ViperGSM)

Arrow zálohovanie FF
Arrow Ako patchovať

Po nahratí cudzej FF musíš telefón odblokovať wink

_________________
SM
Podpořte SiemensManii|C35i-S65|Pravidlá SiemensManie
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Štěp@
badatel
badatel

Založen: 06. 02. 2007
Příspěvky: 114
Bydliště: divoký západ

25.94 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 25, 2007 2:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ok dík za ochotu, takže zatím stáhnu VNavigator. Fullflash plánuju až u C65 a to budu potřebovat asi postupně Rolling Eyes Jinak teda přehrátí ikonek v menu je jenom změna nějakejch interních souborů? Nic víc na tom neni?
_________________
Půlka pravdy může lhát!

C35i => C65 => S75
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SPIKEBOY
čestný člen
čestný člen

Založen: 30. 05. 2006
Příspěvky: 2742
Bydliště: NZ, Slovensko

98063.28 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 25, 2007 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nie, nič viac. Zmení sa len súbor main.fs a k nemu sa pridajú ikonky s koncovkou *.png. Nezabudni si spraviť zálohu !
Arrow zmena ikon (použi ten VNavigator)

_________________
SM
Podpořte SiemensManii|C35i-S65|Pravidlá SiemensManie
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Štěp@
badatel
badatel

Založen: 06. 02. 2007
Příspěvky: 114
Bydliště: divoký západ

25.94 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 25, 2007 2:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

SPIKEBOY napsal:
Nie, nič viac. Zmení sa len súbor main.fs a k nemu sa pridajú ikonky s koncovkou *.png. Nezabudni si spraviť zálohu !
Arrow zmena ikon (použi ten VNavigator)


Zálohu? Jak, ta se udělá sama když začnu měnit fw?

Jinak VNavigator jsem rozchodil, mám to píchnutý v Com5 portu, což mě překvapilo, ale jede to...

Koukám, že si tam můžu dokonce mazat T9, když je vymazal manuálně, tak by se něco stalo, nebo bych tím jenom získal místo?

_________________
Půlka pravdy může lhát!

C35i => C65 => S75
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SPIKEBOY
čestný člen
čestný člen

Založen: 30. 05. 2006
Příspěvky: 2742
Bydliště: NZ, Slovensko

98063.28 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 25, 2007 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ak si si čítal ten návod na zmenu ikon, tak je tam spomenuté aby si si spravil preistotu zálohu zložky FlexMenu, ak si to spravil, potom môžeš zmeniť main.fs a prídavné "png-čka". Zmazaním T9 budeš mať len viac miesta - viac info
_________________
SM
Podpořte SiemensManii|C35i-S65|Pravidlá SiemensManie
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Štěp@
badatel
badatel

Založen: 06. 02. 2007
Příspěvky: 114
Bydliště: divoký západ

25.94 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 25, 2007 2:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže zálohu paměti můžu udělat tak, že všechno vyberu, zkopíruju a potom to zabalím? A když něco nevyjde, tak všechno přepíšu zpátky? Nebo je na tom něco víc?

Potom ty ikonky, tam se jedná teda jenom o přehrátí jednoho souboru, nebo se musí ještě něco nějak obcházet aby to jelo?

_________________
Půlka pravdy může lhát!

C35i => C65 => S75
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
SPIKEBOY
čestný člen
čestný člen

Založen: 30. 05. 2006
Příspěvky: 2742
Bydliště: NZ, Slovensko

98063.28 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 25, 2007 2:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Celý obsah zložky Flexmenu z mobilu si skopíruj do PC. Ak bude treba, nahráš späť. Nič zložitého. Nové ikonky nahráš do flexmenu a hlavne main.fs nechaj prepísať v mobile (keď už máš pôvodný main.fs zozálohovaný v PC)
_________________
SM
Podpořte SiemensManii|C35i-S65|Pravidlá SiemensManie
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Štěp@
badatel
badatel

Založen: 06. 02. 2007
Příspěvky: 114
Bydliště: divoký západ

25.94 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 25, 2007 3:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže zálohu bych snad měl Cool teď jdu přehrát firmware na nejnovější verzi, snad nic nezkazím tím, když to budu nahrávat originál Siemens instalátorem a né přes Winswup.
_________________
Půlka pravdy může lhát!

C35i => C65 => S75
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Štěp@
badatel
badatel

Založen: 06. 02. 2007
Příspěvky: 114
Bydliště: divoký západ

25.94 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 25, 2007 4:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak dlouho vám tak ten update trvá? Psalo to půl hodiny a už to je určo třičtvrtě...
_________________
Půlka pravdy může lhát!

C35i => C65 => S75
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Štěp@
badatel
badatel

Založen: 06. 02. 2007
Příspěvky: 114
Bydliště: divoký západ

25.94 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 25, 2007 7:13 pm    Předmět: dlouhá doba nahrávání FW Odpovědět s citátem

Omlouvám se za třetí příspěvek v řadě, ale FW 48 už se mi na S75 instaluje nějaký takový tři hodiny, pokud to nezkončí, budu muset nahrávání přerušit. Nevíte někdo co se stane když to nahrávání přeruším?
_________________
Půlka pravdy může lhát!

C35i => C65 => S75
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
D4X
(o(^^)o)
redaktor

Založen: 25. 11. 2004
Příspěvky: 5114
Bydliště: Žďár nad Sázavou
Telefon: HTC Diamond
382386.17 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 25, 2007 7:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

je jedno jesli to nahravas WS nebo ofiko protoze je to stejne Smile spis bych doporucil WS... pokud ti to nahrava 3 hodiny tak se asi prerusilo spojeni(odpoj nebo zavri instalaci)... stahni si WS, zaskrtni oba skipy (pre i post check) a spust nahravani... pokud ti vyskoci hlaska jesli chces nahrat FW S75 do ......... tak dej ok a zacne nahravat
_________________
-> Nokia Lumia 800
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kozino
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 04. 04. 2006
Příspěvky: 429
Bydliště: Piešťany

2156.42 SMM

Příspěvky na SM: 160,-
PříspěvekZaslal: út prosinec 25, 2007 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mne sa toto stalo pri oficiálnom update CX65 - asi hodinu to trvalo a nič sa nedialo - Updater stratil spojenie ešte predtým ako začal flashovať nový FW. Tak som vytiahol baterku z telefónu, telefón zapol a pustil to znovu. Už to išlo a trvalo to asi 30 - 45 min.

Ak sa ti stratilo spojenie počas flashovania, tak telefón nezapneš, musíš si v originál updateri nastaviť port ručne a potom na výzvu programu krátko stlačiť červené tlačítko. Vo WinSwupe musíš zaškrtnúť Skip-y, stlačiť štart a tiež krátko stlačiť červené tlačítko.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Štěp@
badatel
badatel

Založen: 06. 02. 2007
Příspěvky: 114
Bydliště: divoký západ

25.94 SMM
PříspěvekZaslal: út prosinec 25, 2007 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele tak je to tak, že se to švíklo a žádný update ani nezačlo, takže telefon jede Cool to jsem docela rád Dancing ale zkusim ten update znova z jiný USB zásuvky. Ty zepředu na Casu jsou takový né moc bytelný, takže se občas švíknou...
_________________
Půlka pravdy může lhát!

C35i => C65 => S75
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Firmware Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Strana 1 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group