clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Internet na mobile cez Bluetooth
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Internet na mobile cez Bluetooth

 
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Ostatní
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
sp.minos
badatel
badatel

Založen: 11. 03. 2007
Příspěvky: 176

SMM
PříspěvekZaslal: ne září 14, 2008 10:34 am    Předmět: Internet na mobile cez Bluetooth Odpovědět s citátem

Caute, na nete som našiel dva zaujímavé návody, len neviem či to funguje na aj na Siemensoch/ Benq-Siemensoch. Ono je to skúšané na SE, ale dúfam že to pôjde aj na Siemensoch. AK by mal niekto možnosť vyskúšať to, tak nech odpíše ako mu to šlo. (osobne nemám možnosť to vyskúšať, lebo musím si kúpiť Bluetooto)....

Tu je prvý návod návod:


Ak mate doma notebook s pripojenim na internet a bluetoothom a samozrejme aj mobil ktory ma bluetooth tak mzoete zadarmo surfovat Smile) .. Mam to odskusane na mojom SE K610i a K530 a malo by to fungovat na kazdom jednom SE . cize ako na to :

1. Musime mat na PC nainstalovany sietovy adapter Bluetooth Network. Pri instalacii bluetooth by mal uz byt predinstalovany a staci ho len zapnut v sietovych pripojeniach
2. Na pc klikneme na Start->Ovladaci Panel->Sietove Pripojenia. Vyberieme pripojenie prostrednictvom ktoreho sa pripajame na internet, vyberieme vlastnosti-> prepneme sa na zalozku Spresnenie a zaskrtneme "Umoznit ostatnym uzivatelom siete pripojit sa pomocou internetoveho pripojenia tohto PC" a v ponuke pod tymto textom vyberieme Bluetooth Network a potvrdime ok.
3. V mobile v nastaveniach bluetooth najdeme zalozku moje zariadenia. Dame vyhladat PC a sparujeme s PC.
4.Ak uz budu mobil a PC sparovane, tak v mobile vyberieme PC a klikneme pripojit. Na pc nam vybehne tabulka ze mobil sa pokusa pripojit na siet tak to potvrdime
5. Teraz uz len v mobile vytvorime novy profil, a ked sa bude pytat -> pripojit pomocou?. vyberieme v ponuke nazov PC (to sa samo vytvori pri sparovani).
6. ulozime, spustime prehlliadac a fachcime na internete zadara Smile))

Tu je druhý podrobnejší návod:

Následující návod se bude hodit zejména těm, kteří si chtejí jen vyzkoušet, jak vypadá internet v mobilu, nebo se hodí pro ty, kteří chtějí být na internetu, i kdyz jsou vzdáleni od počítače, nebo k němu právě nemají přístup.

Sony Ericsson nabízí dvě řešení toho problému:

Bluetooth PAN - jedná se o profil Bluetooth, díky kterému je mezi vaším pocítačem a telefonem vytvořena bezdrátová sít, sloužící k připojení na internet. Bohužel, tento profil nabízejí jen nejnovější Sony Ericssony (M600i, K800i), takže pro starší modely bude existovat pouze druhá varianta. Jak to v praxi vypadá? Sony Ericsson K800i má v nabídce položku Bluetooth Internet, při jejímž aktivování se telefon bezdrátove spojí s bluetooth adaptérem v počítači a vytvoří bezdrátovou síť. Když na telefonu otevřete prohlízeč, telefon bude čerpat data z počítače, a přitom si plnohodnotně zasurfujete. Před pokročením na druhý bod musím zmínit, že přístup na Internet přes Bluetooth PAN je velmi jednoduchý a jeho nastavení trvá několik minut.

Sony Ericsson SDK - tento způsob připojení mobilního telefonu Sony Ericsson k počítači je o mnoho složitějsí. Díky Jave SDK a podpůrných programů dokážeme připojit prakticky jakýkoliv telefon s Javou k pocítaci (přes kabel, Bluetooth nebo přes infraport) a poté vesele brouzdat na internetu bez placení poplatku mobilnímu operátorovi. A jak na to? Podívejte se na tento návod.

Jak na propojení pocítace a telefonu pres Sony Ericsson SDK?

Nejdříve je nutné stáhnout software Sony Ericsson SDK 2.2.4 (75 MB) a Java Development Kit (odkaz vede na verzi 1.6.0, já jsem použil verze 1.4.2 nebo 1.5.0, velikost okolo 50-60 MB, liší se i v závislosti na verzi. Když uz jsme při stahování souboru, je také nutno stáhnout Operu mini pro váš model, stahujte z nasich odkazu tady (1.1 horizontal) a tady (1.2) nebo ze stránek Opery. První nainstalujeme Java Development Kit, poté SDK 2.2.4. Při instalaci nezapomeňte potvrdit nabízené nainstalování prehrávače, který je ke správnému chodu aplikací potřeba. Nakonec můžeme do telefonu nahrát prohlízeč Opera mini (pozn. instalace Opery do telefonu je nutná. Nelze použít prohlízeč telefonu, protože program SDK má p¨řístup jen k javovým souborům v telefonu).

Po nainstalování všech potřebných programů doporučuji restart počítače (instalací vyžadován není, ale při mých opětovných instalacích jsem zjistil, v čem byl problém). Nyní spustíme program ConnectionProxy (standardně se ukrývá v nabídce Start->Programy->Sony Ericsson->Java ME SDK for CLDC). Nyní se vám zobrazí Proxy Error, spojení totiž ještě nastaveno není, takže jej můžete ignorovat.

Správce zarízení - zde si vyberte správny COM port

V této chvíli připojte telefon k počítači, dle vačeho způsobu (IrDa, Bluetooth či kabel) a ve Správci zařízení (Tento Počítač->Vlastnosti, karta Hardware) si zjistěte, jaké číslo má port, ke kterému se připojujete (v připadě Bluetooth se jedná o virtuální COM porty). Toto číslo poté vložte do spuštěné aplikace, a dále nastavte Baud Rate, podle svých zkušeností jej nechávám nastavený defaultně, tj. 115200. Pokud probehně vše v pořádku, místo červeného kruhu nyní vidíte obrázek vašeho telefonu a COM port, ke kterému je připojen. Bohužel málokdy se vše podaří na první pokus. V mém případě se šlo připojit přes datový kabel, ale přes Bluetooth se spojení stále nedařilo. A proto, budete-li mít problémy s připojením Bluetooth, neváhejte a přeinstalujte ovladače. Jste-li hotovi, můžeme pokročit dále.


Jsme-li úspesně připojeni, aplikaci můžeme zavřít a spustit DeviceExplorer. Zde nás taky uvítá hláška Proxy Error, ale znáte-li číslo vašeho COM portu, stačí jej nastavit, a po chvíli uvidíte načítání informací o telefonu a také všechny vaše Javové hry a aplikace nainstalované na telefonu.

Pripojování W800i - nacítání Java souboru

Z tohoto zobrazní lze na dálku spouštět javové hry a aplikace. My toho využijeme, a proto nyní stací kliknout pravým tlacítkem na Operu Mini a zvolit Start. Nyní můžete na telefonu bezmezně surfovat, jak se vám zlíbí. Doporučuji překontrolovat nastavené profily internetu, při mém pokusu jsem nemel v telefonu žádný datový profil. Jste-li připojení datovým kabelem či infraportem, jste omezeni na délku kabelu, respektive dosahu infračerveného světla. S Bluetooth se od počítače dostanete až do maximální vzdálenosti 10 metrů od počítače. (větsí vzdálenost je na úkor rychlosti).



Jak na propojení počítače přes profil Bluetooth PAN?

Jak jsem jiz zmínil, profil Bluetooth PAN (Personal Area Network) najdeme jen v nejnovějších modelech Sony Ericssonu. Jeho nastavení si ukážeme na Sony Ericssonu M600i. Na telefonu zapneme Bluetooth, to stejné uděláme i v počítači. Nyní počítačový program vyhledá dostupná zařízení s tím, že je nutno při jeho instalaci v dostupných službách zatrhnout "Network Service". Telefon je následně spárován se zařízením a poté jej lez připojit v profilu Ad-hoc (coz je Bluetooth PAN).

Nyní nesmíme zapomenout na to, že, mají-li data chodit z internetového připojení k počítači, musíme je poměrně rozdělit jak pro počítač, tak pro telefon. Na adrese Ovládací panely - Sítová připojení vybereme aktivní připojení k internetu, a v jeho vlastnostech nastavíme sdílení připojení. V Sony Ericssonu M600i dále nesmíme zapomenout na upřednostnění sítě Ad-hoc Bluetooth PAN a otevřeme-li prohlízeč, můžeme bez problémů surfovat na internetu.

Zde vidíme relaci pripojení Bluetooth i s indikací signálu. Jsme úspěsně připojeni. Jen pro úplnost dodám, že tento návod se bude u ostatních Bluetooth klíčů a modulů mírně lišit, jelikož každý výrobce ke svému hardwaru dodává odlišný software. V mém případě jsem použil zařízení GIGABYTE Bluetooth USB Dongle GN-BTD01 se softwarem WIDCOMM.

_________________
Tuning c55; CX75 Windows Vista
SAMSUNG SGH-E250
Opäť mám Siemens S75
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
LivArt
pisatel
pisatel

Založen: 06. 04. 2006
Příspěvky: 287

SMM
PříspěvekZaslal: ne září 14, 2008 10:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za hezky napsaný návod. Applause Až se dostane do rukou K750i, tak ho zkusím.

Na N70 (a asi i ostatních Symbian telefonech, takže i SX1) funguje sdílení připojení k netu s PC pomocí speciální aplikace.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky MSN Messenger
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Odpovědět na téma    Obsah fóra -> Ostatní Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group