clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - S68 a kabel DCA-110 od gsmcables.cz
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

S68 a kabel DCA-110 od gsmcables.cz
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Třída S
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
bitkar
začátečník
začátečník

Založen: 05. 12. 2007
Příspěvky: 46
Telefon: S68
428.38 SMM
PříspěvekZaslal: st září 02, 2009 1:40 pm    Předmět: S68 a kabel DCA-110 od gsmcables.cz Odpovědět s citátem

Ahojda, tak sem si koupil jiz zmineny kabel s tim, ze si upgradnu firmware na 47 a mam samy problemy, zatim mi takrka nic nefaunguje. Zadny software mi nenasel telefon, v telefonu pri pripojeni ke kabelu je v informacich o telefonu v kolonce prislusenstvi napsano unsupported accessory. Telefon vubec nechce komunikovat s pocitacem. Instalace kabelu pritom probehla vporadku, ve spravci zarizeni (winXP x64, nejnovejsi ovladace na ten kabel a virtualni comport tento system podporuji a maji dokonce whql) mam USB serial port (COM8). Benq-Siemens flash utilita na fw47 ale com 8 vubec nevidi. Papua utils jsou schopny jen zapnout telefon se stisknutim cerveneho tlacitka, a to i do servisniho modu, dal ale komunikace neprobiha (hlasky typu, no answer from the phone, no ping answer bo tak nejak, atp.) Co mam spatne? pls poradte.
_________________
C35i - S55 - S68 - forever ale ve skrini Very Happy - Samsung Wave
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
simp
moderátor
moderátor

Založen: 23. 07. 2005
Příspěvky: 1244
Telefon: S65
11968.90 SMM
PříspěvekZaslal: st září 02, 2009 2:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Že by kabel? Když ho nerozezná ani sám telefon, je to při nejmenším podezřelé a já osobně bych viděl problém zde...
_________________
M50 unlock java † CX70 FW56 Elfpack 2.3 † S65 FW58 Elfpack 2.3
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bitkar
začátečník
začátečník

Založen: 05. 12. 2007
Příspěvky: 46
Telefon: S68
428.38 SMM
PříspěvekZaslal: st září 02, 2009 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jakoze je rozbitej? je tu nekdo v praze, komu tyhle veci fungujou, kdo ma stejnej kabel? ze bysme nejak vzajemne vyzkouseli? bo jak se ujistit, ze je to kabelem?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bitkar
začátečník
začátečník

Založen: 05. 12. 2007
Příspěvky: 46
Telefon: S68
428.38 SMM
PříspěvekZaslal: st září 02, 2009 2:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

btw: co ma bejt napsano misto toho unsupported accessory?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
stream
řád zlaté antény
řád zlaté antény

Založen: 25. 12. 2006
Příspěvky: 816
Bydliště: Čelákovice

5506.00 SMM
PříspěvekZaslal: st září 02, 2009 3:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bitkar: tam má bejt dca510

pokud se nepletu tak kabel se detekuje pomocí odporu mezi dvuma kontaktama, možná tam bude problém

_________________
Trance, disko forever :-)
I love mobile tuning ...
siemens (me75->c75 , m55, m75, s75, s65, 3x sx1, c65)
sony ericsson (t610,k700, k310, w200,k200, k550i -> w610, c702 ) ted mám c702 :-))
jupí! tuníme Advojky tak už je moje c702ka upravená podle mojeho gusta :-))
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu MSN Messenger
bitkar
začátečník
začátečník

Založen: 05. 12. 2007
Příspěvky: 46
Telefon: S68
428.38 SMM
PříspěvekZaslal: st září 02, 2009 4:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dik, hele, mam posun. Uz sem to na chvili vzda, po asi 2 hodinach zkusil znovu nahodne a svete div se, funguje, jenze je tam napsano DCA-500 (nevim proc tam nemuze bejt napsano DCA-110 kdyz to je 110 Smile ale budis). Z niceho nic to zaclo komunikovat, asi nejakej spatnej kontakt, doufam ze to nebude na dennim poradku. Takze pres papuautils si uz muzu i rozsvitit klavesnici nebo display apod. uz to komunikuje obousmerne.
Nicmene siemens update tool, se kterou sem to mel v planu updatovat na fw47 mi ten com port vubec nenabizi. Zrovna tak jak mi to fachci, tak mam nastaven COM2 a ten to nenabizi, minule to nenabizelo ani ten COM8, ale to se to jeste ani nenadetekovalo v tom telefonu. testuju dale...

zatim se zda, ze chvili funguje a chvili ne, to neni dobry... asi to neni bezny, ze to takle beha pres MPM. jeste zkusim z toho vycucnout firmware, co tam je, nebo tak neco, jeslti to zmakne bez preruseni spojeni.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bitkar
začátečník
začátečník

Založen: 05. 12. 2007
Příspěvky: 46
Telefon: S68
428.38 SMM
PříspěvekZaslal: st září 02, 2009 6:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

btw: to ze se to hlasi jako DCA-500 .... muze se to stat nebo mi poslali omylem jinej kable nez DCA-110, kterej sem objednaval? kterej se hlasi jako DCA-500?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
palucko
I <3 emo
I <3 emo

Založen: 30. 05. 2007
Příspěvky: 2100
Bydliště: Pezinok (SK)

15737.46 SMM

Příspěvky na SM: 1016,-
PříspěvekZaslal: st září 02, 2009 7:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ked pripojis kabel len k telefonu , napise ti DCA-500 ked pripojis kabel k PC a aj k mobilu napise DCA-x10

Wink

_________________
Už mám len môj prvý siemens MC60 , všetky ostatné padli za obeť na 8. Sraze Siemensmanie , teraz robia radosť niekomu inému Smile Nokia E51 - nabíjanie cez miniUSB
Si tu nový ? nevieš si rady ? skus TU
Náhradne diely nielen na SIEMENS
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
bitkar
začátečník
začátečník

Založen: 05. 12. 2007
Příspěvky: 46
Telefon: S68
428.38 SMM
PříspěvekZaslal: st září 02, 2009 8:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

me se to teda hlasi furt jako DCA-500. A uz se mi povedlo zavest skey a mam to ve factory mode. Ale nedari se mi stahnout fullflash, se mi ztraci pripojeni pres x65 flasher (timeouts, connection lost) a vklay neco blaboli, kdyz mu dam to co vyhodily papuatuils. :-/ Se jakoby seka, ten kabel, dycky blika a nejakej program ztrati pripojeni a ten kabel blika furt stejne dal. je to divny.

citace:

Getting Information:
Model: SIEMENS S68 34 lg5
Phone is in "Normal Mode"
IMEI: 358439002485744
SecurityStatus: FactoryMode
HWID: 404
Accumulator Voltage: 3794 mV.
The additional information:
Code(05): OTP is Closed for write
Code(09): BootKEY is stored in EEPROM
Code(0D): Keys is stored in BCORE
Code(13): Full access to BFC functions
Code(15): Full mode (not SC)
Code(19): The control is On
Code(1D): 512x blocks presents
EELITE Info: free buffer 217408 bytes, free at all 223648 bytes, free for deleted 223648 bytes.
EEFULL Info: free buffer 135424 bytes, free at all 466432 bytes, free for deleted 204352 bytes.
MAP info: Date: 19/05/06, Variant: A 504, Std-Map/SW: 1/34, D-Map/Prov.: 65/42
Factory (OTP) IMEI: 358439002485744 - matches to flash data.
Phone operated: 52319149 sec.
Total Talk time: 205829 sec.
FlashID(1) - Manufact. code:0089 (Intel), type: 880D,
FlashID(2) - Manufact. code:0089 (Intel), type: 881C.
DisplayID(1,59): Epson L2F50333T.

_________________
C35i - S55 - S68 - forever ale ve skrini Very Happy - Samsung Wave
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bitkar
začátečník
začátečník

Založen: 05. 12. 2007
Příspěvky: 46
Telefon: S68
428.38 SMM
PříspěvekZaslal: st září 02, 2009 9:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ha! nejnovejsi vklay 3.3 uz fachci, delam zalohu fullflash Smile doufam, ze to uz pujde jen lip a lip.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bitkar
začátečník
začátečník

Založen: 05. 12. 2007
Příspěvky: 46
Telefon: S68
428.38 SMM
PříspěvekZaslal: st září 02, 2009 9:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

hm, ok... tak kdyz mam zazalohovano, tak mi pls poradte jak mam do toho founu naprat fw47, kdyz mi ten origo siemens flashtool nenajde com2 port. :-/ Je jina cesta? je ten firmware jeste nekde v jinym formatu, ze bych to tam nacpal pres neco jinyho? treba vklay, cokoliv...
Zajmavy, ze mi ten telefon uz najde vsechno, jen ne ten ofiko flasher. Papua, vklay, i ten blbej MPM ten telefon najde, jen to co potrebuju a kvuli cemu sem si porizoval kabel mi nejde :-/ grrrr
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
palucko
I <3 emo
I <3 emo

Založen: 30. 05. 2007
Příspěvky: 2100
Bydliště: Pezinok (SK)

15737.46 SMM

Příspěvky na SM: 1016,-
PříspěvekZaslal: st září 02, 2009 10:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

povypinej vsecky programy ktere muzou pouzivat ten port. MPM simoco a pod. a pak skus upgrade FW pres winswup

priblizny navod , http://www.siemensmania.cz/content.php?id=362

ak by to hadzalo nejaku hlasku , pozri toto http://www.siemensmania.cz/content.php?id=729

nejake tie veci ako postupovat navody a pod. najdes aj tu http://www.palucko.estranky.cz/stranka/siemensmania-tutorial

_________________
Už mám len môj prvý siemens MC60 , všetky ostatné padli za obeť na 8. Sraze Siemensmanie , teraz robia radosť niekomu inému Smile Nokia E51 - nabíjanie cez miniUSB
Si tu nový ? nevieš si rady ? skus TU
Náhradne diely nielen na SIEMENS
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
bitkar
začátečník
začátečník

Založen: 05. 12. 2007
Příspěvky: 46
Telefon: S68
428.38 SMM
PříspěvekZaslal: st září 02, 2009 11:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

winswup se mi s mobilem taky nespojil, ale aspon najde ten port a je na vyber. Beztak nemam winswup verzi toho firmwaru :-/ Jsem nasel zatim jen nejaky ukrajinsky 47ky. Mam winswup 4.20, existuje novejsi? ja nenasel. Vklay mi treba pomohlo najit novejsi, ten funguje jak ma naprosto super. Papua taky super.
kdyby mi nasel com2 ten ofiko, tak mam asi vyhrano, ale proc mi to nenajde, zkousel sem to i u spolubydli na jeho kompu a tam taky nic. Treba nejakej ten origo siemens kod generator ani nemrk, nezeptal se na nic a hned komunikoval, tak proc ne tohle, to je na hlavu, kua. To to vypadalo tak lehce.

kazdopadne diky za help, vazim si toho...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
simp
moderátor
moderátor

Založen: 23. 07. 2005
Příspěvky: 1244
Telefon: S65
11968.90 SMM
PříspěvekZaslal: čt září 03, 2009 1:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi blbý dotaz, ale pro jistotu... Když zkoušíš nahrát ten nový FW pomocí oficiálního update programu, máš telefon vypnutý nebo zapnutý? Měl by být zapnutý, narozdíl třeba od V_klaye...
A zkus restartovat počítač a pokusit se o update hned po restartu, aby byla jistota, že žádný program, který jsi před tím použil (třeba SiMoCo, Papua atd.) ten COM port neblokují.

_________________
M50 unlock java † CX70 FW56 Elfpack 2.3 † S65 FW58 Elfpack 2.3
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
bitkar
začátečník
začátečník

Založen: 05. 12. 2007
Příspěvky: 46
Telefon: S68
428.38 SMM
PříspěvekZaslal: pá září 04, 2009 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

blby dotaz to neni, reseni se casto skryva v takovych pitomostech, jen na ni prijit :) Ale tusim jsem to zkousel i po restartu a se zapnutym telefonem jsem to delal urcite. Jeste jednou se ujistim ze byl ofiko update jako prvni spustenej po startu win. Jeste me napada zastavit vsechny mozny sluzby win, dal uz nevim. Ted nejsem doma, ale vecer to testnu. Proste problem je nevim proc v tom, ze ten ofiko soft nenajde ten usb serial port. Ostatni ano, a to vc. virtualnich comportu, ktery jsou pro bluetooth. Kdyz jsem ostatni porty disabloval, tak to nenaslo ani jeden port.

neni nejaka verze firmwaru 47, kterou bych tam mohl nabouchat pres v_klay, kdyz mi fachci?

_________________
C35i - S55 - S68 - forever ale ve skrini Very Happy - Samsung Wave
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Třída S Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group