clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Připojení mobilu k pc Windows 7
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Připojení mobilu k pc Windows 7

 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Řada x65, x70
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
B!B0
kolemjdoucí

Založen: 05. 11. 2005
Příspěvky: 26
Bydliště: Svitávka

76.80 SMM
PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 10:21 am    Předmět: Připojení mobilu k pc Windows 7 Odpovědět s citátem

Ahoj,
potřeboval bych pomoct s připojením C65 k W7 Prof. Kabel mám originální a ať zkouším všechny programy, tak ani s jedním se mi zatím nepodařilo mobil připojit. Simoco prohledává a nic nenajde, plugin do TC píše "Open port failed", VNavigator taky nemůže nějak otevřít port. Máte někdo s tím zkušenosti? Co mohu udělat? Díky

_________________
C35i; C65 FW12 -> FW56 -> CSL65

"Dvě věci jsou nekonečné, vesmír a lidská hloupost, ale u vesmíru to není jisté." Einstein A.

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

Založen: 09. 11. 2004
Příspěvky: 2128
Bydliště: okolie Senca (SK)

14311.82 SMM

Příspěvky na SM: 160,-
PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 1:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Keď som začal používať W Vista pre 2 rokmi, viem, že s viacerými vecami bol problém. S W 7 zatiaľ nemám skúsenosť, lebo v práci ideme ešte na W XP.
Ale viem, že pod Vista nejde nainštalovať MPM - dotiahne aspoň drivre, Simoco ide, ale treba mať COM port na čísle 1-9 (ale to treba pod každým W). Tiež viem, že chodia staršie verzie Total Commander, ktoré podporujú Plugin Angel
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
B!B0
kolemjdoucí

Založen: 05. 11. 2005
Příspěvky: 26
Bydliště: Svitávka

76.80 SMM
PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 7:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No řekl bych, že podle všeho mám kabel s mobilem na COM2, ale stejně to nejde. A nainstaloval jsem starší TC i s pluginem a plugin sám o sobě jede (už nepíše problém s novou verzí TC), ale taky nedokáže otevřít port.
_________________
C35i; C65 FW12 -> FW56 -> CSL65

"Dvě věci jsou nekonečné, vesmír a lidská hloupost, ale u vesmíru to není jisté." Einstein A.

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

Založen: 09. 11. 2004
Příspěvky: 2128
Bydliště: okolie Senca (SK)

14311.82 SMM

Příspěvky na SM: 160,-
PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 7:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Skús na tom porte nastaviť modem a otestuj komunikáciu. To mi často pomohlo. A tiež dať po nastavení pre istotu reset PC, resp. vypnúť/zapnúť mobil. Sú situácie, že inak sa to nevie nájsť.
Resp. skús to na inom čísle COM, najlepšie, ktorý je voľný Angel
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kosako
začátečník
začátečník

Založen: 12. 06. 2005
Příspěvky: 36

116.46 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 7:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neinstaluj žádné ovladače, které možná máš ke kabelu na CD, na W7 nebudou fungovat.
Mám Benq-Siemens E71 a na Vistách i na W7 Ultimate 64bit mně vždy stačilo zasunout kabel do USB a Widle si ovladač stáhnou samy.
Musíš mít povoleny automatické aktualizace přes Windows update. Jedu přes COM3 a spojím se se vším. Kabel mám neoriginální od gsmcables, hlásí se jako DC- 100.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
GgDag
siemensmaniak
siemensmaniak

Založen: 03. 07. 2004
Příspěvky: 3548
Bydliště: Taliansko Mobil:HTC One

10073.84 SMM
PříspěvekZaslal: so únor 05, 2011 9:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mam win7 uz dlho a funguje mi tam plugin do TC ako hodinky.

Kabel mam original dca510

_________________
Siemens->HTC Sensation ->HTC Sensation XE ->HTC Evo 3D White->HTC Evo 3D Black->HTC One X Black->HTC One X White->HTC One silver->HTC One Black
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
randsom
začátečník
začátečník

Založen: 28. 06. 2009
Příspěvky: 74
Bydliště: blansko

730.22 SMM
PříspěvekZaslal: ne únor 06, 2011 12:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

zdarec heled nevim jestli jsem tvuj problem z cela pochopil nebot ted mam popito ale pokud ti treba obyc simoco ci papua najde na danym portu ten mobil tak no stres ale pokud tim TC +plugin myslite ten plugin do total comanderu tak to zatim nemuzu slouzit. odpovim jinak ja pouzivam WIN7 a neorigo kabel ovladac k tomu sam system nenajde ale vezmu cd ktery bylo prizazeno ke kabelu nacham navest system rucni instalaci naves k ovladaci a ten si to vezme a je to bez problemu. az budu doma a mit cas zkusim ten plugin to TC at ti muzu poradit navic jsem to chtel znovu zprovoznit.(mel jsem to na xp)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
randsom
začátečník
začátečník

Založen: 28. 06. 2009
Příspěvky: 74
Bydliště: blansko

730.22 SMM
PříspěvekZaslal: po únor 07, 2011 12:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jsou dve varianty bud jsem mimo coz bych byl rad kdyby me negdo rekl ze jsem mimo tema nebo druha varianta je to ze jsem to pochopil a ceka se na moji reakci. u prvni varianty plati to ze me prosim na to upozornite ze jsem mimo misu. u druhe varianty musis jeste vydrzet nebot ted mi zacina novy semestr tak to patricne zapijim neboli dopijim zbytky ze vcerejska timto se omlouvam a doufam ze to pocohopis
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
randsom
začátečník
začátečník

Založen: 28. 06. 2009
Příspěvky: 74
Bydliště: blansko

730.22 SMM
PříspěvekZaslal: po únor 07, 2011 12:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak abych nebyl za ozralce tak jsem si rekl ze to testnu hned stejne se mi nechce spat. takze ja mam win 7 ultimate a neorigo kabel(plus dalsich x kabelu ktery nevyuzivam) ktery bezproblemu funguje s papua simoco atd. takze slo jen o to donutit TC komunikovat s mobilem(S65) jeste mala poznamka TC 7.5 necrackly instalce ze SM 1.7.5 nefungovala tak jsem pouzil strycka googla poradil mi tuhle stranku (omlouvam se za reklamu) http://ghisler.ch/board/viewtopic.php?p=153035 kde byl odkaz na plugin ktery ma fungovat na verzi 7.5 kterou mam. stahl jsem plugin nainstaloval do TC tak to krasne fungovalo otestovano takze tohle je asi cesta jak docilit cile kteryho zadas. jinak jeste dodatek ta verze pluginu 1.7.5 aplikovana na mou verzi TC 7.5 nefungovala hazela mi hlasku neco s jakousik verzi 1.3 nechapal jsem co mi to chtelo rict mozna to bylo oduvodneno moji tuposti ale spis myslim ze to bylo mirou alkoholu v krvi. hodne zdaru at mas taky stesti ;-)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
B!B0
kolemjdoucí

Založen: 05. 11. 2005
Příspěvky: 26
Bydliště: Svitávka

76.80 SMM
PříspěvekZaslal: po únor 07, 2011 11:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak pro upřesnění tak jedu na Windows 7 Profesional 64bit. Mobil teď začínám používat po dlouhé době (nový nefunguje, tak jsem se vrátil k staré dobré C65) a sotva jsem našel kabel, cd s ovladači nenajdu Smile Ale jak čtu tak to nevadí. Problém právě je, že mi W7 ovladače nenajdou (nebo špatně nainstalují). Prostě mám pořád napsáno ve správci Neznámé zařízení se žlutým trojúhelníčkem. Řekl bych, že v tomhle bude problém proč všechny ty programy nefungují. Snažil jsem se najít ovladače, ale vůbec je nemůžu najít (ani pro W7 ani pro Vista 64bit).
Ten kabel pro upřesnění tak je označen jako "IP40 S30880-S5601-A810", pokud dám na mobilu *#06#, tak to píše že je připojen DCA-500, což je blbost, protože mám USB kabel. Takže to bude DCA-510 nebo DCA-540 ne? No a zatím se mi k tomuto kabelu nepodařilo najít ovladače.

stano.mania: Nevím úplně jak nastavit ten modem a komunikaci, můžeš mi to trošku více popsat Smile

randsom: Nemusel si kvůli mě instalovat TC a zkoušet různý pluginy apod. Mě je v podstatě jedno s čím tu komunikaci rozjedu, jestli Simoco nebo TC+plugin nebo něco jinýho. Jinak s tou verzí 1.3 mě to hlásilo taky, jde o to, že pro úplně nejnovější verzi TC není aktualizován plugin, takže ten plugin funguje jen se staršími. V podstatě ten plugin jsem v TC rozjel, funguje mi, ale problém je v tom že se nespojím s telefonem, což bude asi kvůli těm ovladačům.

_________________
C35i; C65 FW12 -> FW56 -> CSL65

"Dvě věci jsou nekonečné, vesmír a lidská hloupost, ale u vesmíru to není jisté." Einstein A.

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kosako
začátečník
začátečník

Založen: 12. 06. 2005
Příspěvky: 36

116.46 SMM

Příspěvky na SM: 60,-
PříspěvekZaslal: po únor 07, 2011 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.ftdichip.com/Drivers/VCP.htm

Vyber si 64bit verzi. Je to ovladač pro virtuální COM port. Pak by to už mělo běžet.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
stano.mania
siemensmaniak
siemensmaniak

Založen: 09. 11. 2004
Příspěvky: 2128
Bydliště: okolie Senca (SK)

14311.82 SMM

Příspěvky na SM: 160,-
PříspěvekZaslal: po únor 07, 2011 12:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

B!B0 napsal:
... pokud dám na mobilu *#06#, tak to píše že je připojen DCA-500, což je blbost, protože mám USB kabel. Takže to bude DCA-510 nebo DCA-540 ne? No a zatím se mi k tomuto kabelu nepodařilo najít ovladače...

A fungoval ten kábel inde? Nemal by sa nájsť ako DCA-500 Brick wall Ak to je tak, pozri, či niektoré kontakty nie sú skratované.

B!B0 napsal:
... Nevím úplně jak nastavit ten modem a komunikaci, můžeš mi to trošku více popsat...


Na W XP, lebo pri tom teraz som:
Ovládací panel, Možnosti telefónu a modemu, Modemy, Pridať, Ďalej, ručne vyberiem niektorý zo Siemens AG...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
B!B0
kolemjdoucí

Založen: 05. 11. 2005
Příspěvky: 26
Bydliště: Svitávka

76.80 SMM
PříspěvekZaslal: pá únor 11, 2011 4:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zatím se mi nepodařilo to spojení zprovoznit ani těmi ovladači.

Konektory na kabelu vypadají dobře, ale zkusím to vyzkoušet na XP a uvidíme, jeslti opravdu není problém s kabelem.

_________________
C35i; C65 FW12 -> FW56 -> CSL65

"Dvě věci jsou nekonečné, vesmír a lidská hloupost, ale u vesmíru to není jisté." Einstein A.

Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Řada x65, x70 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group