clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Komplexní práce s programem V_Klay 3.0
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Komplexní práce s programem V_Klay 3.0
Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
romulus
VIP
VIP

Založen: 14. 02. 2004
Příspěvky: 1867
Bydliště: Jizni Morava

10861.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt listopad 25, 2004 8:39 pm    Předmět: Komplexní práce s programem V_Klay 3.0 Odpovědět s citátem

Přečtěte si podrobný návod jak správně pracovat s flasherem V_Klay 3.0 od zkušeného autora Jirky Balcara:
Arrow http://www.siemensmania.cz/content.php?id=259
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
BEZY
čestný člen
čestný člen

Založen: 20. 07. 2004
Příspěvky: 4348
Bydliště: Karlovy Vary

79.66 SMM
PříspěvekZaslal: čt listopad 25, 2004 8:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

x65 (Test point) – pro telefony kde byl přerušen testpoint
- tady by asi mělo být x55
Taky se chci zeptat, když nahrávám zálohu FF, tak jaký je rozdíl když přepíšu BOOTCORE a když ne?

_________________
C35i -> M35i -> M50 -> CX65 -> SX1McLaren -> SXG75 -> HTC HD

http://www.bezysoftware.net

Brew Mobile Commander 2.0
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
romulus
VIP
VIP

Založen: 14. 02. 2004
Příspěvky: 1867
Bydliště: Jizni Morava

10861.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt listopad 25, 2004 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BEZY napsal:
x65 (Test point) – pro telefony kde byl přerušen testpoint
- tady by asi mělo být x55
Taky se chci zeptat, když nahrávám zálohu FF, tak jaký je rozdíl když přepíšu BOOTCORE a když ne?

Opraveno, díky za informaci...
Rozdíl při přepisování nebo nepřepisování je, pokud používáš FF, který není Tvůj a nemůžeš si tak být jistý, jestli má stejný bootcore.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Samtron
kolemjdoucí

Založen: 29. 09. 2004
Příspěvky: 7
Bydliště: Obříství ... kousek od Mělníka

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt listopad 25, 2004 10:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V-klay mi s kabelem MA-8720 funguje bez problemu staci nak prerusit pin1 jak to pise K4R1:
http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=3750
Ja pouzivam izolacku a pak to jede normalne.

_________________
Ericsson A2618s -> MT50 ->CX65 FW12,U 408 ->FW16 ->FW25 +4 patche
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
kriak24
(člen klubu SM)
pisatel
(člen klubu SM)<br>pisatel

Založen: 31. 08. 2004
Příspěvky: 261
Bydliště: L.Mikulas, SK

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt listopad 25, 2004 10:04 pm    Předmět: Opravene chyby Odpovědět s citátem

Tak tomuto hovorim super clanok!
Mam jednu otazku: v kapitole G - zaloha fullflashe, vidim na obrazku s hlaskou ktora sa zobrazi po nacitani pamati vetu " Chyby opraveny: 6".
Viete mi vysvetlit co to vlastne znamena? Pytam sa preto, lebo dost dlho som bojoval s V-klay 3.0.5 a seriovym kablom aby som dostal nacitanie pamati bez chyb. Komunikacia V-klay s telefonom bola v pohode, ale nacitanie fullflashe vzdy skoncilo s tromi alebo styrmi opravenymi chybami. Ked som subory porovnaval v hexa editore, vyzeralo to, ze chyby sa vyskytli vzdy na inom mieste a opravene boli tak, ze v danom bloku boli byte s hodnou FF.
Je to OK? Mozem s takyto fullflash povazovat za dobry?
Diky moc.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 13194
Bydliště: Trenčín

15369.70 SMM
PříspěvekZaslal: pá listopad 26, 2004 7:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tie chyby vznikaju pri komunikacii medzi telefonom a PC.Nemaju zasadny vplyv,lebo V_Klay chybne nacitanie prejde este raz a opravi ho.Skor sa predlzuje doba komunikacie.
_________________
Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: pá listopad 26, 2004 9:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Samtron napsal:
V-klay mi s kabelem MA-8720 funguje bez problemu staci nak prerusit pin1 jak to pise K4R1:
http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=3750
Ja pouzivam izolacku a pak to jede normalne.


Ano, ale proč používat úpravy kabelu, když už autor opravil program? Také v mnoha případech chybné kominkace s tímto kabelem používám stejnou fintu i s jinými programy.

_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: pá listopad 26, 2004 9:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně jak píše Hanni. Čim vyšší komunikační rychlost tím větší náchylnost na chyby. Ale těch 6 chyb už je úspěch, ještě nedávno těch chyb bylo tolik že se program zastavil. Smile
V-Klay tyto chyb opravuje a na funkčnosti zálohy to nemá naprosto žádný vliv. Podobný problém jsem měl s chybami i u M55 a nikdy jse se zálohou při zpětném nahrání do telefonu neměl (a že jich bylo).

_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kriak24
(člen klubu SM)
pisatel
(člen klubu SM)<br>pisatel

Založen: 31. 08. 2004
Příspěvky: 261
Bydliště: L.Mikulas, SK

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá listopad 26, 2004 1:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hanni, Krokodyl,
dik za info. Tymi chybami som si teda naozaj nebol isty. Inak fullflash (M65) bez chyb sa mi podaril stiahnut cez x65flasher a original! USB kabel.
Este k tym chybam: samozrejme ked som dostaval tu hlasku s chybami, nedalo mi neporovnat fullflashe stiahnute po sebe (no, mozno s odstupom pol hodiny) - jeden skoncil s 3 chybami, dalsi mal 6 - a subory nie su rovnake. Je tam dost rozdielov. Natrafil som na rozdiely o ktorych som pisal - v jednom subore su normalne hodnoty, v druhom na rovnakych offsetoch su FF . Najdu sa aj offsety ktore sa lisia hodnotami. Zeby nieco dynamicke? To by sa dalo vysvetlit, ale co tie rozdiely s FF? Je ich tam kopec. Napr. v kuse od offsetu 20199E az do 2200B7. Netusite cim to je?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: pá listopad 26, 2004 1:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kriak24 napsal:
Hanni, Krokodyl,
dik za info. Tymi chybami som si teda naozaj nebol isty. Inak fullflash (M65) bez chyb sa mi podaril stiahnut cez x65flasher a original! USB kabel.
Este k tym chybam: samozrejme ked som dostaval tu hlasku s chybami, nedalo mi neporovnat fullflashe stiahnute po sebe (no, mozno s odstupom pol hodiny) - jeden skoncil s 3 chybami, dalsi mal 6 - a subory nie su rovnake. Je tam dost rozdielov. Natrafil som na rozdiely o ktorych som pisal - v jednom subore su normalne hodnoty, v druhom na rovnakych offsetoch su FF . Najdu sa aj offsety ktore sa lisia hodnotami. Zeby nieco dynamicke? To by sa dalo vysvetlit, ale co tie rozdiely s FF? Je ich tam kopec. Napr. v kuse od offsetu 20199E az do 2200B7. Netusite cim to je?


Už jenom když stáhneš dvakrát zasebou tím samým programem FF, budou hodnoty jiné. Ve FF jsou veškeré informace o telefonu /stav baterie, počet nabití, čas .../ a ty se samozřejmě mění, to ale nemá s chybami při načítání nic společného. Chyby při načítání jsou opraveny, jinak by se stahování nedokončilo.

_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
kriak24
(člen klubu SM)
pisatel
(člen klubu SM)<br>pisatel

Založen: 31. 08. 2004
Příspěvky: 261
Bydliště: L.Mikulas, SK

661.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá listopad 26, 2004 2:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Krokodýl napsal:
kriak24 napsal:
Hanni, Krokodyl,
dik za info. Tymi chybami som si teda naozaj nebol isty. Inak fullflash (M65) bez chyb sa mi podaril stiahnut cez x65flasher a original! USB kabel.
Este k tym chybam: samozrejme ked som dostaval tu hlasku s chybami, nedalo mi neporovnat fullflashe stiahnute po sebe (no, mozno s odstupom pol hodiny) - jeden skoncil s 3 chybami, dalsi mal 6 - a subory nie su rovnake. Je tam dost rozdielov. Natrafil som na rozdiely o ktorych som pisal - v jednom subore su normalne hodnoty, v druhom na rovnakych offsetoch su FF . Najdu sa aj offsety ktore sa lisia hodnotami. Zeby nieco dynamicke? To by sa dalo vysvetlit, ale co tie rozdiely s FF? Je ich tam kopec. Napr. v kuse od offsetu 20199E az do 2200B7. Netusite cim to je?


Už jenom když stáhneš dvakrát zasebou tím samým programem FF, budou hodnoty jiné. Ve FF jsou veškeré informace o telefonu /stav baterie, počet nabití, čas .../ a ty se samozřejmě mění, to ale nemá s chybami při načítání nic společného. Chyby při načítání jsou opraveny, jinak by se stahování nedokončilo.


Vsjo jasno.
Este raz dik.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
jose
(člen klubu SM)
badatel
(člen klubu SM)<br>badatel

Založen: 24. 05. 2004
Příspěvky: 181
Bydliště: Liberec

261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá listopad 26, 2004 3:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten návod se mi moc líbí. Jsou ale někde ke stažení loadery telefonů, aby s nimi V_Klay pracoval..
Např . loader pro SL55 nemůžu nikde najít, kdyby jste ho někdo našli, tak mi ho pošlete. Bez něj bohužel ztrácí práce s tímhle programem smysl. Rolling Eyes
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
figaro
začátečník
začátečník

Založen: 11. 10. 2004
Příspěvky: 92
Bydliště: Zvolen

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá listopad 26, 2004 7:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak som sa odhodlal konečne patchnúť CX65, vyskusat V-Klay a urobiť si zálohu fullflash. Moja radosť ale netrvala dlho.
Takže pekne po poriadku.
Najprv som stiahol podľa článku všetky odporúčané súbory. Potom som cez kábel nahral do mobilu loader px65v3. V návode sa píše "nahrajte aplikaci px65v3.jar", tak som to nahral, ale nešlo to spustiť, žiadna odozva. Potom som nahral okrem jar aj jad, ktorý bol tiež v stiahnutom archíve. Až vtedy sa dal patch spustiť a všetko prebehlo podľa návodu (telefón mi vyplo). Nebol som si istý, či ten patch bol aplikovaný, tak som to skúsil ešte raz (pre istotu ) Aplikácia vypísala hlášku "bootcore already patched", tak si myslím, že prvý krok by mal byť úspešný. Potom som telefón vypol a spustil V-Klay, ale program sa nechce spojiť s mobilom. Kábel mám originálny Siemens DCA500, COM1 je nastavený správne, rýchlosť komunikácie som postupne znižoval až na 115200 ale stále nič. Vždy to zostane visieť na hláške"spojuji...krátce zmáčkněte tl. pro zapnutí......". Aj keď mobil odpojím od kábla a znovu pripojím, ďalej sa nedostanem. Je možné, že na príčine je kábel DCA500? A teraz babo raď! Liar
Fullflash si asi neurobím.

_________________
Siemens CX65, FW 12 => FW16 => FW25 => FW43 => FW50
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
BEZY
čestný člen
čestný člen

Založen: 20. 07. 2004
Příspěvky: 4348
Bydliště: Karlovy Vary

79.66 SMM
PříspěvekZaslal: pá listopad 26, 2004 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

figaro napsal:
Tak som sa odhodlal konečne patchnúť CX65, vyskusat V-Klay a urobiť si zálohu fullflash. Moja radosť ale netrvala dlho.
Takže pekne po poriadku.
Najprv som stiahol podľa článku všetky odporúčané súbory. Potom som cez kábel nahral do mobilu loader px65v3. V návode sa píše "nahrajte aplikaci px65v3.jar", tak som to nahral, ale nešlo to spustiť, žiadna odozva. Potom som nahral okrem jar aj jad, ktorý bol tiež v stiahnutom archíve. Až vtedy sa dal patch spustiť a všetko prebehlo podľa návodu (telefón mi vyplo). Nebol som si istý, či ten patch bol aplikovaný, tak som to skúsil ešte raz (pre istotu ) Aplikácia vypísala hlášku "bootcore already patched", tak si myslím, že prvý krok by mal byť úspešný. Potom som telefón vypol a spustil V-Klay, ale program sa nechce spojiť s mobilom. Kábel mám originálny Siemens DCA500, COM1 je nastavený správne, rýchlosť komunikácie som postupne znižoval až na 111500 ale stále nič. Vždy to zostane visieť na hláške"spojuji...krátce zmáčkněte tl. pro zapnutí......". Aj keď mobil odpojím od kábla a znovu pripojím, ďalej sa nedostanem. A teraz babo raď! Liar
Fullflash si asi neurobím.

Tak to sis mohl celej tenhle článek ušetřit kdyby si rovnou napsal jakej máš kabel-s DCA-500 flashovat nelze. Buďto si ho musíš předělat na servisní nebo koupit DCA-510

_________________
C35i -> M35i -> M50 -> CX65 -> SX1McLaren -> SXG75 -> HTC HD

http://www.bezysoftware.net

Brew Mobile Commander 2.0
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
figaro
začátečník
začátečník

Založen: 11. 10. 2004
Příspěvky: 92
Bydliště: Zvolen

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá listopad 26, 2004 8:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Škoda len, že to nebolo uvedené priamo v článku, že DCA500 je na hovno wink
Ja som iba začiatočník a nevedel som o tom. Ale práve teraz som v niektorej inej diskusii o V-Klay našiel, že ani Hannimu DCA500 s V-Klay nejde. No čo už, možno to vyrieši novšia verzia V-Klay.
Ako sa dá DCA500 prerobiť na servisný kábel?

_________________
Siemens CX65, FW 12 => FW16 => FW25 => FW43 => FW50
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3 ... 14, 15, 16  Další
Strana 1 z 16

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group