clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Instalacia SX1 pod WinXP
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Instalacia SX1 pod WinXP
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Siemens SX1
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Sirus
čestný člen
čestný člen

Založen: 06. 08. 2004
Příspěvky: 1021
Bydliště: Vrutky

7909.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt leden 20, 2005 8:12 am    Předmět: Instalacia SX1 pod WinXP Odpovědět s citátem

Nejdůle�itěj�í je správná komunikace mezi počítačem Smartphonem. Zde toti� začíná asi 50% ve�kerých problémů, proto se zde pokusíme nastínit alespoň nějaká ře�ení.
Stáhněte si nejnověj�í verzi Data-Suite pro SX1 (SX1 Data Suite 1.50). Během toho zapojte USB do PC, ale zatím NEPŘIPOJUJTE mobilní telefon.
Teď mů�ete instalovat software.
Jestli�e máte nějaký firewall, je důle�ité, aby dovolil během instalace navázat spojení, tak�e buď deaktivujte firewall nebo programu dovolte úplně v�e. Tady se jedná toti� pouze o spojení mezi Pc a mobilem, ne o připojení na internet.
Po po�adovaném restartu počítače se vpravo na li�tě objeví �ipka, pod kterou se skrývá správce spojení SX1 s PC. A� toto umo�ňuje komunikaci mezi PC a mobilním telefonem.
Otevřete to pomocí dvojkliku. Odfajfkujte v�e, co je mo�né. A� teď napojte SX1 na USB.
Windows XP vám nyní oznámí, �e byl nalezen nový hardware. Teď vsuňte přilo�ené SX1 CD-Rom do PC a XP by měli začít automaticky instalovat (u jiného softwaru to musíte nastavit manuálně).
Počkejte maximálně 30sekund a pak u� by měl správce spojení objevit nový záznam o USB.
Pokud je v�e v pořádku, tak teď kdy� spustíte Data Suite, měla by se SX1 spojit s PC.

Mo�ná tento návod někteří berou jako samozřejmost, některým mo�ná pomů�e alespoň částečně vyře�it počáteční problémy s SX1. Některé prameny na fórech informuje o několika přeinstalacích Siemens Data Suite a postupného rozeznávání telefonu ve Windows. Ka�dopádně má SX1 své počáteční mouchy a nedodělávky, ale v novém FW a v nověj�ích telefonech u� snad v�e budu v pořádku.



Instalace ovladače pro USB kabel v systému Win XP
USB kabel připojíte do PC a následně do zapnutého, tedy aktivního telefonu. Po chvíli, maximálně třech minutách se na plo�e objeví vyhledávací hardwarové okno. Potvrdíte vyhledávání, při něm� se v�ak ovladač USB nenalezne nebo� zatím �ádný k dispozici není (viz ní�e). V poslední fázi, kdy se objeví v okně tlačítko �dokončit� od�krtnete v levém dolním rohu okénko (zafajfkované), čím� dáte příkaz aby se i nadále při spu�tění vyhledávací okno otevřelo. Před instalací software se pro jistotu přesvědčte, �e v �Ovládacích panelech/Systém/Vlastnosti systému/Hardware/Správce zařízení� - je ikona Siemens SX1 doplněná �lutým otazníkem. Jestli�e ano, zavřete v�echna otevřená okna.

Nyní přistoupíme k samotné instalaci Siemens Data Suite (SDS) � doporučuji stáhnutí nové verze 1.50, která je ji� k dispozici, přesto�e i s původní verzí (1.45) z originál CD tento postup funguje. Ve fázi, kdy se objeví nabídka vybrat způsob instalace, doporučuji zadat kolonku �vlastní� a potvrdit v�echny nabízené mo�nosti. Po instalaci SDS, při ní� se nám kromě jiného ulo�ily i soubory s ovladačem USB proveďte restart.

Po znovuotevření se po krátké chvilce opět objeví vyhledávací hardwarové okno, opět potvrdíte automatické vyhledávání, tentokrát by v�ak ovladač během několika vteřinách nainstaluje a PC bychom měli znovu restartovat. Nu a potom u� jen vyu�ít celé nabídky SDS, GPRS SX1 a manageru SX1. Tyto tři aplikace se hned po instalaci SDS usadí automaticky na plo�e, čtvrtá �mRouter� ve spodní li�tě a� po restartu.

Vý�e uvedené se týká zcela nové instalace, v případě nepovedené předchozí instalace, co� je problém vět�iny vlastníků SX1 je zapotřebí provést následující:

Odpojte USB kabel. Odinstalujte standardním způsobem SDS - proběhne automaticky. Následně za pomoci např. Total Comanderu - WindowsComander apod. manuálně odstraňte dvě slo�ky v adresáři Program Fines (SiemensDataSuite a Symbian) a dále dvě slo�ky v adresáři Dokuments and Settings. Poté vyhledáte ovladače USB nainstalované při předchozí nepovedené instalaci: otevřete nabídku �Start/Hledat/V�echny soubory slo�ky/disk na něm� byla SDS nainstalována (zpravidla-C)�. Zadáte pouze USB a potvrdíte vyhledávání. Po chvíli se v okně objeví poměrně velké mno�ství polo�ek, odstraníte v�ak pouze ty, které byly nainstalovány při instalaci SDS nebo poté � poznáte podle data instalace. Po ukončení této operace provedete opět restart. Dále stejný postup jako při nové instalaci � viz vý�e.

Pokud vlastníte Bluetooth, doporučuji vyhledávání a instalaci nového hardware (SX1) a� po nainstalování SDS a ovladače USB, při něm� se zároveň nainstaluje i modem.

Vý�e uvedené postupy byly třikrát testovány po �patně nainstalované aplikaci a dvakrát při čisté instalaci na PC a notebooku s dvěmi SX1 s rozdílným firmware (V05en_de_fr, V05cz_sk_.en). Instalace proběhla v�dy úspě�ně, ovladač USB byl v�dy nalezen a v�echny aplikace SDS byly funkční.

Vdaka Vytryol-ovi, zo zdroja ktory som uz videl, len si neviem spomenut kde. Embarassed

_________________
C35i>ME45>>S45i>ST55>S55+BT>SX1

SX1 + 1GB Pretec = > fw 12Sk>14Sk>15Ru>15It>15Gr>15CZ

"Ak mas raz SX1, uz nie je cesty spat!"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Vytryol
veterán
veterán

Založen: 30. 09. 2004
Příspěvky: 1652
Bydliště: Brtnice

10861.00 SMM
PříspěvekZaslal: čt leden 20, 2005 10:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Bylo to na dnes jiz neexistujici strance www.multimedialniweb.wz.cz!!
_________________
SX1-MY FUTURE TECHNOLOGY!!

SX1-MY ETERNAL BROTHER!!

SX1-MY HOLY BIBLE!!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
Seten
ostřílený diskusník
ostřílený diskusník

Založen: 06. 10. 2004
Příspěvky: 594
Bydliště: Brno

3061.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá leden 21, 2005 9:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neviem ci to je dolezite alebo sa to stava len u mna ale ked pocitac startuje tak pred zapnutim PC musim zapojit sx1 do usb kablu lebo inak mi po starte nedetekuje moj SX1.
_________________
SX1 , SL45i, SL45i.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gwin
čestný člen
čestný člen

Založen: 27. 09. 2004
Příspěvky: 3485

0.84 SMM
PříspěvekZaslal: pá leden 21, 2005 11:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Seten napsal:
Neviem ci to je dolezite alebo sa to stava len u mna ale ked pocitac startuje tak pred zapnutim PC musim zapojit sx1 do usb kablu lebo inak mi po starte nedetekuje moj SX1.

Stává se to jenom u tebe...

_________________
Alcatel 301 => Alcatel 301 => Nokia 3210 => Nokia 3310 => Nokia 3410 => Siemens SX1 => Nokia E51-1 => HTC TyTN II => Samsung GT-I8190 Wink

SX1: FW15 Cz modded (75 patchů), 1GB MMC Transcend, Krussell obal

1x usmrcen, 1x výměna displeje, 2x výměna MMI desky, 1x výměna headsetu HHS-500 za headset HHS-700

SX1 momentálně (a definitivně) nefunkční
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Stunts
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 30. 11. 2004
Příspěvky: 387
Bydliště: Plzeň

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: so leden 22, 2005 1:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Panove jestli se nekomu nedetekuje SX1 ani jako nezname zarizeni pak nezbyva nic jineho nez preimstalovat nejvetsi vir ze vsech (MS Win).

Jinak ta komunikace z SX1 je mozna i v OS (Linux) ... Vrele doporucuji

_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
mirdro
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 09. 11. 2004
Příspěvky: 484
Bydliště: Plzeň, Praha, Poděbrady :o)

2061.00 SMM
PříspěvekZaslal: po leden 31, 2005 4:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No tak sem ten vir přeinstaloval a pořád nic, už se mi o tom i zdá...
_________________
Siemens SX1 - je to dělo!!!!

http://bodysport.tk
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
madmike
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 28. 12. 2004
Příspěvky: 350

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: út únor 01, 2005 11:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na to abych si připojil sx1 k PC usbéčkem :
1) musím nainstalovaný mrouter - je na orig CD
2) ten siemesackej program co je tam taky ten datasuit
3) až se spustí program připojím sx1čku a pak čekám asi nanejvejš 5 minut
4) Je tam .. a když není tak jej odpojím a resetnu PC !

Tenhle postup musím dodržovat jinak bych se na sx1 vživotě nedostal .. i když sem hodně krát zkoušel přeinstalovat wi(r) ndowsi a postupovat podle víše uvedeného postupu tak furt nic ..

_________________
SX1 + 512mb Pretec , 5 Patche's, FW15Int



Fight for Freedom... Freedom forever

-------------------------------------------

freedoomm@seznam.cz blackmike@centrum.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gwin
čestný člen
čestný člen

Založen: 27. 09. 2004
Příspěvky: 3485

0.84 SMM
PříspěvekZaslal: út únor 01, 2005 5:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madmike napsal:
Na to abych si připojil sx1 k PC usbéčkem :
1) musím nainstalovaný mrouter - je na orig CD
2) ten siemesackej program co je tam taky ten datasuit
3) až se spustí program připojím sx1čku a pak čekám asi nanejvejš 5 minut
4) Je tam .. a když není tak jej odpojím a resetnu PC !

Tenhle postup musím dodržovat jinak bych se na sx1 vživotě nedostal .. i když sem hodně krát zkoušel přeinstalovat wi(r) ndowsi a postupovat podle víše uvedeného postupu tak furt nic ..

1) můžeš si stáhnout novější verze
2) SDS nebo MPM

_________________
Alcatel 301 => Alcatel 301 => Nokia 3210 => Nokia 3310 => Nokia 3410 => Siemens SX1 => Nokia E51-1 => HTC TyTN II => Samsung GT-I8190 Wink

SX1: FW15 Cz modded (75 patchů), 1GB MMC Transcend, Krussell obal

1x usmrcen, 1x výměna displeje, 2x výměna MMI desky, 1x výměna headsetu HHS-500 za headset HHS-700

SX1 momentálně (a definitivně) nefunkční
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
madmike
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 28. 12. 2004
Příspěvky: 350

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: út únor 01, 2005 5:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gwin napsal:
madmike napsal:
Na to abych si připojil sx1 k PC usbéčkem :
1) musím nainstalovaný mrouter - je na orig CD
2) ten siemesackej program co je tam taky ten datasuit
3) až se spustí program připojím sx1čku a pak čekám asi nanejvejš 5 minut
4) Je tam .. a když není tak jej odpojím a resetnu PC !

Tenhle postup musím dodržovat jinak bych se na sx1 vživotě nedostal .. i když sem hodně krát zkoušel přeinstalovat wi(r) ndowsi a postupovat podle víše uvedeného postupu tak furt nic ..

1) můžeš si stáhnout novější verze
2) SDS nebo MPM



Používám Mobile Phone Manager jedinou verzi coi sem našel .. a to je ta z toho cd .. nevím jestli je nějaká další .. Siemens data suit sem nezkoušel .. možná je to v tom lepší .. ale moji předchozí siemensi nežrali spojení ani přes SDS .. Angel

_________________
SX1 + 512mb Pretec , 5 Patche's, FW15Int



Fight for Freedom... Freedom forever

-------------------------------------------

freedoomm@seznam.cz blackmike@centrum.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gwin
čestný člen
čestný člen

Založen: 27. 09. 2004
Příspěvky: 3485

0.84 SMM
PříspěvekZaslal: út únor 01, 2005 5:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MPM není z CD. Z CD je SDS.
_________________
Alcatel 301 => Alcatel 301 => Nokia 3210 => Nokia 3310 => Nokia 3410 => Siemens SX1 => Nokia E51-1 => HTC TyTN II => Samsung GT-I8190 Wink

SX1: FW15 Cz modded (75 patchů), 1GB MMC Transcend, Krussell obal

1x usmrcen, 1x výměna displeje, 2x výměna MMI desky, 1x výměna headsetu HHS-500 za headset HHS-700

SX1 momentálně (a definitivně) nefunkční
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
madmike
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 28. 12. 2004
Příspěvky: 350

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: út únor 01, 2005 5:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gwin napsal:
MPM není z CD. Z CD je SDS.


Já mám z CD mpm .. to sem dostal u sx1 v krabici

_________________
SX1 + 512mb Pretec , 5 Patche's, FW15Int



Fight for Freedom... Freedom forever

-------------------------------------------

freedoomm@seznam.cz blackmike@centrum.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
madmike
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 28. 12. 2004
Příspěvky: 350

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: út únor 01, 2005 5:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madmike napsal:
Gwin napsal:
MPM není z CD. Z CD je SDS.


Já mám z CD mpm .. to sem dostal u sx1 v krabici


jej sry .. ono je to jen součástí SDS na cd .. Embarassed

_________________
SX1 + 512mb Pretec , 5 Patche's, FW15Int



Fight for Freedom... Freedom forever

-------------------------------------------

freedoomm@seznam.cz blackmike@centrum.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Gwin
čestný člen
čestný člen

Založen: 27. 09. 2004
Příspěvky: 3485

0.84 SMM
PříspěvekZaslal: út únor 01, 2005 5:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madmike napsal:
madmike napsal:
Gwin napsal:
MPM není z CD. Z CD je SDS.


Já mám z CD mpm .. to sem dostal u sx1 v krabici


jej sry .. ono je to jen součástí SDS na cd .. Embarassed

MPM není součástí SDS Confused

_________________
Alcatel 301 => Alcatel 301 => Nokia 3210 => Nokia 3310 => Nokia 3410 => Siemens SX1 => Nokia E51-1 => HTC TyTN II => Samsung GT-I8190 Wink

SX1: FW15 Cz modded (75 patchů), 1GB MMC Transcend, Krussell obal

1x usmrcen, 1x výměna displeje, 2x výměna MMI desky, 1x výměna headsetu HHS-500 za headset HHS-700

SX1 momentálně (a definitivně) nefunkční
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
madmike
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 28. 12. 2004
Příspěvky: 350

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: út únor 01, 2005 5:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gwin napsal:
madmike napsal:
madmike napsal:
Gwin napsal:
MPM není z CD. Z CD je SDS.


Já mám z CD mpm .. to sem dostal u sx1 v krabici


jej sry .. ono je to jen součástí SDS na cd .. Embarassed

MPM není součástí SDS Confused


Jdu pro cd! A podívám SE!

_________________
SX1 + 512mb Pretec , 5 Patche's, FW15Int



Fight for Freedom... Freedom forever

-------------------------------------------

freedoomm@seznam.cz blackmike@centrum.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
madmike
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 28. 12. 2004
Příspěvky: 350

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: út únor 01, 2005 5:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže .. došel sem pro CD a abych se přesvědčil že nejsu blbý .. nastartoval sem cd sx1 .. autorun .. software pro sx1 --- SDS --- nainstalováno 2x !! posobě MPM ! HA !! a nejsu blbý a nejsu !!
_________________
SX1 + 512mb Pretec , 5 Patche's, FW15Int



Fight for Freedom... Freedom forever

-------------------------------------------

freedoomm@seznam.cz blackmike@centrum.cz
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Siemens SX1 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Strana 1 z 6

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group