clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Jak na systémové patche
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Jak na systémové patche
Jdi na stránku 1, 2  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
weitless
táta fóra
táta fóra

Založen: 25. 01. 2004
Příspěvky: 1248
Bydliště: Brno-nejkrásnější město na východ od Paříže

7981.00 SMM
PříspěvekZaslal: út květen 18, 2004 8:47 pm    Předmět: Jak na systémové patche Odpovědět s citátem

http://www.mobilmania.cz/hosting/siemensmania/dir_clanky/systemovepatche.htm

autor: Pluto Applause Applause
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
romulus
VIP
VIP

Založen: 14. 02. 2004
Příspěvky: 1867
Bydliště: Jizni Morava

10861.00 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 19, 2004 6:23 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pluto: Fakt dobrej článek. Takhle jsem chtěl triumfovat já, kdybych vytrval a tím patchováním se takhle prokousal.
Člověk se základními znalostmi programovaní v assembleru se po přečtení může rovnou pustit do tvorby vlastních patchů, takže předpokládám, že se díky Tobě nyní objeví mnoho českých tvůrců patchů.

Dobrá práce! Applause Applause Dancing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 13194
Bydliště: Trenčín

15369.70 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 19, 2004 6:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pluto...klobuk dole Applause Pray
_________________
Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pluto
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 15. 02. 2004
Příspěvky: 489

2061.00 SMM

Příspěvky na SM: 351,-
PříspěvekZaslal: st květen 19, 2004 9:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to jsem rad ze se clanek libi :-)
Jsem zvedav jestli se najde nekdo se sklonem k vyrobe patchu. Osobne kdybych o veci nic nevedel, tak by me ten clanek asi spis odradil tim jak to cely vypada komplikovane. Jeste ze jsem o tom nic nevedel, kdyz jsem se zacal v telefonu prvne stourat :-)))
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 13194
Bydliště: Trenčín

15369.70 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 19, 2004 9:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Urcite to mnohym pomoze.Hlavne tym,ktori o tom uz nieco vedia a potrebovali trochu "postrcit".. wink
_________________
Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pluto
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 15. 02. 2004
Příspěvky: 489

2061.00 SMM

Příspěvky na SM: 351,-
PříspěvekZaslal: st květen 19, 2004 9:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Weitless: daji se v tom clanku jeste delat zmeny? Nasel jsem dve chyby..
Namisto ...identifikace instrukce E0 a hodnota C přiřazena registru r13, neboli C.
ma byt
...identifikace instrukce E0 a hodnota C přiřazena registru r13, neboli D.

Ve vete A jak o celé bude vypadat na display? je 'o' misto 'to' a navic je ta veta modrou barvou namisto cernou..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pjootr
Anonymní




851.00 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 19, 2004 9:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajímavé čtení, i kdyľ se nás na ąkole pokouąeli učit v assembleru programovat, tak si myslím, ľe kdybych něco měl vytvořit tak mezi tím Siemens vyvine daąí dvě řady telefonů.

Jo jinak vąecha čest ...

Brick wall
Návrat nahoru
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 13194
Bydliště: Trenčín

15369.70 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 19, 2004 9:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pluto napsal:
Weitless: daji se v tom clanku jeste delat zmeny? Nasel jsem dve chyby..
Namisto ...identifikace instrukce E0 a hodnota C přiřazena registru r13, neboli C.
ma byt
...identifikace instrukce E0 a hodnota C přiřazena registru r13, neboli D.

Ve vete A jak o celé bude vypadat na display? je 'o' misto 'to' a navic je ta veta modrou barvou namisto cernou..


Posli mu to,co chces zmenit na mail.Zmeni to.

_________________
Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pluto
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 15. 02. 2004
Příspěvky: 489

2061.00 SMM

Příspěvky na SM: 351,-
PříspěvekZaslal: st květen 19, 2004 11:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hanni napsal:
Posli mu to,co chces zmenit na mail.Zmeni to.

jj, diky, zadost odeslana...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
pluto
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 15. 02. 2004
Příspěvky: 489

2061.00 SMM

Příspěvky na SM: 351,-
PříspěvekZaslal: st květen 19, 2004 11:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pjootr napsal:
Zajímavé čtení, i kdyµ se nás na ±kole pokou±eli učit v assembleru programovat, tak si myslím, µe kdybych něco měl vytvořit tak mezi tím Siemens vyvine da±í dvě řady telefonů.


Myslim ze to tak zhavy nebude, stejny procesor v telefonech pouziva Siemens uz nekolik let, akurat na nej nabalujou dalsi a dalsi funkce + malinko vylepsujou hardware :-)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
hanni
řád zlatého admina
řád zlatého admina

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 13194
Bydliště: Trenčín

15369.70 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 19, 2004 12:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Preto uz v poslednej dobe ten procesor aj nestiha a je dost pomaly...
_________________
Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten čumí.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lukasisko
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 366
Bydliště: Opava,Žimrovice

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá květen 21, 2004 8:44 am    Předmět: volání nlastního patche Odpovědět s citátem

Ahoj Pluto,
díky za skvělý článek. Chtěl bych se zeptat na jednu věc. Nerozumím
tomu, odkud jsi vzal ty hodnoty DA673271?
Mám určitou doměnku, ale pak by to muselo být naopak, prohodit staré a nové data, asi takto: 0DE900: DA673271 DA2D76E6

Citace z článku:
"Nyní můžeme napsat další řádek patche, který změní na adrese 0DE900h volání ShowIcon na volání začátku patche:

0DE900: DA2D76E6 DA673271"
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pluto
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 15. 02. 2004
Příspěvky: 489

2061.00 SMM

Příspěvky na SM: 351,-
PříspěvekZaslal: pá květen 21, 2004 10:12 am    Předmět: Re: volání nlastního patche Odpovědět s citátem

Lukasisko napsal:
..odkud jsi vzal ty hodnoty DA673271?
Mám určitou doměnku, ale pak by to muselo být naopak, prohodit staré a nové data, asi takto: 0DE900: DA673271 DA2D76E6

Citace z článku:
"Nyní můžeme napsat další řádek patche, ...
0DE900: DA2D76E6 DA673271"


To DA2D76E6 je volani rutiny ShowIcon. System kdyz chce nakreslit ikonku signalu (nebo jinou, ale nas zajima ted zrovna signal) tak provadi prave toto volani. My ho ale v takove chvili potrebujeme zarazit a donutit ho, aby misto ShowIcon zavolal nas patch. ShowIcon pak zavolame sami jako prvni, aby o tu ikonku system neprisel.
Takze prochazime pamet a hledame kde ma system volani DA2D76E6. Az to spravny najdeme, tak mame adresu (0DE900) a na ni mu napiseme DA673271 - coz je volani patche. Proto 0DE900: DA2D76E6 DA673271

Neboli puvodne system volal ShowIcon a ten pak vratil beh systemu. Tedka system zavola patch, patch zavola ShowIcon. ShowIcon az udela co potrebuje vrati beh do patche - ten probehne a vrati beh systemu. Mozna jsem to tam mohl spis nejak nakreslit, zda se ze je to problemovy misto clanku. Zkusim neco vecer vymyslet aby ten popis byl pruhlednejsi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lukasisko
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 366
Bydliště: Opava,Žimrovice

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá květen 21, 2004 10:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je mi jasné, ľe DA2D76E6 je původní volání ShowIcon, které nahradím voláním patche DA673271 (který jako první obsahuje instrukci ShowIcon), ale není v tom návodu nikde uvedeno, proč zrovna tato hodnota: DA673271 jako volání patche. Jak na to přijdu, ľe volání patche je zrovna DA673271? Doufám, ľe uľ jsem se vyjádřil srozumitelněji, o tom, co mi není jasné.
Pokud né, chtěl bych tě poprosit o chvilku na ICQ.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pluto
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 15. 02. 2004
Příspěvky: 489

2061.00 SMM

Příspěvky na SM: 351,-
PříspěvekZaslal: pá květen 21, 2004 1:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lukasisko napsal:
Je mi jasné, ľe DA2D76E6 je původní volání ShowIcon, které nahradím voláním patche DA673271 (který jako první obsahuje instrukci ShowIcon), ale není v tom návodu nikde uvedeno, proč zrovna tato hodnota: DA673271 jako volání patche. Jak na to přijdu, ľe volání patche je zrovna DA673271? Doufám, ľe uľ jsem se vyjádřil srozumitelněji, o tom, co mi není jasné.
Pokud né, chtěl bych tě poprosit o chvilku na ICQ.

Jsem ted v praci a nemam tu ICQ.
To DA673271 je instrukce CALLS 677132 a na adrese 677132 (resp. na 477132 ve FuBu - posun o 2MB) zacina patch.
Na 677132 zacina proto, ze je to vhodny misto v pameti. Vzasade muze lezet i kdekoliv jinde kde je volno, pak by se jenom upravila ta adresa volani. Kdyby jsi si pro patch nasel volny misto treba na adrese 654321 (454321 FuBu) [ted nevim jestli je tam volno, ale rekneme ze jo], tak by to volani bylo CALLS 654321, neboli DA652143.
Snad je to to na co se ptas.. :-)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group