clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Jak na systémové patche
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Jak na systémové patche
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Lukasisko
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 366
Bydliště: Opava,Žimrovice

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá květen 21, 2004 1:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

pluto napsal:

To DA673271 je instrukce CALLS 677132 a na adrese 677132 (resp. na 477132 ve FuBu - posun o 2MB) zacina patch.


Tak přesně na toto jsem se ptal. Chyběla mi souvistost mezi DA673271 a začátkem patche. Touto větou jsi mi to objasnil, teď uµ to vidím. Mockrát ti děkuju za trpělivost. (moµná by nebylo od věci pro nás neprogramátory tuto souvislost v tom článku více rozepsat) Je±tě jednou dík.

2Romulus, proč se mi nezobrazuje Z a S s háčkem?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Lukasisko
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 366
Bydliště: Opava,Žimrovice

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá květen 21, 2004 9:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

2 Pluto: Ještě mě napadla jedna věc. Proč se k té hodnotě 477132 připočítává ten posun 2MB, když V_Klay pomocí kterého chceme patch aplikovat používá Fubu, a to je právě o 2 MB míň, než kde je to fyzicky v telefonu?
Jinak řečeno, proč to není
0DE900: DA2D76E6 DA473271
?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pluto
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 15. 02. 2004
Příspěvky: 489

2061.00 SMM

Příspěvky na SM: 351,-
PříspěvekZaslal: so květen 22, 2004 9:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lukasisko napsal:
2 Pluto: Ještě mě napadla jedna věc. Proč se k té hodnotě 477132 připočítává ten posun 2MB, když V_Klay pomocí kterého chceme patch aplikovat používá Fubu, a to je právě o 2 MB míň, než kde je to fyzicky v telefonu?
Jinak řečeno, proč to není
0DE900: DA2D76E6 DA473271
?


No, to je prave ta anomalie :-)
Adresy vKlaye jsou telefonu uplne ukradeny, on pouziva adresovani od nuly kde ma RAM, pres 200000h kde teprve zacina fungovat vKlay (a rika tomu klidne 000000h Smile) az do FFFFFFh. Ty adresy pro umisteni patche jsou tedy vKlayovsky, ale do telefonu se to ulozi na posoupnutou adresu. Takze to 0DE900: vlastne znamena uloz na adresu 2DE900. No a v datech DA2D76E6 DA673271 vsechny volani musi byt na adresy jak je ma telefon, to se tam jenom zapise a v datech s nic neposunuje.
Kdyby to bylo jak jsi napsal, tak by se v telefonu na adresu 2DE900 zapsalo DA473271 a telefon by udelal CALLS nekam uplne jinam nez kde potrebujeme..

Je asi chyba ze vKlay nestahuje i RAMku, bylo by po problemu s posunem. Zkus jeste kouknout na mapu pameti, z te by melo byt jasny co se posunuje a co ne..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lukasisko
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 366
Bydliště: Opava,Žimrovice

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: po květen 24, 2004 11:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to adresování už chápu, ale narazil jsem na další problém. Jak zjistím na které adrese je v mém mobilu ME45i fw04 rutina ShowIcon? Zkoušel jsem nějaké varianty z jiných patchů, které něco ukazují, ale je toho strašně moc a na nic jsem zatím nepřišel. Můžes mi poradit?

Citace z článku:
"U MC60 FW10 se ShowIcon nachází fyzicky na adrese 2DE676h (resp. 0DE676h ve FuBu). Na firmware upozorňuji proto, že adresy rutin můžou (a s dost velkou pravděpodobností také budou) u každé verze firmware jiné. To je důvod, proč pro různé verze není možné použít tytéž patche bez úprav."
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pluto
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 15. 02. 2004
Příspěvky: 489

2061.00 SMM

Příspěvky na SM: 351,-
PříspěvekZaslal: po květen 24, 2004 1:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lukasisko napsal:
Tak to adresování už chápu, ale narazil jsem na další problém. Jak zjistím na které adrese je v mém mobilu ME45i fw04 rutina ShowIcon? Zkoušel jsem nějaké varianty z jiných patchů, které něco ukazují, ale je toho strašně moc a na nic jsem zatím nepřišel. Můžes mi poradit?

No, to byva problem. Osobne jsem na hledani adres tehle rutiny pouzil primitivni metodu - vzal jsem par byte ze zacatku ShowIcon z telefonu kde jsem znal jeji umisteni a pak jsem nasel tu samou sekvenci ve FuBu jinyho modelu. Potom uz to stacilo pro jistotu zkontrolovat podle nejakyho patche.
Kdyz koukam u ME45i na patch 67. Jiné ikonky signálu..... tak mi to prijde ze adresa volani ShowIcon bude DAC89C43. Neboli CALLS C8439C. Ale koukam na to obravdu jenom podle hexa v patchu, takze bez zaruky. Vecer muzu zkusit stahnout FuBu a srovnat zacatky tech rutin.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Lukasisko
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 366
Bydliště: Opava,Žimrovice

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: po květen 24, 2004 9:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsi měl Pluto pravdu. DAC89C43 je skutečně volání ShowIcon (u S45i fw04). Měl jsem to poznačené jako třetí možnost DA... ke které se však už nedostalo. Raději jsem šel spát a to jsem byl takový kousek od cíle. Dokonce se mi podařilo najít adresu tohoto volání pro ikonku signálu, tak jak zrovna popisuješ v návodu.
Takže je to V_Klay adresa 564FC0: DAC89C43

Pokud však někdo používá (jako já) patch č.14 - Zobrazení loga aktuálního profilu na hlavním displayi, tak má na této adrese volání tohoto patche DAFCD8FF. (a jen tak pro zajímavost, první co tento patch č14 dělá je zpětné volání původní ShowIcon, tedy přesně tak, jak jsi popsal v návodu Dancing )
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
pluto
věrný diskusník
věrný diskusník

Založen: 15. 02. 2004
Příspěvky: 489

2061.00 SMM

Příspěvky na SM: 351,-
PříspěvekZaslal: út květen 25, 2004 10:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Lukasisko napsal:
Takže je to V_Klay adresa 564FC0: DAC89C43

Pokud však někdo používá (jako já) patch č.14 - Zobrazení loga aktuálního profilu na hlavním displayi, tak má na této adrese volání tohoto patche DAFCD8FF.


Tak to jsem rad, nejak jsem se k pruzkumu FuBu vcera nedostal.
S tim volanim jinych patchu je to resitelny nekolika zpusobama - bud to nechas plavat a budes si volat svuj patch jako by ten cizi neexistoval (pak se budou vzajemne vylucovat a nainstalovany bude moct byt jenom jeden z nich), nebo muzes presmerovani na ten cizi patch predelat na volani svyho a na cizi to presmerovat az nasledne (pak se budou podminovat a pro tvuj patch bude muset byt predinstalovany ten cizi), nebo cizi patch muzes vzit, svuj pripojit do nej, volani provazat a cely to prohlasit za upgrade ciziho patche o novou vlastnost :-))
Nebo muzes zavolat svuj patch jeste pred tim nez system vola ShowIcon(resp. cizi patch) - namisto nejakych jeho instrukci das volani a instrukce ktery jsi mu prepsal umistis az do svyho patche. Ale musis mu schovat hodnoty v registrech (ShowIcon za nej volat nebudes) - to se dela pres zasobnik, ukazuje na nej registr r0. Je to trosku narocnejsi, ale dosahnes toho, ze tvuj stejne jako cizi patch na sobe nebudou nijak zaviset. Neboli - bude to elegantni. Pro zacatek ovsem doporucuju spis nekterou z driveuvedenych moznosti :-)
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MOskyT
Anonymní




851.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá červen 18, 2004 8:02 am    Předmět: Patche.. Odpovědět s citátem

Rozebirate to hodne podrobne a to je super, ale taky by se mi tu libily vypisy nejakych vasich vytvoru, ktery bych taky mohl vyzkouset. Jinak diky za to, ze se v telefonech takhle vrtate Smile
Návrat nahoru
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2
Strana 2 z 2

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group