clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: View topic - čeština VS cestina v T9

FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   ProfileProfile   ChatChat   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages 
 BankBank   LotteryLottery   User ShopsUser Shops   ShopsShops 

čeština VS cestina v T9

Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70
View previous topic :: View next topic  
Author Message
LuckyCZ
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Mar 22, 2005 11:42 pm    Post subject: čeština VS cestina v T9 Reply with quote

zdravim vsechny.
Nejakou chvili jsem hledal na webu cesky slovnik T9 bez diakritiky (pro CX65, pak i pro jiny), ale neuspesne. Pak jsem si to chtel sam upravit v naivnim domeni, ze soubor se slovnikem bude nejak rozumne pristupny text a bude stacit nahradit znaky s hackami nebo carkami za znaky bez nich. Bohuzel jsem narazil na 128 bitove sifrovani, coz nikdo nerozlouskne.
Takze mate nekdo, nebo vite o takovem existujicim slovniku? Pripadne by mozna i pomohlo vedet, jak zjistit ten 128 bit klic kterym je to zasifrovane, ten mobil si to prece musi nejak rozsifrovavat kdyz to pouziva...

Nebo resite problemy s diakritikou na CX65 jeste nejak jinak? Treba v e-mailech nebo v jimmovi je to vyslovene vopruz, kdyz druha strana vidi jenom otazniky misto hacku, a nebo nadruhou stranu je vopruz pro me psat to bez slovniku, coz je sice moznost, ale celkem otrocka.
Jeste me napada moznost upravy zdrojaku tech javovych aplikaci, tak aby sami diakritiku odstranily (a cekal bych ze to i nektery delat budou sami, treba pro psani SMS), ale treba oblibenej jimm to neumi... (a cp1251 hack je sice peknej, ale pro vetsinu uzivatelu na druhym konci to stejne neprineslo zadanej pozitivni efekt, skoro vsichni tam maji porad otazniky)
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jiji2004
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Tue Mar 22, 2005 11:52 pm    Post subject: Re: čeština VS cestina v T9 Reply with quote

LuckyCZ wrote:
zdravim vsechny.
Nejakou chvili jsem hledal na webu cesky slovnik T9 bez diakritiky (pro CX65, pak i pro jiny), ale neuspesne. Pak jsem si to chtel sam upravit v naivnim domeni, ze soubor se slovnikem bude nejak rozumne pristupny text a bude stacit nahradit znaky s hackami nebo carkami za znaky bez nich. Bohuzel jsem narazil na 128 bitove sifrovani, coz nikdo nerozlouskne.
Takze mate nekdo, nebo vite o takovem existujicim slovniku? Pripadne by mozna i pomohlo vedet, jak zjistit ten 128 bit klic kterym je to zasifrovane, ten mobil si to prece musi nejak rozsifrovavat kdyz to pouziva...

Nebo resite problemy s diakritikou na CX65 jeste nejak jinak? Treba v e-mailech nebo v jimmovi je to vyslovene vopruz, kdyz druha strana vidi jenom otazniky misto hacku, a nebo nadruhou stranu je vopruz pro me psat to bez slovniku, coz je sice moznost, ale celkem otrocka.
Jeste me napada moznost upravy zdrojaku tech javovych aplikaci, tak aby sami diakritiku odstranily (a cekal bych ze to i nektery delat budou sami, treba pro psani SMS), ale treba oblibenej jimm to neumi... (a cp1251 hack je sice peknej, ale pro vetsinu uzivatelu na druhym konci to stejne neprineslo zadanej pozitivni efekt, skoro vsichni tam maji porad otazniky)

Jo, kamaráde, to nejsi sám koho to štve - ale dělat se s tím dá tak leda prd. Tajemství T9 zná jeden člověk na planetě a i ten už je možná mrtvej... no ale vážně. Slovníky T9 upravovat nelze, takže jediná možnost by byla, přesvědčit nějak telefon by na požádání psal s T9 tak jak to dělá třeba v SMS, kdy přednostně nabízí slova bez diakritiky, ale to zatím, pokud je mi známo, též nikdo nerozlousk.
Co se týče SMS a emailu, na SMS zkus Oskarka a na Email SimpleMail - oba dva při odesílání diakritiku úspěšně odstraňují. .....
Back to top
View user's profile Send private message
LuckyCZ
kolemjdoucí

1.00 SMM
PostPosted: Tue Mar 22, 2005 11:55 pm    Post subject: Re: čeština VS cestina v T9 Reply with quote

jiji2004 wrote:

Jo, kamaráde, to nejsi sám koho to štve - ale dělat se s tím dá tak leda prd. Tajemství T9 zná jeden člověk na planetě a i ten už je možná mrtvej... no ale vážně. Slovníky T9 upravovat nelze, takže jediná možnost by byla, přesvědčit nějak telefon by na požádání psal s T9 tak jak to dělá třeba v SMS, kdy přednostně nabízí slova bez diakritiky, ale to zatím, pokud je mi známo, též nikdo nerozlousk.
Co se týče SMS a emailu, na SMS zkus Oskarka a na Email SimpleMail - oba dva při odesílání diakritiku úspěšně odstraňují. .....

Me obavy se naplnily Sad
A nejakej icq klient co odstranuje je znam? Nebo si musim upravit jimma sam.
jinak diky za tipy.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
jiji2004
všeználek
všeználek

4261.00 SMM
PostPosted: Wed Mar 23, 2005 12:01 am    Post subject: Re: čeština VS cestina v T9 Reply with quote

LuckyCZ wrote:

Me obavy se naplnily Sad
A nejakej icq klient co odstranuje je znam? Nebo si musim upravit jimma sam.
jinak diky za tipy.

Colibry s tím myslím problém nemá. Ale jistě nevím - nepoužívám.
Zkus mrknout sem :
Arrow http://www.siemensmania.cz/forum/viewtopic.php?t=6240&highlight=colibry+par
Back to top
View user's profile Send private message
Reply to topic     Forum Index -> Řada x65, x70 All times are GMT + 1 Hour
Page 1 of 1

Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You can attach files in this forum
You can download files in this forum