clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
SiemensMania has a brand new forum
  SiemensMania    Fórum

   Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
:: Zobrazit téma - Očista bufferu EEPROM pro x65
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Skupiny uživatelůSkupiny uživatelů   NastaveníNastavení   ChatChat   Přihlásit, pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit, pro kontrolu soukromých zpráv 
 BankaBanka   LoterieLoterie   Obchody uživatelůObchody uživatelů   Obchodní důmObchodní dům 

Očista bufferu EEPROM pro x65
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
 
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
weitless
táta fóra
táta fóra

Založen: 25. 01. 2004
Příspěvky: 1248
Bydliště: Brno-nejkrásnější město na východ od Paříže

7981.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2005 7:43 am    Předmět: Očista bufferu EEPROM pro x65 Odpovědět s citátem

Autor: Jiří Balcar

Pokud často měníte parametry jež jsou součástí EEPROM, nahráváte různé zálohy a pozměněné bloky, může nastat situace, že již není možno do EEPROM nic nového zapsat. Proč a jak to napravit se dozvíme dále v návodu na použití včerejší novinky od Phantoma - EEprom Formating Tools .

http://www.siemensmania.cz/content.php?id=374
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
xhibit
začátečník
začátečník

Založen: 03. 02. 2005
Příspěvky: 41

61.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2005 8:05 am    Předmět: slovnik T9 Odpovědět s citátem

Kdyz udelam tohle zformatovani smaze mi to i navic ulozene slova pro T9?
No a vas odkaz na EEprom Formating Tools pro x65 1.00 me nefunguje.. Crying or Very sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2005 8:29 am    Předmět: Re: slovnik T9 Odpovědět s citátem

xhibit napsal:
Kdyz udelam tohle zformatovani smaze mi to i navic ulozene slova pro T9?
No a vas odkaz na EEprom Formating Tools pro x65 1.00 me nefunguje.. Crying or Very sad


Formátování nevymaže žádná aktuální nastavení tedy ani T9. Vymaže
pouze ODSTRANĚNÉ bloky, tedy ty co už EEPROM nepoužívá.
Odkaz upraven, aby nezlobil Smile

_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MLB
všeználek
všeználek

Založen: 29. 01. 2005
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina

4261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2005 3:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ked to po stlaceni Information vypise Could not ping BFC mobile, tak to znamena co?
_________________
CX70 fw56
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Marinak
badatel
badatel

Založen: 07. 12. 2004
Příspěvky: 141
Bydliště: Hovězí

12.06 SMM

Příspěvky na SM: 190,-
PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2005 4:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám problém..
"BUS level
User level"
This level don't support EEFULL

A přitom sem v PUPA dal zapsat SKEY..
Nevíte čím to može být??
(zkoušeno na C65 FW43, FW16....NIC)

_________________
"I mistr tesař se někdy utne..."
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky
jdobry
rozumbrada
rozumbrada

Založen: 22. 01. 2005
Příspěvky: 381

1261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2005 4:58 pm    Předmět: Jen male vysvetleni k EEPROM Odpovědět s citátem

EEPROM je pamet, ktera je nezavisla na napajeni a jde relativne snadno cist i zapsat i jednotlyvy bajt. Puvodne byla tato pamet pouzita jako pamet konfigurace pro mobilni telefony.
Pak se ovsem situace mirne zmenila a vyrobci z ruznych duvodu zacaly montovat do telefonu pameti typu Flash (upgrade, vice mista pro uzivatelske soubory atd). A protoze se u telefonu zmensila jak cenna, tak velikost, bylo vhodne pamet EEPROM odstranit a nahradit casti Flash.

Kde je hlavni rozdil mezi EEPROM a Flash? Flash neni mozne prepisovat po jednotlivych bytech, ale po celych sektorech. Zmena jednoho bytu znamena precteni sektoru, vymazani, zapis modifikovanich dat. Operace je problematicka v momente, kdy neco selze, napr. napajeni. Samozrejme je mozno nekolik reseni.

reseni 1) je pouzit vetsi prostor pro data. Zapisuje se do volneho mista, stara data se nemazou, ale novejsi data je zneplatni. Mozno stara data zneplatnovat zapisem (zapis 0x00 do Flash je mozny bez ohledu na stav vymazani a stara data, ale zpet to jde jen mazanim) Pouzito na EEPROM

reseni 2) data se prectou, zapisou modifikovana do jineho sektoru, a pak starsi sektor muze byt vymazan. Ktere data jsou nove system pozna podle casoveho zazitka, nebo podle citace, ktery se vsude zapisuje. Z vykonovych duvodu se vzdy pouziva vice jak jeden rezervovany sektor. A z receneho vyplyva, ze vice zaplneny Souborovy system je pomallejsi (mene prostoru = casteji mazani kvuli zapisu). V telefonu pouzito na souborove systemy.

Z historickych duvodu je ta nejdulezitejsi konfigurace telefonu znacena jako EEPROM i kdyz je ulozena v pameti Flash

PS: zajimavost jen pro ty co pochpili co jsem napsal: Zarizeni USB Flash, CompactFlash, SD pouzivaji vetsinou FAT system souboru. Protoze ale velikost sektoru Flash je relativne velka a velikost sektoru FAT je mala, neni mozne prirazeni jedna k jedne. Hrozilo by tedy zniceni nekolika sektoru Flash nedokoncenym zapisem jineho. Proto tyto zarizeni interne pouzivaji jiny souborovy system, ve kterem je ten viditelny ulozen "jako soubor". Rezervace nekolika sektoru zpusobi zmenseni uzitecne velikosti.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2005 5:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marinak napsal:
Mám problém..
"BUS level
User level"
This level don't support EEFULL

A přitom sem v PUPA dal zapsat SKEY..
Nevíte čím to može být??
(zkoušeno na C65 FW43, FW16....NIC)


Odpověď máš napsanou - User level je bez zavedeného Skey, musíš mít Factory

_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Orpheus
čestný člen
čestný člen

Založen: 25. 12. 2004
Příspěvky: 3637
Bydliště: Bratislava(SK)

14900.34 SMM
PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2005 5:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co povedat.. Skvely clanok! Applause
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit autorovi WWW stránky MSN Messenger
MLB
všeználek
všeználek

Založen: 29. 01. 2005
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina

4261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2005 6:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poradi mi niekto alebo zase budu vsetci moje dotazy ignorovat? Pray Eh?
_________________
CX70 fw56
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Krokodýl
čestný člen
čestný člen

Založen: 26. 01. 2004
Příspěvky: 4749
Bydliště: Velké Žernoseky

14921.78 SMM
PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2005 6:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MLB napsal:
Poradi mi niekto alebo zase budu vsetci moje dotazy ignorovat? Pray Eh?


1. Buď nemáš zavedený Skey
2. nebo problém s kabelem

jsem na ICQ

_________________
Zálohovat, zálohovat, zálohovat!!!
Siemense / historie
M35i > ME45i > M55 > M65 + SX1 /už ne :-(/ > M55 > CX70 + S65repase> S75

WinMobile
"`XDA` Orbit2" --> HTC Touch Cruise ---> HTC Diamond 2, WM6.1, SDHC 8GB ....
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MLB
všeználek
všeználek

Založen: 29. 01. 2005
Příspěvky: 678
Bydliště: Žilina

4261.00 SMM
PříspěvekZaslal: pá duben 08, 2005 7:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Krokodýl napsal:
MLB napsal:
Poradi mi niekto alebo zase budu vsetci moje dotazy ignorovat? Pray Eh?


1. Buď nemáš zavedený Skey
2. nebo problém s kabelem

jsem na ICQ


Skey som tam prave pred tym daval, skor to bude ten kabel, je totiz z x55, neprerabany, ide s tym sice patch, fw, apod., ale klasicky nekomunikuje. Asi sa pozriem po odporoch, len som chcel vediet, co znamena to BCF, ze kde je chyba. Dik.

_________________
CX70 fw56
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
slowak666
kolemjdoucí

Založen: 21. 09. 2004
Příspěvky: 25
Bydliště: Bratislava

1.00 SMM
PříspěvekZaslal: st duben 13, 2005 2:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Krokodýl napsal:
Marinak napsal:
Mám problém..
"BUS level
User level"
This level don't support EEFULL

A přitom sem v PUPA dal zapsat SKEY..
Nevíte čím to može být??
(zkoušeno na C65 FW43, FW16....NIC)


Odpověď máš napsanou - User level je bez zavedeného Skey, musíš mít Factory


Skey som spravil a tiez mam taky isty problem, tym padom nemam Factory level a neviem ocistit EEFULL buffer...

Co s tym???? Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovi WWW stránky
jamaica
siemensmaniak
siemensmaniak

Založen: 30. 08. 2004
Příspěvky: 2409
Bydliště: V srdci Evropy

17095.68 SMM
PříspěvekZaslal: ne květen 01, 2005 2:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Krokouš to je hlavička Applause wink Dík za návod´.Udělal sem a hned moje S65 dejchá jako nová
_________________
Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
lacibogi
čestný člen
čestný člen

Založen: 25. 11. 2004
Příspěvky: 5171
Bydliště: LV<->BA

784.96 SMM
PříspěvekZaslal: út květen 10, 2005 7:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zadam COM port stlacim Open COM a ono to nereaguje. d'oh!
_________________
C(ME)75
Lasky
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jamaica
siemensmaniak
siemensmaniak

Založen: 30. 08. 2004
Příspěvky: 2409
Bydliště: V srdci Evropy

17095.68 SMM
PříspěvekZaslal: st květen 11, 2005 4:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Lb01 napsal:
Zadam COM port stlacim Open COM a ono to nereaguje. d'oh!


Postupuješ přesně podle návodu?Mělo by to bejt bez problémů.Ve win XP SP2 neni problém Applause

_________________
Bůh odpouští, JÁ NE!
LG G2 d802
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí    Obsah fóra -> Diskuse k článkům Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Strana 1 z 4

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru
Můžeš k příspěvkům připojovat soubory
Můžeš stahovat a prohlížet přiložené soubory



Powered by phpBB © phpBB Group