Autor


Redakce
  Tak to byl 8. sraz SiemensManie
Vydáno dne:  15.11.2010
Průměrné hodnocení:  zatím nehodnoceno
 
z redakce

Dva roky jsou dlouhá doba a přesně tak dlouho to trvalo, než se uskutečnil již osmý sraz SiemensManie. Jak to celé proběhlo se dozvíte v dnešním článku.

Letošní sraz se konal, stejně jako několik posledních, v Brně. A jelikož se Biskupská vinárna na minulém srazu osvědčila, navštívili jsme ji i tentokrát.

Všechno začalo příjezdem našeho ex-admina D4Xe, který dorazil o hodinu dříve, než původně plánoval. O půl jedenácté přijel ve svém velkém bílém kufru první slovenský účastník: palucko. Následně také doráží Cherokee007, rattle-snake s barusenickou a zanedlouho také já (Jiri.Sko) s pip@ou. Blíží se jedenáctá hodina, zatím nás je 7 a vydáváme se do vinárny.

Ve vinárně to vypadá jako by počítali se svatbou a né partou SiemensManiaků. Nejistě vstupujeme do salonku a zabíráme místo na opačné straně stolu než předloni. Zanedlouho přichází také mucasco s přítelkyní. Já zatím připravuji internetové připojení, které se zdá, že v pohodě funguje. Avšak, jak se později ukázalo, z neznámého důvodu se D4X nemohl připojit k wifi routeru. Tento problém nakonec vyřešilo vypnutí zabezpečení. I přes pomalou rychlost připojení (sklep je bohužel sklep) se sraz rozšířil také do internetu - pokec s Makavelinou. Stále čekáme na číšníka a mezitím dorazil Wojcek ze spřátelného webu VSN. Za pár minut už doráží také číšník a my si konečně objednáváme. Ještě než se přiblížila dvanáctá hodina, natáčíme exkluzivní uvítací video pro makavelinu, které se nám ale nepodaří kvůli nestabilitě připojení uploadnout. Dalším příchozím je EINEX s nejmenovaným mimosiemensmaniakem následovaný pip@ou, který se vrátil z menšího geocachingu s paluckem, a o několik minut později také Bonfire, michal.simon a jeden z posledních účasníků - náš admin Whitek.

Účastnice z řad něžného pohlaví dostávají nový foťáček IQP-510 (asi) na SL55 / M55 / S55.

Mobilní telefony, které donedávna okupovaly všechny stoly, jsou utlačovány stále přibývajícími talíři s obědy. Mezitím zkoušíme EINEXův průhledný mobil a také píšťalku přes mikrofon. Palucko začíná stavět stativ a chystáme se na společné foto. Po něm to už vypukne.

Kolektivní foto PřezdívkyPrezenční listina
Kolektivní foto | Přezdívky | Prezenční listina

Po společné fotce následuje představení ceny pro vítěze vědomostní soutěže ve složení: 1. cenou je tentokrát Benq-Siemens E61, 2. cena je IQP-530 (zatavený přídavný foťák pro M55) a 3. cena je offline DVD Siemensmanie + IFL-600 (zatavený přídavný blesk pro S65) . Ale jak později zjistíme, 2. cena pro vítěze stačit nebude.

Ceny pro vítěze
Ceny pro vítěze

Ještě před vlastním testem máme poměrně velký problém - nedostatek propisek. Paluckův nápad však tento problém opravdu geniálně vyřešil - místo propisek účastníci používají desetníky, dvacetníky a padesátníky (nutno podotknout, že palucko je Slovák). Po méně než dvaceti minutách testování začínám opravovat první testy, zároveň nás také opouští rattle-snake a barusenicka, kteří už musí na vlak. Po dokončení opravy je nám jasné, že máme dokonce tři druhá místa. Řešením tohoto problému je rozstřel - cílem je rozebrat Siemens C25 příborovým nožem až k základní desce a zase složit v co nejkratším čase. Průběh byl velmi napínavý, shlédněte video. Konečné výsledky jsou následující:

1. místo: rattle-snake (20 bodů)
2. místo: EINEX, Bonfire, pip@ (18 bodů)
3. místo: barusenicka (16 bodů)
poslední místo a cena útěchy: Wojcek

Všem vítězům ještě jednou gratulujeme, byl to opravdu tvrdý boj.


Prohlédněte si: Test pravého SiemensManiaka - 8. sraz / 23.10.2010


Po vyhlášení výsledků (video) se palucko ujímá role aukcionáře a začíná dražit vše, co se mu dostane pod ruku.

Debata stále pokračuje, ale čas nezadržitelně plyne, a tak se sraz pomalu blíží ke zdárnému konci. Další, kdo nás opouští, je Cherokee007. Poslední naše debata v salonku utichla úderem 18. hodiny a většina znás se vydala ke svým domovům.

A jak bude vypadat příští sraz? Na tom jsme se dohodli všichni zcela jasně - příští sraz už nebude. Ale nevěšte hlavu, příští rok máme v plánu už několikrát probíraný SM kemp.

Celkový počet telefonů (Benq-)Siemens byl 283.

Jak to viděl D4X
Jak to viděl palucko
Jak to viděl mucasco + video
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou zodpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor