Autor


Radim Zeman
  Tak to byl první sraz SiemensManie
Vydáno dne:  12.12.2004
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.83333.23.23.23.43.43.43.63.63.63.83.83.84444.24.24.24.44.44.4   4.4 (hodnoceno 6x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.83333.23.23.23.43.43.43.63.63.63.83.83.84444.24.24.24.44.44.4
 
z redakce

Dnešní zimní den využilo několik našich čtenářů k cestě do Brna na první oficiální sraz SiemensManie. Návštěvnost sice nebyla nikterak veliká, ale to vše mnohonásobně nahradila přátelská atmosféra navíc okořeněná všudypřítomnými mobilními telefony Siemens. Pro ty z vás, kteří se nemohli dostavit, nebo si z jakéhokoliv důvodu nechali tuto záležitost ujít, přinášíme informace z celé akce.

Pokud chcete mít kontakt s vašimi čtenáři, nejlepším řešením je setkat se s nimi. Nejlépe se sice povídá u piva, ale v takovém případě po nějaké době logická komunikace přechází v nesrozumitelné brblání doprovázené veselými historkami z rodinného kruhu. To už ale bohužel nemáte moc šancí kvalitně si popovídat. Proto jsme se rozhodli pro rozumnější volbu a svůj první sraz jsme zasadili do velkého sálu hotelu Božetěchova. Vzhledem k tomu, že neradi plánujeme dlouhé proslovy a přesný program, dohodnuli jsme se na improvizaci a podřídili tomu i celý sraz. Po počátečních obtížích s úpravou sálu, kde večer před námi slavila vánoční večírek zřejmě zvířata z brněnské ZOO, se příchodem většiny návštěvníků srazu mohlo začít.

Velký sál musel nejdříve projít očistou | první návštěvníci netuší co bude (ostatně ani my ne)


Přes krátkou historii SiemensManie a představení jednotlivých členů redakce došlo i k uvítání čestné návštěvy, kterou byl pan Karel Čáp z české pobočky Siemens. Jeho výborná prezentace všech dostupných modelů řady x65 až po novinkově očekávaný telefon SF65 zcela jistě zaujala všechny návštěvníky. Více než hodinové povídání doplněné mnoha informacemi včetně možnosti přímého kontaktu s prezentovanými telefony byla lákadlem srazu. Snad největší zájem byl právě o vystavené telefony a o novinky SK65 a SF65. Mnohé z nás zaujal i telefon Siemens U15, určený pro technologii UMTS, který ale podle informací u nás vůbec k dostání nebude (technologie UMTS je v ČR a SR zatím v počáteční fázi). V čase prezentace se na náš sraz přijel podívat i sám autor programu SiMoCo ing. Pavel Cibulka. Přišel tichým krokem indiánského válečníka nechtíc na sebe ve své skromnosti strhnout pozornost.


Prezentace Karla Čápa ze Siemensu zaujala všechny posluchače


Podle fotografií můžete vidět, že nejvíce se návštěvníci shromažďovali u vystavených telefonů, které doposud Siemens v jednotlivých řadách uvedl na trh včetně modelů Xelibri. Všudypřítomné fotografování mobilních superstar provázelo celý sraz. Také častá výměna SIM karet mezi telefony účastníků srazu a představovanými telefony nebyla ničím vyjímečným. Každý si chtěl vyzkoušet co umí některý z modelů a přesvědčivá věta na displeji "Vložte prosím SIM kartu" byla jedinou možností jak telefon otestovat.

U stolečků s mobily bylo stále plno


Srdce každého SiemensManiaka bylo na srazu jako v ráji


A Hanni fotil a fotil a fotil (doufám že to není špión)


Limitovaná černá edice SX1 McLaren


C25 alá Nokia 7110


Také jako jedni z prvních si mohli účastníci srazu seznámit s připravovaným modelem SF65. Tento telefon-fotoaparát s vyklápěcím a otáčecím displejem zřejmě přijde na trh až v lednu příštího roku, ale již teď dává tušit, že o něj bude velký zájem. Nevýhodou snad může být absence druhého displeje jak je tomu u jiných véčkových telefonů. To může vyřešit přetočení velkého displeje na horní stranu telefonu, kdy se ale aktivuje fotoaparát. Nezbývá než fotoaparát ihned vypnout. Samotný design telefonu je velice elegantní a jeho jakoby keramické tělo s velkou čočkou fotoaparátu opravdu působí jako malý kompaktní fotoaparát. Přetočený displej potom funguje jako jsme tomu zvyklí u digitálních fotoaparátů. Vedle něj jsou tlačítka pro ovládání zoomu. Na boční, v tomto případě horní stěně je tlačítko spouště. SF65 určitě nebude masová záležitost, ale osoby potrpící si na imidžové záležitosti zcela jistě osloví.





Jedinečná možnost vidět připravovaný SF65 naživo


Zajímavý byl i telefon U15, který se může pochlubit hned dvěma integrovanými video kamerami. Telefon má v sobě zabudované obě technologie. Jak UMTS, tak i GPRS. První u nás bohužel zatím využít nemůže a proto nám zatím nezbývá než čekat. Váha telefonu byla velmi znatelná a dlouhé držení přístroje v ruce při videokonferenci musí majitele hodně unavit.



Velký, těžký ale výborně vybavený UMTS telefon U15


Nejen informacemi živ je člověk a proto po vyčerpávající prezentaci pana Čápa došlo i k doplnění našich žaludků v přilehlé restauraci. Hovězí polévka, vepřový řízek a bramborový salát bratru za 52,- Kč přišlo vhod.

Zasloužený oběd


Posilněni dávkou nutričních hodnot, pustili jsme se do druhé části srazu. Tou byla prezentace Jirky Krokodýla Balcara o správném používání programu V-Klay a SiMoCo. Ostřílený mistr svého řemesla odpovídal na různé dotazy několika našich čtenářů, kteří se jej snažili nachytat na záludných dotazech.

Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím


Později se osazenstvo rozdělilo na dvě skupiny a v různých společenských hrách za bujarého veselí (přetahování lanem, tichá pošta, schovávaná, hazardní hry) se snažilo zpestřit si odpoledne ;o)). Ve skutečnosti se ale jedna skupinka vytvořila kolem Krokodýla a ing.Pavla Cibulky, druhá u mobilních telefonů a Karla Čápa. V různém intervalu se jednotliví členové zaměňovali a korzovali všemožně po sále. Tím nastala volná část srazu a každý si mohl dělat co chtěl.


Korzující skupinky


Oficiální ukončení setkání nastalo kolem 16:15 hodin, kdy po přátelském plácání po zádech, výměně telefonních čísel a autogramů byl sraz rozpuštěn. Někteří jedinci nemohouc se odtrhnout od redaktorů SiemensManie stále zůstávali v naší blízkosti. Rozhodli se tak obveselovat naší společnost návrhy na prodej fotoaparátů, mobilního telefonu SX1 atd. Všemu je ale jednou konec a tak i první sraz SiemensManie musel dojít do svého finále. Deroucí se slzy ze získání nových přátel rozmazaly pohled na ubíhající silnici před okny našich automobilů :o)).
Tak to byl první oficiální sraz SiemensManie. Děkujeme všem zúčastněným za návštěvu. Speciální poděkování patří panu Karlu Čápovi ze Siemensu za jeho skvělou prezentaci a ing. Pavlu Cibulkovi za pomoc při vysvětlování některých záhad jeho programu SiMoCo. Těšíme se na další sraz a věříme, že bude ještě lepší než ten právě uplynulý.

Finální fotografie zúčastněných (bez dvou již odešlých)




Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou zodpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor