Autor


Redakce
  Okénko z redakce: Zhodnocení roku 2004 na SiemensManii
Vydáno dne:  31.12.2004
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.83333.23.23.23.43.43.43.63.63.63.83.83.84444.24.24.24.44.44.44.64.64.64.84.84.8555   5 (hodnoceno 6x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.83333.23.23.23.43.43.43.63.63.63.83.83.84444.24.24.24.44.44.44.64.64.64.84.84.8555
 
z redakce

Je tu konec roku a tak nás napadlo, zhodnotit celý uplynulý rok tak, jak nám přinášel některé důležité události spojené s chodem stránek SiemensMania. V článku si můžete přečíst zhodnocení roku všech redaktorů SiemensManie.

Jako vůdce celé smečky redaktorů SiemensManie (dále jen SM) jsem se zhostil úvodního slova. Pokusím se zhodnotit uplynulý rok nepříliš dlouhým vyprávěním. Sám vím, jak nezáživně se čtou podobné chorobné výplody různých individuí ve snaze napsat něco na internetovou síť a kochat se tím, jak každým dnem přibývá číslo čtenářů, kteří již článek s hrůzou překousali.

Když jsem se plychtil ve FrontPage s první verzi SiemensWorldu, vůbec jsem netušil, že do roku a 3/4 bude jeho následovnice SiemensMania tak rozsáhlá a plně fungující stránka s denní návštěvností kolem 4000 čtenářů. Na slova mojí drahé polovičky, ať se raději věnuji jejímu obšťastňování jsem reagoval pouhým mumláním a s vizí nejrozsáhlejšího webu o telefonech Siemens si dál tvrdošíjně kreslil obrázky v grafickém programu. Už prvotní velký úspěch na začátku letošního roku - spojení se serverem Mobilmania dalo tušit, že probdělé noci s mihotajícím světlem z monitoru přinesou své ovoce. Toto spojení bylo první velkou událostí pro chod SM. Dostalo nás do širšího povědomí čtenářů, občasné články a linky přímo na serveru MM nám pomohly k větší čtenosti. Za tento vstřícný krok bych opět rád Mobilmanii poděkoval, konkrétně Marku Lutonskému, ač už spolu delší dobu nespolupracujeme.
Proto se v létě letošního roku po dlouhé době stala SM samostatnou a plně interaktivní díky převodu do systému PHP. Na tom má velký podíl Roman Gregor, který také nedbal výčitek manželky a i on s vizí a přesvědčením pilně piloval skripty a programoval tak celou novou verzi SM. Tato část je z letošního roku dle mého názoru ta nejvíce potěšitelná a nejdůležitější. Přinesla to, co zatím SM neměla. Bližší kontakt se čtenáři a interakci, kterou tak velký web potřebuje ke svému fungování. Nová SM přinesla také nové funkce, nové nápady a spoustu dalších novinek - inzerci, chat, vyhledávání.
Důležitým mezníkem v chodu stránek bylo i založení klubu SiemensManiaků a sním spojené první setkání, které se konalo v Brně. Chceme tak všem, které zajímají telefony Siemens přinášet i zajímavá setkání s lidmi, které jen tak nepotkáte a se kterými byste si běžně nepopovídali. Na prvním srazu to byl Karel Čáp ze Siemens CZ a ing. Pavel Cibulka autor programů Sx35CZ, Sx45CZ a nástupcem SiMoCo. Tento třetí důležitý mezník SM završuje úspěšný rok chodu stránek.
Velké poděkování patří všem našim partnerům, kteří nám každý po svém pomáhají svým dílem k funkčnosti stránek. Děkuji společnosti Siemens ČR za jejich vstřícný krok a toleranci našich nápadů, společnostem Agora a Setos za laskavé zápůjčky telefonů a příslušenství pro psaní recenzí a v neposlední řadě i společnosti Icom Vision za zprostředkování komerčního materiálu (tapety, vyzváněcí melodie...) a SMS služby. Děkuji všem našim sponzorům, kteří se jakkoliv podíleli na zajištění cen do soutěží a jejich podporu. Závěrem bych rád poděkoval i všem konkurenčním webům, díky kterým neusínáme a stále vyvíjíme nové aktivity ve snaze být zase o kus dál a lepší než kdykoliv předtím. Všem přeji mnoho pracovních i osobních úspěchů v roce 2005 a šťastný Nový rok.

Doufám, že jsem nevynechal nic důležitého a dávám teď prostor klukům z redakce. Děkuji za vaši přízeň a přeji hodně zdraví a štěstí v Novém roce.

Radim Zeman


Když už se naskytla tato příležitost a já byl požádán o své zhodnocení roku 2004 na SiemensManii, přidám zde rád také pár slov.

Hostování SiemensManie

O osud SiemensManie jsem se začal vážněji zajímat až v průběhu měsíce února, proto nemůžu příliš zasvěceně hodnotit jednu z nejvýznamnějších letošních událostí - spojení s MobilManií. Podle mého názoru tato událost významně ovlivnil nejen budoucí vývoj SiemensMania, jenž se dostala více do podvědomí, tak další směr MobilManie v této oblasti, která, jak se ukazuje, cestu spolupráce s weby, specializujícími se na jednu značku mobilních telefonů, neopustila. Myslet si však, že spojení s MobilManií by SiemensManii přineslo stejný úspěch bez kvalitního a pro čtenáře zajímavého obsahu je hloupost.
Velkou část roku zabrala příprava nového webu v php, která vyvrcholila koncem srpna. Nový web si vynutil jiný hosting, který nám narozdíl od hostingu na MobilManii umožnil provoz stránek v jazyku php. Řešení pro další spolupráci s MobilManií jsme sice našli, ale v průběhu léta zájem na jejím pokračování oboustranně postupně vyprchal a my jsme již nadále na samostatné adrese. Z nového hostingu jsme byli několik dní po spuštění webu vykázáni z důvodu vysoké návštěvnosti a velkých datových přenosů, které s ní souvisely. Nyní využívá SiemensMania klasický komerční hosting, kde je smluvně garantována kvalita služeb.

Spolupráce s partnery

Celý loňský rok byl ve znamení střídavé přízně a nepřízně spolupracujících firem. Důvody byly různé a ne vždy se s nimi dalo příliš souhlasit. Nyní se zdá, že hlavně informační podpora firmy Siemens s.r.o. se velice lepší a čtenáři tak snad mohou očekávat aktuálnější informace a pružnější odpovědi na některé své dotazy.

Projekty

Celý loňský rok byl na SiemensManii velmi hektický a mnoho veřejně slíbených nebo jen námi tajně plánovaných projektů se nepodařilo zrealizovat vůbec nebo ne v zamýšlené podobě. Několik čtenářů nám za to nadává, ostatní jsou zklamaní. Sami tento problém cítíme a vyvíjíme maximální úsilí při jeho nápravě. V následující době nebudeme prezentovat nedokončené projekty a nebudeme se k nim ani příliš vyjadřovat, aby k podobným zklamáním nedocházelo. Neptejte se nás proto, prosím, co připravujeme a co ne - naše odpověď by se mohla po čase ukázat jako nepravdivá.

Poděkování

V první řadě chci samozřejmě poděkovat všem čtenářům, kteří nám byli v uplynulém roce věrní a to obzvlášť těm aktivním, co si získané znalosti a poznatky nenechávají pro sebe, ale dělí se s nimi na fóru s ostatními fanoušky telefonů Siemens.
Velmi chci poděkovat všem redaktorům, moderátorům fóra i autorům článků a přeji jim mnoho další inspirace v následujícím roce. Chci jmenovitě poděkovat panu Pavlu Cibulkovi za jeho skvělý program SiMoCo a neúnavnou komunikaci s uživateli na fóru SiemensManie. Mé poděkování také míří do firem Siemens, Agora Plus a Setos za jejich spolupráci s přáním, aby byla v dalších letech ještě lepší.

Roman Gregor - Romulus


Ako hodnotím uplynulý rok fungovania stránky SiemensMania? Predovšetkým ako rok veľkých zmien. Od chvíle, čo ma adnim stránky Radim Zeman oslovil, či by som mu pomohol založiť a moderovať vlastné fórum na SiemensMánii (tým sa začalo moje pôsobenie najskôr ako moderátora a potom ako redaktora) až doteraz, prešla stránka obrovký kus cesty. Ako už spomenul Radim, dôležité bolo zviditeľnenie stránky na Mobilmánii. Stále však bolo veľkým mínusom to, že stránka bola robená v dnes už zastaralom formáte HTML. Preto som sa veľmi potešil príchodu Romana Gregora, ktorý si zobral na chrbát obrovské bremeno, o ktorom možno ani on vtedy netušil, aké bude veľké – prerobiť SiemensManiu do PHP. To otvorilo obzory pre nové možnosti, hlavne flexibilitu, možnosť pridávania vecí na stránku všetkými redaktormi a kvalitný redakčný systém. Premena stránky však nebola ľahká. To mi určite dajú zapravdu všetci redaktori, ktorí sa na nej podieľali. Desiatky hodín strávených za PC tvorbou stránky, pridávaním stoviek článkov, programov, patchov, firmwarov a všetkého, čo na stránke môžete nájsť. Neobišli nás ani problémy po spustení stránky, hlavne s hosting serverom, ktorý nezvládol obrovský nápor downloadov, a tiež drobné chybičky v systéme, ktoré tak rozsiahly projekt, akým je SiemensMania, so sebou prináša. Ale všetko sme vďaka veľmi dobrej spolupráci všetkých členov týmu úspešne zvládli a stránka v dnešnej podobe už funguje prakticky bez problémov.

Som rád, že sa nám podarilo založiť aj prvý klub Siemensmaniakov a úspešne zorganizovať 1. zraz, ktorý sa uskutočnil v Brne. Tu som mal tú česť zoznámiť sa konečne osobne so všetkými členmi týmu a spoznať aj iných odborníkov a čitateľov našej stránky. Dúfam, že v tejto tradícii budeme pokračovať a na zrazy stránky SiemensManie bude chodiť čoraz viac ľudí.

SiemensMania si už našla pevné miesto medzi priaznivcami telefónov značky Siemens, čomu nasvedčuje aj vysoká návštevnosť. Všetci z nás však robia a budú robiť preto, aby sme nezaspali na vavrínoch. Snažíme sa vám prinášať kopec noviniek, návodov a rád (ja hlavne v oblasti patchovania, repair a tunningu) na zlepšenie vašich miláčikov. V ďalšom roku tiež prinesieme veľa noviniek na stránke, ale aj na fóre. Dúfam, že vás potešia a prispejú k skvalitneniu stránky. Ako šéfmoderátor fóra u niektorých prispievateľov na fórum vidím, že našu stránku navštevuje veľa dobrých odborníkov a z mladej generácie vyrastajú veľké talenty. Mnohí z nich začínali a zdokonaľovali sa aj zásluhou nás a našej stránky, čo ma veľmi teší. Ja osobne a aj všetci členovia týmu si ich všímame a umožňujeme im realizáciu, či už ako vývojárov, moderátorov a niektorým aj prijatím do skupiny redaktorov. Tématika k telefónom Siemens je rozsiahla a my radi uvítame v našom týme pomoc vo forme kvalitných odborníkov.

Na záver by som sa chcel poďakovať celému týmu ( adminom, redaktorom, vývojárom a moderátorom) za dobrú spoluprácu a všetkým čitateľom za priazeň a podporu..a aj za kritiku,pokiaľ je konštruktívna,lebo je podnetom na neustále zlepšovanie. Dúfam, že aj v ďalšom roku zostane stránka SiemensManie vašou obľúbenou. Prajem vám príjemné a ničím nerušené prežitie vianočných sviatkov v kruhu rodiny, priateľov, známych a všetko dobré v roku 2005.

Ján Matúška.


Když už nám redaktorům dali naši weboví guru takovouto příležitost se vyjádřit, proč ji nevyužít, že?
Pro mě, jako "prvního" redaktora Siemensmanie, bylo významných mezníků v letošním roce v činnosti Siemensmanie několik, a to konkrétně 22.2., 23.2., 22.3. a několik málo dalších. Samozřejmě včetně těch, co už popsal Radim. Ptáte se, co se tenkrát stalo? Nebudu Vás napínat, jsou to datumy příchodů dalších výborných lidí do týmu SM. Chtěl bych touto cestou poděkovat za výbornou spolupráci jak Hannimu, Romulusovi, tak i Krokodýlovi, ale samozřejmě taky všem našim vývojářům a moderátorům fóra. Bez jejich práce by nebylo tolik zábavného, ale hlavně poučného čtení, návodů a různých úprav našich společných miláčků - Siemensů. V neposlední řadě bych však chtěl poděkovat hlavně Vám, našim čtenářům, kteří chodíte dnes a denně na náš web, podívat se co je v siemensím světě nového, zeptat se a nebo poradit někomu na fóru, nebo jen tak pokecat na chatu se svými známými.
Bez Vás by naše práce neměla smysl.

Šťastný Nový rok všem.

Lukáš Bittner


Letošní rok byl plný zvratů, šťastných chvil ale i zklamání. Počátkem roku se začala formovat parta lidí, kteří vám přinášejí obsah těchto stránek a snaží se reagovat na aktuální potřeby všech potřebujících pomoci či rady.
Zklamáním jsou pro mne především někteří jedinci, kteří, ne že si naší práce neváží, to je věc každého jednoho, ale znevažují ji. Jedná se opravdu pouze o několik málo lidí, ale to opravdu zamrzí. Ty stovky hodin co jsme tomu již každý z nás věnovali nejsou proto, aby nás někdo plácal po ramenou, ale předevšín pro vaší spokojenost. Bohužel většinou jsou nejvíce právě slyšet křklouni. Nejsme ale žádní strašpytlové a něco už máme všichni za sebou, takže tito lidé nás od další práce neodradí. Co rok vzal a dal? Vzal plno mnoho času a možná i několik „taky kamarádů“, ale dal mi novou dimenzi mého já. Za největší zlom v tom letošním roce považuji letošní léto s uvedením nové verze stránek SM, která je i pro nás redaktory mnohem pohodlnější a pružnější. Práci mou či mých kolegů hodnotit nemůžu a ani nechci. To je na vás, což se ale projevuje na návštěvnosti, která má od srpna letošního roku stále stoupající tendenci. To mě samozřejmě těší a budu rád, když váš zájem udržíme. Do budoucna si přeji pouze jediné, vaši spokojenost.

Jirka Balcar – Krokodýl (Siemensosaurus)



Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou zodpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor